#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/08/2011 17:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα χειρότερα έπονται για τη ΒρετανίαΤο Λονδίνο, και άλλες πόλεις της Αγγλίας γνώρισαν μερόνυχτα ταραχών. Κάποιοι ζητάνε ακόμη και επέμβαση του στρατού, για να αντιμετωπιστεί η γενικευμένη βία. Ήδη περιπολούν στους δρόμους τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας, με τον κόσμο να ζητά ακόμη και τη χρήση λαστιχένιων σφαιρών, και κανονιών εκτόξευσης νερού.

Οι πολιτικοί, η αστυνομία, και τα ΜΜΕ αντέδρασαν στο χάος μιλώντας για τυφλή εγκληματικότητα που ξεπήδησε από το πουθενά. Όλοι μιλάνε για την «επέλαση του όχλου».

Η υπουργός Εσωτερικών Theresa May κατήγγειλε τον «απαράδεκτο τραμπουκισμό», ενώ ο αρχηγός της μητροπολιτικής αστυνομίας Tim Godwin ορκίστηκε πως οι υπεύθυνοι θα βρεθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ζήτησε μάλιστα από τους πολίτες να αναγνωρίσουν τα πρόσωπα των δραστών, που έχουν καταγραφεί από τις διάφορες κάμερες. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί εκατοντάδες συλλήψεις, και 16.000 αστυνομικοί βγήκαν στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας.

Αν και οι επιθέσεις και οι εμπρησμοί έχουν το στοιχείο της αυθόρμητης εγκληματικότητας εκ μέρους απελπισμένων νέων, αποτελεί πλάνη το να θεωρείται η εξέλιξη αυτή ως απλά ένα ακόμη ζήτημα νόμου και τάξης.

Υπάρχουν καυτά ζητήματα που θα πρέπει να μπουν στο τραπέζι, για να εξηγηθεί αυτό το ξέσπασμα βίας, που οφείλεται κυρίως στο βάθεμα της φτώχιας και της εξαθλίωσης της βρετανικής κοινωνίας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός μίλησε για ξεκάθαρη εγκληματικότητα που πρέπει να παταχθεί. Κάτι ανάλογο ανέφεραν και ο δήμαρχος του Λονδίνου, αλλά και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης  Ed Milliband.

Οι ταραχές που ξέσπασαν είναι οι χειρότερες εδώ και 30 χρόνια. Και παρά την πεποίθηση των πολιτικών και των ΜΜΕ, υπάρχουν βαθύτεροι κοινωνικοί και οικονομικοί λόγοι που οδήγησαν τους νέους στη βία. Οι κοινότητες με έντονο στοιχείο μειονοτήτων καταγγέλλουν πως υφίστανται συχνά τη ρατσιστική αστυνόμευση. Οι ηγέτες αυτών των κοινοτήτων μιλάνε για συχνούς αχρείαστους αστυνομικούς ελέγχους, που στοχοποιούν τους νεαρούς μαύρους. Επιμένουν πως αυτή η ρατσιστική αστυνομική συμπεριφορά είναι εξίσου σκληρή με την αντίστοιχη της δεκαετίας του 1980, όταν ξέσπασαν αιματηρές ταραχές (1985) με αφορμή τον θάνατο από αστυνομικούς της μαύρης Cynthia Jarrett.

Οι τωρινές εξεγέρσεις  δεν φαίνεται πως έχουν ρατσιστικό υπόβαθρο. Τα γενικευμένα επεισόδια δεν δείχνουν να οφείλονται  σε κάποια αλληλεγγύη προς τον νέγρο που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς τη περασμένη εβδομάδα (ίσως για μερικούς).

Υπάρχει όμως ένα κοινό στοιχείο το οποίο δείχνουν να αγνοούν οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ: Τη μεγάλη φτώχια, την ανεργία, και τη κοινωνική στέρηση που κυριαρχεί στις περισσότερες βρετανικές κοινότητες. Η παρακμή και η κατάπτωση της βρετανικής κοινωνίας έχει αρχίσει να εκδηλώνεται εδώ και μερικές δεκαετίες, υπό την υψηλή επίβλεψη τόσο των συντηρητικών όσο και των εργατικών κυβερνήσεων. Και όπως συμβαίνει και αλλού, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, ο κοινωνικός ιστός της χώρας έχει διαρραγεί από οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζονται και που μοιάζουν σαν εσκεμμένες προκειμένου να αυξηθεί το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών.

