#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/02/2011 09:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα καθεστώτα πέφτουν, η αποικιοκρατία παραμένειΟ αραβικός κόσμος ζει μια δεύτερη εξέγερση εναντίον της αποικιοκρατίας. Η πρώτη ήταν αρχικά εναντίον της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, με τη στήριξη των Αγγλογάλλων, και λίγο  μετά, εναντίον της Ιταλίας, της Γαλλίας, και της Βρετανίας.

Στη διάρκεια της πρώτης και κλασικής αποικιοκρατίας, η εξουσία των αποικιακών δυνάμεων επί του αραβικού κόσμου ήταν εμφανής. Σήμερα, η εξουσία αυτή είναι αόρατη, και την ασκούν οι ΗΠΑ, η Γαλλία, και η Βρετανία, μέσω του ελέγχου των οικονομιών και των ηγετών των αραβικών χωρών, οι οποίοι στη πραγματικότητα υπηρετούν τα δυτικά συμφέροντα. Συνεπώς, το κύμα εξεγέρσεων που βλέπουμε σήμερα, είναι στην ουσία μια εξέγερση εναντίον της νέας αποικιοκρατίας.

Με μια πρώτη ματιά, ολόκληρος ο αραβικός κόσμος φλέγεται. Υπάρχουν όμως πολλά περισσότερα που συμβαίνουν.

Οι Άραβες γίνονται μάρτυρες καθημερινά, της ληστείας του φυσικού και εθνικού τους πλούτου από πλευράς των μεγάλων ξένων επιχειρήσεων και των τοπικών αντιπροσώπων τους , τους διεφθαρμένους δηλαδή ηγέτες των αραβικών χωρών. Οι Άραβες πλέον ξύπνησαν και κινητοποιούνται, προσπαθώντας επιτέλους να αντιμετωπίσουν τον ύπουλο εχθρό. Οι λαοί κατάλαβαν πως οι οικονομικές και πολιτικές ηγεσίες τους δεν είναι απλά διεφθαρμένες, αλλά και προδοτικές. Αποτελούν τους τοπικούς αντιπροσώπους των ξένων επιχειρήσεων, κυβερνήσεων, και συμφερόντων.

Πρόκειται για παρασιτικές ελίτ, που ρουφάνε τον πλούτο των χωρών τους, για λογαριασμό των ξένων αφεντικών τους. Αυτού του είδους οι παρασιτικές ελίτ κυριαρχούσαν και συνεχίζουν να κυριαρχούν στη Τυνησία, στην Αίγυπτο, και αλλού, ακόμη και στη παλαιστινιακή Αρχή.

Ο Αιγύπτιος Gamal Mubarak, τον οποίο ο πατέρας του Husni Mubarak, προόριζε για διάδοχο του στη προεδρία, εργάζονταν για την Bank of America.

Στη Τυνησία, ο Zine Al-Abidine Ben Ali ήταν παλιός αξιωματικός του στρατού, εκπαιδευμένος στην Αμερική και στη Γαλλία, που όσο ήταν πρόεδρος εξυπηρετούσε τα αντίστοιχα συμφέροντα αυτών των χωρών.

Στο Λίβανο, ο Fouad Siniora ήταν πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Citibank πριν γίνει πρωθυπουργός, και ο  Rafik Al-Hariri εργάζονταν για λογαριασμό των συμφερόντων της  γαλλικής κατασκευαστικής εταιρίας Ogre (πριν ιδρύσει τη Σαουδική Ogre), και της Σαουδικής Αραβίας, πριν γίνει και αυτός πρωθυπουργός.

Μέσα στη διεφθαρμένη παλαιστινιακή Αρχή, ο Salam Fayyad εργάζονταν για τη Παγκόσμια Τράπεζα, και μια άλλη τράπεζα μέλος της αμερικανικής Federal Reserve, πριν αναλάβει τα αξιώματα μαϊμού του υπουργού οικονομικών, και αργότερα του πρωθυπουργού της Δυτικής Όχθης, διορισμένος από τον ημί- δικτάτορα Mahmoud Abbas.

