#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/06/2011 09:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΝΑΤΟ απέτυχε στη Λιβύη
Την ώρα που ο πόλεμος στη Λιβύη εντείνεται, και το ΝΑΤΟ κάθε άλλο παρά επιτυγχάνει τους σκοπούς του, η Συμμαχία αναζητεί νέα κόλπα προκειμένου να επεκτείνει το φάσμα των επιχειρήσεων, και να προσελκύσει νέα και φρέσκα στρατεύματα.

Την Τετάρτη, συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ, με σκοπό να συζητήσουν τις εξελίξεις στη Λιβύη και να πιέσουν τις χώρες μέλη να συμμετάσχουν ακόμη πιο ενεργά. Αν και η συνάντηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών, δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως οι συγκεκριμένες χώρες που δέχτηκαν πιέσεις (Γερμανία, Πολωνία, Ολλανδία, Ισπανία, και Τουρκία) προθυμοποιήθηκαν να δεσμευτούν περαιτέρω.

Μέχρι σήμερα, το ΝΑΤΟ έχει πραγματοποιήσει πάνω από 10.000 αεροπορικές επιθέσεις εναντίον λιβυκών στόχων, με τις πιο καταστροφικές μόλις τη περασμένη εβδομάδα. Αυτό που πλέον έχει ξεκαθαρίσει πέραν κάθε αμφιβολίας, είναι ότι παρά τα όσα λένε οι αξιωματούχοι, ο πραγματικός στόχος είναι ο Λίβυος ηγέτης Μ. Καντάφι.

Κάτι τέτοιο παραδέχτηκε άλλωστε σε συνέντευξή του στο  CNN ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ που ήθελε να παραμείνει ανώνυμος. Όπως είπε, ο Καντάφι αποτελεί νόμιμο στόχο των επιχειρήσεων εναντίον της Λιβύης.

Αυτή όμως η λογική πάσχει. Η Απόφαση υπ. αριθ. 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας, που έδωσε το πράσινο φως στην Νατοϊκή επίθεση, διευκρινίζει πως ο μοναδικός σκοπός είναι η επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων επάνω από τη Λιβύη, και η προστασία του άμαχου πληθυσμού της.

Αυτό επιτεύχθηκε ήδη από τις πρώτες μέρες της επέμβασης. Το ΝΑΤΟ όμως δεν ικανοποιήθηκε, και έτσι πέραν της λιβυκής αεροπορίας και των εγκαταστάσεών της, άρχισε να βομβαρδίζει διάφορους στόχους, ισχυριζόμενο ότι το κάνει για τη προστασία των αμάχων. Μέχρι σήμερα όμως, κανένας δεν μπόρεσε να υπολογίσει ποιος προκάλεσε περισσότερες απώλειες στους Λίβυους αμάχους, ο Καντάφι, οι επαναστάτες, ή το ίδιο το ΝΑΤΟ;

Επίσης, παρά τη σαφή απαγόρευση του Σ.Α. του ΟΗΕ, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ήδη δραστηριοποιούνται στη Λιβύη χερσαίες δυνάμεις. Οι επιχειρήσεις των ελικοπτέρων δεν αποτελούν μυστικό, και αυτό δείχνει πως βρισκόμαστε ένα μόλις βήμα πριν από μια μεγάλη χερσαία επίθεση.

Παρά τη μεγάλη υποστήριξη από πλευράς ΝΑΤΟ, οι επαναστάτες δεν μοιάζουν ικανοί, ή μάλλον δεν θέλουν (ή και τα δυο), να ξεκινήσουν μια κύρια επίθεση εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος. Έτσι όλο το βάρος της σύγκρουσης συνεχίζει να πέφτει στους ώμους ενός (όλο και πιο κουρασμένου) ΝΑΤΟ.

Την ίδια ώρα, το καταπονημένο καθεστώς του Καντάφι συνεχίζει να ελέγχει την Τρίπολη. Αν συνεχίσει έτσι, τότε λογικά το ΝΑΤΟ θα κηρύξει όλους τους κατοίκους της πρωτεύουσας ως «μάχιμους εχθρούς», και άρα θα τους καταστήσει νόμιμους στόχους για βομβαρδισμό. Το τι θα ακολουθήσει σε μια τέτοια περίπτωση, είναι επικίνδυνο ακόμη και να το φανταστούμε.

