#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/05/2011 12:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα "βατράχια" των ΗΠΑ που σκότωσαν τον ΟσάμαΕμείς έχουμε τους ΟΥΚάδες μας, τα θρυλικά βατράχια, τους οποίους όμως αντί να διαφημίζουμε, τους κυνηγάμε με ποινικές διώξεις, επειδή φώναξαν κάποια εθνικά συνθήματα στη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης. Λες κι αν γίνει πόλεμος, η πολιτική ορθότητα είναι αυτή που θα μας χρειάζεται, και όχι ο ηρωισμός και η αυτοθυσία τους. Τέλος πάντων.

Από τη πλευρά τους, οι Αμερικάνοι που γνωρίζουν άριστα το παιχνίδι των εντυπώσεων και της προπαγάνδας, έχουν καταστήσει τα δικά τους «βατράχια», τους SEALs, σύμβολα του έθνους και παραδείγματα προς μίμηση.  Έχουν αφιερώσει τραγούδια, κινηματογραφικές ταινίες, βιβλία, κλπ στην εξύμνηση του ρόλου τους. Και καλά κάνουν. Εμείς να τα βλέπουμε.

Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την επιχείρηση εναντίον του Osama bin Laden στο Πακιστάν, οι SEALs επανήλθαν στη δημοσιότητα. Ποιοι είναι;

Οι σύγχρονοι ήρωες της Αμερικής

Οι SEALs του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού ξεκίνησαν το ρόλο τους καθαρίζοντας τις ακτές από νάρκες κλπ. στη διάρκεια του Β`Π.Π. Από τότε έχουν εξελιχθεί σε ένα από τα πλέον επίλεκτα σώματα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, αναλαμβάνοντας τις πιο δύσκολες και ευαίσθητες αποστολές σε ολόκληρο το πλανήτη.

Η μυστική εκτέλεση του Osama bin Laden αποτελεί έναν ακόμη θρίαμβο για αυτούς τους σιωπηλούς δολοφόνους του έθνους, που είναι γνωστοί ως SEALs (φώκιες), ακρωνύμιο που αντιστοιχεί στη δράση τους σε Sea, Air και Land.

Σπάζουν πόρτες, εισβάλλουν σε κρησφύγετα,  και πυροβολούν δυο φορές στα μούτρα τον εχθρό, όπως ακριβώς έκαναν και με τον ιθύνοντα νου της 9/11, τον τρομοκράτη Osama bin Laden, ρίχνοντάς του δυο σφαίρες στο πρόσωπο.

Οι SEALs είναι ήδη προ πολλού μια μυθική μονάδα, που αποτελείται από πολεμοχαρείς νέους, οι οποίοι όπως λένε πίνουν δηλητήριο φιδιών, και συνοδεύουν τις δολοφονίες τους με ένα φιλί στο μάγουλο του νεκρού (αν πιστέψουμε τα απομνημονεύματα κάποιων πρώην…).

Αυτό το θράσος είναι απαραίτητο αν αναλογιστούμε το πόσο δύσκολο είναι να καταφέρει κανείς να γίνει SEAL. Η εκπαίδευσή τους κρατά δυο χρόνια, όσο και αυτή των αστροναυτών, και συμπεριλαμβάνει συνδυασμό πνευματικής και σωματικής κόπωσης, που ολοκληρώνεται με πέντε ημέρες εικονικής μάχης και του ανάλογου στρες. Οι βατραχάνθρωποι την αποκαλούν «εβδομάδα κόλασης», και αποτελείται από δοκιμασίες ταλαιπωρίας, πολέμου,  και απόλυτης αντοχής. Όποιος θέλει, κτυπά ένα κουδούνι, και γλιτώνει από τις κακουχίες της εβδομάδας αυτής. Αποσύρεται. Μάλιστα αυτό κάνουν συνήθως οι δυο στους τρεις εκπαιδευόμενους.

