18/03/2011 21:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τελεσίγραφα της Δύσης στον Καντάφι

(Ανανεωμένο) Παρίσι, Λονδίνο, Ουάσινγκτον και οι αραβικές χώρες απεύθυναν τελεσίγραφο απόψε στο Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι καλώντας τον να θέσει "άμεσα" τέλος σε "όλες τις επιθέσεις" εναντίον των Λίβυων πολιτών, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα επέμβουν στη χώρα, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία."Η απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας επιβάλει σαφείς υποχρεώσεις που πρέπει να γίνουν σεβαστές", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο μήνυμα που απευθύνεται στο συνταγματάρχη Καντάφι "η Γαλλία, μαζί με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και αραβικές χώρες" προειδοποιούν το Λίβυο ηγέτη ότι "η κατάπαυση του πυρός πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα, δηλαδή όλες οι επιθέσεις εναντίον των πολιτών να σταματήσουν".

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προειδοποίησε το Λίβυο ηγέτη ότι θα γίνουν στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του εάν δεν συμμορφωθεί με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αποκλείοντας όμως ταυτόχρονα την αποστολή χερσαίων δυνάμεων στη χώρα.

Νωρίτερα, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι παραμένει επιφυλακτική μετά την ανακοίνωση του λίβυου υπουργού Εξωτερικών για κατάπαυση του πυρός,  καθώς η απειλή που υφίσταται στη Λιβύη δεν έχει αλλάξει.

“Πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί. Αυτός (Καντάφι) αρχίζει τώρα να φοβάται, αλλά εκεί η απειλή δεν έχει αλλάξει”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Μπερνάρ Βαλερό στην τηλεοπτική υπηρεσία του Reuters.

Η Ιταλία είναι έτοιμη να πάρει μέρος σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Λιβύης μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ινιάτσο λα Ρούσα.

"Κάποια κράτη, κυρίως η Βρετανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ, αλλά και κάποιες αραβικές χώρες εργάζονται ήδη για να δημιουργήσουν μία συμμαχία των προθύμων, στην οποία θα συμμετάσχουμε χωρίς καμία επιφύλαξη", πρόσθεσε.

Η Γερμανία συζητά με το ΝΑΤΟ την πιθανότητα να αναλάβει περισσότερες εναέριες επιχειρήσεις αναγνώρισης στο Αφγανιστάν, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Το Βερολίνο διαχώρισε τη θέση του από τις άλλες χώρες-μέλη του NATO στην ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, διαμηνύοντας ότι δε θα λάβουν μέρος σε ενδεχόμενες επιχειρήσεις στη Λιβύη γερμανικά στρατεύματα.

Οι λιβυκές αρχές πρέπει να συμμορφωθούν με όλα τα στοιχεία της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον τερματισμό των εχθροπραξιών, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μαδρίτη.

“Η διεθνής κοινότητα δεν θα αφεθεί να ξεγελαστεί από το καθεστώς της Λιβύης και θα πρέπει να επιβεβαιώσει με όλα τα μέσα που διαθέτει την αυστηρή επιβολή της απόφασης” του ΟΗΕ, επεσήμανε ο Θαπατέρο στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Μπαν Γκι-Μουν στη Μαδρίτη.

Αυτές οι επιβεβαιώσεις θα ξεκινήσουν ήδη από το Σάββατο στη διάρκεια της συνάντησης που θα πραγματοποιήσει στο Παρίσι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αφρικανική Ένωση και ο Αραβικός Σύνδεσμος παρουσία του Μπαν Γκι-Μουν, πρόσθεσε ο Θαπατέρο.

Η κατάσταση στην Λιβύη

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μούσα Κούσα δήλωσε ότι η Λιβύη θα προστατεύσει όλους τους ξένους και τα ξένα περιουσιακά στοιχεία στη χώρα μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με την οποία εγκρίνεται η ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά των κυβερνητικών δυνάμεων της Λιβύης για την προστασία των αμάχων.

Η Λιβύη “είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει όλους τους ξένους και όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία”, προσέθεσε σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους.

Νωρίτερα ο Κούσα είχε ανακοινώσει ότι το λιβυκό καθεστώς κηρύττει κατάπαυση του πυρός αποδεχόμενο την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ωστόσο, παρά την ανακοίνωση της Λιβύης  για κατάπαυση του πυρός, εικοσιπέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών,  σκοτώθηκαν σήμερα μετά από τον σφοδρό βομβαρδισμό της πόλης Μιζουράτα στη δυτική Λιβύη από τις κυβερνητικές δυνάμεις, σύμφωνα με  γιατρό της πόλης.

“Οι δυνάμεις του Καντάφι βομβαρδίζουν την πόλη με βλήματα πυροβολικού και άρματα μάχης. Αυτήν τη στιγμή έχουμε 25 νεκρούς στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων βρίσκονται μικρά κοριτσάκια”, δήλωσε ο γιατρός.

