#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/03/2011 19:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνεχίζεται το πυρηνικό «θρίλερ» στη Φουκουσίμα(Ανανεωμένο) Ποσότητες  πλουτώνιου βρέθηκαν  σε διαφορετικά  σημεία  στο έδαφος γύρω από την πυρηνική μονάδα Φουκουσίμα Νταϊίτσι , οι οποίες όμως δεν «απειλούν» την ανθρώπινη υγεία, σύμφωνα με ανακοίνωση της   ηλεκτρικής εταιρείας Tokyo Electric Power Co. (Tepco) που διαχειρίζεται τη μονάδα.

Ο αντιπρόεδρος της Tepco Σακάε Μούτο δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα αποτελέσματα των δοκιμών αποδεικνύουν ότι το πλουτώνιο προήλθε από δείγματα που ελήφθησαν πριν από μία εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή, ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Γιουκίγια Αμάνο  χαρακτήρισε την κατάσταση στην κατεστραμμένη ιαπωνική πυρηνική μονάδα  "πολύ σοβαρή" και σημείωσε ότι ανησυχεί για τα επίπεδα της ραδιενέργειας που καταγράφηκαν στα τρόφιμα και στο νερό στην περιοχή.

Νωρίτερα, η Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι το επίπεδο του ραδιενεργού ιωδίου στη θάλασσα είναι 1.150 φορές υψηλότερο από το ανώτατο επιτρεπτό όριο, σύμφωνα με μετρήσεις που έγιναν σε δείγματα νερού τα οποία ελήφθησαν από τη θάλασσα σε απόσταση μόλις 30 μέτρων από τους αντιδραστήρες 5 και 6 του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα.

Μέχρι σήμερα οι αναλύσεις διενεργούνταν στη νότια πλευρά του εργοστασίου Φουκουσίμα Νταϊίτσι (Νο 1), στην έξοδο των αντιδραστήρων 1 και 4, οι οποίοι έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές από το σεισμό της 11ης Μαρτίου, όπου το επίπεδο του ιωδίου 131 ήταν την Κυριακή σχεδόν 2.000 φορές υψηλότερο από το φυσιολογικό.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, χαρακτήρισε “απαράδεκτη” την εσφαλμένη ανακοίνωση της εταιρίας Tokyo Electric Power (Tepco), ότι το επίπεδο της ραδιενέργειας μετρήθηκε να είναι 10 εκατομμύρια φορές υψηλότερο από το φυσιολογικό σε δείγματα νερού που διέρρευσε χθες από το πυρηνικό εργοστάσιο.

Σε ανακοίνωση της η ιαπωνική κυβέρνηση επεσήμανε, ότι τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας στο νερό που έχει πλημμυρίσει τον υπόγειο χώρο ενός από τους αντιδραστήρες του εργοστασίου της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία μπορεί να προκλήθηκαν από τη μερική τήξη των ράβδων πυρηνικού καυσίμου μετά τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

Οι δηλώσεις αυτές είχαν στόχο να τονίσουν ότι δεν υπήρξε ρωγμή στο κέλυφος του αντιδραστήρα 2, όπως φοβούνταν ορισμένοι ειδικοί.

Εκπρόσωπος της  Tepco  ανακοίνωσε ότι  τα επίπεδα ραδιενέργειας στο  μολυσμένο νερό που βρέθηκε εξωτερικά  του κτιρίου που στεγάζει τον αντιδραστήρα 2 και την τουρμπίνα του στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ξεπερνούν τα 1.000 μιλισιβέρτ την ώρα.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως μολυσμένο νερό βρέθηκε επίσης στο εξωτερικό των κτιρίων των αντιδραστήρων 1 και 3, αλλά με πολύ χαμηλότερα επίπεδα ραδιενέργειας.

Παράλληλα, οι μηχανικοί καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες να θέσουν υπό έλεγχο το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Πυρκαγιές, εκρήξεις και διαρροές ραδιενέργειας τους ανάγκασαν να διακόψουν πολλές φορές τις προσπάθειές τους για να αποτρέψουν μια καταστροφική τήξη των πυρήνων των έξι αντιδραστήρων του εργοστασίου.

“Πιστεύω ότι ίσως η κατάσταση να είναι πολύ σοβαρότερη από αυτή που θέλουν να πιστεύουμε”, τόνισε ο ειδικός Νετζμεντίν Μεσκάτι από το πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας, προσθέτοντας πως ίσως να χρειαστούν εβδομάδες για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και μάλλον είναι αναγκαία η επέμβαση των Ηνωμένων Εθνών.

