02/03/2011 12:47
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τελικά αποτελέσματα εκλογών στην Ιρλανδία

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η εκλογική διαδικασία στην Ιρλανδία σήμερα με την ανάδειξη του 166ου μέλους της νέας βουλής μετά από σειρά ανακαταμετρήσεων, που επιβεβαίωσαν τη σαρωτική νίκη του κόμματος της αντιπολίτευσης Fine Gael.

Το Fine Gael και οι Εργατικοί, με τους οποίους είναι πιθανό να συνεργαστεί, εξασφάλισαν ιστορική νίκη καθώς οι ψηφοφόροι «τιμώρησαν» το Fianna Fail, το κόμμα που κυριάρχησε στην πολιτική ζωή της χώρας τα τελευταία 80 χρόνια, για την καταστροφική διαχείριση της οικονομίας της χώρας.

Ο Σον Κάιν, υποψήφιος του Fine Gael, ήταν ο τελευταίος πολιτικός που εξελέγη στο κοινοβούλιο και η νίκη του δίνει στο κεντροδεξιό κόμμα 76 έδρες (αύξηση 50%).

Οι Εργατικοί εξασφάλισαν 37 έδρες, από 20 στην προηγούμενη βουλή. Το Fianna Fail έπεσε στις μόλις 20 έδρες, ελάχιστα περισσότερες από εκείνες των ανεξάρτητων στη βουλή, από 78. Οι Πράσινοι, οι οποίοι συμμετείχαν ως πριν από λίγο καιρό στην κυβέρνηση, έχασαν και τις έξι έδρες που είχαν.

Οι συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού βρίσκονται σε εξέλιξη κι αναμένεται να ολοκληρωθούν ως το Σαββατοκύριακο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.