Εν τω μεταξύ, ένοπλος των εξεγερμένων δήλωσε  ότι οι αντικαθεστωτικοί απέκρουσαν σήμερα τη σφοδρή επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων στη Μιζουράτα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθεί η πληροφορία αυτή από ανεξάρτητη πηγή.

“Οι θαρραλέοι άνδρες της Μιζουράτα τους νίκησαν και τους απώθησαν. Τώρα ο βομβαρδισμός έχει σταματήσει”,  είπε  ο αντικαθεστωτικός Σααντούν στο Reuters.

Tην ίδια ώρα αυτόπτες μάρτυρες και δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου δήλωναν ότι μάχες διεξάγονταν στα περίχωρα της Ατζνταμπίγια, πόλης- κλειδί στην ανατολική Λιβύη, η οποία εξακολουθεί να τελεί υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, παρά την προέλαση των δυνάμεων του Καντάφι.

Παράλληλα ο διοικητής των λίβυων αντικαθεστωτικών Χαλίφα Χεφτίρ δήλωσε ότι η κατάπαυση του πυρός που ανακοινώθηκε από το λιβυκό καθεστώς “δεν είναι σημαντική” για την αντιπολίτευση και έκρινε ότι πρόκειται για “μπλόφα” του λίβυου ηγέτη.

Επιταχύνει τον στρατιωτικό σχεδιασμό το ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ επιταχύνει τον στρατιωτικό σχεδιασμό ενόψει της πιθανής του συμμετοχής στη διεθνή επέμβαση στη Λιβύη, η οποία ακόμη δεν έχει αποφασιστεί, δήλωσε αξιωματούχος του οργανισμού.

“Οι πρεσβευτές” των 28 χωρών μελών “έχουν συμφωνήσει να επιταχύνουν τον στρατιωτικό σχεδιασμό” στο θέμα της Λιβύης, σημείωσε ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Οι χώρες του ΝΑΤΟ “θα συναντηθούν τις επόμενες ημέρες για να προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν το σχεδιασμό, με στόχο την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, την υποστήριξη της επιβολής εμπάργκο όπλων ή μίας ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού”, πρόσθεσε.

“Το ζήτημα μίας συγκεκριμένης δράσης δεν έχει τεθεί ακόμη στο τραπέζι”, επεσήμανε.

“Το ΝΑΤΟ  ολοκληρώνει τα σχέδιά του ώστε να είναι έτοιμο να αντιδράσει με τον κατάλληλο τρόπο προκειμένου να εφαρμοστεί η απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ως μέρος μίας μεγαλύτερης διεθνούς προσπάθειας”, ανέφερε από τη μεριά του σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν.

Ο Ράσμουσεν εκτίμησε άλλωστε ότι πλέον πληρούνται οι τρεις όροι που θέτει το ΝΑΤΟ προκειμένου να μελετήσει την πιθανότητα παρέμβασης σε διεθνές πλαίσιο, αναφέροντας “την άμεση ανάγκη (επέμβασης), τη σταθερή υποστήριξη της περιοχής και την απόφαση του ΟΗΕ”.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. mary avatar
  mary 18/03/2011 15:07:34

  Ti na sholiaseis shetika me to kathestos tis Livies kai tin andraneia tou dytikou kosmou.gia poses dekaeties anehonte ena palavo diktatora na skotonei na apilei kai na tromokratei ton liviko lao.emeis kratoume kai ta skiptra tis vlakeias ton onomazame filo ton kanakevame les kai eitane o theos.eleos pia.as mas pei kai o prothipourgos ti eipane me ton apestalmeno tou trellou otan mas ton esteile pro imeron stin athina.

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 18/03/2011 15:10:13

  Προφανώς ο λυσσασμένος σκύλος είναι μόνο γαβ!

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ Strange Attractor 18/03/2011 16:13:31

   Περιμενω ποτε ο μεσος ψηφοφορος της Δεξιας θα κανει τη πολυποθητη διασυνδεση με τη παγκοσμια γεωπολιτικη σκηνη.
   Εχουμε απομεινει ακομη στη προπαγανδα της επιχειρησης Γκλαντιο θαρρώ.

   • PaP avatar
    PaP @ Greece Pleading 19/03/2011 08:58:11

    Πες τα ανθρωπέ μου...

 3. man8os avatar
  man8os 18/03/2011 15:16:44

  Ξερει τι κανει. Θελει να κρατησει την θεση του με νιχια και με δοντια. Ουτως η αλλως ο στρατος του ειναι λιγο εξω απο την Βεγγαζη.