“Αυτό ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητες ενός έθνους να χειριστεί την κατάσταση, χρειάζεται η στήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αυτό είναι πιο σημαντικό από την ζώνη εναέριου αποκλεισμού στη Λιβύη”, είπε ο Μεσκάτι.

Χθες, οι ιαπωνικές αρχές προειδοποίησαν ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος πυρηνικής καταστροφής στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα, ενώ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιούκιο Εντάνο παραδέχτηκε ότι οι επιχειρήσεις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ιδιαίτερα επίπονες και ότι η απουσία προόδου είναι απογοητευτική.

Τέλος, νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα χαράματα της Δευτέρας στην επαρχία Μιγιάκι στη βόρειο-ανατολική Ιαπωνία. H κυβέρνηση εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι, την οποία ακύρωσε λίγο αργότερα.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. diavgasi avatar
  diavgasi 28/03/2011 13:06:49

  ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΟΝ "ΟΡΘΙΟ"....

 2. Misha avatar
  Misha 28/03/2011 14:09:17

  Mιλανε ήδη για Τσέρνομπιλ Χ 6, και μάλλον το κακό δεν είναι δυνατόν να αποφευχθεί.
  Άφησαν μια πυρηνική βόμβα στα χέρια ιδιωτων επιχειρηματιών και ιδου τα αποτελέσματα....Ας φάνε τώρα , ελεύθερη αγορά αντί για σούσι, οι δύσμοιροι κάτοικοι της Γιαπωνίας...

  • Λάμπρος avatar
   Λάμπρος @ Misha 28/03/2011 14:33:17

   Τα δικά μας ζουλάπια να τα βλέπουν, που καταπίνουν αμάσητα τις διαβεβαιώσεις και την «υψηλή επιστήμη», την ασφαλώς «ανεμπόδιστη» από ταπεινά κίνητρα, των τεχνοκρατών...

   Να οι τεχνοκράτες και οι ειδικοί. Αφού διαβεβαιώσουν για το ασφαλές του πράγματος, όταν γίνει το κακό, μετά ο ένας δεν ξέρει, ο άλλος δεν είναι σίγουρος, μπορεί να τρύπησε, μπορεί να έφταιγε αυτό, το άλλο, «μπορεί να προκλήθηκαν από τη μερική τήξη των ράβδων πυρηνικού καυσίμου μετά τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου» ―αλλά πάλι, μπορεί και όχι. Όλοι, άσχετοι στα δύσκολα οι ειδικοί.

   (Άλλοι, ποντάρουν στην επόμενη γενιά πυρηνικών εργοστασίων, που θα είναι καλύτερη και χωρίς προβλήματα, γιατί της Ιαπωνίας της φταίει ότι ήταν παλιό. Λες και η τελευταία τεχνολογία ακόμα και στα απλούστερα πράγματα ―από ξυραφάκια μέχρι τηλέφωνα― δεν εμφανίζει προβλήματα και σχεδιαστικά λάθη (και μάλιστα περισσότερα όσο πιο σύνθετη γίνεται).

   Εδώ το Τσάλεντζερ διαλύθηκε από ένα εξαρτηματάκι ―και τον ανθρώπινο παράγοντα και αυτοί μας διαβεβαιώνουν για πυρηνικά εργοστάσια στην Λάρισσα και την Πτολεμαϊδα...

   Ρε ουστ...

   • Λάμπρος avatar
    Λάμπρος @ Λάμπρος 28/03/2011 14:34:24

    Να μην πούμε για κάτι τέτοια: http://en.wikipedia.org/wiki/Stuxnet

    • co avatar
     co @ Λάμπρος 29/03/2011 10:34:41

     ++

  • Στρυμών avatar
   Στρυμών @ Misha 28/03/2011 14:39:54

   Ας μην είμαστε δογματικοί με τους ιδιώτες επιχειρηματίες .Το Τσέρνομπιλ "έσκασε" στα χέρια του κράτους . Να μην μιλήσουμε για τη διαχείρηση που έτυχε το όλο θέμα από πλευράς κρατούντων.

