15/01/2010 21:33
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα παίρνει πίσω τώρα η Μέρκελ για την Ελλάδα

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελλα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι με τις χθεσινές δηλώσεις της δεν ήθελε να επικρίνει την Ελλάδα, προβλέποντας μία "πολύ δύσκολη φάση" για την ευρωζώνη, λόγω των δημοσιονομικών δυσκολιών στην Ελλάδα.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι απλώς ήθελε να υπενθυμίσει ότι "το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης είναι η κοινή πλατφόρμα" των χωρών της ευρωζώνης και ότι "κάθε χώρα μέλος οφείλει να υιοθετήσει τα απαραίτητα μέτρα" για την τήρησή του.

Υπογράμμισε ακόμα ότι "στην Ελλάδα έχουν γίνει σημαντικά βήματα με στόχο την επιστροφή στη δημοσιονομική ισορροπία", τα οποία, όπως είπε, γνωρίζει "τί προσπάθειες αντιπροσωπεύουν για το συνάδελφό της, έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου".
 Η χθεσινή ομιλία της κυρίας Μέρκελ δεν είναι πλέον προσβάσιμη στον ιστότοπο της καγκελαρίας. Στην ομιλία αυτή δήλωνε "ανήσυχη" για τη δημοσιονομική πειθαρχία στη ζώνη του ευρώ και πρόσθετε:   "Πώς θα τηρήσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας; Το ελληνικό παράδειγμα θα μπορούσε να μας δημιουργήσει ισχυρές, πολύ ισχυρές πιέσεις",

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης απέρριψε σήμερα τις φήμες που κάνουν λόγο περί παραίτησης της Γερμανίδας καγκελάριου Μέρκελ. Οι φήμες επηρέασαν αρνητικά το ευρώ στις ασιατικές αγορές. Το θέμα ανέκυψε έπειτα από άρθρο του περιοδικού Time σχετικά με τα πολιτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μέρκελ.

Έντονη κριτική δέχεται η Γερμανίδα καγκελάριος από τους επικεφαλείς των Κοινοβουλίων τεσσάρων κρατιδίων της Γερμανίας. Πρόκειται για μία από τις πιο ισχυρές εσωκομματικές αντιδράσεις που έχει αντιμετωπίσει η Ανγκ.Μέρκελ, από το 2000, οπότε ανέλαβε πρόεδρος του CDU.

Αν και πριν από μερικές ημέρες, δημοσκόπηση έδειξε ότι σε έναν μόλις μήνα το ποσοστό στήριξης της Ανγκελα Μέρκελ μειώθηκε κατά 11%, η θέση της στο κόμμα θεωρείται αδιασάλευτη.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.