#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/07/2012 11:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Ισραήλ, το Ιράν και οι “False Flag” επιθέσειςΣτις 18/7/12, μια επίθεση σε τουριστικό λεωφορείο στη Βουλγαρία, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε Ισραηλινών, ενός Βούλγαρου και του ίδιου του τρομοκράτη. Λέγεται πως ο νεκρός αυτόχειρας διέθετε πλαστό δίπλωμα οδήγησης από το Μίσιγκαν της Αμερικής.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, ένας υψηλόβαθμος Βούλγαρος αξιωματούχος προειδοποίησε πως θα ήταν λάθος να κατηγορηθεί κάποια συγκεκριμένη χώρα για την επίθεση. Παρόλα αυτά, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu είχε διαφορετική άποψη.

Ο  Netanyahu έσπευσε να ρίξει το φταίξιμο στο Ιράν, μιλώντας για ένα παγκόσμιο ιρανικό τρομοκρατικό δίκτυο. Πρόκειται για σοβαρή κατηγορία, που μπορεί να οδηγήσει σε σύγκρουση, άρα πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς. Το πιο βασικό ερώτημα, που θα πρέπει να διερευνηθεί, είναι το ποιος ωφελείται από τέτοιου είδους ενέργειες; Παράλληλα, μεγάλο ρόλο παίζει και η τοποθεσία, όπως και τα εμπειρικά στοιχεία.

Παρά την εμμονή του Ισραήλ και των ισχυρών ομάδων πίεσης που διαθέτει στην Ουάσιγκτον για επίθεση εναντίον του Ιράν, υπάρχουν τελευταία και κάποιες φωνές που είναι πιο ψύχραιμες, οι οποίες  τηρούν μια λιγότερο επιθετική στάση απέναντι στην Τεχεράνη και στις πυρηνικές της φιλοδοξίες. Οι κίνδυνοι αποκλεισμού των Στενών του Ορμούζ, με τις οδυνηρές συνέπειες που θα προκαλούσαν στην παγκόσμια αγορά του πετρελαίου, έχουν οδηγήσει πολλούς παγκόσμιους ηγέτες στο να επιδιώκουν διπλωματική, και όχι στρατιωτική λύση της ιρανικής κρίσης.

Και το Ιράν επενδύει στην διπλωματία. Πρόκειται για μια χώρα που εδώ και τρεις αιώνες ποτέ δεν ξεκίνησε πόλεμο, και μοιάζει απίθανο να έχει εμπλοκή σε διεθνείς τρομοκρατικές ενέργειες. Από την άλλη, η στοχοποίηση του Ιράν ως ενόχου, για τον θάνατο Ισραηλινών αμάχων, εξυπηρετεί τον διακαή πόθο του Netanyahu για πόλεμο εναντίον του.

Ο Netanyahu αντιμετωπίζει την διεθνή κατακραυγή εξαιτίας της πολιτικής του των οικισμών, που μπορεί να θεωρείται νόμιμη, αλλά έχει προκαλέσει εσωτερική και διεθνή αναστάτωση. Με το μετριοπαθές κόμμα Kadima να έχει αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός είναι μόνος, επικεφαλής ενός συνασπισμού που αντιτίθεται στην ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Έτσι, χρειάζεται συμμάχους. Για αυτό, ως θύμα, είναι πολύ πιο εύκολο να βρει συμμάχους, παρά ως επιτιθέμενος.

Πέραν της βουλγαρικής επίθεσης, ο Netanyahu έχει κατηγορήσει το Ιράν και για τρομοκρατικές ενέργειες σε άλλες χώρες, όπως η αποτυχημένη επίθεση  στη Κύπρο και ο σχεδιασμός για επίθεση στην Κένυα.

Η Βουλγαρία έχει πολύ εγκάρδιες σχέσεις με το Ισραήλ. Τον Ιούλιο του 2011, οι δυο χώρες δεσμεύτηκαν για ευρεία πολυεπίπεδη συνεργασία. Έναν χρόνο αργότερα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Solomon Passy δήλωσε πως το Ισραήλ θα πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Λίγες μέρες μετά, πραγματοποιήθηκε η επίθεση εναντίον του λεωφορείου.

Εξίσου καλές σχέσεις με το Ισραήλ, έχει και η Ταϊλάνδη. Τον Ιανουάριο του 2012, η Ταϊλάνδη αναγνώρισε την ανεξάρτητη Παλαιστίνη. Έναν μήνα μετά, το Ισραήλ κατηγόρησε το Ιράν για μια τρομοκρατική επίθεση στην Μπανγκόκ. Όπως φέρεται, ένας από τους δράστες της επίθεσης είχε μαζί του το ιρανικό του διαβατήριο.

Το Ισραήλ διατηρεί καλές σχέσεις και με την Ινδία, η οποία μάλιστα έστειλε τον πρώτο ισραηλινό κατασκοπευτικό δορυφόρο στο διάστημα το 2008. Βέβαια, παρά τις σχέσεις της με το Ισραήλ, η Ινδία συνεργάζεται εμπορικά και με το Ιράν, από το οποίο προμηθεύεται πετρέλαιο.