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 18/03/2011 15:26:54

  Είναι πονηρός ο "βλάχος", πολύ πονηρότερος από άλλους παλιότερους "κακούς".
  Έχει ένστικτο αυτοσυντήρησης.
  Πώς να μήν είναι πονηρός, με επιστήθιους φίλους και συνεταίρους Μπλέρ, Μπερλουσκόνι και λοιπούς;
  Αλλά μάλλον είναι αργά για να κρατήσει στην ειρήνη όσα "κέρδισε" στον πόλεμο. Πιθανότατα όμως θα κρατήσει τα λεφτά του και της οικογένειας και μια ζωή "συνταξιούχου" χαρισάμενη στην Τορτούγκα, στο Τρινιτάντ ή στην Μπογκοτά του φίλου του.
  Εκεί θα τον επισκέπτονται οι άλλοι φίλοι του, ο Τόνυ, ο Σίλβιο και οι λοιποί. Σίγουρα θα οργανώνει πότε πότε προς τιμήν τους και κανένα μπούνγκα-μπούνγκα λάτιν στάιλ, κάτω από τους κοκοφοίνικες.

  • man8os avatar
   man8os @ Ο Θείος 18/03/2011 16:10:10

   Νομιζω κραταει μερος της περιουσιας του και την ελευθερια του να φυγει μαζι με την οικογενια του και καμια 10-20 στενους συνεργατες του.

 5. Aggelos avatar
  Aggelos 18/03/2011 16:03:23

  σωστος

 6. Greece Pleading avatar
  Greece Pleading 18/03/2011 16:09:10

  Η "Ενωμενη Ευρωπη" δεν εχει λεφτα για να δανεισει την Ελλαδα αλλα εχει για να στελνει στολους η Δανια, η Γαλλια, η Αγγλια και ενας Θεος ξερει ποσοι αλλοι στη Λιβυη για να ανατρεψει μια καταστασει που ηδη εχει παγιωθει με τη βοηθεια των Αμερικανων απο την Αιγυπτο?

  Ολα αυτα για να γεμισει η Ελλαδα κι αλλους λαθρομεταναστες για να θρηνησουμε πιο πολλα θυματα πολιτες και αστυνομικους?
  Δεν μας εφτασαν οι λαθραιοι που επιδωθηκαν σε κανιβαλισμο στην Ηγουμενιτσα θελουμε και αλλους απο δαυτους?

  Γιατι ειμαστε ακομη σε αυτη τη ευρωπαϊκη και νομισματικη Ενωση? Να φυγουμε Αμεσως!

 7. Έρεβος avatar
  Έρεβος 18/03/2011 16:11:57

  Θυμήθηκε τη συστημένη βόμβα που του ήρθε από το παράθυρο και σκέφτηκε μετά τη σκηνή που θα τη βγάζω; Σε πηγάδι;

  Κοινώς έκλασε μέντες, αλλά και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο να αποκοιμήσει σιγά-σιγά την διεθνή κοινότητα και με το πάσο του να ξεπαστρέψει την όποια επαναστατική αντιπολιτευση έμεινε.

 8. Aggelos avatar
  Aggelos 18/03/2011 16:50:56

  "Η “Ενωμενη Ευρωπη” δεν εχει λεφτα για να δανεισει την Ελλαδα αλλα εχει για να στελνει στολους η Δανια, η Γαλλια, η Αγγλια και ενας Θεος ξερει ποσοι αλλοι στη Λιβυη για να ανατρεψει μια καταστασει που ηδη εχει παγιωθει με τη βοηθεια των Αμερικανων απο την Αιγυπτο?"

  να ξεχασουμε τα ΚΠΣ που εφαγαν ο Ανδρεας ,Σηιτης κλπ τοσα χρονια και πηγαιναν για ουκρανεζες και γαρυφαλλα ή γερμανικες bmw ,mercedes στον καμπο?

  να τα ξεχναμε ε?μια δευτερη Ελλαδα θα μπορουσαμε να χτισουμε..
  να ειμαστε δικαιοι..

  • PaP avatar
   PaP @ Aggelos 19/03/2011 09:01:04

   +1

 9. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 18/03/2011 17:01:28

  ΚΑΝΤΑΦΙ ΤΕΛΟΣ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Ο ΣΑΦΑΓΕΑΣ ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΤΟΥ ΛΥΒΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ! Ο ΕΠΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ! Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ Σ.Α ΤΟΥ ΟΗΕ!!

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ ΓΙΩΡΓΟΣ 18/03/2011 17:45:12

   Μάλλον κάνεις πλάκα...

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ ΓΙΩΡΓΟΣ 19/03/2011 14:55:01

   ΓΙΩΡΓΟΣ ελπιζω να σου κατσουν στο λαιμο τα λεφτα που σου δινει ο Σορος και να τα φας στους γιατρους.

 10. xriteo avatar
  xriteo 18/03/2011 17:33:05

  Σιγα μην νοιαζετε ο ΟΗΕ για τον λαο.Απλως το DEAL ολοκληρωθηκε και ο ΟΗΕ δειχνει την ευαισθησια του.

