#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/08/2013 19:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συρία: Η παράλυση της διεθνούς κοινότητας


Η πιθανή χρήση χημικών από το καθεστώς Άσαντ αποκαλύπτει την απροθυμία της Δύσης να εμπλακεί στην κρίση, σχολιάζει ο Peter Beaumont στον Guardian.
Υπάρχουν πολλές πτυχές για την τελευταία επίθεση χημικών όπλων στη Συρία που αναφέρθηκε, στα προάστια της Δαμασκού, που δεν είναι υπό αμφισβήτηση. Ενώ οι αριθμοί δεν έχουν ακόμη οριστεί ακριβώς, είναι σαφές ότι κάτι φρικτό και μεγάλης κλίμακας πραγματοποιήθηκε. Η επίθεση ήταν σύμφωνη με ορισμένες προηγούμενες αναφορές για χρήση χημικών ουσιών από το καθεστώς Άσαντ - καταγγελίες από μια μικτή επίθεση με έναν συνδυασμό συμβατικών και χημικών πυρομαχικών. Τα συμπτώματα, επίσης, φάνηκαν σε μεγάλο βαθμό να προέρχονται από τη χρήση ενός τοξικού αερίου. Αν και υπήρξαν προειδοποιήσεις για το τι ακριβώς είχε χρησιμοποιηθεί, είναι σαφές ότι κάτι τρομερό συνέβη στην Γκούτα και ότι ο πιο πιθανός υπαίτιος θα πρέπει να είναι το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Πιο αινιγματικό είναι το ερώτημα γιατί η κυβέρνηση Άσαντ να θέλει να κλιμακώσει τη διαμάχη με χημικά όπλα τώρα, μόλις λίγες ημέρες μετά την άφιξη της ομάδας ελέγχου χημικών όπλων του ΟΗΕ. Οι αναλυτές, κατά τους τελευταίους μήνες, είχαν σημειώσει μια σχετική πτώση του αριθμού των αναφερόμενων επιθέσεων με χημικά όπλα που φέρεται να έλαβαν χώρα στη Συρία. Μια θεωρία που έχει προταθεί για να το εξηγήσει είναι ότι οι δυνάμεις που είναι πιστές στο Άσαντ έχουν σημειώσει πολλές επιτυχίες στο πεδίο της μάχης πρόσφατα και δεν είχαν καμία ανάγκη να ακολουθήσουν μια τέτοια τακτική. Στη συνέχεια, υπονοεί ότι το προκύπτον συριακό δόγμα για τη χρήση των χημικών παραγόντων - όπως έχει περιγραφεί από έναν τουλάχιστον αποστάτη - είναι ότι έχει σχεδιαστεί για να προκαλέσει σύγχυση, αμφιβολιες (για παράδειγμα ένα χημικό που αναμειγνύεται με συμβατικά) και , πάνω απ 'όλα, για να διαταράξει την «ψυχική ισορροπία» σε περιοχές όπου κυριαρχούν οι αντάρτες και όχι για  να προκαλέσει θανάτους σε μία κλίμακα όπως αυτή στην Χαλαμπτζιά.
Αλλά εάν επιβεβαιωθεί ότι οι πολλαπλές περιοχές επλήγησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, με μεγάλο αριθμό θυμάτων, οι επιθέσεις στη Γκούτα θα έδειχναν μια πολύ διαφορετική πραγματικότητα. Δεδομένου ότι η ισορροπία των πιθανοτήτων δείχνει ότι το καθεστώς έκανε χρήση των όπλων, μία πιθανή εξήγηση προτείνει μια βαθιά αλλαγή στην ανάλυση του καθεστώτος της πιθανότητας μιας ουσιαστικής διεθνούς ανταπόκρισης και μια ακόμη ανησυχητική εξέλιξη στο συριακό στρατιωτικό δόγμα για τη χρήση χημικών όπλων. Ένα πράγμα που είναι σίγουρο είναι ότι ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία δεν υπάρχει πλέον στο κενό, σαν κάτι διακριτικό και περιορισμένο στα σύνορα της χώρας.