Οι σχέσεις του Ισραήλ με την Γεωργία είναι μοναδικές. Το 2008 είχε κυκλοφορήσει ευρέως το ότι το Ισραήλ είχε εξασφαλίσει την άδεια της Γεωργίας για να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Ιράν μέσα από τα εδάφη της. Μάλιστα, λέγεται πως το Ισραήλ έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο στην σύγκρουση Ρωσίας-Γεωργίας. Από το 2010, οι δεσμοί μεταξύ των δυο χωρών έγιναν ακόμη πιο στενοί.

Σε όλα τα παραπάνω κράτη έχουν σημειωθεί τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον Ισραηλινών στόχων, τις οποίες το Ισραήλ επιρρίπτει στο Ιράν.

Με δεδομένες τις σχέσεις των χωρών αυτών με το Τελ Αβίβ, δεν μπορούμε να καταλήξουμε στο γιατί ακριβώς οι τρομοκράτες τις επέλεξαν για την δράση τους. Ίσως αυτές οι σύμμαχες χώρες να μην είναι ασφαλείς για τους Ισραηλινούς επισκέπτες, αλλά ίσως πάλι να είναι ιδανικές για επιχειρήσεις false-flag!

Ο Netanyahu, κατηγορώντας το Ιράν, αναφέρθηκε και στη περίπτωση της επίθεσης που έγινε στην Αργεντινή το 1994. Πρόκειται για μια ακόμη περίπτωση όπου κατηγορείται η Τεχεράνη χωρίς καμιά απόδειξη. Από την άλλη, υπάρχουν αρκετά περιστατικά, που έχουν φέρει στο φως την διάπραξη επιχειρήσεων τύπου false-flag από το ίδιο το Ισραήλ.

Για παράδειγμα, πολλές αναφορές θέλουν το Ισραήλ να έχει σχεδιάσει τον θάνατο όλου του πληρώματος του αμερικανικού σκάφους USS Liberty το 1967, ώστε να κατηγορηθεί η Αίγυπτος. Η αμερικανική έρευνα που διεξήχθη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η επίθεση ήταν απλά ένα ατύχημα που οφείλονταν σε λανθασμένη αναγνώριση.

Το Ισραήλ ανέκαθεν είχε την συνήθεια να χρησιμοποιεί πλαστά διαβατήρια κλπ για να διαπράττει σκοτεινές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα New Zealand Herald, το 2004 πράκτορες της Μοσάντ προσπάθησαν να κλέψουν διαβατήρια πολιτών της χώρας, προκαλώντας ένταση και τριβές μεταξύ Ισραήλ και Νέας Ζηλανδίας. Κάτι ανάλογο είχαν κάνει με καναδικά διαβατήρια, για την δολοφονία ενός Ιορδανού ηγέτη. Και δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά.

Τον Ιανουάριο του 2012, αποκαλύφτηκε πως πράκτορες της Μοσάντ, παρουσιαζόμενοι ως Αμερικανοί, στρατολόγησαν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Jundallah. Έναν μήνα μετά, το αμερικανικό NBC ανέφερε πως σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, το Ισραήλ εξοπλίζει και εκπαιδεύει την τρομοκρατική οργάνωση ΜΕΚ.

Υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν πως οι Ισραηλινοί ουδέποτε δίσταζαν να διαπράξουν επιχειρήσεις false flag. Συνεπώς, μάλλον δεν θα δίσταζαν να σκοτώσουν και δικούς τους για να πετύχουν τους στόχους τους.

Η περίφημη επιχείρηση Entebbe του 1976 δόξασε σε παγκόσμιο επίπεδο το θάρρος και την γενναιότητα των Ισραηλινών. Πρόκειται για την συγκλονιστική επιχείρηση κομάντος που έσωσαν τους Ισραηλινούς ομήρους της αεροπειρατείας στο αεροδρόμιο Entebbe της Ουγκάντας.

Κάποια πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα βρετανικά επίσημα έγγραφα, έρχονται να ανατρέψουν την όλη ιστορία. Αποκαλύπτεται λοιπόν, ότι η αεροπειρατεία του αεροσκάφους της Air France ήταν μια ακόμη επιχείρηση false flag, από πλευράς των Ισραηλινών.

Όταν μιλάμε για την πολιτική ατζέντα του Ισραήλ, θα πρέπει να θυμόμαστε πως κάθε θυσία είναι αποδεκτή. Μια επίθεση εναντίον του Ιράν όμως θα μεταλλάξει τον πλανήτη. Για αυτό και οι παγκόσμιοι ηγέτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς και σίγουροι, πως δεν θα καταστραφεί ο κόσμος εξαιτίας κάποιων λίγων.

globalresearch.ca

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 23/07/2012 17:06:27

  Πολύ δυνατό άρθρο. Μπράβο και στ σένα strange που το έβαλες και για τον κόπο της μετάφρασης.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Γεώργιος Τ. 23/07/2012 17:51:35

   Θενκς!

 2. βικυ γουλιωτη avatar
  βικυ γουλιωτη 23/07/2012 18:23:48

  Συγχαρητηρια για την δημοσιευση του αρθρου.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ βικυ γουλιωτη 23/07/2012 22:41:14

   Προπαντός ...αμερόληπτο ! Σε πείθει βρε παιδί μου, ότι δεν τάσσεται με καμία πλευρά !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.