Η κατάρρευση της βάσης παραγωγής, η εξάπλωση των χαμηλά αμειβομένων χειρονακτικών εργασιών, η ανεργία, και οι μειώσεις στις δημόσιες κοινωνικές δαπάνες, σε συνδυασμό με τις συνεχείς φοροαπαλλαγές των πλουσίων, έχουν συντελέσει στη σημερινή κατάντια.

Το βρετανικό δημόσιο χρέος μπορεί κάλλιστα να αποδοθεί σε δεκαετίες νέο-φιλελεύθερων πολιτικών που επιδιώκουν ευμάρεια για τους προνομιούχους, και λιτότητα για τους φτωχούς, Κάτι που γίνεται πιο έντονα φανερό στις γειτονιές των κέντρων των πόλεων.

Η συντηρητική κυβέρνηση του David Cameron μεγέθυνε το πρόβλημα, αυξάνοντας τις περικοπές, και τη λιτότητα, εις βάρος αποκλειστικά των μη προνομιούχων.

Λίγες μέρες πριν ξεσπάσει η βία, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης αλληλοσυγχαίρονταν επειδή πήραν τις «σωστές αποφάσεις» με την εφαρμογή των σκληρών μέτρων λιτότητας, γλιτώνοντας έτσι τη Βρετανία από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπόλοιπη ΕΕ.

Σήμερα, που οι νέοι της Αγγλίας καίνε τα σύμβολα της εξουσίας, και της λιτότητας, πλιατσικολογώντας και λεηλατώντας, η κοινωνική έκρηξη που βλέπουμε, μπορεί να σημαίνει πως τα χειρότερα έπονται για το (Μη) Ηνωμένο Βασίλειο.

S.A.-Global Research.

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=25946

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 11/08/2011 17:12:33

  Εκεί δεν έχουν χημικά κι ασφυξιογόνα; Εκπαιδευμένους αστυνομικούς (έστω και εισαγωγής);

 2. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 11/08/2011 17:21:20

  Αν το αίτιο της εγκληματικότητας ήταν η φτώχεια όλοι οι φτωχοί θα ήταν εγκληματίες και κανείς πλούσιος δε θα ήταν εγκληματίας.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Δημήτρης 11/08/2011 17:35:40

   Σωστά!

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ Δημήτρης 11/08/2011 22:00:11

   Άντε τώρα να σε διαβάσει ο Αυριανιστής και ο φίλος του Λαού, και να σε περιλάβουν με τις... μασέτες!

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Σταύρος 11/08/2011 23:58:49

    Από μένα δεν κινδυνεύεις. Το πνεύμα που πουλάς όμως, κράτα το για εκείνους που θα μας έρθουν με τις ματσέτες, και που τώρα αδυνατείς να κατανοήσεις γιατί το κάνουν.

    • Σταύρος avatar
     Σταύρος @ Αυριανιστής 12/08/2011 10:33:04

     Διάβασες ποιούς συνέλαβε η Αγγλική Αστυνομία;
     Κομμώτριες, ναυαγοσώστες, ταχυδρόμους, πυροσβέστες(!), κοινωνικό λειτουργό εργαζόμενο σε Δημοτικό σχολείο κ.α.
     Όπως λέει και ο "Άγιος" παρακάτω, ήταν τόσο φτωχοί και άμοιροι που έκλεβαν πίτσες πιονέρ για να...φάνε!

     "Αγανακτισμένοι" my arse!
     Καλόπαιδα και κλέφτες του κοινού ποινικού δικαίου είναι.
     Έχω πολλές "καραμελίτσες" για να τους τρατάρω όταν έρθουν!

    • Σταύρος avatar
     Σταύρος @ Αυριανιστής 12/08/2011 16:49:15

     Να προσέχουν μόνο από ποιά μεριά θα πιάνουν τις ματσέτες γιατί μπορεί να χαλάσουν το μανικιούρ!!!
     www.merto.co.uk
     Ψάξε για την Chelsea Ives και μην εκπλαγείς.
     Λέμε τώρα!

 3. Southlancer avatar
  Southlancer 11/08/2011 20:05:38

  οι πολιτικοί της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, πιάνουν πουλιά στον αέρα σε αυτά και μόνο τα θέματα, καλύτερα σου λεει να ρίξουμε χημικά, τους μόλοπες απο τις σφαίρες τους βλέπεις, το καμένο και καταστραμένο πνευμόνι... δεν βγαίνει φώτογραφία για τα ΜΜΕ.

