#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/03/2011 00:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι κρύβουν στο Τόκιο για την ραδιενέργεια;Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου μετρήσεων ακτινοβολίας (IRSN)  κι ενός πρώην σχεδιαστή των εγκαταστάσεων, θα έπρεπε να έχουν απελευθερωθεί πολύ μεγαλύτερες ποσότητες ραδιενέργειας από εκείνες που επισήμως ανακοινώθηκαν.

Τα πλήγματα του εγκέλαδου και κατ’ επέκταση του τσουνάμι στους πυρηνικούς αντιδραστήρες στο Fukushima προκαλούν τρόμο σε ολόκληρη την Ιαπωνία.

Μετά την απελευθέρωση ραδιενέργειας από το κατεστραμένο εξωτερικό κέλυφος του αντιδραστήρα 1 οποίος προκάλεσε την προσβολή με ραδιενέργεια τουλάχιστον 160 ανθρώπων, νέο μέτωπο ανοίγεται με τα προβλήματα στον αντιδραστήρα 3.

Η  κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή, ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι.

Χθες ένας τεχνικός πέθανε και το Σάββατο έντεκα άτομα τραυματίστηκαν από ατυχήματα στους αντιδραστήρες στην περιοχή Fukushima.

Όσον αφορά τις συνέπειες, μένει ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας έκρηξης και δεν έχει ακόμη απομακρυνθεί ακόμη η πιο εφιαλτική υπόθεση. Της απευχόμενης «τήξης» η  το μανιτάρι.

http://www.repubblica.it/esteri/2011/03/13/news/nucleare_le_paura_dopo_lo_tsunami_l_esperto_tokyo_non_dice_la_verit-13567241/

http://www.irsn.fr/FR/Actualites_presse/Actualites/Documents/IRSN_Seisme-Japon_Point-situation-13032011.pdf

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/03/2011 07:22:34

  Για την ώρα (και θέλει έμφαση το "για την ώρα") το "πυρηνικό" κομμάτι ή το "ραδιενεργό" κομμάτι δεν είναι τα πρόβλήματα. Όχι ότι ξέρω τι γίνεται, αλλά όλες οι ευρωεικασίες (χαρά να δεις που θα πουλήσουμε κανένα αυτοκίνητο παραπάνω) εστιάζονται στον δικαιολογημένο φόβο.

  Μιλάνε για 10.000 νεκρούς και το νούμερο θα μεγαλώσει. 500.000 εκτοπισμένους. Οικισμούς εξαφανισμένους. Εκατομμύρια άστεγους ή χωρίς νερό και τέτοια. 22 άτομα με έκθεση σε ακτινοβολία και άλλα 160 ή 190 με πιθανή έκθεση σε ακτινοβολία (και 17 Αμερικάνους πιλότους ελικοπτέρων που "έβγαλαν τα ρούχα τους και πλύθηκαν")

  Ακόμα και οι "ευρωπαίοι" τονίζουν ότι δεν πρόκειται για Τσερνομπύλ, αφού οι αντιδραστήρες έχουν "σβύσει" αλλά έχουν πρόβλημα ψύξης. Οι εκρήξεις είναι εκρήξεις υδρογόνου. Το υδρογόνο είναι δείγμα ότι ο πυρήνας έχει υποστεί ζημιά και ανέβασε θερμοκρασία. Χάλια, αλλα όχι "μανιτάρια". Το χειρότερο "ραδιενεργό" μέχρι τώρα είναι η "ελεγχόμενη" δηλαδή επίτηδες έκλυση ατμού που είναι ραδιενεργός αλλά ΔΕΝ είναι πυρηνικός. Ανιχθεύθηκε καίσιο που υποδηλώνει εσωτερική ζημιά, αλλά δεν είναι αυτό το μείζον πρόβλημά τους.

  Το μείζον πρόβλημά τους είναι ότι εξακολουθούν και γίνονται 20-30 σεισμοί πάνω από 5 ρίχτερ την ημέρα, είναι με την συνεχή απειλή νέου τσουνάμι σε ένα μεγάλο κομμάτι της χώρας με διαλυμένη υποδομή, χωρίς νερό, ρεύμα κλπ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ, η ζημιά είναι βασικά οικονομική.