   • Misha avatar
    Misha @ Στρυμών 28/03/2011 21:07:41

    Είμαστε απολύτως δογματικοί γιατί ξέρουμε πως οι ιδιώτες στη Φουκουσίμα έκαναν τις επιλογές μικρότερου κόστους στην δημιουργία του εργοστασίου. Το Τσέρνομπιλ έδωσε μαθήματα,τα οποία αντί να κάνουν τις πολιτικές ηγεσίες να λειτουργούν ως κέρβεροι, έναντι της πυρηνικής ενέργειας, ξεχάστηκαν και γι αυτό φτάσαμε στη Φουκουσίμα.

  • Android avatar
   Android @ Misha 28/03/2011 17:13:04

   Δηλαδή δεν θα γινόταν σεισμός και τσουνάμι αν ήταν υπο κρατική διαχείριση το εργοστάσιο? Αφού έγιναν το αποτελέσμα θα ΄ταν το ίδιο... άρα άχρηστο το σχόλιο...

   • Misha avatar
    Misha @ Android 28/03/2011 21:04:45

    Αν η Ιαπωνία ήταν ελεύθερη και όχι υπο αμερικάνικη κατοχή χωρα, είναι προφανές πως δεν θα είχε επιλέξει να φτιάξει εργοστάσια με πυρηνική ενέργεια, της οποίας έχει πικρή πείρα εφόσον από αυτην πεθαναν 400 χιλιάδες πολιτες της σε Χιροσιμα και Ναγκασάκι και κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια τους δεδομένου του σεισμικού δυναμικού της χώρας.

    • co avatar
     co @ Misha 29/03/2011 10:39:30

     Φυσικα και θα γινοταν και σεισμος και τσουναμι. Στο τσερνομπιλ υποτιθεται εφταιγαν οι λανθασμενοι χειρισμοί του προσωπικού, ο ριψοκινδυνος σχεδιασμος (οσο αυξανοταν η θερμοκρασια του ψυκτικου αυξανοταν και η παραγομενη ισχύς!) και τα ελλιπη υποτιθεται μετρα ασφαλείας - δεν ειχε θωρακιση αλλα μονο ενα "καπακι" 2000 τόννων, με θερμικη ισχύ 30GW κατα την ωρα της εκρηξης (3 φορες περισσότερο απο την ενεργειακή καταναλωση της ελλάδας σε ώρα αιχμή!) δεν υπηρχε περιπτωση κανενα containment vessel να αντεξει.

     Το ατυχημα στη φουκοσιμα ειναι σοκαριστικο γιατι απετυχε για κατι που ΗΤΑΝ μεσα στις πολυ βασικες παραμετρους σχεδιασμου. Δεν φαινεται να εγινε κανενας λαθος ή εγκληματικος χειρισμος και παρόλαυτα απετυχε. Αυτο ειναι πολύ πιο τρομακτικό.

     • Misha avatar
      Misha @ co 29/03/2011 13:47:25

      Δεν έχω ειδικες γνωσεις στο ζήτημα αλλά κάτι είπαν οι Γάλλοι , πως στη Φουκουσίμα προτιμήθηκε ο σχεδιασμός χαμηλότερου κόστους και όχι αυτός της μέγιστης ασφάλειας.

  • Android avatar
   Android @ Misha 28/03/2011 17:31:52

   και δεν υπάρχει χώρα γιαπωνία... Ιαπωνία ίσως...

   • Misha avatar
    Misha @ Android 28/03/2011 20:55:58

    To «Γιαπωνία» το λέει ο ΓΑΠ , γι αυτό και το επανέλαβα «ευθυμίας χάριν»

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/03/2011 16:08:21

  Λέω και ξαναλέω... Ότι θα έχει ραδιενέργεια θα έχει. Ότι ΔΕΝ είναι Τσερνόμπυλ, δεν είναι. Η διαρροή κακής ραδιενέργειας από τους 2 ή 3 προβληματικούς αντιδραστήρες, ΔΕΝ έχει καμία σχέση με έκρηξη του αντιδραστήρα και διασπορά του στην ατμόσφαιρα. Από την αρχή λέγεται ότι θα χρειαστεί εβδομάδες να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, είναι θέμα ψύξης του residual heat κλειστών έστω και μισολυωμένων αντιδραστήρων.