 11. απλός πολίτης avatar
  απλός πολίτης 18/03/2011 18:02:31

  Ο Καντάφι είναι σφαγέας ενώ οι κατευθυνόμενοι αντικαθεστωτικοί είναι παναγίτσες!!
  Το ΝΑΤΟ και ο ΟΗΕ είναι οι μεγαλύτεροι εγκληματίες κρυμμένοι πίσω από την μάσκα της νομιμότητας, και από συμφέροντα κατευθύνονται και μόνο από αυτά.
  Αν πιστεύεις αυτά που γράφεις στείλε και ένα μπράβο στον μπους για το καλό που έκανε στην ανθρωπότητα.
  Η μαγκιά είναι να λύνεις τα προβλήματα ειρηνικά και όχι με πόλεμο που είναι καταστροφή.

  • ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
   ΓΙΩΡΓΟΣ @ απλός πολίτης 18/03/2011 20:15:36

   ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΣΕΒΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΕΣΤΕ ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ. ΥΨΙΣΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Η ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΓ ΤΩΝ ΛΑΩΝ! ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ; ΣΕ ΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝ ΤΟ ΧΙΤΛΕΡ ΤΟ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΤΟΝ ΑΜΙΝ ΝΤΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ Η ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΗΕ! ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ! ΚΑΤΩ Ο ΜΑΛΕΡΑΡΗΣ ΤΟΥ ΛΙΒΥΚΟΥ ΛΑΟΥ! Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ!

   • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
    ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ ΓΙΩΡΓΟΣ 18/03/2011 21:25:32

    Γιουγκοσλαβία,Ιρακ,Αφγανισταν,Σομαλία............
    Τα παραπάνω σου θυμίζουν επιτυχίες του ΝΑΤΟ;

   • PaP avatar
    PaP @ ΓΙΩΡΓΟΣ 19/03/2011 09:02:53

    Θα αστειεύεσαι βέβαοα

 12. ΙΑΚΩΒΟΣ avatar
  ΙΑΚΩΒΟΣ 18/03/2011 18:18:33

  σε ευτη τη περίπτωση φαίνεται πως τα αφεντικά του Καντάφι είναι χειρότερα απο αυτόν . Κακως η Ελληνικη κυβέρνηση σχετίζεται με οποιο τρόπο μαζί του.
  Βεβαια υπάρχει πιθανότητα σοβαρη να εχουν τα ιδια αφεντικά .

 13. ΒΟΡΙΛΟΝ avatar
  ΒΟΡΙΛΟΝ 18/03/2011 18:19:52

  O ΠροέδροS της Λαϊκής Δημοκρατίας της Λιβύης Μουαμάρ Αλ Καντάφι, ετοιμάζει να δώσει τα νέα βραβεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε πολιτικά πρόσωπα .

 14. Φιλελεύθερος avatar
  Φιλελεύθερος 18/03/2011 21:38:24

  Συμφωνώ με όσα λέει ο ΓΙΩΡΓΟΣ πιο πάνω αλλά έπρεπε να γίνουν άμεσα οι κινήσεις και όχι τώρα που έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι. Ένα μεγάλο μπράβο στο Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Και μην ακούτε τα αριστερά παπαγαλάκια που στηρίζουν όλους τους δικτάτορες δολοφόνους που ανήκουν στο "κίνημα των αδέσμευτων" όπως ο Καντάφι, ενώ εδώ στην Ελλάδα το παίζουν δήθεν "προστάτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" αλλά μόνο για τις χώρες του καπιταλισμού ενώ για τα σοσιαλιστικά καθεστώτα δεν λένε τίποτα. Οι εξεγέρσεις του αραβικού κόσμου είναι εξεγέρσεις για τα πανανθρώπινα δικαιώματα και πρέπει να έχουν την στήριξη όλων των φιλελεύθερων και δημοκρατικών δυνάμεων.

  • PaP avatar
   PaP @ Φιλελεύθερος 19/03/2011 09:08:19

   Τι ειναι αυτά που λες ανθρωπέ μου? Λίγο περισσότερο μυαλό για τέτοια σοβαρά θέματα δεν υπάρχει?

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ Φιλελεύθερος 19/03/2011 14:56:49

   Δεν ειμαστε αριστερα παπαγαλακια. απλα δεν θελουμε να ειμαστε υποχειρια του Αμερικανοσιονισμου και του Σορου.
   Είμαστε Ελληνες!