Σήμερα, η Αμερική διαθέτει περίπου 2.500 SEALs σε ενεργή υπηρεσία σε ολόκληρο τον κόσμο, πολλοί εκ των οποίων σε μυστικές αποστολές. Οι καλύτεροι απ όλους καλούνται να ενταχθούν στην ομάδα  SEAL Team Six, που είναι αυτή, άνδρες της οποίας σκότωσαν τρεις Σομαλούς πειρατές από απόσταση εκατοντάδων μέτρων στη διάρκεια φουσκοθαλασσιάς. Η ίδια ομάδα πέτυχε και τον bin Laden.

Οι SEALs συμμετείχαν σε όλες τις πολεμικές συρράξεις των ΗΠΑ από την εποχή του Β`Π.Π. Η σύγχρονη όμως εκδοχή τους είναι αποτέλεσμα της κρίσης με τους ομήρους του Ιράν, όπου και εξελίχθηκαν σε αντιτρομοκρατική μονάδα.

Τα πρώτα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικά. Τέσσερις πνίγηκαν στη διάρκεια της εισβολής στη Grenada το 1983. Άλλοι απέτυχαν να σώσουν τον σταθμάρχη της CIA που είχε απαχθεί στη Βηρυτό το 1985. Το 1987, ολόκληρη η μονάδα τους ενεπλάκη σε σκάνδαλα και απάτες, ενώ κάποιοι είχαν υπεξαιρέσει ακόμη και τα σύνεργα κατάδυσης!

Η δεκαετία του `90 δεν ήταν καλύτερη για αυτούς. Σύμφωνα με επίσημο πόρισμα, «Η μονάδα δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε μια φορά για να βρει τρομοκράτες που είχαν σκοτώσει Αμερικανούς…». Ο λόγος για αυτή την αδράνεια ήταν η αποφυγή ρίσκων. Η κυβέρνηση του Κλίντον δεν ήθελε να συμβεί ένα ακόμη περιστατικό όπως αυτό του Μογκαντίσου, όπου δεκάδες μέλη των ειδικών δυνάμεων βρήκαν το θάνατο το 1993.

Αυτή η αδράνεια συνέχισε ακόμη και μετά την επίθεση της al Qaeda εναντίον των δίδυμων πύργων, των πρεσβειών των ΗΠΑ στην ανατολική Αφρική, και τη βύθιση του USS Cole στην Υεμένη.

Μετά όμως από τη 9/11, η κυβέρνηση του Μπους άρχισε να βασίζεται όλο και πιο πολύ σε μικρές ευέλικτες ομάδες «κυνηγών δολοφόνων» που στέλνονταν στο εξωτερικό για να βρουν και να δολοφονήσουν τρομοκράτες. Ο Ομπάμα συνέχισε αυτή τη πρακτική, και κάποιοι επιμένουν πως το έκανε με πολύ μεγαλύτερο ζήλο απ ότι ο προκάτοχός του.

Το αποτέλεσμα ήταν να δολοφονηθούν πάνω από 2.000 μέλη της al Qaeda, πολλοί εκ των οποίων από τους SEALs.

S.A.-The Daily Beast

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 04/05/2011 13:35:05

  Ωραίο άρθρο Strange και σημαντική η υπενθύμιση ότι αν γίνει πόλεμος πρώτοι που θα πέσουν στη μάχη θα είναι οι ΟΥΚάδες. Όπως εξάλλου πέσανε και σε καιρό "ειρήνης" το 96'

  (βέβαια το "επειδή φώναξαν κάποια εθνικά συνθήματα στη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης" ήταν λίγο άστοχο. "Το αίμα σου θα χύσουμε γουρούνι αλβανέ" ήταν τουλάχιστο περιττό και κατά τη γνώμη μου ηλίθιο και προσβλητικό στην παρέλαση)

