#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/09/2012 08:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι κρύβει το μαυσωλείο του Λένιν;

Κάθε τόσο στη Ρωσία θέμα του δημόσιου διαλόγου γίνεται το ερώτημα: Να ταφεί το σώμα του Λένιν που εκτίθεται στο μαυσωλείο, στην Κόκκινη πλατεία, ή όχι; Το ζήτημα ήλθε στην επιφάνεια και πάλι.Το Μαυσωλείο του Β.Ι. Λένιν φτιάχτηκε κατά το διάστημα 1924-1930 και η σορός που εκτίθεται, βρίσκεται εκεί εδώ και σχεδόν 90 χρόνια. Από το 1953 έως το 1961 διατηρούταν εκεί με την ίδια τεχνολογία η σορός του Στάλιν, που τελικά ετάφη ύστερα από ομόφωνη απόφαση του 22ουσυνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της ΕΣΣΔ.

Στη σοβιετική εποχή το Μαυσωλείο και η σορός θεωρούνταν από τους καλύτερα φυλασσόμενους χώρους κρατικής σημασίας και ως τέτοιος υπαγόταν στη δικαιοδοσία της Εθνικής Επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών (NKVD) και της Επιτροπής Κρατικής Ασφάλειας (KGB). Πιο συγκεκριμένα, την ευθύνη γι'αυτό είχε το ίδιο το Κρεμλίνο. Πριν το θάνατο του Στάλιν, το σώμα τυπικά είχε καταχωρηθεί στην υπηρεσία, “Κεντρικό Εργαστήριο”, που αποτελούσε και αυτό μέρος της αυτοκρατορίας της KGB. Στη συνέχεια το εργαστήριο πέρασε στη δικαιοδοσία του υπουργείου Υγείας της ΕΣΣΔ. Σήμερα για το σώμα του Λένιν είναι υπεύθυνο το Κέντρο Βιοϊατρικής Ερευνας και Τεχνολογίας («Ρωσικό Ινστιτούτο Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών της Ρωσικής Ακαδημίας Γεωργικών Επιστημών»).

Το μυστικό υγρό 90 ετών

Αν η κυβέρνηση αποφασίσει την ταφή, τότε θα έχει να επιλύσει χιλιάδες νομικά ζητήματα. Ποιος θα ακυρώσει το πλήθος των επίσημων αποφάσεων και εντολών, μεταξύ αυτών και της ΕΣΣΔ, και ποιός θα αποχαρακτηρίσει τα απόρρητα έγγραφα για να ξεκινήσει η διαδικασία; Για παράδειγμα, την περίφημη απόφαση № 5114/b. Εκεί, στις 20 Νοεμβρίου 1939, ο επίτροπος του υπουργείου Εσωτερικών της ΕΣΣΔ, Λαβρέντι Μπέρια, έγραφε στον πρόεδρο της σοβιετικής κυβέρνησης, Βιατσεσλάβ Μόλοτοφ:

«Για την εξέταση των συνθηκών που αφορούν την περαιτέρω επιτυχή διατήρηση του σώματος του Β.Ι. Λένιν και τη διεξαγωγή επιστημονικών και πειραματικών εργασιών (…) Στον αναπληρωτή μου για θέματα προσωπικού, επίτροπο κρατικής ασφάλειας σύντροφο 3ης τάξεως Κρουγκλόφ, να δοθούν τα στοιχεία που διαθέτει η NKVD ΕΣΣΔ προκειμένου στη συνέχεια να παραδοθούν στο Εργαστήριο (…) Το Εργαστήριο αναφέρει για την εργασία του στην επιτροπή που έχει ορίσει η κυβέρνηση (…) Το εργαστήριο τελεί υπό τη διοίκηση του Κρεμλίνου, το οποίο και αναλαμβάνει τη συντήρησή του».

Τα έγγραφα που αφορούν την κηδεία του Λένιν και τη δημιουργία του πρώτου ξύλινου μαυσωλείου φυλάσσονται ακόμη στα αζήτητα της δεύτερης, μυστικής απογραφής του γραφείου № 16 της Επιτροπής για τη διαιώνιση της μνήμης του Λένιν. Αυτή είναι θαμμένη στα έγκατα του πρώην Κεντρικού Αρχείου του Ινστιτούτου Μαρξισμού-Λενινισμού της πάλαι ποτέ Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ. ΕΣΣΔ.