 15. ΚΜ avatar
  ΚΜ 18/03/2011 22:32:10

  Ασφαλώς και πρόκειται για δικτάτορα δολοφόνο (και προοδευτικό, να μην ξεχνιόμαστε!). Για πες μας όμως: Μήπως ήσουν και υπέρ των «ανθρωπιστικών βομβαρδισμών» στην πρώην Γιουγκοσλαβία σαν κάτι άλλους «φιλελεύθερους» και «δημοκράτες»;

 16. Orestios avatar
  Orestios 18/03/2011 22:55:27

  Οι "έξυπνες" βόμβες θα χτυπήσουν μόνο τους κακούς.
  χο χο χο

 17. Aggelos avatar
  Aggelos 18/03/2011 23:01:19

  ο Κανταφυ ειναι καμενος διεθνως ,τελειωσε..,,αντε αρκετα χρονια εκατσε,,40,,
  στο διαολο τωρα...

  η δυση κλπ θελουν ενα ηρεμο σταθερο περιβαλλον για να βγαζουν το πετρελαιο τους,,οχι εναν τρελο δικτατορα,,που προκαλει εμφυλιους..

  ειτε με μια ακομα δικτατορια ,ειτε με μια αραβικη δημοκρατια,,πρεπει να ηρεμησει η Λυβηη,,για να εχουμε πετρελαιο σε νορμαλ τιμες και να μην κατουραμε στο ντεποζιτο του αυτοκινητου για να προχωραμε..

  και οταν τα παιδια δεν σταματανε το καυγα μονα τους,,τοτε ο ΟΗΕ πρεπει να τραβηξει αυτια..

  σε μια νεα εποχη που ζουμε,,για πρωτη φορα η Ευρωπη γαλλια κλπ μπηκε πρωτη σε στρατιωτικη επιθεση στην περιοχη μας και η αμερικανοι ακολουθουν διστακτικα..
  Ποτέ δεν ειχε ξαναγινει αυτο.. η αμερικη ακολουθει,,σε πτωση..

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ Aggelos 19/03/2011 15:01:43

   Η Αμερικη ζει και βασιλευει μεσω proxy. Τυχαιες δεν ηταν οι "αποκαλυψεις" μεσω wikileaks για τον Sarkozy λιγες μερες πριν παρει αποφαση για την επεμβαση στη Λιβυη. Απλα τωρα βλεπουμε ποιοι κανουν πραγματικα κουμαντο πισω απο την Αμερικη.

 18. ataktos avatar
  ataktos 18/03/2011 23:05:51

  factorx- Παρακαλώ τι λένε για την στρατιωτική παρέμβαση του ΝΑΤΟ η Γερμανία , Ρωσία, Κίνα , Βραζιλία , Ινδία , Τυνησία κράτη μελοι του ΟΗΕ ???

  • factorx avatar
   factorx @ ataktos 18/03/2011 23:32:46

   Να διαβάζεις καλύτερα και όλες τις αναρτήσεις άτακτε

 19. skopelosnews avatar
  skopelosnews 18/03/2011 23:32:30

  Τώρα... υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ του τί σου λένε τα ΜΜΕ προκειμένου να φανατίσουν τον κόσμο να κάνει επίθεση το "αθώο" ΝΑΤΟ και του τί γίνεται στην πραγματικότητα.

  Το ξέρεις ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Λιβύης δε θέλει τους "ανθρωπιστικούς" βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ;

  Αυτό σου το λένε;

  Το ξέρεις ότι πριν από κάθε επέμβαση γίνονται προβοκάτσιες και πολλή προπαγάνδα και αμφισβητώ για το ποιος σκοτώνει τους αμάχους, ο Καντάφι ή οι μυστικές υπηρεσίες των δυτικών με τα όπλα και τους πράκτορες που έμπασαν τις προάλλες;

  Εν πάση περιπτώσει, ο λαός της Λιβύης θά πρεπε ν''αποφασίσει το μέλλον του αλλά δεν τον αφήνουν. Επειδή έχει πετρέλαια εκεί...

  Οχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Γίνονται για το κέρδος τους. Το ΝΑΤΟ δεν έχει ίχνος ανθρωπισμού. Καταλάβετέ το επιτέλους!

  Και δε μου λέτε: Αφού μερικοί είσαστε υπέρ των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων μή φωνάζετε για τους πρόσφυγες από τη Λιβύη, το Ιράκ, τη Σομαλία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν.

  • A.M. avatar
   A.M. @ skopelosnews 19/03/2011 00:25:21

   +1.000

  • PaP avatar
   PaP @ skopelosnews 19/03/2011 09:10:27

   +100000

  • ΑΝΤΙΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ avatar
   ΑΝΤΙΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ @ skopelosnews 19/03/2011 13:15:55

   Τι εγινε τωρα? Αρχισαμε τι συνομοσιολογιες? Μπορει το δυτικο καπιταλιστικο συστημα να εχει τα αρνητικα του αλλα οχι να δικαιολογουμε και τους σοσιαλφασιστες δικτατορες στο ονομα του δηθεν "αντιιμπεριαλισμου" και της "νεας ταξης".

   ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΝΕΟΤΑΞΗΤΕΣ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ.

   ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑ Ο ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΜΑΡΞΙΣΜΟΣ.

 20. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/03/2011 00:55:56

  O καθένας ερμηνεύει τα πράγματα όπως τα βλέπει. Ο τύπος στην Λιβύη είναι διεφθαρμένος φύλαρχος, και η διαφθορα και η οικογενειοκρατεία στην Λιβύη παροιμειώδης. Από παλιά είναι άτακτος ο Καντάφι, και απορώ πως την έχει βγάλει μέχρι τώρα. Προφανώς ξέρει ότι θέλουν το χαμηλού θείου πετρέλαιό του.

  Το τι έπαιξε τώρα θα δείξει η νεκροψία, αλλά αν παραητηρήσατε, ίσως και λόγω σεισμούμ φάνηκε παλιό ρήγμα: Αμερική Γαλλία, Αγγλία από την μία, Γερμανία Ιταλία από την άλλη. Την Ισπανία δεν την άκουσα αλλά, "ουδέτερη"" στοιχηματίζω ότι είμαι με την άλλη. Και η Τουρκία πρόθυμη να κάνει τον παρατηρητη, και πείτε μου ποιαν από τις δύο πλευρές θα βόλευε αυτό.

  Εμείς και με τους μέν και με τους "δεν", όλα όπως τις παραμονές του 40, ή κάνω λάθος;

  Όσο για την Επιχείρηση Χρυσάνθεμο λέγε με Desertec φαίνεται ότι κάποιος ξύπνησε... Η Ιστορία δεν έχει αλλάξει από το 1900...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ archaeopteryx 19/03/2011 12:03:25

   Η Ισπανία αυτή τη φορά ακολουθεί το "Grande Nation".
   Σήμερα η υπουργός 'Αμυνας Κάρμεν Τσακόν θέτει στη διάθεση της επιχείρησης δύο στρατιωτικές βάσεις με αεροπορικά και ναυτικά μέσα, και εξασφάλισε την έγκριση του κοινοβουλίου της.
   Υπόψη ότι οι Γάλλοι δεν θέλουν ανάμειξη του ΝΑΤΟ. Τα εμπλεκόμενα κράτη θα δράσουν ως απευθείας εντολοδόχοι του ΟΗΕ, ενδεχομένως και του Αραβικού Συνδέσμου.

 21. BTS avatar
  BTS 19/03/2011 02:13:28

  Ο σκοπός μας είναι δίκαιος, ο συνασπισμός μας είναι ισχυρός», τόνισε ο Μπάρακ Ομπάμα, προαναγγέλλοντας στρατιωτική επέμβαση αν δεν τηρήσει το «αραβικό» ψήφισμα ο Μοαμάρ Καντάφι, με άμεση απόσυρση των στρατευμάτων του από τη Βεγγάζη.

  Σε διάγγελμά του ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο Καντάφι αντιμετώπισε το λαό του: «Ο λαός της Λιβύης ήθελε μία κυβέρνηση που να δίνει λόγο σε αυτούς, αλλά αντιμετώπισαν τη σιδηρά γροθιά του καθεστώτος. Διπλωμάτες και αξιωματούχοι άλλαξαν στρατόπεδα, διαφωνώντας με τον Καντάφι. Έχασε την εμπιστοσύνη του λαού του και επέλεξε το δρόμο της βίαιης καταστολής. Ανθρώποι σκοτώθηκαν, νοσοκομεία δέχθηκαν επιθέσεις και ασθενείς εξαφανίστηκαν.
  Οι ΗΠΑ και η Διεθνής Κοινότητα επέβαλλαν γρήγορα κυρώσεις. Προειδοποιήθηκε ο Καντάφι να σταματήσει ή θα λογοδοτήσει. Και πάλι επέλεξε να τα αγνοήσει όλα αυτά και να επιτεθεί στο λαό του. Δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του. Επί 10ετίες έδειχνε έτοιμος να χρησιμοποιήσει βία σε βάρος και άλλων χωρών. Μόλις χτες, είπε σε μία πόλη 700.000 ανθρώπων «δεν θα δείξουμε κανένα έλεος». Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι θα κάνει αγριότητες εναντίον του λαού. Αν δεν ανταποκρινόμαστε, οι εκκλήσεις του λαού της Λιβύης θα έπεφταν στο κενό, όπως και οι αξίες μας.
  Για αυτό οι ΗΠΑ εργάστηκαν με τους συμμάχους και τους εταίρους για μία απάντηση μέσα από τα Ηνωμένα Έθνη, απαντώντας σε έκκληση της Αραβικής Διάσκεψης. Για ακόμη μία φορά ο Καντάφι μπορεί να διαλέξει: ΟΙ ΗΠΑ, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία και οι αραβικές χώρες συμφώνησαν σε μία άμεση κατάπαυση του πυρός. Ο Καντάφι πρέπει να πάρει πίσω τα στρατεύματα από τη Βεγγάζη, η ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει σε όσους την χρειάζονται. Αν δεν συμμορφωθεί, θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες.