 2. parsifal avatar
  parsifal 04/05/2011 13:39:18

  Ελεος με την διαφήμιση των καουμπόυδων ! Εχομε και εμείς και κάθε χώρα που σέβεται τον εαυτό της Μονάδες Υποβρυχίων Καταστροφών, με ομάδες Ανορθοδόξου ΠΟλέμου, Αμφιβίων Καταστροφών κλπ. Δηλαδή οι Spetznaz τι είναι ? To Commando Hubert που απελευθέρωσε το πλήρωμα ιστιοπλοικού στην Σομαλία μεταξύα αλλων τι είναι ? Η Γερμανική GSG 9 ((Mογκαντίσιου) τι είναι ?
  Και εμείς εχομε "διαβολοβδομάδα" και εμείς επιλέγομε δια της φυσικής επιλογής τους ικανούς.
  Ο υποφαινόμενος στο Centre National d'Entrainement Commando (CNEC -Fort St Louis) ως "nageur de combat"πέρασε τις δοκιμασίες αυτές που παραμένουν περίπου ιδιες απο την ιδρυση της SAS στα χρόνια του Β' ΠΠ και των μεγάλων δασκάλων Fairnbairn - Sykes (με το θρυλικό ομώνυμο μαχαίρι commando που κατήντησε "αξεσουάρ" απο τους Rambo και τα αλλα καραγκιοζιλίκια).
  Απλώς οι αμερικάνοι χολλυγουντοποιούν και πουλάνε το κάθε τι με την δέουσα επιμέλεια. Δεν χρειάζεται να συμπράττουμε στην διαφήμιση αυτή που κύριο σκοπό εχει τον "συνετισμό" εθνών και "απείθαρχων".
  Εξ'αλλου, οταν ο κόσμος πάρει τα οπλα στα χέρια, ούτε SEALS τους σώζουν ούτε Β-52 οπως απέδειξε περίτρανα ο Βιετναμέζικος Λαός ! Αυτά φτουράνε σε αντιπαραθέσεις με μειοψηφίες και υπόπτους μηχανισμούς "ενοπλης βίας"...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ parsifal 04/05/2011 13:48:40

   Να απαγορεύσουμε και τις ταινίες του Χόλιγουντ τότε;

 3. Αρης avatar
  Αρης 04/05/2011 13:47:55

  ΕΛΕΟΣ!!!!
  Συμβολο του Αμερικανικου εθνους οι seals?
  Ποτες δηλητηριου φιδιων και φιλια στο μαγουλο των νεκρων????
  Εκπαιδευση αστροναυτων?
  Οταν χτυπανε το κουδουνι στη διαβολοβδομαδα τους ανοιγει καποιος η περιμενουν απο εξω?
  Πειτε μου ενα λογο για τον οποιο δημοσιευτηκε η παραπανω αναρτηση στο Antinews?
  A....Eθνικο συνθημα/τραγουδι ειναι η "Μακεδονια" το "Εχω μια Αδελφη" το " Η Ελλαδα ποτε δεν πεθαινει"....Οχι τα αντερα/σκαλπ των αλβανοσκοπιανων.....
  Γιατι δημοσιευετε playstation χιλιμπιλυκες αμερικανιες??
  Γιατι ρε S.A.?

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Αρης 04/05/2011 14:04:04

   Γράφουμε για τον Τσε, κάποιοι τρελαίνονται
   Γράφουμε περί θρησκείας, κάποιοι σεληνιάζονται
   Γράφουμε περί συνομωσιών, κάποιοι αγριεύουν
   Γράφουμε περί Αμερικής, κάποιοι επαναστατούν
   Και πάει λέγοντας,
   Τι να κάνουμε;
   Αυτά έχει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση.
   Αλλιώς θα λέγαμε τα ίδια και τα ίδια συμφωνώντας όλοι μεταξύ μας.
   Μια ωραία ατμόσφαιρα δηλαδή.
   Δεν λέει...

 4. Blut und Tränen avatar
  Blut und Tränen 04/05/2011 13:47:56

  Αυτό λέγεται προσαρμογή στις τακτικές του εχθρού.