Σε γενικές γραμμές, όλοι οι Άραβες υπουργοί των Οικονομικών, σχετίζονται με τις μεγάλες διεθνείς τράπεζες. Και επίσης, εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τις επιταγές του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Οι ΗΠΑ παίζουν σε δυο ταμπλό. Η εφημερίδα New York Times, που πάντα στηρίζει την αμερικανική εξωτερική πολιτική, έγραψε πως η κυβέρνηση επιδιώκει έναν προσχεδιασμένο εκδημοκρατισμό της Αιγύπτου. «Ο πραγματικός σκοπός του Ομπάμα είναι να ξεφορτωθεί τον Μουμπάρακ, διατηρώντας τον έλεγχο επί των υφισταμένων του στρατιωτικών. Αν η Ουάσιγκτον πετύχει… δεν θα μιλάμε για μια ουτοπική δημοκρατικοποίηση αλλά για καθαρή realpolitic…».

Σωστά ή λάθος, το καθεστώς Μουμπάρακ υποστήριζε πως οι διαδηλώσεις υποκινήθηκαν από την Αμερική και το Ισραήλ. Η Αμερική τώρα, θέλει να διατηρήσει στην εξουσία το ίδιο κλεπτοκρατικό καθεστώς που ίσχυε και πριν, είτε μέσω δικτατορίας είτε μέσω μιας δημοκρατικής βιτρίνας. Δηλαδή, ο στόχος είναι να διατηρηθεί η ουσία, και να αλλάξει η φόρμα. Ούτως ή άλλως, η αμερικανοκινούμενη κλεπτοκρατία θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Και καθώς τα κινήματα διαμαρτυρίας κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο, οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν με τρόπο, να βάλουν στο παιχνίδι της αντιπολίτευσης, τους δικούς τους ανθρώπους, και να τους ανεβάσουν στην εξουσία.

Με άλλα λόγια, αν οι Άραβες δεν προσέξουν αυτή τη πονηρή διείσδυση, τότε ο λεγόμενος εκδημοκρατισμός του κόσμου τους δεν θα είναι παρά μια ελεγχόμενη από ξένες δυνάμεις πολιτική διαδικασία. Μια νέα αποικιοκρατία.

S.A.-Global Research

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 15/02/2011 12:28:18

  ''Οι λαοί κατάλαβαν πως οι οικονομικές και πολιτικές ηγεσίες τους δεν είναι απλά διεφθαρμένες, αλλά και προδοτικές. Αποτελούν τους τοπικούς αντιπροσώπους των ξένων επιχειρήσεων, κυβερνήσεων, και συμφερόντων''.
  1. ΛΟΓΩ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ,
  2. ΛΟΓΩ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΙΚΑΝΩΝ & ΕΜΠΕΙΡΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,
  3. ΛΟΓΩ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ,
  ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ (ΙΚΑΝΟΥΣ & ΕΝΤΙΜΟΥΣ) ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ? ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΗΣ ?
  ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΒΕΒΑΙΟ ΑΥΡΙΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΒΑΣΙΣΘΗ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ (ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΛΙΑΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ). Ο ΜΕΓΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ''ΝΑ ΑΛΛΑΞΗ Ο ΜΑΝΩΛΗΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΗ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΙΩΣ''.
  ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΚΥΟΦΟΡΟΥΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΝΑΝ ΒΑΣΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ : ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΣΟΥΝ ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΠΡΟΘΥΜΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ''ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ'', ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΗ ΤΑ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ''ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ''.
  ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ?
  ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ, ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ?
  Ε ΤΟΤΕ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ !

 2. δημης avatar
  δημης 16/02/2011 00:05:27

  ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ Σ' ΕΦΕΡΕ ΕΔΩ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ Η ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΧΗΜΑ (ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΟΔΗΓΟ -ΥΠΑΛΛΗΛΟ) ΣΕ ΑΠΟΣΥΡΕΙ....
  ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΑΧΥΡΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑ ;;;;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.