#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/05/2011 08:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Ιράν καταργεί το διαδίκτυοΤο Ιράν κήρυξε πόλεμο εναντίον του ελεύθερου και ανοιχτού διαδικτύου.

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει την διείσδυση επικίνδυνων δυτικών ιδεών, το θεοκρατικό καθεστώς της Τεχεράνης αποφάσισε τη κατάργησή του.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής των ιρανικών τηλεπικοινωνιών, με κάθε επισημότητα,  μέσα στα επόμενα δυο χρόνια, όλοι οι Ιρανοί θα χρησιμοποιούν υποχρεωτικά ένα νέο εσωτερικό διαδίκτυο, πλήρως ελεγχόμενο και λογοκριμένο. Μάλιστα, όπως τόνισε, το 60% των σημερινών χρηστών θα συνδεθούν στο νέο διαδίκτυο ακόμη πιο νωρίς.

Το Ιράν θεωρεί την αστυνόμευση των ιδεών που διακινούνται στο ίντερνετ, ως τη μόνη λύση για τη προστασία των ισλαμικών ηθικών αξιών.

Το αν θα τα καταφέρει να «μπλοκάρει» το διαδίκτυο, απομένει να αποδειχθεί.

Σήμερα στη χώρα υπάρχουν πάρα πολλά μπλογκς  που υποστηρίζουν τον εκδημοκρατισμό του καθεστώτος, αλλά και που προβάλλουν τον αντικαθεστωτισμό γενικότερα.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, το νέο διαδίκτυο στην αρχή θα λειτουργεί παράλληλα με το παλιό, αλλά στη συνέχεια θα το αντικαταστήσει πλήρως.

Τέλος, το 11% των Ιρανών χρηστών που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, θα εξαναγκαστούν στο να χρησιμοποιούν ένα λειτουργικό σύστημα μη Microsoft, και μια εναλλακτική εκδοχή του Google που θα ονομάζεται Ya Hagh (ώ δικαιοσύνη).

S.A.-Wall Street Journal

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απορία avatar
  Απορία 30/05/2011 08:54:50

  Μια ενδιαφέρουσα απάντηση της διεθνούς κοινότητας, δηλαδή των ΗΠΑ, θα ήταν με τη σειρά της να κόψει την πρόσβαση στο Ιραν σε οποιαδήποτε χρήσιμη πληροφορία από το ιντερνετ, π.χ. wikipedia, επιστημονικές δημοσιεύσεις, βιβλία, χρήσιμες πληροφορίες και περιοδικά κ.ο.κ.

  Ή μια κι έξω κόψιμο όλων των ιρανικών διευθύνσεων και όλης της κίνησης από ΗΠΑ, ευρώπη από και προς το Ιραν.

  Και άστους μετά σιγά-σιγά να γυρίσουν στην εποχή του χαλκού.

  • lampros avatar
   lampros @ Απορία 30/05/2011 15:58:09

   Στην εποχή του χαλκού ―πνευματικά― έχει γυρίσει η Δύση.

   Να τους κόψουν την Wikipedia; Αυτό τον «θησαυρό» της νεοταξικής «γνώσης»; Και τα περιοδικά και τις χρήσιμες πληροφορίες ε; Τι διατάζει η Μέρκελ, πως κοάζει το βατράχι και τι φόρεσε σήμερα η Λίντσει Λόχαν στο γύρισμα...

   Μακάρι, και στα δικά μας.

 2. Στέργιος avatar
  Στέργιος 30/05/2011 09:22:15

  Όλοι όσοι κοροϊδεύετε το Ιράν, έχετε συνειδητοποιήσει ότι άθελά του βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Δύση από το 1953, όταν η CIA έρριξε την κυβέρνηση Μοσαντέκ για να εγκαταστήσει στην Τεχεράνη το ανδρείκελό της τον Σάχη, έτσι ώστε οι δυτικές πολυεθνικές να εξακολουθήσουν να απομυζούν τον ορυκτό πλούτο τής χώρας;

  Και όταν ο λαός τού Ιράν αντέδρασε ρίχνοντας τον Σάχη το 1979 και φέρνοντας στην εξουσία τον Αγιατολλάχ Χομεϊνί, η Δύση έβαλε τον δικτάτορα (που τότε τον αποκαλούσε "πρόεδρο" με όλες τις τιμές) τού Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν να επιτεθεί εναντίον τού Ιράν. Από το 1980 ως το 1988, η Δύση μέσω τής χώρας-μαριονέττας τού Ιράκ, προσπαθούσε να αποτελειώσει το Ιράν.