 22. Προφήτης avatar
  Προφήτης 19/03/2011 02:27:15

  Δεν υπάρχει πάτος.
  Το ΠΑΣΟΚ μάς εμπλέκει στρατιωτικά με αεροπλάνα, ραντάρ, φρεγάτες στον πόλεμο.
  *************
  Προς αποστολή τεσσάρων αεροσκαφών
  Ελληνική συμμετοχή σε νατοϊκή επιχείρηση στη Λιβύη
  Το πρωί της Παρασκευής, όταν ο υπουργός των Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας δήλωνε ότι "είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε, σε συνεργασία με τους εταίρους και συμμάχους μας για να γίνει σεβαστή η διεθνής νομιμότητα", ελάχιστοι κατάλαβαν ποια ακριβώς ήταν η προαναγγελία.

  Έπειτα από τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας έγινε γνωστό ότι η ελληνική κυβέρνηση έθεσε στη διάθεση της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ μάχιμες στρατιωτικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων τέσσερα αεροσκάφη τύπου F-16.

  Ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του ΝΑΤΟ, οι υπουργοί Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας και Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσαν την συγκατάθεσή τους για την εμπλοκή τουλάχιστον τεσσάρων ελληνικών μαχητικών που θα αναλάβουν αποστολές πάνω από την Λιβύη. Αρμόδιοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης διευκρίνιζαν ότι τα ελληνικά F-16 δεν θα λάβουν μέρος σε βομβαρδισμούς επιλεγμένων στόχων, αλλά θα ενεργοποιηθούν σε ρόλο αναχαίτισης. Παραλλήλως η Αθήνα, έπειτα από την αξιολόγηση όλων των δεδομένων και την έγκριση του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, διέθεσε στο ΝΑΤΟ ένα ιπτάμενο ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης τύπου Erieye, μια φρεγάτα (με ένα οργανικό ελικόπτερο τύπου Sikorsky) για τον έλεγχο της εφαρμογής του εμπάργκο και τη διενέργεια νηοψιών και δύο ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης τύπου Super Puma.

  Σε πλήρη ενεργοποίηση είναι και η αμερικανική βάση στο Μαράθι, όπου τις προηγούμενες μέρες είχαν καταπλεύσει για ανεφοδιασμό το ελικοπτεροφόρο «Kearsarge» και το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων «Ponce», στο οποίο εκτιμάται ότι επιβαίνουν περίπου 500 Αμερικανοί πεζοναύτες. Στο κρηπίδωμα Κ-14 της αμερικανικής βάσης στην Κρήτη ελλιμενίστηκαν τις προηγούμενες μέρες ένα αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο, ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό στο οποίο μπορούν να μεταφορτωθούν πύραυλοι cruise, βοηθητικά πλοία αλλά και πετρελαιοφόρα του έκτου στόλου των ΗΠΑ.

  Αιτιολογώντας την απόφαση να διατεθούν μάχιμες δυνάμεις για την εφαρμογή της απόφασης 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι "η Ελλάδα, όπως έχει υποχρέωση, θα σεβαστεί απολύτως και θα εφαρμόσει την απόφαση αυτή του Συμβουλίου Ασφαλείας. Θα κινηθούμε μέσα στο πλαίσιο των διεθνών και περιφερειακών υποχρεώσεών μας. Θα κινηθούμε συνεπώς μέσα στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Οι δυνάμεις μας είναι ούτως ή άλλως παρούσες στην περιοχή για να υποστηρίξουν ανθρωπιστικές επιχειρήσεις εδώ και πάρα πολλές μέρες. Και τώρα, θα συμβάλουμε με όσες δυνατότητες έχουμε προκειμένου να βρεθεί το συντομότερο μία, ει δυνατόν, διπλωματική, πολιτική λύση για να σταματήσει η σφαγή αυτή που γίνεται σε βάρος αμάχων, για να αποκατασταθεί η τάξη, για να υπάρξει μία Λιβύη, η οποία να είναι ανεξάρτητη, εθνικά κυρίαρχη και ακέραιη αλλά που να κινείται σύμφωνα με τις διεθνώς αποδεκτές αντιλήψεις για το τι σημαίνει Δημοκρατία, για το τι σημαίνει κράτος δικαίου".
  h**p://www.protothema.gr/politics/article/?aid=112121

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ Προφήτης 19/03/2011 15:05:09

   "Δεν υπάρχει πάτος.
   Το ΠΑΣΟΚ μάς εμπλέκει στρατιωτικά με αεροπλάνα, ραντάρ, φρεγάτες στον πόλεμο.
   *************
   Προς αποστολή τεσσάρων αεροσκαφών
   Ελληνική συμμετοχή σε νατοϊκή επιχείρηση στη Λιβύη"


   Οντος δεν υπαρχει πατος με το ΠΑΣΟΚ.
   Ο Θεος να μας βοηθησει.