Η όλη κατάσταση αποδεικνύει ένα και μόνο πράγμα: Την πλήρη ανικανότητα του ΝΑΤΟ να πετύχει τους σκοπούς του. Κάποιες χώρες μέλη, όπως η Γερμανία, το αντιλήφθηκαν αυτό πριν από τρεις μήνες, με την έναρξη της επιχείρησης. Ακόμη και σήμερα, η Γερμανία αποκρούει κάθε προσπάθεια που την θέλει να εμπλέκεται στις επιχειρήσεις. Όπως δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Christian Schmidt, «Η Γερμανία εμμένει στη θέση της: Καμία στρατιωτική εμπλοκή».

Το πότε θα αποφασίσουν να κάνουν το ίδιο και οι άλλες χώρες μέλη της Συμμαχίας, που σήμερα επιμένουν στη στρατιωτική εξόντωση της Λιβύης, απομένει να το δούμε.

S.A.-Global Research

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 12/06/2011 09:21:55

  Ποιο ΝΑΤΟ ??? η Γαλλια και η Βρετανια ΑΠΕΤΥΧΑΝ !! με 7 εκ βεδουινους !
  χαχαχαχαα

  ΠΠ

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 12/06/2011 11:54:15

   Δεν έχουν άλλα βαρελότα. Νιέντε. Τέρμα.
   Πόλεμο με δανεικά κάνουν οι Αγγλογάλλοι. χαχαχα

   ***********
   Όπως είπε ο Gates, η επιχείρηση εναντίον της Λιβύης έφερε στο προσκήνιο τις εγγενείς αδυναμίες της Συμμαχίας, αφού λιγότερα από τα μισά κράτη μέλη του ΝΑΤΟ συμμετέχουν σε αυτήν.
   «Στη πραγματικότητα οι σύμμαχοί μας κάθονται στην άκρη, όχι επειδή δεν θέλουν να συμμετάσχουν αλλά επειδή δεν μπορούν», είπε.
   Και συνέχισε λέγοντας πως ακόμη κι αυτοί που παίρνουν μέρος, αποδείχθηκε ότι ξέμειναν από πολεμοφόδια μετά από μόλις 11 εβδομάδες!
   «Και όλα αυτά, σε μια επιχείρηση εναντίον ενός φτωχά εξοπλισμένου καθεστώτος, σε μια αραιοκατοικημένη χώρα…».

   Η Συμμαχία, κατέληξε ο Gates, έχει διαιρεθεί ανάμεσα σε αυτούς που πληρώνουν το λογαριασμό, και στους τσαμπατζήδες.
   Όπως είπε, έχει πλέον παραιτηθεί από την ελπίδα πως η Ευρώπη θα αυξήσει ποτέ τις αμυντικές της δαπάνες
   h**p://www.antinews.gr/2011/06/11/105806/

 2. manos avatar
  manos 12/06/2011 10:24:31

  Δεν νομίζω ότι απέτυχαν.
  Χρησιμοποίησαν όλα τα παλιά τους πυρομαχικά αντί να τα καταστρέψουν σε κάνενα ρήγμα του Ατλαντικού.
  Δούλεψαν τα αεροπλάνα, ελικόπτερα, και φρεγάτες σε συνθήκες πραγματικού πολέμου.
  Εκπαιδεύθηκαν οι στρατιώτες τους σε κανονικό πόλεμο.
  Κατέστρεψαν τις υποδομές μιας χώρας, ώστε σε κανένα χρόνο να βρουν δουλειά οι κατασκευαστικές τους εταιρίες.
  Δήμευσαν τα δισεκατομμύρια του καντάφι, ώστε να τα φάνε και αυτά.
  Τέλος πούλησαν όπλα και πυρομαχικά και στις δύο αντίπαλες παρατάξεις, οπότε και δούλεψαν και οι πολεμικές βιομηχανίες κάποιων κρατών.
  Η μήπως πιστεύετε οτι ο πόλεμος στο Βιετνάμ δεν μπορούσε να τελειώσει σε μία βδομάδα? Φυσικά αυτό εφαρμόζεται και στο Ιρακ και Αφγανιστάν. Ενα μάτσο ξυπόλητοι και ξεβράκωτοι αντιστέκονται θαραλλέα στους δυτικούς ιμπεριαλιστές?
  Urban legends.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ manos 12/06/2011 11:55:49

   Ακριβώς.
   Πατήρ πάντων Πόλεμος.
   Και "δημιουργική καταστροφή".

