20/10/2009 11:12
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνομιλία Ρωσίας-Τουρκίας για «South Stream»

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν απόψε με πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς οι πρόεδροι Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβιέντεφ και Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, σχετικά με τις τουρκικές διευκολύνσεις για τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream» από τα τουρκικά ύδατα στον Εύξεινο Πόντο.

«Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με συνεννοήσεις, που είχαν επιτευχθεί νωρίτερα σε υψηλό και ανώτατο επίπεδο, η τουρκική κυβέρνηση έλαβε όλες τις απαραίτητες αποφάσεις για την έκδοση των αδειών ώστε να διεξαχθούν γεωλογικές ερευνητικές εργασίες στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα», με σκοπό την υλοποίηση του «South Stream», όπως αναφέρει σε βραδινή ανακοίνωσή της η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας ο κ. Μεντβιέντεφ, αφού ευχαρίστησε τον κ. Γκιουλ, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η απόφαση αυτή θα υπηρετήσει την περαιτέρω εδραίωση του στρατηγικού χαρακτήρα των ρωσο -τουρκικών σχέσεων».

Επίσης, όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν του Κρεμλίνου οι δύο ηγέτες «συζήτησαν ακόμη ζητήματα συνεργασίας στο πλαίσιο πολυμερών οργανισμών για επίκαιρα ζητήματα της παγκόσμιας ημερήσιας διάταξης».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.