 4. Απορία avatar
  Απορία 11/08/2011 21:46:00

  Για όποιον θέλει και επιστημονική ανάλυση του ότι η λιτότητα γεννά τη βία:
  h--p://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=1899287

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Απορία 12/08/2011 00:23:57

   Σωστά. Ενώ το αγγλικό κράτος έπρεπε να χορηγεί παχυλά επιδόματα στους νεαρούς μαύρους, ώστε να μην έχουν ανάγκη να έρθουν αντιμέτωποι με τον ρατσισμό που υπάρχει στην αγορά εργασίας, ούτε να εγκληματίσουν. Ως γνωστό, για την Αριστερά υπάρχουν αγελάδες που τις αρμέγεις και βγάζουν χρήμα για να τρέφονται οι άεργοι (όχι οι άνεργοι).

 5. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 12/08/2011 00:20:45

  Να ρωτήσω - αφελώς - γιατί οι νεαροί μαύροι από την Καραϊβική φαίνονται να πρωτοστατούν στα επεισόδια και φαίνονται λιγότερο ενταγμένοι στη βρετανική κοινωνία, ή τουλάχιστον πιο επιθετικοί και ευεπίφοροι στην παραβατικότητα, ακόμα και από μουσουλμάνους Πακιστανούς;
  Με πιο απλά λόγια: Οι αστυνομικοί έλεγχοι είναι πιο συχνοί στους μαύρους, επειδή ακριβώς η παραβατικότητα είναι πιο υψηλή στους μαύρους και ειδικά σε αυτούς από την Καραϊβική (Τζαμάικα). Και είναι υψηλή όχι λόγω ρατσισμού (και οι Μπαγκλαντεσιανοί εξίσου σκούροι είναι), αλλά επειδή η κοινωνική κουλτούρα των Τζαμαϊκανών ευνοεί την παραβατικότητα.
  Αν σε εμάς η παραβατικότητα είναι τόσο υψηλή μεταξύ Μαροκινών, Αλγερινών και Νιγηριανών, φταίνει οι αστυνομικοί έλεγχοι; Μήπως φταίει η κοινωνική κουλτούρα των συγκεκριμένων που έχει απενεχοποιήσει την παραβατικότητα; Ας πούμε, γιατί οι Αιθίοπες της Ελλάδας δεν έχουν τους δείκτες παραβατικότητας που έχουν οι Νιγηριανοί και οι Σομαλοί;
  Γιατί στην Αμερική οι Πορτορικάνοι έχουν υψηλούς δείκτες παραβατικότητας, που δεν τους έχουν, λ.χ., οι Κορεάτες μετανάστες;
  Το παραμύθι με τους αδικημένους που εξεγείρονται από απελπισία καιρός είναι να σταματήσει. Εχει αποδειχθεί από ιστορικές έρευνες (και μπορώ να παραπέμψω) ότι ακόμα και οι κατ' επάγγελμα εξεγερμένοι "αβράκωτοι" του Παρισιού δεν ήταν περιθωριοποιημένα άτομα που πεινούσαν, αλλά μικροεπαγγελματίες και μικρομαγαζάτορες που κέρδιζαν αξιοπρεπώς το προς το ζην, μερικές φορές και αρκετά εύποροι.
  Δυστυχώς, οι αναλύσεις στα ελληνικά ΜΜΕ είναι στην κατεύθυνση της πολιτικής ορθότητας και είναι επιπέδου εγχειριδίου ιστορίας Α΄ Γυμνασίου της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

 6. The Saint avatar
  The Saint 12/08/2011 01:39:06

  Μου αρέσει πολυ η φωτογραφία του άρθρου...
  Που δειχνει ξεκάθαρα ότι οι άνθρωποι είναι τόσο φτωχοί που διέρρηξαν, και έκλεψαν έτοιμες ...πίτσες ...Pioneer (εδώ λέγονται και πιονέρ) γιά να έχουν να φάνε...

 7. kopritis avatar
  kopritis 12/08/2011 16:11:15

  ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΡΙΚΩΝ
  http://mlvzero.blogspot.com/2011/08/blog-post_12.html
  ΙΣΩς ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΕΙΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ kopritis 12/08/2011 16:44:58

   Ποιά πείνα ρε κοπρίτη.
   Chelsea Ives 18, Ολυμπιακή Πρέσβυρα, εθελόντρια, είχε συναντηθεί με τον Δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον και τον Πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής Σεμπάστιαν Κοε.
   Μέχρι και καλεσμένη του Κοινοβουλίου ήταν το 2009!