  Η πιο "σίγουρη" πηγή πληροφόρησης (που δεν κιτρινίζει, αλλά αργεί μέχρι να έχει κατι σωστό να πει, είναι η IAEA ( h++p://www.iaea.org/).

  Υπάρχουν και ιστοσελίδες που δείχνουν εκρήξεις και μεγάλες πυρκαγιές και τίτλους για πυρηνικό όλεθρο. Δείχνουν άσχετες εικόνες και κίτρινους τίτλους αλλά τι να κάνουμε, από όλα έχουμε.

 2. sawas avatar
  sawas 14/03/2011 07:31:03

  Και δεύτερη έκρηξη στον Fukushima 1, αντιδραστήρα 3.
  Το θαλασσινό νερό με αντλίες δεν έφτασε, μάλλον θέλει ένα ακόμη τσουναμι για να σβήσουν!!!!!!!

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ sawas 14/03/2011 07:56:58

   Αυτό είναι ηδη χθεσινό. Αν θες φρέκιες ειδήσεις,

   "Based on information provided by Japanese authorities, the IAEA can confirm the following information about the status of Units 1, 2, 3 and 4 at Fukushima Daini nuclear power plant.

   All four units automatically shut down on March 11. All units have off-site power and water levels in all units are stable. Though preparations have been made to do so, there has been no venting to control pressure at any of the plant's units.

   At unit 1, plant operators were able to restore a residual heat remover system, which is now being used to cool the reactor. Work is in progress to achieve a cold shutdown of the reactor.

   Workers at units 2 and 4 are working to restore residual heat removal systems.

   Unit 3 is in a safe, cold shutdown.

   Radiation dose rate measurements observed at four locations around the plant's perimeter over a 16-hour period on 13 March were all normal"

   h++p://www.iaea.org/newscenter/news/tsunamiupdate01.html 6.15 ώρα Ελλάδος σήμερα.

   • sawas avatar
    sawas @ archaeopteryx 14/03/2011 09:18:20

    Έπεσε και το σύστημα ψύξης του αντιδραστήρα 2!!
    Δεν είχε σταματήσει σε όλους τους αντιδραστήρες? Πάμε για 3 έκρηξη?

    [7.40 Uhr] Im Atomkraftwerk Fukushima 1 ist in einem weiteren Reaktor das Kühlsystem zusammengebrochen. Die Kühlung von Reaktor 2 funktioniere nicht mehr, teilte der Kraftwerksbetreiber Tepco nach Angaben der Nachrichtenagentur Jiji mit.

    h**p://www.spiegel.de/panorama/0,1518,750629,00.html

   • sawas avatar
    sawas @ archaeopteryx 14/03/2011 09:49:33

    και κάτι ακόμη

    ΑΝ οι μετρήσεις έδωσαν φυσιολογικές τιμές ραδιενέργειας (όπως αναφέρει η IEEA) τότε δεν δικαιολογείται αυτή η μέτρηση:

    h**p://www.welt.de/multimedia/archive/01334/kami_fukushima_kin_1334514p.jpg

    Υπάρχει αναντιστοιχία εξαγγελιών και ενεργειών!!!

   • sawas avatar
    sawas @ archaeopteryx 14/03/2011 09:58:01

    συνέχεια.....

    το USS Ronald Reagan και άλλα συνοδευτικά πλοία (160km από την ακτή της Fukoshima) απομακρύνονται διότι η ραδιενέργεια που μέτρησαν ισοδυναμεί με την ποσότητα ακτινοβολίας στην οποία εκτίθεται ένας άνθρωπος σε έναν μήνα.
    h**p://www.spiegel.de/panorama/0,1518,750629,00.html

 3. ΝΣΚ avatar
  ΝΣΚ 14/03/2011 08:42:20

  Εμείς πού θα φτιάξουμε το πυρηνικό εργοστάσιό μας;
  Προτείνω απέναντι από το τούρκικο.