Σύντομα, το μυστικό αυτό θα κλείσει 90 χρόνια. Έχουν παρέλθει όλα τα οριζόμενα από το νόμο χρονικά όρια που αφορούν τις περιπτώσεις απορρήτων. Γιατί δεν επιτρέπουν τη δημοσιοποίηση των εγγράφων; Γιατί έως τώρα εξακολουθούν να φοβούνται ό,τι έχει σχέση με την κηδεία του Λένιν; Επειδή στο υλικό αυτής της επιτροπής είναι πιθανόν κρυμμένα τα στοιχεία που αφορούν τη σύνθεση του μαγικού υγρού που εφηύραν οι καθηγητές Βορομπιόφ και Ζμπάρσκι για την αιώνια διατήρηση του σώματος του Λένιν.

Τον Ζμπάρσκι, είχε αναφέρει ο Μπέρια σε μια επιστολή του προς τον Μολότοφ. Ιδού τι γράφει συγκεκριμένα στο έγγραφο:

«23 Φεβρουαρίου 1940


№ 657/b

Συμβούλιο Εθνικών Επιτρόπων ΕΣΣΔ

Προς τον σύντροφο Μόλοτοφ

Ο καθηγητής Μπ.Ι. Ζμπάρσκι που επιβλέπει τη διατήρηση του σώματος του Β.Ι. Λένιν, ανέφερε σχετικά με την αναγκαιότητα πραγματοποίησης εργασιών για την αντιμετώπιση ορισμένων αλλαγών που συνέβησαν στο σώμα (μισάνοιχτα μάτια, μείωση του όγκου των πλαϊνών της μύτης και του αριστερού χεριού).

Παράλληλα, ο διοικητής του Κρεμλίνου ανέφερε ότι στη διάρκεια της προγραμματισμένης εξέτασης του σώματος του Β.Ι. Λένιν ανακαλύφθηκαν μια δυσμορφία στο λαιμό και μελάνιασμα της μύτης.

Για την πραγματοποίηση των εργασιών εξάλειψης των αλλαγών που παρατηρήθηκαν, το μαυσωλείο του Β.Ι. Λένιν πρέπει να κλείσει από 1 Μαρτίου έως 25 Απριλίου του 1940…».


Πέρασαν 88 χρόνια και η χημική σύνθεση του διαλύματος παραμένει απόρρητη.

Θα οδηγήσει άραγε η ταφή του Λένιν στην άμεση αποκάλυψη της χημικής σύνθεσης του υγρού, στην ιδιωτικοποίησή του, στη μαζική παραγωγή, την πώληση στα φαρμακεία (με ή χωρίς συνταγή γιατρού), στην εμπορευματοποίησή του στο ίντερνετ, και στην εξαγωγή του; Η ζήτηση είναι εξασφαλισμένη για ευρεία χρήση, η οποία δεν αφορά μόνο τις υπηρεσίες των γραφείων τελετών, αλλά και την ταρίχευση ζώων.Θα μπορούσε κανείς να πει κατηγορηματικά ότι το διάλυμα των Βορομπιόφ και Ζμπάρσκι βρίσκεται ήδη στη διάθεση κάποιου και ότι έχει εκδοθεί δικαίωμα ιδιοκτησίας;

Το “πυρηνικό” μαυσωλείο

Προκύπτει και ένα άλλο ζήτημα. Μετά τον Μεγάλο πατριωτικό πόλεμο εξαπλώθηκε διεθνώς η μόδα της κατασκευής μαυσωλείων και το βαλσάμωμα των σωμάτων των νεκρών ηγετών. Το σοβιετικό know how είχε υψηλότατη ζήτηση. Η μεγαλύτερη σχετική επιτυχία που σημειώθηκε σε σοσιαλιστικό κράτος από αυτά που μετείχαν στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας ήταν η διατήρηση του σώματος του καλύτερου Βούλγαρου μαθητή του Στάλιν, Γκεόργκι Ντιμιτρόφ.

Σήμερα οι σύντροφοι από τη Βουλγαρία έχουν μπει από καιρό στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκεί, το ζήτημα που αφορούσε το σώμα του Ντιμιτρόφ επιλύθηκε ταχύτατα εδώ και πολλά χρόνια. Παράλληλα, ανατινάχτηκε και το εντυπωσιακό μαυσωλείο. Τα πλάνα από αυτή την έκρηξη μεταδόθηκαν σε όλο τον κόσμο και μέχρι σήμερα τα βλέπουν πολλοί στο YouTube. Το μαυσωλείο πήρε χρόνο για να ανατιναχθεί. Ο σύντροφος Ντιμιτρόφ είχε πεθάνει την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και των πυρηνικών όπλων, γι’ αυτό η τελευταία του κατοικία κατασκευάστηκε με τρόπο που να αντέξει μια πυρηνική έκρηξη.

