#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/09/2013 05:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι θα συμβεί εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ «κατεβάσει ρολά»;Αν το Κογκρέσο δεν καταλήξει σε συμφωνία για να αποτραπεί η διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης, οι μισθοί 800.000 ομοσπονδιακών κινδυνεύουν.

Η ολοένα και πιο πιθανή διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες επιπτώσεις σε όλες τις ΗΠΑ. Αν το Κογκρέσο δεν καταλήξει σε συμφωνία για να αποτραπεί η διακοπή λειτουργίας μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ορισμένες υπηρεσίες - ταχυδρομεία, κοινωνική ασφάλιση και σύστημα υγείας - δεν θα επηρεαστούν. Άλλα, όπως τα εθνικά πάρκα και οι επιθεωρήσεις ρουτίνας για την ασφάλεια των τροφίμων, θα πρέπει να περικοπούν, καθώς η πλειοψηφία των ομοσπονδιακών υπαλλήλων που είναι επιφορτισμένοι με τη λειτουργία τους θα μείνουν απλήρωτοι.

Ιδού πώς θα επηρεαστούν κάποιες υπηρεσίες στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση:

Ομοσπονδιακοί εργαζόμενοι:

Περίπου 800.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα μπορούσαν να μείνουν απλήρωτοι. Έχοντας ήδη πληγεί σκληρά από αρκετές απλήρωτες ημέρες λόγω των περικοπών, κάποιοι εργαζόμενοι έχουν αρχίσει πιέσεις για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους σε περίπτωση διακοπής. Ενώ το Κογκρέσο συμφώνησε να τους καταβάλει αναδρομικά κατά τη διάρκεια προηγούμενων διακοπών λειτουργίας, η διασπασμένη φύση αυτού του Κογκρέσου καθιστά απίθανο ένα τέτοιο βήμα.

Αμερικανικός στρατός

Το ενεργό προσωπικό του στρατού που αριθμεί 1,4 εκατ. ανθρώπους θα συνεχίσει, αλλά οι πληρωμές τους θα καθυστερήσουν. Η πρόταση της Αμερικανικής Βουλής να καθυστερήσει το Obamacare για ένα χρόνο –που πέρασε την Κυριακή, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα περάσει στη Γερουσία - περιλαμβάνει μία διάταξη που εξασφαλίζει τις πληρωμές των στρατιωτών.
Περίπου το ήμισυ των πολιτικών υπαλλήλων του Υπουργείου Άμυνας δεν θα πληρωθεί.

Επιστήμη

Η Nasa θα καθυστερήσει τις πληρωμές σχεδόν σε όλους τους υπαλλήλους της, αν και θα κρατήσει τους εργαζόμενους στον Έλεγχο Αποστολής στο Χιούστον και αλλού για να υποστηρίξουν τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα συνεχίσει την πρόγνωση του καιρού και την έκδοση προειδοποιήσεων και το Εθνικό Κέντρο τυφώνα θα συνεχίσει να παρακολουθεί καταιγίδες.

Ταξίδια

Οι ομοσπονδιακοί ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα παραμείνουν στις θέσεις τους και όσοι εργάζονται στον έλεγχο των αεροδρομίων θα συνεχίσουν να ελέγχουν τους επιβάτες, αν και ορισμένα αεροδρόμια έχουν προειδοποιήσει για καθυστερήσεις στην ασφάλεια. Οι ομοσπονδιακοί επιθεωρητές θα συνεχίσουν την επιβολή των κανόνων ασφαλείας.
Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει την επεξεργασία ξένων αιτήσεων για χορήγηση βίζας και των Αμερικανών για διαβατήρια, δεδομένου ότι εισπράττονται τέλη για τη χρηματοδότηση των υπηρεσιών αυτών. Πρεσβείες και προξενεία στο εξωτερικό θα συνεχίσει να παρέχουν υπηρεσίες σε Αμερικανούς πολίτες.