   Αυτό λοιπόν το φτωχό και καταπιεσμένο από τους κακούς Άγγλους καπιταλιστές και τους βρυκόλακες του City, πιάστηκε επ' αυτοφώρω από κάμερα του BBC να πετά πέτρες σε αστυνομικό αυτοκίνητο, να ΗΓΕΙΤΑΙ επίθεσης σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας της Vodafone και να δηλώνει περήφανα ότι, ήταν η καλύτερη μέρα της ζωής της!!!
   ΤΗΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΑΤΥΝΟΜΙΑ Η ΙΔΙΑ ΤΗΣ Η ΜΗΤΕΡΑ!
   Ακόμα και στο ΗΘΟΣ, μας έβαλαν τα γυαλιά οι Εγγλέζες. (με εισαγωγικά και χωρίς)
   20 μέρες λεηλατήτο η Αθήνα και κανένας γονιός δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα.
   Φτου σας ρε ξεφτίλες.

 8. kopritis avatar
  kopritis 12/08/2011 17:55:59

  ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΚΑΝΕ...ΣΤΟ ΤΟΤΤΕΝΑΜ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ 40%
  ΛΙΓΟ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ
  ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΑ ΠΙΟΠΟΛΛΑ

 9. Κραντωρ εφα avatar
  Κραντωρ εφα 12/08/2011 19:14:41

  Συνοικιες "φτωχων", 40% ανεργια... Ειναι λαθος προσεγγυσεις. Το θεμα δεν ειναι να ευρεθη εργασια στους Αφροασιατες, για να περιορισθη η παραβατικη συμπεριφορα τους. Ουδεις τους καλεσε να ελθουν στην Ευρωπη για να εργασθουν. Παρανομως εγκατεσταθησαν. Αυτο που πρεπει να προγραμματισθη ειναι η συντονισμενη απομακρυνση τους απο τις χωρες μας ανευ εξαιρεσεων

  • Χρήστος avatar
   Χρήστος @ Κραντωρ εφα 12/08/2011 20:29:44

   Σωστά. Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι αλλά μερικοί είναι πιο ίσοι από τους άλλους. Ανθρωπιστή.

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ Χρήστος 12/08/2011 22:49:36

    Στις χώρες τους!
    Μακρυά κι αγαπημένοι!!!

    • Χρήστος avatar
     Χρήστος @ Σταύρος 13/08/2011 00:30:34

     πολύ σωστά. Να λερώσουνε την λευκή και άρια φυλή μας;;; Να μας βιάσουν; Να μας σκοτώσουν; Μακριάααααα!

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Χρήστος 13/08/2011 01:12:23

      Στρεψοδικείς - αλλά τόσο χονδροειδώς που βάζεις αυτογκόλ.

     • The Saint avatar
      The Saint @ Χρήστος 13/08/2011 01:18:38

      ΔΕΝ είναι θέμα λευκής άρειας, ή μαύρης, η κίτρινης, η δεν ξερω και εγώ πιάς φυλής...
      Ειναι θέμα προστασίας ημων των ίδιων αγαπητέ μου.
      Εχουν δίκιο οι προλαλήσαντες, ΚΑΝΕΙΣ δεν τους είπε να έρθουν (το ότι ήρθαν ΧΩΡΙΣ να συναντήσουν αντίσταση είναι ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ) κανείς δεν τους είπε ότι και να έρθουν θα βρίσκονται μόνιμα στη "γή της επαγγελίας".
      Συνεπώς επειδή ΕΙΝΑΙ φιλοξενούμενοι σε μιά ξένη χώρα, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ να ΦΥΓΟΥΝ!! ΤΩΡΑ!
      Αλλά εσύ προφανώς προβάλεις τις θέσεις του Τσίπρα, και των λοιπών σαλονάτων ψευτοαριστερών (έτσι δεν τους λές Αυριανιστή; ) του Κουβέλη, μπας και τσιμπίσετε καμμιά ψήφο...
      Και μετά αναρωτιέστε γιατι δεν σας δίνει σημασία ο κόσμος...

 10. Σταύρος avatar
  Σταύρος 13/08/2011 01:10:49

  Αν εσύ επιθυμείς διακαώς τον βιασμό, εμένα δεν μου πέφτει λόγος!
  Τώρα πάλι αν τον συνδυάζεις με φόνο, μακρυά από μένα.
  Με BDSM δεν θέλω να έχω παρτίδες!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.