#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/01/2014 14:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Την αστυνομία «ξηλώνει» ο ΕρντογάνΗ τουρκική κυβέρνηση «ξήλωσε» 350 αστυνομικούς από την Άγκυρα, στο πλαίσιο του πολιτικοοικονομικού σκανδάλου που συγκλονίζει τη χώρα και αγγίζει την κυβέρνηση Ερντογάν. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Dogan, πολλοί από τους απολυμένους ήταν επικεφαλής των υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος, του λαθρεμπορίου και του οργανωμένου εγκλήματος στην τουρκική πρωτεύουσα.

Εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν απολυθεί ή μεταταγεί στην χώρα από τις 17 Δεκεμβρίου και τη σύλληψη επιχειρηματιών και των γιων υπουργών της κυβέρνησης Ερντογάν στο πλαίσιο της έρευνας για το πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο που κλονίζει την τουρκική κυβέρνηση. Πολλοί θεωρούν ότι αυτό γίνεται στο πλαίσιο της κόντρας ανάμεσα στον Ερντογάν και τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Μέλη του κινήματος Χιζμέτ του Γκιουλέν θεωρείται ότι έχουν καταλάβει καίριες θέσεις στη δικαιοσύνη, την αστυνομία αλλά ακόμα και στο ίδιο το ΑΚ. Τους απολυμένους αντικατέστησαν περί τους 250 αστυνομικούς από την τουρκική επαρχία.

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-25634542

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 09/01/2014 22:35:42

  «Τουρκία: Ο Ερντογάν θέλει να «φακελώνει» και τους χρήστες του ίντερνετ!»
  Νews.gr.msn.com/world | Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014, 22:26 |

  Προωθεί νομοσχέδιο με αυστηρότερους κανόνες στο διαδίκτυο, όπως την παρακολούθηση της δραστηριότητας των χρηστών του, ή την απαγόρευση πρόσβασης σε ιστοσελίδες βάσει λέξεων-κλειδιών.

  Νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την επιβολή πολύ αυστηρών κανόνων στο διαδίκτυο, όπως την παρακολούθηση της δραστηριότητας των χρηστών του, ή το απαγόρευση πρόσβασης σε ιστοσελίδες βάσει λέξεων-κλειδιών, κατέθεσε στο κοινοβούλιο η κυβέρνηση Ερντογάν.

  Σύμφωνα με κοινοβουλευτική πηγή, το νομοσχέδιο εάν εγκριθεί θα επιτρέψει στην κυβερνητική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τις τηλεπικοινωνίες, να περιορίζει την πρόσβαση σε ιστότοπους που μεταδίδουν βίντεο, όπως το YouTube, επίσης θα μπορεί να διατηρεί για έως και δύο χρόνια έναν φάκελο για κάθε χρήστη του διαδικτύου, στον οποίο μεταξύ άλλων θα καταγράφονται οι ιστότοποι που επισκέπτεται.

  Ακόμη το νομοσχέδιο προβλέπει για τους παρόχους του διαδικτύου ότι θα πρέπει να γίνουν μέλη μιας νέας ένωσης εταιρειών του διαδικτύου, η οποία θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ισλαμο-συντηρητικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

  Όπως αναφέρει η εφημερίδα Χουριέτ, στο νομοσχέδιο, αιτιολογούνται αυτές οι ενέργειες με το σκεπτικό ότι πρέπει να προστατευθεί η οικογένεια, τα παιδιά και οι νέοι από πληροφορίες στο διαδίκτυο που ενθαρρύνουν την κατανάλωση ναρκωτικών, την αυτοκτονία και τις σεξουαλικές επιθέσεις.

  Απαντώντας σε μια ερώτηση για το θέμα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Χουσεΐν Τσελίκ δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα γίνει ποτέ σαν την Κίνα, η οποία είναι γνωστή για την λογοκρισία στο Διαδίκτυο.

  «Δεν συμφωνούμε όλοι ότι θα πρέπει να υπάρχουν κάποιοι νόμοι για τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και την ενημέρωση μέσω του Διαδικτύου; Μπορούν να υπάρξουν κανονισμοί βάσει διεθνών προτύπων οπουδήποτε στον κόσμο» είπε.

  Σε μια «έκθεση για τη διαφάνεια» που δημοσιεύθηκε τον προηγούμενο μήνα, η Google κατέταξε την Τουρκία μαζί με την Κίνα στην πρώτη θέση των χωρών που λογοκρίνουν το Διαδίκτυο.

  «Turkey: Don’t touch my internet»
  http://bit.ly/1fgUpQd (image credit: Google)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.