Αναποτελεσματικό διάλυμμα

Ο ταριχευμένος σύμφωνα με τη σοβιετική συνταγή πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Αγκόλας, σύντροφος Αγκοστίνιο Νέτο, ενταφιάστηκε με τον κανονικό τρόπο εδώ και πολύ καιρό, διότι το μαγικό διάλυμα των καθηγητών Βορομπιόφ και Ζμπάρσκι αποδείχθηκε αναποτελεσματικό στις αφρικανικές συνθήκες.

Θυμάμαι ότι πριν το θάνατό του, ο Στάλιν ήταν απογοητευμένος από τον «σλαβικό σοσιαλισμό» και έστρεψε την προσοχή του στο σοσιαλισμό της Ασίας. Η δύναμη αυτής της άποψης είναι αισθητή έως και σήμερα. Στην Κίνα και στις γειτονικές χώρες, όπως στο Βιετνάμ και στη Βόρεια Κορέα, έχουν βαλσαμωθεί και φυλάσσονται με κάθε προσοχή σε μαυσωλεία που είναι ανοιχτά για επισκέψεις και προσκύνημα, τα σώματα των πατέρων-ιδρυτών αυτών των κρατών, των Κομουνιστικών Κομμάτων τους και των Ενόπλων Δυνάμεών τους. Δεν χρειάζεται να έχει κανείς μεγάλη πολιτική φαντασία ή ιστορικές γνώσεις, για να καταλάβει από ποιον έχουν αντιγραφεί όλα αυτά τα μαυσωλεία, οι σαρκοφάγοι, τα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού κ.ο.κ.

Εύλογο είναι επίσης, ότι όλη αυτή η συζήτηση που γίνεται στη Ρωσία, ενοχλεί του φίλους της στην Ασία και στον Ειρηνικό. Διατηρώντας για πάντα τα σώματα του προέδρου, Χο Τσι Μινχ, του μεγάλου οδηγητή προέδρου, Μάο, του μεγάλου ηγέτη, Κιμ Ιλ Σουνγκ (και όπως όλα δείχνουν, και το σώμα του πρόσφατα αποθανόντος μεγάλου ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ), οι φίλοι μας θέλησαν, θέλουν και θα θέλουν για πολύ ακόμα να βλέπουν το Μαυσωλείο στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

http://rbth.gr/articles/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ avatar
  ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ 05/09/2012 12:25:15

  Σύμφωνα με το άρθρο προαισθάνεται κανείς , ότι τόσο για τουριστικούς , όσο κι' επιστημονικούς λόγους , (90 χρόνια έρευνας ΔΕΝ τα πετάς ελαφρά τη καρδία) , η σωρός τη γλυτώνει προς το παρόν ...

 2. Darki avatar
  Darki 05/09/2012 14:04:21

  Εδω βαλανε σε φορμολη και επιδεικνυουνε την τσουτσουνα του Ρασπουτιν,ο Λενιν θα γλιτωνε?

 3. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 05/09/2012 17:03:49

  Ο Λένιν θα ζει στους αιώνες ως ο πρώτος ηγέτης σοσιαλιστικού κράτους στην ανθρώπινη ιστορία. Ανήκει ως κληρονομιά στο παγκόσμιο προλεταριάτο και φυσικά στο λαό της χώρας του. Επειδή ο σοσιαλισμός θα είναι η κοινωνία του μέλλοντος και θα διαρκέσει χιλιάδες και εκατομμύρια χρόνια-ως να σβήσει το άστρο του ήλιου μας-πιστεύω πως ο πρώτος τολμηρός ανιχνευτής αυτής της κοινωνίας πρέπει να παραμείνει εκί που βρίσκεται. Ανήκει στην ανθρωπότητα και στο φωτεινό μέλλον της μετά την ανατροπή της μισητής καπιταλιστικής σκλαβιάς.

  • Geros avatar
   Geros @ Γεώργιος 05/09/2012 17:23:47

   Και μαζί με την κάρα του Stalin και τα εσώρουχα του Marx να λιτανεύονται για να μπορεί να ευλογηθεί από την χάρη τους ο κόσμος.
   Θα γίνονται δε και θαύματα κατά την λιτανεία , καπιταλιστές θα γίνονται κομμουνιστές , από οποιο εργοστάσιο θα περνάει η λιτανεία το πενταετές πλάνο θα ολοκληρώνεται και μουγκοί θα απαγγέλλουν το Κράτος και Επανάσταση το οποιο θα μελοποιηθεί και θα ψέλνεται σαν νέος ακάθιστος ύμνος για να απομακρύνονται οι εχθροί του κομμουνισμού.
   Αλληλούια αδελφέ.

 4. http://chomatery.blogspot.com avatar
  http://chomatery.blogspot.com 05/09/2012 22:55:51

  μα οι πιο ακραίοι νεοφιλελεύθεροι είναι πρώην κομμουνιστές. ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.