Καθώς έχει γίνει πιο περίπλοκος, παρασύροντας τζιχαντιστές και απειλώντας να αποσταθεροποιήσει την ευρύτερη περιοχή, γεγονός που επιδεινώνει τις ήδη υπάρχουσες εντάσεις μεταξύ των περιφερειακών δυνάμεων, η Δύση φαίνεται ολοένα και πιο απρόθυμη να εμπλακεί, υπαναχωρώντας σε προηγούμενες υποσχέσεις - αν μη τι άλλο του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα - ότι η ευρεία χρήση χημικών όπλων θα είναι μια κόκκινη γραμμή.
Η διεθνής παράλυση σχετικά με το πραξικόπημα στην Αίγυπτο, την αυξανόμενη αστάθεια στη Λιβύη και την αυξανόμενη ένταση στην Τυνησία, είναι πιθανό να έχουν επιβεβαιώσει την άποψη στη Δαμασκό, ότι υπάρχει μικρή όρεξη για παρέμβαση. Στην Γκούτα, επίσης, υπάρχει ένα επίμονο πρόβλημα, που απειλεί την πρωτεύουσα, καθώς προφανώς αντιστέκεται στις προσπάθειες του καθεστώς να την ξανακερδίσει, κάτι που ίσως ενθαρρύνει πιο ακραίες τακτικές.
Μια άλλη εξήγηση που παρουσιάστηκε για τα γεγονότα της Τετάρτης είναι ότι, εκτός από την ίδια την Γκούτα, ο αποδέκτης του μηνύματος της επίθεσης ήταν η ευρύτερη κοινότητα στη Συρία που εξακολουθεί να υποστηρίζει τους αντάρτες. Αυτό είχε ως σκοπό να δραματοποιήσει το πόσο αδύναμη και διχασμένη είναι η διεθνής κοινότητα σχετικά με τη Συρία και υπογραμμίζει  την τρομακτική ιδέα ότι το καθεστώς μπορεί να λειτουργήσει με όλο και περισσότερη ατιμωρησία.
Όπως πάντα, όμως, οι λεπτομέρειες που είναι δύσκολο να καθοριστούν αλλά είναι σημαντικές θα πρέπει να γίνουν γνωστές για να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτή η τελευταία βαρβαρότητα. Λίγα είναι γνωστά για τη συνοχή του συριακού στρατού και της πολιτικής διοίκησης και ελέγχου του. Για παράδειγμα, πόσοι ελεύθεροι ανεξάρτητοι  διοικητές έχουν παραμείνει, τι όπλα που χρησιμοποιούν και με ποιο τρόπο. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: όποιος διέταξε αυτήν την επίθεση, και για οποιονδήποτε λόγο, θα τροφοδοτήσει μια επικίνδυνα κλιμακούμενη αίσθηση της σύγκρουσης που περιβάλλει την ευρύτερη περιοχή, και αυτό είναι πράγματι πολύ τρομακτικό.

http://www.theguardian.com/world/2013/aug/21/syria-chemical-attack-assad-report

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΑΤΩΦ avatar
  ΣΑΤΩΦ 22/08/2013 21:20:49

  ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ..ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ...ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΧΩΡΑ ...ΤΗ ΣΥΡΙΑ.... ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΑΔΥΝΑΜΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ...ΟΠΟΥ ΟΙ ΑΛΑΧΑΜΠΑΡΗΔΕΣ ΘΑ ΜΑΚΕΛΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ....ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΥΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΛΟΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ...ΔΗΛΑΔΗ ..ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ...ΜΕΑΣ ΤΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ...ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΦΟΒΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ....Ή ΕΡΙΞΕ ΧΗΜΙΚΑ Ο ΑΣΑΝΤ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΟΛΩΣΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ....Ή ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ...ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ-ΚΤΕΣ ...ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ...Ή ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΑΧΑΜΠΑΡΗΔΕΣ ...Ο ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ ..ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΕΣ ...ΣΤΟ ΚΟΥΒΕΙΤ...Ο ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΤΟ ΣΕΡΑΓΕΒΟ...ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΣΦΑΖΑΝ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΣΕΡΒΟΙ..ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ...Ο ΚΑΚΟΣ ΚΑΝΤΑΦΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΙΜΟΤΟΚΥΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΒΕΓΓΑΖΗ...ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΟΙ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΝΚΙΝΟ...ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...ΟΛΑ ΤΥΧΑΙΑ ..ΒΡΕ ΜΑΘΑΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ...ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΟΙ ΝΑΤΟΙΚΟΙ...ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ...ΣΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ...Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ....

 2. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 22/08/2013 22:29:24

  Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι, κατά τα δυτικά "ορθοφρονούντα" ΜΜΕ (και όχι κατά τα μη "ορθοφρονούντα" , όπως το γαλλικό Novopress.info), μόνο ο Άσαντ δολοφονεί. Ενώ η ¨αντιπολίτευση¨ (βλ. ισλαμοφασίστες από όλο τον κόσμο, μέχρι και από Σομαλία και Τσετσενία, με επικεφαλής έναν κρυφά προσήλυτο στο Ισλάμ "χριστιανό" κομμουνιστή Σύριο, για βιτρίνα) απλά πολεμάει κατά του δικτάτορα...
  Ούτε για την επίθεση στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου γράφτηκε τίποτα (συνέβη πριν λίγες μέρες), ούτε για τις σφαγές και βιασμούς των χριστιανών από την ισλαμοφασιστική " αντιπολίτευση", ούτε τίποτα. Βέβαια, ο Άσαντ είναι δικτάτορας, όταν όμως έχεις να κάνεις με τη Μέση Ανατολή προτιμώ ένα διεφθαρμένο ανεξίθρησκο δικτάτορα από μία κυβέρνηση παρανοϊκών (και εξίσου διεφθαρμένων) ισλαμοφασιστών δικτατόρων....