  Την ζημιά από την ραδιενέργεια την τρώνε οι τενικοί που είναι εκεί (και επειδή ο καθένας φοβάται για πάρτη του, μην φοβάστε, δεν θα πάμε από ραδιενέργεια Fukushima. Όχι εμείς. Οι 15 ή οι 25000 νεκροί στην Ιαπωνία ΔΕΝ είναι από ραδιενέργεια, άσχετο με το αν τα κανάλια αναφέρουν τον αριθμό των νεκρών μετά, κατά την διάρκεια, και πριν από εικόνες του Fukushima.

  Εάν είχαμε επενδύσει χρόνο η χρήμα σε πυρηνικό εργοστάσιο, θα καταλάβαινα την ανησυχία ένθεν και ένθεν. Τα πρασινα παπαγαλάκια που βρήκαν ευκαιρία να πουλήσουν φ/β ή αιολικά, απλά παπαγαλάκια είναι, τι περιμένεις...

  ΜΑΚΑΡΙ να κόψει πυρηνικά η Γερμανία, να πεθάνει το πράσινο παραμυθι και η κλιματολαγνεία μια και καλά (και όσοι της πουλάνε ρεύμα εφ εξής, να βάζουν και πράσινο φέσι, να πάρουν μια γεύση οι μάγκες της απάτης τους).

  • alone avatar
   alone @ archaeopteryx 28/03/2011 18:21:38

   fukushima-probably-exceeds-chernobyl-and-there-is-no-end

   h**p://enenews.com/fukushima-probably-exceeds-chernobyl-and-there-is-no-end-in-sight-nhk-video

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ alone 28/03/2011 18:43:38

    χειρότερα από το τσερνόμπυλ; Μπορεί, αλλά αυτό δεν προκύπτει από τα μέχρι τώρα γεγονότα (όπως τα ξέρουμε).

    Πιο δύσκολα; Απολύτως! Εκείνο έσκασε πάνω από όλη την Ευρωπη και τέλειωσε, και σκότωσε 50 άτομα άμεσα και, λένε, άλλα 3.000 έμμεσα. Αλλά τέλειωσε, τάκα τάκα. Στο Fukushima έχει 3 σοβαρά, και άλλα τόσα όχι σοβαρά, σε περιβάλλον ολικής ευρύτερης και από άλλους λόγους καταστροφής της περιοχής.

    Κακό για τις δημόσιες σχέσεις του πυρηνικού λόμπυ, αλλά καμία σχέση με το Τσερνόμπυλ, για την ώρα, και με αυτά που είναι "γνωστά" και για τα δύο. Μην μπερδεύουμε το μολυσμένο σπανάκι της περιοχής εκεί ή τις ανιχνεύσεις στην Βοστώνη ή αλλού, με το τι έκανε το Τσερνόμπυλ. Αλλά αν με προσπαθείς να με πείσεις ναμη θέλω πυρηνικά, "δεν θέλω" "δεν θέλω" (αλλά να το πούνε οι Γερμανοί, για να ησυχάσω από την Πρασινάδα)

    • Κάποιος avatar
     Κάποιος @ archaeopteryx 28/03/2011 19:30:59

     Αυτό το "σκοτώνει έμμεσα" είναι το ζήτημα.
     Δες τα ποσοστά αύξησης του καρκίνου του θυρεοειδούς, των λευχαιμιών, των νευρολογικών προβλημάτων στον πληθυσμο και των γενετικών ανωμαλιών σε βρέφη σε Λευκορωσία,Ρωσία και Ουκρανία και θα καταλάβεις τι εννοώ.
     Μιλάμε για ποσοστά μέχρι και 100 φορές υψηλότερα.
     Από τους θανάτους των "εκκαθαριστών" της περιοχής του εργοστασίου στις δεκαετιες του 1990 και του 2000, πάνω από τους μισούς οφείλονται από την έκθεση τους στην ραδιενέργεια.
     Σημειωτέον ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά περίπου 800.οοο εργατες.

     Η δε έκταση που έχει μολυνθεί είναι περίπου 150.000 τετρ. χλμ.
     (η έκταση της Ελλάδας είναι 131.957 τετρ. χμ).

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ Κάποιος 28/03/2011 20:24:42

      Τα έχεις ξαναπεί.

      Έχω κάνει πολλές ανούσιες συζητήσεις στην ιντερνετική ζώη, μου αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι με σένα έχω κάνει τις πιο ανούσιες. Λαθος έκανα, δεν είναι 3.000, η εκτίμηση αυτών όλων που "θα" πεθανουν από το Τσερνόμπυλ (πέραν των 50) 3.500 είναι. Το Τσερνομπυλ έκανε ζημιά γιατί εξεράγη. Μπαμ, ΟΛΟ στον αέρα ψηλά, όχι διαρροές και ίχνη, ΟΛΟ. Τόννοι και τόννοι υλικό.