  Σήμερα, οι εχθροί τού Ιράν, δηλαδή οι ΗΠΑ και -από κεκτημένη ταχύτητα- η ΕΕ, έχουν περικυκλώσει το Ιράν. Υπάρχουν αμερικανικές βάσεις οπλισμένες σαν αστακοί σε όλες σχεδόν τις χώρες γύρω από το Ιράν: Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ουζμπεκιστάν, Αζερμπαϊτζάν, Τουρκία και Ιράκ.

  Εσείς πώς θα νιώθατε μέσα σε ένα τέτοιο διεθνές κλίμα;

  Και υπ'όψιν, το Ιράν που συκοφαντείται ως αιμοβόρα χώρα έχει να επιτεθεί σε άλλη χώρα από τον 17ο αιώνα!

  • Ανδρέας avatar
   Ανδρέας @ Στέργιος 30/05/2011 15:05:11

   Όλα παιχνίδια της Δύσης...
   Το Ιράν προσπάθει να προστατέψει τον πλούτο του, την θρησκεία του και τον τρόπο ζωής του από έμας
   Εμείς τι πρέπει να κάνουμε, να συναινέσουμε στην ''εισβολή'' επειδή μας συμφέρει ή να διατηρήσουμε τον τελευταίο πυρήνα αντίστασης κατά της Δύσης και του τρόπου ζωής της;
   Ιδού το ερώτημα

   • Ignoramus avatar
    Ignoramus @ Ανδρέας 30/05/2011 16:38:16

    Εσένα φιλε σε κόβω για νεοορθόδοξο ταλιμπάνη ή για κανέναν θαυμαστή της πολυπολιτισμικότητας.
    Σύνελθε.

    • Ignoramus avatar
     Ignoramus @ Ignoramus 30/05/2011 16:50:51

     Το σχόλιο μου ήταν για τον Λάμπρο.

 3. εΙροκλής avatar
  εΙροκλής 30/05/2011 12:38:12

  Να το εφαρμόσει κι ο ΓΑΠ στο δικό του "διαδίκτυο" μπας και κάνει και τίποτα από μόνος του, καλό, καλό, σωστό λάθος, ακόμα και εγκληματικό, αρκεί να μην του το έχει υπαγορεύσει το... "διαδίκτυο".

 4. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 30/05/2011 12:44:50

  Η Ιστορία είναι επικίνδυνο πράγμα, φίλε μου...

 5. kprotop avatar
  kprotop 30/05/2011 12:46:03

  @Στέργιος:Μάλλον ξεχνάς την Hezbollah...

 6. A.M. avatar
  A.M. 30/05/2011 14:43:06

  Μια χώρα που θέλει να έχει μέλλον και να προστατευτεί από εχθρικές επιβουλές - και το Ιράν έχει πολλούς εχθρούς που θα ήθελαν να το αφανίσουν απ τον χάρτη - οφείλει να ελέγχει τι μπαίνει στα μυαλά των πολιτών της.
  Αν δεν το κάνει τελείωσε!
  Απόδειξη;
  Η Ελλαδάρα μας.
  Μέσα σε 30 χρόνια την διέλυσαν σαν χώρα και τώρα την αγοράζουν και την πουλάνε κοψοχρονιά.
  Πώς την διέλυσαν;
  Με οικονομικό πόλεμο; α μπά!
  Με πόλεμο; α μπά!
  ΔΙΈΛΥΣΑΝ ΤΑ ΜΥΑΛΆ των Ελλήνων!
  Και μετά όλα είναι παιχνιδάκι.

  Αυτά βλέπει το Ιράν και κατά την δική μου γνώμη μια χαρά κάνει και κλείνει αυτές τις διόδους αλλοίωσης του μυαλού των Ιρανών.
  Ξέρει πολύ καλά - οι Ιρανοί έχουν έναν απ τους αρχαιότερους πολιτισμούς και είναι ΈΞΥΠΝΟΣ λαός - ότι αν επιτρέψει να διαβρωθεί ο νούς των ανθρώπων έσβησε απ τον χάρτη σε λίγα χρόνια και χωρίς πόλεμο.

  • Αίθρα avatar
   Αίθρα @ A.M. 31/05/2011 01:37:07

   Μια χαρά! Να τους κάνει και πλύση εγκεφάλου το καθεστώς τότε, θα είναι ακόμα καλύτερα. Για να μην πω με τη λοβοτομή τι καλά αποτελέσματα θα είχαν! Και να απαγορευτεί και εδώ το διαδίκτυο, μήπως και δούμε προκοπή επιτέλους!

 7. manos avatar
  manos 30/05/2011 16:15:04

  Σε λίγο θα το καταργήσει και το πασοκιστάν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.