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/03/2011 09:12:34

  h++p://e.nikkei.com/e/fr/tnks/Nni20110314D14JF705.htm
  από τοπικό site

 5. sawas avatar
  sawas 14/03/2011 09:19:58

  NHK world live

  h**p://www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/live/1056920/Schweres-Beben-TV-Bilder-aus-Japan#/beitrag/livevideo/1056920/Schweres-Beben-TV-Bilder-aus-Japan

 6. astral avatar
  astral 14/03/2011 10:47:27

  Και στο Τσερνομπιλ δεν υπηρχε μανιταρι, αλλα φωτια που απελευθερωσε τα τεραστιας ραδιενεργειας υλικα της καρδιας του αντιδραστηρα. Αυτο που υπαρχει σε αυτους και οχι στο Τσερνομπιλ ειναι οτι το Τσερνομπιλ (της μη καπιταλιστικης Ρωσσιας να το θυμηθουμε) ο αντιδραστηρας ηταν εκτεθειμενος περιπου στην ατμοσφαιρα χωρις εγκιβωτισμο του σε θωρακισμενο συστημα. Στην Ιαπωνια υπαρχει, (προς το παρον) αντεχει, και αν δεν υπηρχε και αυτο σαφως θα μιλουσαμε ηδη για τσερνομπιλ.
  αν παραβιαστει τοτε θα υπαρξει αντιστοιχο προβλημα με το τσερνομπιλ.

 7. zap-zap avatar
  zap-zap 14/03/2011 10:59:46

  και ποιός είναι ο πλασιέ της πυρηνικής ενέργειας στην Ελλάδα; Μα ποιός άλλος, ο γνωστός κωλοτούμπας...

  Προς τον Αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό

  Θέμα: Πυρηνική Ενέργεια

  κ. Πρωθυπουργέ,

  Πολλές χώρες επιλέγουν τη χρήση πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς, κρίνοντας ότι πρόκειται για μια οικονομικά συμφέρουσα, μεσοπρόθεσμα, και φιλική προς το περιβάλλον, μορφή ενέργειας. Πρόσφατα μάλιστα, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, κ. Σαρκοζί, προέτρεψε την Παγκόσμια Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης να αναλάβουν πρωτοβουλία για χρηματοδότηση σχετικών προγραμμάτων, κυρίως σε αναπτυσσόμενες χώρες.
  Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα, δεν έχει επιχειρηθεί κάποια, ευρείας δημοσιότητας, ουσιαστική συζήτηση επί του θέματος.
  Είναι δεδομένο ότι οι περισσότερες γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, προγραμματίζουν στο προσεχές μέλλον να καλύψουν μέρος των ενεργειακών τους αναγκών με τη χρήση πυρηνικής ενέργειας. Εξ αυτού του γεγονότος, η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί σε "πυρηνικό κλοιό", υφιστάμενη τους επικαλούμενους -από τους πολέμιους της πυρηνικής ενέργειας- κινδύνους, χωρίς να αποκομίζει τα αντίστοιχα οφέλη.
  Επιπλέον, οι ενεργειακές ανάγκες της χώρας μας αυξάνονται, με συνέπεια, τα επόμενα χρόνια, να υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η Ελλάδα να καταλήξει να εξαρτάται ενεργειακά από τις γειτονικές της χώρες.

  Ερωτάσθε:

  Είναι στις προθέσεις σας η οργάνωση μιας ευρείας επιστημονικής και κοινωνικής συζήτησης για το θέμα της ειρηνικής χρήσης της πυρηνικής ενέργειας στην Ελλάδα;
  Γ.Καρατζαφέρης

  • Fanis avatar
   Fanis @ zap-zap 14/03/2011 11:36:39

   Χωρις να εχω σε καμμια υποληψη το καρατζαφερ ,η Ελλαδα επρεπε να ειχε κανει πυρηνικους αντιδραστηρες προ πολλου.
   Δεν εχει νοημα να εχει η Βουλγαρια και η Τουρκια πυρηνικους αντιδραστηρες και εμεις να εχουμε ταμπελες στη Γλυφαδα "απυρηνικοιημενη περιοχη"!!
   Αλλωστε τα "υδροηλεκτρικα φραγματα" περαν της τεραστιας οικολογικης καταστροφης ,δεν θα ηταν λιγωτερο ακινδυνα σε περιπτωση σεισμου 9 Ριχτερ.