  • Κωνσταντίνος avatar
   Κωνσταντίνος @ manos 12/06/2011 14:41:34

   Θα συμφωνησω σε πολλα Μανο αλλα αυτο για τον πολεμο στο Βιετναμ και το Αφγανισταν τι το θελες; Οι Αμερικανοι δηλαδη στο Βιετναμ τρωγανε απο τα τρια το μακρυτερο για ποσα χρονια (και τελικα χασανε) μονο και μονο γιατι θελαν να ξοδευουν πυρομαχικα προς οφελος των οπλικων εταιριων τους; Ελεος! Εκτος τοπου και χρονου. Τοτε υπηρχε φιλε και ενα αντιπαλο δεος που λεγοταν ΕΣΣΔ και κανεις δεν ηξερε ποιος απο τους δυο θα επικρατησει. Ο Δυτικος κοσμος εκανε τα παντα για να προσεταιριστει και το μικροτερο κρατιδιο με το μερος του. Δεν ειναι η ιδια κατασταση με την σημερινη, οπου η κυριαρχια του ενος κρατους δινει την ευχερεια σε ησσονα οικονομικα συμφεροντα να παιζουν πρωταρχικο ρολο στην χαραξη εξωτερικης πολιτικης.

 3. Στέργιος avatar
  Στέργιος 12/06/2011 11:50:57

  Αυτά τα επιχειρήματα ότι "ο πόλεμος θα μπορούσε να τελείωνε σε μια βδομάδα αν ήθελαν" νομίζω ότι παρουσιάζουν ένα μυθοποιημένο, άτρωτο ΝΑΤΟ.
  Οι παλιοί μεγάλοι πολιτικοί έλεγαν ότι "ο πόλεμος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στους στρατηγούς" και τον διαμόρφωναν σύμφωνα με την πολιτική τους σκέψη. Σήμερα δεν υπάρχουν Τσόρτσιλ και Ρούζβελτ, αλλά κάτι νευρωτικοί πλασιέ τής Αιρμπάς και της Ντασό που σκέφτονται περισσότερο το πώς θα σβήσουν με το φώτοσοπ τα "πάκια" τους από τις φωτογραφίες των διακοπών, κάτι γεροντοκόρες που ηθικολογούν κουνώντας το δάχτυλο σαν παιδονόμοι τής Φρειδερίκης, κάτι τσογλάνια κολλεγιόπαιδα που νοιάζονται μόνο για τις τράπεζες τής πρωτεύουσάς τους, κι εκείνος ο λαδοπόντικας ο Ράσμουσεν που αποπνέει ανικανότητα και αδυναμία.

  Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι καθρέφτες των κοινωνιών τους. Η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική βρίσκονται σε ηθική, πολιτική και οικονομική κρίση. Το ίδιο και το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

  Καιρός να κατεβάζουν κεπέγκια σιγά-σιγά αυτοί οι οργανισμοί, κυρίως το ΝΑΤΟ, το οποίο δεν έχει λόγο ύπαρξης μετά τη διάλυση τής ΕΣΣΔ.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Στέργιος 12/06/2011 15:11:28

   Κεπέγκια (αλλά και κιπέγκια). Πόσα χρόνια έχω να ακούσω αυτή την λέξη

 4. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 12/06/2011 12:03:16

  Η αποτυχία που βλέπουμε εμείς αποτελεί οικονομικό RESET στη χώρα που δέχτηκε την επίθεση.
  Και ευκαιρία των επιτιθέμενων χωρών για νέες μπίζνες.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 12/06/2011 13:33:31

   Έχω μια ερώτηση για σένα: αν δεν γινόταν η νατοϊκή επέμβαση, σε ποιούς θα πουλούσε η Λιβύη το πετρέλαιό τους; Στους Δυτικούς δεν θα το πουλούσε έτσι κι αλλιώς; Αφού τους είχε ήδη δώσει γη και ύδωρ για να επανεντάξουν τη Λιβύη στην "κοινωνία των εθνών" παραγράφοντας το Λόκερμπι.
   Αυτό που γράφεις ίσως έχει νόημα για το Σουδάν, το οποίο πουλάει το πετρέλαιό του στην Κίνα. Οι Δυτικοί διέλυσαν το Σουδάν για να πλήξουν τις κινεζικές εισαγωγές ενέργειας. Αλλά η Λιβύη;

   • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
    ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ Στέργιος 12/06/2011 18:40:43

    Σκοπός είναι να το πάρουν τζάμπα.
    Αν ήταν να πληρώσουν έχει κι αλλού.

 5. δημης avatar
  δημης 12/06/2011 19:51:14

  ΤΙ ΚΑΘΕΣΤΕ;;;;;
  -ΕΡΡΑΝΟΣ ΥΠΕΡ ΝΑΤΟ
  -ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ (ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ ΣΤΟ..ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙ, ΙΙΙ,IV, V,VI...) ΥΠΕΡ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΛΙΒΥΗ,ΚΛΠ
  -ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
  ΥΓ...ΤΙΣ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΝΑ......ΣΤΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ" ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΜΜΕ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.