 5. Κάποιος avatar
  Κάποιος 04/05/2011 13:55:10

  Το ξέραμε ότι οι ΗΠΑ έχουν κοινά χαρακτηριστικά με τις εταιρείες δολοφόνων με τον εθνικό στρατό τους στον ρόλο μπράβων.
  Οι ομοιδεάτες και οι θαυμαστές τους μπορούν να τους χειροκροτούν ελεύθερα.

 6. Condoras avatar
  Condoras 04/05/2011 14:09:27

  .... Η μυστική εκτέλεση του Osama bin Laden αποτελεί έναν ακόμη θρίαμβο για αυτούς τους σιωπηλούς δολοφόνους του έθνους, που είναι γνωστοί ως SEALs (φώκιες), ακρωνύμιο που αντιστοιχεί στη δράση τους σε Sea, Air και Land......
  Φίλε καλέ Strange Attractor μη το δένεις ότι έτσι έχουν τα πράγματα. Πιστεύεις πραγματικά ότι κατέβηκαν έτσι απλά δύο Ε/Π σε μια έπαυλη, μπήκαν ανενόχλητοι μέσα και τον εκτέλεσαν; Και μετά αποφάσισαν να τον σεβαστούν και τον πόντισαν στη θάλασσα όπως απαιτεί η θρησκεία του!! Α ξέχασα μόλις τελειώσει και το "γύρισμα" του ποντίσματος από το αεροπλανοφόρο θα δούμε και εικόνες. Απλά περιμένουν για να πάει το αεροπλανοφόρο στην περιοχή γιατί βρίσκεται ...... χιλιάδες μίλια μακριά...
  Νάστε καλά όπου και νάστε

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Condoras 04/05/2011 14:46:31

   Άρθρο του daily beast είναι, όχι δικό μου. Απλά το απέδωσα. Δεν το υιοθετώ.

 7. Ρομπέν το Γκαρσόν avatar
  Ρομπέν το Γκαρσόν 04/05/2011 14:18:24

  Υπάρχουν μπόλικες ιστοσελίδες που ασχολούνται με τους γιωτάδες αστράτευτους Παπακαλιάτηδες, Ρουβάδες και άλλους παρόμοιους λουφαδόρους. Όσοι διαφωνούν με την αναγκαιότητα του στρατού ας πάνε εκεί να διαβάσουν για μπεσαμέλ και τουαλέτες γάμου.

 8. Blut und Tränen avatar
  Blut und Tränen 04/05/2011 14:23:23

  Καποιοι οπαδοί των αριστερών δολοφόνων θαυμάζουν την παλιά δόξα των δολοφόνων της KGB και των τεθωρακισμένων του κόκκινου στρατού, ενώ καταγγέλλουν την βαρβαρότητα των Αμερικανών.

  Επίσης, σε πρόσφατη αντίστοιχη επιχείρηση που έκαναν και οι Ρώσοι σκότωσαν όπως λέγεται τον τσετσένο Ουμάρωφ που ήταν ισλαμιστής τρομοκράτης και επικηρυγμένος στην Ρωσία. Αυτούς εσείς τα αριστερά κομάντα δεν τους καταγγείλατς για δολοφόνους. Παλιά καλή μου τέχνη κόσκινο.

  • parsifal avatar
   parsifal @ Blut und Tränen 04/05/2011 14:34:26

   Για πές μας ποιοί είναι τα "αριστερά κομμάντα"... Σε ενόχλησε η αναφορά στον Βιετναμέζικο Λαό ? Δεν είναι ανάγκη να είσαι αριστερός (δεν είμαι) για να δείς τι ξεφτίλα εφαγαν οι αμερικάνοι, με τους marines τους, τους rangers και τα 8,000 αεροσκάφη και ελικόπτερα που εχασαν... Δέκα χρόνια σινεμά τους πήρε και ενα Σταλόνε τίγκα στο αναβολικό για πάρουν τα πάνω τους !