      Στον Ρωσικό εμφύλιο (1917-1922) πέθαναν 9.000.000.ο Στάλιν καθάρισε άλλους 20.000.000 και περί τις 100.000 αδερφές από τους Ναζί. Ο Μουσολίνι καθάρισε 200.000 Λίβυους και Αιθίοπες. Οι Γάλλοι καθάρισαν 10.000 συνεργάτες των Ναζί μετά τον πόλεμο. Ο Μάο περί τα 40.000.000 μεταξύ 1949 και 1975. Ο Πολ ΠΟτ περί τους 1.650.000.

      Αν διαλέξω τι φοβάμαι, είναι οι "Αριστεροί". Μετά, κατά κεφαλή, οι Βέλγοι . Μια φούχτα άνθρωποι καθάρισαν ένα κόσμο Κογκολέζους.

      Δεδομένου ότι δεν προβλέπεται να βάλουμε εμείς πυρηνικό, και ότι δεν ψηφίζεις σε άλλες χώρες, να φοβάσαι όλους τους αριστερούς που έχουν μαζευτεί. (Βέλγους δεν νομίζω έχουμε)

     • Misha avatar
      Misha @ archaeopteryx 28/03/2011 21:10:30

      Αρχαίε, μαθαίνω από γνωστούς που πηγαινοερχονται στη Σερβία πως έχουν γεμίσει παιδιά-τέρατα και παιδικούς καρκίνους από το απεμπλουτισμένο ουράνιο των «ανθρωπιστικών βομβών» του ΝΑΤΟ.
      Το πρόβλημα δεν είναι για το σήμερα ή το αυριο, είναι για το μεθαύριο και τα παραπέρα.

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ archaeopteryx 28/03/2011 21:14:02

      ΟΚ, βγάζεις δηλαδή ψεύτες πολιτικούς, γιατρούς και επιστήμονες από Ουκρανία, Ρωσία, Λευκορωσία αλλά και από γειτονικά κράτη γιατί από αυτούς προέρχονται οι αριθμοί για το μέγεθος της καταστροφής του Τσερνομπίλ.
      Μπορώ να σου παραθέσω και αντίστοιχες μελέτες που έχουν γίνει στην Σουηδία για αύξηση των ποσοστών καρκίνου, αλλά δεν έχει νόημα, πρώτον, γιατί είναι φανερό ότι αγνοείς εσκεμμένα τα προφανή και δεύτερον, γιατί υπέρμαχοι των πυρηνικών είσαι πλέον εσύ, κάποιοι πυρηνοκίνητοι πλασιέ και πολιτικοί που τα προωθούν και μερικά τρισεκατομμύρια κατσαρίδες που θέλουν να κυριεύσουν την γη.

      Επίσης στους αριθμούς που παραθέτεις μην ξεχάσεις να αναφέρεις τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς από τις αμερικανικές ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι και τους καρκινοπαθείς στα μετέπειτα χρόνια, τους εκατομμύρια νεκρούς στα "εθνικοσοσιαλιστικά" χιτλερικά κρεματόρια, τους εκατομμύρια νεκρούς και σακατεμένους αμάχους από τους "δημοκράτες" Αμερικανούς και τα "απελευθερωτικά" στρατεύματα του ΝΑΤΟ σε Βιετνάμ, Ιράκ, Αφγανιστάν, Σερβία κ.α.
      Αυτούς δεν τους σκότωσαν "αριστεροί".

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ Κάποιος 28/03/2011 21:22:34

      όχι καλέ μου άνθρωπε, αλλά έχω διαβάσει ότι υπάρχει για διάβασμα. Τι σχεση έχει η Χιροσίμα με το Τσερνόμπυλ... άλλο μπαμ εκείνο άλλο τούτο. Προσωπικά την βρίσκω με τα μπαμ των "Η", έχουν πιο ωραία χρώματα.