 3. AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ avatar
  AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 22/08/2013 23:09:14

  Tα υπερεκτιμημένα πρακτοράκια της CIA oύτε μια προβοκάτσια της προκοπής δεν μπορούν να στήσουν, χωρίς να τους πάρουν χαμπάρι.
  Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης το μόνο που καταφέρνουν, με το να αναπαράγουν και να παρουσιασιάζουν στην κοινή γνώμη ως επιβεβαιωμένο και αδιαμφισβήτητο γεγονός μια πασιφανή προβοκάτσια, είναι να απαξιώνονται ακόμη και στα μάτια των πιο ανυποψίαστων πολιτών !

 4. ΚΜ avatar
  ΚΜ 23/08/2013 00:16:48

  Για ποιό λόγο ο κατά τεκμήριο ευφυής Άσαντ, σε μια στιγμή που είχε πιά για τα καλά το πάνω χέρι στρατιωτικά έναντι των κατσαπλιάδων αντικαθεστωτικών, να πάει να ρίξει χημικά; Κάνει μπαμ ότι είναι δυτική μούφα η όλη ιστορία.

 5. Νεστωρίδης avatar
  Νεστωρίδης 23/08/2013 06:29:29

  Η Δύση υποστηρίζει Ισλαμοφασίστες που σφάζουν χριστιανούς γιατί:
  1) Είναι υποκριτές όταν λέγουν ότι υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα
  2) Πιθανόν να μην θεωρούν ανθρώπους τους Άραβες
  3) Επειδή οι προτεστάντες της Δυτικής ελίτ μισούν περισσότερο τους άλλους χριστιανούς από τους Ισλαμιστές (παράδειγμα η συνεργασία προτεσταντών στο Χαλέπι για την απαγωγή των δύο επισκόπων)
  4) Νομίζουν πως μία Ισλαμική δικτατορία με συνεργάτη τον επικεφαλής της, θα τους είναι πιό χρήσιμη στα γεωπολιτικά συμφέροντα.
  5) Εφαρμόζουν μία πανάρχαια ιμπεριαλιστική πολιτική, το διαίρειν και βασίλευε
  6) Αποσκοπούν στην μείωση του πληθυσμού της περιοχής λόγου του αυξημένου ρυθμού γεννήσεων

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Νεστωρίδης 23/08/2013 09:01:15

   Στο Νο 3 παντως επεσες διανα! [βλ. Παπας, οχι μονο προτεσταντες].

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Νεστωρίδης 23/08/2013 13:23:20

   Στο 6 με μπέρδεψες! Τί ακριβώς εννοείς;

 6. el greco avatar
  el greco 23/08/2013 08:00:55

  Στο αντιπολεμικό συνέδριο «Nordic peace talks» έκπληκτοι άκουσαν οι σύνεδροι τον διακεκριμένο Νορβηγό καθηγητή Ola Tunander από το Ινστιτούτο Έρευνας για την ειρήνη (Όσλο) να αποκαλύπτει, μιλώντας για τη σφαγή στην αγορά του Μαρκάλε, για την οποία το Διεθνές Δικαστήριο της...
  Χάγης έχει ήδη καταδικάσει τον Σερβοβόσνιο στρατηγό Stanislav Galic, πως τόσο η ομάδα διαχείρισης κρίσης του ΝΑΤΟ όσο και ο Πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της συμμαχίας Vigleik Eide, αλλά και οι Νορβηγοί υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, είχαν στα χέρια τους το πόρισμα της επίσημης έρευνας. Το πόρισμα κατέληγε με σαφήνεια ότι την δολοφονική ενέργεια την έκαναν οι ισλαμιστές του Ιζεντμπέκοβιτς! Όλοι παραδέχθηκαν ότι η επίθεση έγινε εναντίον των συμπολιτών τους, ουδείς όμως το ανακοίνωσε. «Και αυτό δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση» είπε ο καθηγητής. «Σε πολλές περιπτώσεις παρέμβασης που αργότερα βαπτιζόταν False Flag operation, υπήρξαν αντίστοιχες θηριωδίες για να προκληθούν αθώα θύματα δίνοντας έτσι το πράσινο φως για την επέμβαση, αφού τον φόνο τον χρεωνόταν ο αντίπαλος».