 9. Αρης avatar
  Αρης 04/05/2011 14:46:50

  Οκ.....
  Οποιος δεν πιστευει οτι οι seals πινουν δηλητηριο και φιλανε στο μαγουλο τον πεθαμενο ταλιμπανεζο δεν πιστευει στην αναγκαιοτητα του Στρατου,ειναι βαλιανατος και θαυμαστης του κοκκινου στρατου και της βουλγαρικης ομπρελας......Τα σχολια μου δεν εχουν σχεση με την αψογη στρατιωτικη επιχειρηση του DEVGRU και την εξοντωση του λαντεν αλλα με τις απιστευτες ανοησιες του αναρτηθεντος αρθρου. Τοσο ρηχο αρθρο που αναφερει τους πνιγμενους,λογω λαθους του χειριση του ελικοπτερου, στη Γρεναδα και ξεχνα να αναφερθει στην επιχειρηση REDWING στο Αφγανισταν, με τις μεγαλυτερες απωλεις σε ανθρωπινο δυναμικο των seals απο ιδρυση τους.(και ενδοξες στιγμες αυτοθυσιας και ηρωισμου)
  Αμα θελω να ακουσω/διαβασω ανοησιες υπαρχει και ο βερυκιος......

 10. parsifal avatar
  parsifal 04/05/2011 14:58:18

  Ουδείς στεναχωρήθηκε για την απώλεια (εάν υφίσταται...) του Λάντεν η οποιου αλλου θύματος στα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών των αμερικάνικων υπηρεσιών και των δημιουργημάτων τους. Μήν μυθοποιούμε ομως σύμφωνα με τα κελεύσματα των ανιστόρητων μηχανισμών προπαγάνδας - δεν αναφέρομαι στον SA αλλά στις κάθε είδους φυλλάδες και ιστοσελίδες που ειδικεύονται στο σπόρ.

  • Αρης avatar
   Αρης @ parsifal 04/05/2011 16:11:15

   Πραγματι...
   Ξεχασα να αναφερω τον συνηθη υποπτο Τασο Γκ. και την SOCOMλαγνα κομπανια του......

 11. xriteo avatar
  xriteo 04/05/2011 15:48:17

  Δεν τα ειδαμε και στη Σερβια τα κοριτσια ομως,να αντιμετωπισουν τους Σερβους τουΚαρατζιτς και του Μλαντιτς!!!Σε στρωμενη δουλεια (πακιστανικη κυβερνηση)ομως καουμποηδες.Ειχε βγει και μια βρωμα τι κανουν οι Σερβοι στα αχνουδα αγορακια οποτε......

 12. Geoponix avatar
  Geoponix 04/05/2011 16:09:05

  Εγώ έχω καταλάβει ότι ο S.A. μπαίνει στον κόπο και μεταφράζει διάφορα άρθρα που του κάνουν εντύπωση και πάντα αναφέρει και την πηγή.
  Δεν λέει πουθενά ότι τα υιοθετεί κιόλας.
  Όπως όταν περπατάμε στον δρόμο με την γυναίκα μας και μας λέει "Κοίτα αυτήν πως μοστράρει τις ..." στήθος της! Μια παρατήρηση κάνει, δεν είναι προτροπή για τρίο.
  Με την ευκαιρία S.A. σε ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώνεις.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Geoponix 04/05/2011 16:13:14

   Εξακταμέντε.

 13. parsifal avatar
  parsifal 04/05/2011 17:42:51

  Αρη ο συνήθης υποπτος τελευταία εχει κάμει αντι-αμερικάνικη στροφή !Μάλλον ζορίζονται οι Ρώσσοι με τον χοντρό εδώ και βγήκε στο αντάρτικο.

 14. Κάποιος avatar
  Κάποιος 04/05/2011 18:45:20

  Ενώ η ψυχοπάθεια και η διαταραχή προσωπικότητας στην κοινωνία θεωρείται ψυχική νόσος σε άλλα πεδία θεωρείται προτέρημα.
  Επειδή όμως και η τρέλα έχει τα όρια της, όπου χρειαστεί πέφτει χημικό πουσάρισμα για καλύτερη και σταθερότερη απόδοση.