   Ενδεικτικα αναφερω στην Αρτα στο ποταμι του Αραχθου.
   Περαν του οτι κατεστρεψε κυριολεκτικα τον Αμβρακικο κολπο..
   Σε περιπτωση τετοιας εκτασης σεισμου θα επνιγε ολο το νομο Αρτας..

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Fanis 14/03/2011 12:47:08

    σε 9 ρίχτερ δεν θα είμαστε να έχουμε άποψη, μάλλον. Φυσικά και εχει κινδύνους, κάθε πράγμα έχει κινδύνους, κυρίως τσαπατσουλιάς.

    Όσο και αν ακούγομαι off, ακόμα και σήμερα, θα ήμουν υπέρ ενός 1500-1600 MW. Εχει και 300άρια μινιόν (αλλά θα είναι ακριβά). Δεδομένης όμως της οικονομικής και ταμειακής μας κατάστασης, 2*800 = 1600 λιθάνθακα, με φίλτρα κλπ α λα Drax, θα ήταν κούκλες.

    Τα περί CΟ2 κλιματικής αλλαγής έχουν ξεφτίσει ως μαϊμουδιές. Αλλο τι φαντασιώνονται οι εργοδότες της Μπιρμπίλη... Μέχρι καο Helmut Scmidt τα χλεύασε ως "υστερίες".

    Το κάρβουνο δεν έχει πολιτικό ρίσκο, δεν εξαρτάσαι από κανέναν, και το ξέρουν και οι μηχανικοι της ΔΕΗ.

 8. Aggelos avatar
  Aggelos 14/03/2011 14:39:42

  "Αλλωστε τα “υδροηλεκτρικα φραγματα” περαν της τεραστιας οικολογικης καταστροφης ,δεν θα ηταν λιγωτερο ακινδυνα σε περιπτωση σεισμου 9 Ριχτερ."

  βεβεια,,αν εσπαγε ενα φραγμα θα εκανε ραδιενεργη μια περιοχη για αιωνες,,και θα εκανε καρκινογενεσεις στον πληθυσμο..

  • Fanis avatar
   Fanis @ Aggelos 14/03/2011 16:55:39

   Τα φραγματα δεν εχουν ραδιενεργεια.
   Εχουν αλλες ..αρετες ομως . Πχ τα δισεκατομυρια τοννοι νερου που εχουν παγιδευθει για τις αναγκες της ΔΕΗ ,σκοτωσαν χιλιαδες τοννους ψαρια στον Αμβρακικο και εξαφανισαν δεκαδες ειδη .
   Η πιεση που δεχονται οι τεκτονικες πλακες σε αυτη την τεχνητη λιμνη ,ποιος ξερει τι αποτελεσματα θα εχει στο μελλον..

   Και ειπαμε σε ενα τετοιο σεισμο οπως στην Ιαπωνια ο νομος Αρτας (ο καμπος εστω),θα ειχε εξαφανισθει απο το χαρτη..
   Και ειτε πνιγμος ειτε ραδιενεργεια ο θανατος ιδιος ειναι.

   Εκτος αυτου με δυο τρια πυρηνικα θα ειχαμε καλυψει τις αναγκες σε ενεργεια.
   Και ειπαμε αφου εχει η τουρκια και βουλγαρια εμεις γιατι οχι?
   Τι δηλαδη ,εχει διαφορα να πας απο βουλαγαρικη η τουρκικη ραδιενεργεια?

   Αφηστε το νερακι να τρεχει ελευθερα...
   "αποπυρηνικοιημενοι" ..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.