 23. Aggelos avatar
  Aggelos 19/03/2011 11:16:18

  "Το τι έπαιξε τώρα θα δείξει η νεκροψία, αλλά αν παραητηρήσατε, ίσως και λόγω σεισμούμ φάνηκε παλιό ρήγμα: Αμερική Γαλλία, Αγγλία από την μία, Γερμανία Ιταλία από την άλλη. Την Ισπανία δεν την άκουσα αλλά, “ουδέτερη”" στοιχηματίζω ότι είμαι με την άλλη. Και η Τουρκία πρόθυμη να κάνει τον παρατηρητη, και πείτε μου ποιαν από τις δύο πλευρές θα βόλευε αυτό."
  θυμιζει 2ο πσγκοσμιο πολεμο..

  οταν οι ιδιοι οι αραβες ειπαν βομβαρδιστε το Κανταφυ,,εμεις τι να πουμε?
  δεν το γουσταρει κανεις..οι Ρωσσοι Κινεζοι κλπ,,ψηφισαν λευκο..απειχαν..

 24. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 19/03/2011 11:55:53

  Το "πρώτο βιολί" είναι η Γαλλία και αυτή θα παίξει τις πρώτες νότες του κοντσέρτου. Μέ μπάσες χορδές "Μιράζ".
  Άς μην έχουμε αυταπάτες. Δεν είναι η Γαλατική αλληλεγγύη προς τους καταπιεζόμενους λαούς το κίνητρο. Είναι και η διαφαινόμενη συμμαχία Total - BP. Είναι η διεκδίκηση ηγεμονίας στον Αραβικό κόσμο και στη Νότια Μεσόγειο. Είναι η αμοιβαία αντιπάθεια με τον άλλο "Λατίνο εραστή". Είναι όμως και γνήσιος Νικολάκης, με το γνωστό ταμπεραμέντο του: Θέλει να ξεχαστεί το κόκκινο χαλί που έστρωσε πριν λίγο καιρό στα Champs Elysées για να πατήσει ο Μουαμαράκης, ίσως να ξεχαστεί και κάποιο πολιτικό δάνειο.
  Πάντα η Γαλλία, ανεξαρτήτως άν κυβερνά Γκωλικός ή Σοσιαλιστής Πρόεδρος, θέλει να έχει την πολιτική πρωτοβουλία. Αποφεύγει να σύρεται πίσω από τις ΗΠΑ, είναι το αιώνιο "Grande Nation" (οι Γερμανοί το λένε αυτό με πολλή ειρωνεία). Άλλες φορές της βγάινει σε καλό, άλλες όχι.
  Είναι το παιχνίδι ποιός έχει την ενδοευρωπαική πρωτοβουλία. Ο Σαρκοζύ είναι ως το λαιμό με τη Μέρκελ - και ιδίως με το Γερμανικό FDP, αλλά ο "άξονας" είναι ταμπού για να πειραχτεί. Βρήκε ευκαιρία να τους βγάλει στη σέντρα και να τους ξεφτιλίσει, λίγες μέρες πρίν τις εκλογές στη Στουτγκάρδη. Πάω στοίχημα ότι θα προτιμούσε για καγκελλάριο ακόμη και τον Τουρκ0-Γερμανικής καταγωγής συμπρόεδρο των Πρασίνων Τσέμ Όζντεμιρ, αντί να σαλιαρίζει άνευ λογικής επικοινωνίας με την Άνγκελα.
  Έτσι κυνικά έχουν τα πράγματα. Απόψε, οι μηχανές των Μιράζ θα βογγήξουν.

 25. Αντάμ Παπαντάμ avatar
  Αντάμ Παπαντάμ 19/03/2011 15:03:40

  ο ΣΑΜΑΡΑΣ πρέπει να κάνει υπομονή όπως σχετικά αναφέρει ποιό πάνω ο ιεροφάντης .
  Με κανένα τρόπο πιστεύω ο Σαμαράς, μπορεί την δεδομένη χρονική στιγμή να αναλάβει εξουσία, την στιγμή που οι μνημονιακές δυναμείς στην χώρα μας κρατούν την επικοινωνιακή -δημοσιαγραφική εξουσία .
  Δυστυχώς που το γράφω η Ελλάδα για να σωθεί πρέπει πρώτα να πιάσει πάτο ,για να δωθεί η δυνατότητα στον λαό να αφυπνισθεί και να πάρει την τύχη του στα χέρια του ,επαναστατώντας ελπίζω αναίμακτα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.