 15. lampros avatar
  lampros 04/05/2011 19:25:39

  Γιατί όχι; Καλό θα μας κάνει. Σιγά τα σκουπίδια...

  Προπαγάνδα του ηγέτη το 99% τους...

 16. Blut und Tränen avatar
  Blut und Tränen 04/05/2011 21:02:10

  Όχι βέβαια, επεσήμανα το ότι οι Ρώσοι έκαναν πολλές αντίστοιχες επιχειρήσεις κατά ισλαμιστών τρομοκρατών, αλλά μερικοί καταγγέλλετε μόνο τις αμερικανικές. Και δε πρόλαβα να γράψω το σχόλιο κι ανακοινώθηκε κι άλλη μία. Τι σχέση το Βιετναμ με τους κομάντος; Οι κομάντος δεν είναι για να διεξάγουν κανονικό πόλεμο αλλά να φέρουν εις πέρας ειδικές επιχειρήσεις. Δεν κερδίζουν ποτέ κομάντος τους πολέμους. Και μια και λες για Βιετνάμ, οι αμερικανοί είχαν εκεί πολύ λιγότερες μονάδες για τις δυνάμεις που αντιμετώπιζαν και τις ιδιομορφίες του πολέμου εκεί. Βάλε τώρα και την βοήθεια που έδιναν Κινέζοι και Σοβιετικοί στους βορειοβιετναμέζους, τά πυροβόλα, τα άρματα, τους SAM, τις πληροφορίες για τις κινήσεις των αμερικανών και δεν είναι καθόλου περίεργο που έχασαν οι Αμερικανοί. Τι οπλισμένοι λαοί και κουραφέξαλα. Από την άλλη όμως ξέρουμε τι έκαναν οι σοβιετικοί στους λαούς που εξεγείρονταν άοπλα ή ένοπλα. Έστελναν μερικές τεθωρακισμένες μεραρχίες και περνούσαν από πάνω τους. Και απειλούσαν με διπλάσιο πυρηνικό οπλοστάσιο την Δύση. Τώρα που έπεσε το σοβιετικό μπλοκ εσείς υποστηρίζετε τα αυταρχικά και δικτατορικά καθεστώτα που απέμειναν. Καντάφηδες, Αχμαντιζάδες, Κουβανούς, Τσάβες και δε συμμαζεύεται. Όποιος απειλεί και σκοτώνει αμερικανούς καλός και άγιος! Όταν σκοτώνουν οι Αμερικανοί δολοφόνοι.

 17. κοκισ avatar
  κοκισ 04/05/2011 22:14:52

  ok το χαψαμε! βγαλαν τον βαλσαμωμενο (απο ποτε και αν-ποιος ξερει)και του ανοιξαν κουμποτρυπα!το δουλεμα παει συνεφο!ανοιξτε πρωτα κανενα βιβλιο να ξεστραβωθητε για το πως στηνει μια υπηρεσια
  (CIA. NSA τι σημασια αραγε εχει) μια επιχειρηση συγκαληψης και πως κρυβουμε ενα ψεμα με ενα μεγαλυτερο και τα ξαναλεμε.Ομως τοσο ευκολα να γινομαστε <> και να τρωμε το ανικητο και το φανταστικο(βλεπε αμερικανικος στρατος κτλ) δεν το πιστευω!Απλα κοιταξτε αλλου!

 18. Greece Pleading avatar
  Greece Pleading 04/05/2011 22:30:45

  Πρωτα ειμαστε Ελληνες και μετα Αμερικανακια.
  Αυτοι που ΔΕΝ εχουν διαφημιζουν, κι αυτοι που εχουν ΔΕΝ διαφημιζουν.

  • Karmacedon avatar
   Karmacedon @ Greece Pleading 05/05/2011 02:07:08

   +1 Σωστός Φιλε μου. Απλα οι δικοί μας οι ΟΥΚ ειναι φτωχότεροι μονάχα σε τεχνολογικά και οικονομικά μέσα. SEALS are overrated glory-boys.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.