29/07/2009 20:52
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΔΝΤ ενισχύει κι άλλο τις φτωχές χώρες

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε πως αναστέλλονται έως τα τέλη του 2011 οι πληρωμές των τόκων στα δάνεια των φτωχών χωρών και πως θα υπάρξει μία "άνευ προηγουμένου αύξηση" της βοήθειας προς αυτές, η οποία ενδέχεται να φθάσει τα 17 δισ. δολάρια έως το 2014.

Τα νέα δάνεια για την ενίσχυση των κρατών αυτών ενδέχεται να φθάσουν τα 17 δισ. δολάρια έως το 2014, εκ των οποίων τα 8 δισ. θα διατεθούν εντός της προσεχούς διετίας.

Υπενθυμίζεται πως οι πιο προηγμένες χώρες και οι αναδυόμενες οικονομίες της Ομάδος G20 είχαν ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ για να ανταποκριθούν στην παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση, η οποία έπληξε δεινότατα της χώρες με ισχνά οικονομικά έσοδα, ο Στρος-Καν αναφέρθηκε σε "μια σειρά από ιστορικά μέτρα", που ετοιμάζεται να λάβει ο διεθνής οργανισμός.

Ένα από αυτά είναι η πώληση των αποθεμάτων χρυσού που διαθέτει το ΔΝΤ, το οποίο είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατόχους πολυτίμων μετάλλων στον κόσμο. Την άνοιξη του 2008 το ΔΝΤ είχε αποφασίσει να διαθέσει 403,3 τόνους, ήτοι το ένα όγδοο των αποθεμάτων του.

Άλλα διαθέσιμα προς δανεισμό κεφάλαια είναι δυνατόν να αποκτηθούν χάρις στις διμερείς συμφωνίες με τα κράτη μέλη, τα οποία θα θελήσουν να συμμετάσχουν στα οικονομικά του ΔΝΤ. Παράλληλα, το Ταμείο έχ

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.