Δικαστήρια

Τα ομοσπονδιακά δικαστήρια θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά για περίπου 10 εργάσιμες ημέρες μετά την έναρξη της διακοπής, περίπου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Εάν η διακοπή συνεχισθεί, η δικαστική εξουσία θα πρέπει να αρχίσει να χορηγεί άδειες άνευ αποδοχών στους εργαζόμενους των οποίων η εργασία δεν θεωρείται απαραίτητη. Αλλά οι υποθέσεις θα συνεχίσουν να εκδικάζονται.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη νέα θητεία του στις 7 Οκτωβρίου. Σε προηγούμενες διακοπές λειτουργίας της κυβέρνησης, συνέχισε να λειτουργεί κανονικά.

Ταχυδρομείο 

Οι παραδόσεις θα συνεχιστούν ως συνήθως, επειδή η Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ δεν λαμβάνει φόρους σε δολάρια για τις καθημερινές εργασίες. Στηρίζεται στο εισόδημα από γραμματόσημα και άλλα ταχυδρομικά τέλη.

Περιφέρεια της Κολούμπια

Η πόλη, που δεν έχει αυτονομία στον προϋπολογισμό της, φλέρταρε για ένα σύντομο διάστημα με την ιδέα να  εκμεταλλευτεί την δυναμική διακοπή, όταν ο δήμαρχος Vince Gray όρισε όλους τους εργαζόμενους της πόλης «απαραίτητους», αποφεύγοντας έτσι τις περικοπές στον τομέα των υπηρεσιών όπως είναι οι βιβλιοθήκες, που ήταν αναμενόμενες. Ορισμένοι πολιτικοί στην περιοχή ήταν πρόθυμοι ακόμη και να συλληφθούν για την επίδειξη περιφρόνησης, αλλά την Παρασκευή οι δικηγόροι της πόλης ενέκριναν τη χρήση ενός ταμείου έκτακτης ανάγκης 144 εκατ. δολαρίων για να καλύψουν τη διαφορά, αν η τα κονδύλια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στερέψουν.

Εσωτερική ασφάλεια

Η πλειοψηφία του Τμήματος των εργαζομένων Εσωτερικής Ασφάλειας αναμένεται να παραμείνουν στην εργασία τους, συμπεριλαμβανομένων των ένστολων πρακτόρων και υπαλλήλων στα σύνορα της χώρας και σε λιμένες εισόδου, ​​των μελών του Λιμενικού Σώματος, των αξιωματικών της Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών, των μυστικών υπηρεσιών και άλλων οργάνων επιβολής του νόμου και αξιωματικών. Η πλειοψηφία των εργαζομένων στις   Υπηρεσίες Ιθαγένειας και Μετανάστευσης θα συνεχίσει να επεξεργάζεται τις χορηγήσεις πράσινης κάρτας.

Υπηρεσίες βετεράνων

Οι περισσότερες υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω του Τμήματος Υποθέσεων Βετεράνων θα συνεχιστούν, επειδή οι ​​βουλευτές εγκρίνουν χρήματα για ένα έτος εκ των προτέρων για τα προγράμματα υγείας των βετεράνων. Οι βετεράνοι θα εξακολουθούν να μπορούν να επισκέπτονται νοσοκομεία για νοσηλεία, να λαμβάνουν ψυχολογική στήριξη, ή να παίρνουν συνταγές. Οι φορείς θα συνεχίσουν να στελεχώνουν τη γραμμή υποστήριξης και θα καλυφθούν οι πληρωμές για την κάλυψη των συντάξεων αναπηρίας.

theguardian

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ρηνα avatar
  Ρηνα 30/09/2013 07:13:24

  χαρτο-δολλαρια θα συνεχισει το μηχανημα να κοβει;

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ Ρηνα 30/09/2013 07:27:19

   Μακάρι να κόβαμε κι εμείς ευρώ.

   Το χρήμα είναι κάτι που βρίσκεται στο μυαλό μας. Καμία πραγματική αξία.