 7. NIKOS avatar
  NIKOS 23/08/2013 08:33:54

  Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα Αμερικανοί και δυτικοί που δεν μασάνε από κακό θέατρο επιπέδου φτηνής επιθεώρησης και προβοκάτσιες μυστικών υπηρεσιών.
  Οι θερμοκοιτίδες στο Κουβέιτ, τα τηλεγραφήματα για το Pearl Harbor, το πολεμικό πλοίο στο Βιετνάμ και άλλα πολλά τρίζουν ακόμα.

 8. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 23/08/2013 08:40:15

  Νταχάου 5-0

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ MAYRO XABIARI 23/08/2013 09:55:47

   Εσύ ό,τι χαβιάρι σου δίνουν, κατάπινέ του αμάσητο, και ας είναι και από...γόπα (το ψάρι εννοώ, όχι το αποτσίγαρο...)....

   • MAYRO XABIARI avatar
    MAYRO XABIARI @ ΒΙΣ 23/08/2013 17:22:29

    Μήπως να μούλεγες και τι σκεφτόταν το αφεντικό μου όταν κανόνιζε τις άδειες για το καλοκαίρι;

 9. Ρηνα avatar
  Ρηνα 23/08/2013 09:20:24

  Πιστευω αυτα που γινονται στη γειτονια να αποτελουν ενα τρανο παραδειγμα για τους πολιτικους της Ελλαδος, ασχετως πεποιθησεων.
  Μονο η σκεψη οτι μπορει η Ελλαδα να κυλησει σε καταστασεις Συριας, η Αιγυπτου η Κοσσοβου με πιανει ανατριχιλα. Η μοναδικη σκεψη του καθε Ελληνα πρεπει να ειναι το κοινο αιμα που μας δενει, η Ορθοδοξια και το βαπτισμα που πηραμε στις κολυμπηθρες της Εκκλησιας και οι απελευθερωτικοι μας αγωνες. Παση θυσια πρεπει και μεις να τα παραδωσουμε αλωβητα στα παιδια μας....
  Οι "σκοτεινες δυναμεις" που ακροθιγως αναφερονται σε ολα περιπου τα αρθρα, εχουν τη δυνατοτητα να δημιουργησουν απιθανες καταστασεις οποια ωρα θεωρησουν οτι τους συμφερει. Μετα θα συσκεπτονται για.... χρονια και μεχρι να αποφασισουν εμεις θα εχουμε γινει σταχτη. Μονοι μας πρεπει να αποφασισουμε τι μας συμφερει. Ο λαος δε λεει οτι οσα ξερει ο νοικοκυρης .....
  Μακρυα απο μισαλλοδοξους, ακραιους, επιπολαιους και σφετεριστες. Μπορει η φτωχοποιηση της Ελλαδος να προφυλασσει απο "αλλες" καταστασεις, να γλυτωνουμε το αιμα. Γυρω γυρω μας το φερνουν....Αλλωστε παντα εχω στο μυαλο μου τον τον τ Σισανιου και Σιατιστης μακαριστο Αντωνιο Κομπο: "το κακο θα ξεκινησει απο τη Συρια". Καλως η κακως, Αλλος θα το κρινει, ζουμε σε εποχες που θα συντελεστουν μεγαλα γεγονοτα και ανακαταταξεις. Μπορει να βρεθουμε απομονωμενοι απο ολη την υφηλιο, αν ελπιζουμε ομως στο Θεο ποτε δεν θα μας εγκαταλειψει. Θα το κανουμε;

  • Μηχανολόγος avatar
   Μηχανολόγος @ Ρηνα 24/08/2013 08:33:41

   Κοπέλλα μου δεν σε ξέρω
   Πόσο συμφωνώ μαζί σου ...

 10. Στέργιος avatar
  Στέργιος 23/08/2013 10:22:16

  Μωρέ ας είχε πετρέλαια η Συρία, και θα βλέπατε για πότε η Δύση, εμφορούμενη από τα ανθρωπιστικά της ιδεώδη, θα εισέβαλε στην χώρα για να ρίξει τον Άσαντ.

 11. Γιώργος avatar
  Γιώργος 23/08/2013 12:23:06

  Τα βιντεάκια με τα θύματα από τα χημικά που ανέβηκαν στο youtube λίγες ώρες πριν την υποτιθέμενη επίθεση, αβαβα. Πολλές φωτογραφίες που υπάρχουν στο ίντερνετ και σε εφημερίδες για την Συρία, είναι ίδιες με αυτές των επεισοδίων στην Αίγυπτο πριν πέσει ο Μουμπάρακ. Μέχρι και φωτογραφίες από τον πόλεμο του Ιράκ είδα, που λένε ότι τραβήχτηκαν στην Συρία... Μιλάμε για ΤΗΝ προπαγάνδα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.