   Η μόνη αξία είναι ο άνθρωπος κι όταν ο άνθρωπος υποφέρει γιατί δεν κόβονται "χαρτοδολλάρια", τότε κάτι είναι πολύ λάθος.

   Εδώ και δεκαετίες τα χαρτονομίσματα δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα ούτε σε χρυσό ούτε σε τίποτα.

   Αλλά ακόμη και ο χρυσός δεν έχει καμία αξία. Έχει ωραίο χρώμα και δεν σκουριάζει, οπότε κάποιες αρχαίες κοινωνίες τον επέλεξαν ως χρήμα. Και; Δεν λένε και πολλά αυτές οι ιδιότητες. Μία απλή επιλογή ήταν. Άλλες κοινωνίες είχαν επιλέξει άλλα υλικά εξίσου φανταχτερά και σπάνια για να τα χρησιμοποιήσουν ως χρήμα.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Γιώργος Αχαιός 30/09/2013 15:37:44

    "Το χρήμα είναι κάτι που βρίσκεται στο μυαλό μας. Καμία πραγματική αξία."

    Από τότε που έπαψε να έχει σχέση η αξία του νομίσματος με το υλικό που το αποτελεί, ναι. Προ αυτού, όχι. Και ξέρουμε όλοι οι ιστορικά ψαγμένοι πως οι μεγαλότραπεζίτες των ΗΠΑ και της Μ.Βρετανίας από το 1800 το κατάφεραν αυτό σε πρώτη φάση και το εδραίωσαν με τοην κατάργηση του κανόνα του χρυσού για να κανονίζουν την ύφεση και την ανάπτυξη κατά το δοκούν με αλλαγές στην ταχύτητα κυκλοφορίας του χρήματος και με φούσκες που έχουν σχέση με τα επιτόκια και με το να δανείζουν οι ιδιωτικές τράπεζες τις χώρες και να είναι ουσιαστικά υποτελείς οι λαοί μέσω των κρατών τους σε λίγα λαμόγια που κρατούσαν χαρτί και όχι χρυσό και σήμερα επηρεάζουν την τιμή του χρυσού αυτοί και όχι ο χρυσός τα νομίσματα όπως έπρεπε. Και η μεγαλύτερη ξεφτίλα για την ανθρωπότητα σε επίπεδο λογικής; Τα χρηματιστήρια. Αφού δεχόμαστε πως αλλάζουν πραγματικές αξίες εταιριών 10-12% σε μια μέρα καλά να πάθουμε...

    • ο_χρηματιστής_της_γειτονιάς avatar
     ο_χρηματιστής_της_γειτονιάς @ Γεώργιος Τ. 30/09/2013 20:03:51

     Δεν αλλάζουν οι πραγματικές αξίες 10-12%, αλλά η εκτιμώμενη απόδοσή τους (χρηματιστηριακή αξία).

     Ένα απλοϊκό παράδειγμα: ένας που πουλάει παγωτά μπορεί το πρωί που έχει συννεφιά να μην πουλήσει ούτε ένα (μηδενική απόδοση του εξοπλισμού του), ενώ από το μεσημέρι και μετά να κάνει χρυσές δουλειές.

     Ένα λιγότερο απλοϊκό: μια εταιρεία που πουλάει το φάρμακο X έχει το πρωί εκτιμώμενη απόδοση (άρα και τιμή μετοχής) Y. Αν το υπουργείο ανακοινώσει το μεσημέρι ότι το φάρμακο X πρέπει να αποσυρθεί λόγω ανεπιθύμητων παρενεργειών, το απόγευμα η τιμή μετοχής μπορεί να γίνει Y/2 ή Υ/5 ή Υ/10.

     Θυμίζω τέλος ότι υπάρχουν εταιρείες των οποίων η χρηματιστηριακή αξία είναι πολλαπλάσια ή υποπολλαπλάσια του ενεργητικού τους (πραγματική αξία).

 2. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 30/09/2013 07:18:15

  Φαίνεται πως δεν λύνονται όλα τα χρόνια προβλήματα κόβοντας απλά χαρτί.

 3. ΠΙΘΗΚΑΣ avatar
  ΠΙΘΗΚΑΣ 30/09/2013 08:59:13

  ΟΙ ΗΠΑ δεν θα κατεβάσουν ποτέ ρολά,γιατί είναι μια σοβαρή χώρα.
  Στην Ελλάδα από την άλλη είναι θέμα χρόνου να κατεβούν ρολά όσο το 50% των δημοσίων εσόδων πηγαίνει σε 4.400.000 συντάξεις και ταϊζει 3.000.000 συνταξιούχους,ανάμεσά σε αυτούς άεργες άγαμες θυγατέρες και δικαστικούς με σύνταξη μεγαλύτερη από το μισθό του ΑΓΕΕΘΑ.
  Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει τη χώρα από την καταστροφή.
  Μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει περίφημα και η κυβέρνηση έχει φέρει σταθερότητα στην Ελληνική κοινωνία.
  Η Ελλάς θα σωθεί και δεν θα βουλιάξει ποτέ εφόσον ξεφορτωθεί έγκαιρα όλα τα βαρίδια και κυρίως τη νοοτροπία Σοβιέτ βάσει της οποίας το 1/3 του πληθυσμού κάθεται και τρέφεται από τον ιδρώτα των παραγωγικών Ελλήνων.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΠΙΘΗΚΑΣ 30/09/2013 15:39:27

   Ποιο 1/3; Όλοι! Έμμεσα ή άμεσα. Οι μεν τουλάχιστον το παραδέχονται θέλοντας και μη. Οι πονηροί όμως που το παίζουν επιχειρηματίες με τις επιδοτήσεις ΕΣΠΑ. ΟΑΕΔ, ΕΛΓΑ, ΕΟΤ και πόσων άλλων φορέων;

 4. ΠΙΘΗΚΑΣ avatar
  ΠΙΘΗΚΑΣ 30/09/2013 09:08:22

  Επίσης ξέχασα να αναφέρω τις συντάξεις "αντιστασιακών" που θεσμοθέτησε ο Άνδρέας Παπανδρέου, ο χειρότερος λαϊκιστής πολιτικάντης που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα.
  Αν η ΝΔ καταργήσει τις συντάξεις αντιστασιακών θα ανέβει απίστευτα στα μάτια των δεξιών και αυτό αποτελεί χρυσή ευκαιρία για επαναπατρισμό των σκληρών δεξιών που είχαν πέσει στην παγίδα των φασιστών της Χρυσής Αυγής.

  • foros1 avatar
   foros1 @ ΠΙΘΗΚΑΣ 30/09/2013 15:14:50

   κυριε ΠΙΘΗΚΑ, οι κοινωνιες δεν ειναι ΖΟΥΓΚΛΑ ωστε τους απομαχους της ζωης να τους αφηνεις "ατάϊστους" για να πεθανουν της πεινας.
   τις ιδεες σου ευτυχως τις ασπαζονται λιγοι, γιατι οι περισσότεροι σκεφτονται σαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

   • Μικρασιάτης avatar
    Μικρασιάτης @ foros1 30/09/2013 23:28:21

    Μην ασχολεισαι, Τρολ του ΣΥΡΙΖΑ ειναι ο πιθηκ. Πλακα (πρασπαθει να) κανει στους Δεξιους. Κι εχει και ενα μισος στους ηλικιωμενους, ισως λογω προσωπικων προβληματων. Απλα μας εχει κουρασει με τα ιδια και τα ιδια καθε φορα...

 5. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 30/09/2013 15:07:12

  Τίποτε δεν θα γίνει.
  Είχε ξανασυμβεί άλλες 5 φορές από το 1981...πόσοι πόλεμοι έγιναν από τότε;;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.