      Και που με είδες πυρηνοκίνητο; Πλασιέ κάρβουνου είμαι. Έχω κάτι ορυχεία στην Σαχάρα που τα δουλεύουν παρθένες βερβερίνες, και προσπαθώ να στείλω καμιά καραβιά (κάρβουνο, όχι τις βερεβερίνες)

      Όταν αναφέρεις Σουδικές έρευνες, βάζε και κανένα λινκ να μάθουμε και εμείς. Ειδεμή θα σου λέω από το πρωί ως το βράδυ ότι φταίνε οι κομμουνιστές χαχαχάαα! -- Σοβαρά, αυτοί φταίνε, και το Cloward-Piven που είναι η διεθνής αριστερή συνομωσία εξανδραποδισμού του ελέυθερου κόσμου μέσα από σύστημα παροχών :-)

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ Κάποιος 28/03/2011 21:40:13

      Προς το παρόν πάρε αυτό το λινκ και οσονούπω και το άλλο:

      h**p://www.iaea.org/Publications/Magazines/Bulletin/Bull383/cardis.html

      Δεν σε απεκάλεσα πλασιέ.Διάβασε προσεκτικότερα.

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ Κάποιος 28/03/2011 21:56:51

      h**p://www.liu.se/liu-nytt/arkiv/news/1.10658?l=en

      h**p://www.thelocal.se/7200/20070504/

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ Κάποιος 28/03/2011 22:19:10

      τα διάβασα. 1) λέει ότι η αρχική μελέτη ήταν "αμφιλεγόμενη" αλλά 2) ότι υπάρχουν νεα στοιχεία που υποστηρίζουν ότι οι αυξησεις σε θυρεοειδείς "πιθανώς σχετιζονται" με το Τσερνόμπυλ και 3) δεν θυμάμαι αριθμό θυμάτων πουθενά... 5, 15, 55; Και που ξέρεις ότι ΔΕΝ είναι στους 3.500 που "ΘΑ" πεθάνουν συνολικά από το Τσερνόμπυλ.;

      Στην σύντομη ζωή μου, ξέρω ότι οι συσχετισμοί είναι πονηρή δουλειά. Μπορείς να συσχετίζεις κάτι με κάτι αλλά να συσχετίζεται με άλλα 5 πράγματα και ή τα ξέρεις ή δεν τα ξέρεις.

      Και οπωσδήποτε, δεν είναι αντικείμενο διαφωνίας εάν ΘΑ πεθάνουν συνολικά 3.500 ή 3.600. Ένας αδικος θάνατος είναι από μόνος του λυπηρό πράγμα.

      Εάν ήθελες να με "φτιάξεις" θα μου έβαζες λινκ για εικόνες από άρρωστα παιδάκια και τερατογεννέσεις (που αποδίδονται -- αλλά όχι 100% σωστά στο Τσερνόμπυλ). Αλλά σε έχω προλάβει. Τις έβαλα εγώ (σε λινκ σε σχετική ανάρτηση, αλλά μην τις δεις, θα σου χαλάσουν τον ύπνο). Δεν έχω άγνοια του πόσο άσχημο γίνεται, αλλά φοβάμαι εκεί που π΄ρπει να φοβάμαι, και όχι εκεί που με καθοδηγούν αν φοβάμαι. Και ξαναλέω, για την ώρα, δεν φοβάμαι (εγώ, εγωιστικά, το τομάρι μου) για το Φουκουσίμα.

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ Κάποιος 28/03/2011 22:24:51

      Οσον αφορά τους αριθμούς αυτήν την παράγραφο την διάβασες ;

      "If the experience of the survivors of the Japan atomic bombing and of other exposed populations is applicable, the major expected radiological impact of the Chernobyl accident will be deaths from cancer. The total lifetime numbers of excess cancer deaths will be greatest among the "liquidators" (emergency and recovery workers employed in 1986-87) and among the residents of "contaminated" territories. Any estimate of this excess is very unclear because of uncertainties in individual doses and in the exact magnitude of effects of low-dose protracted radiation exposure. Currently, however, our best estimates are: some 2000 extra cancer deaths lifetime among almost 200,000 liquidators from 1986 and 1987; and 4600 deaths among some 6.8 million residents of contaminated territories. Increases of this magnitude would be extremely difficult to detect epidemiologically against an expected background number of 41,500 and 800,000 cancer deaths, respectively, among the two groups".

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ Κάποιος 28/03/2011 22:32:23

      ναι, αλλά το βλέπω σαν εικασία. Δηλαδή... τι να σου πώ, πέθανε συγγενής μου απο θυρεοειδή. Χρονικά. 7-8 χρόνια μετά το Τσρενόμπυλ. Είναι εύκολο να πω ότι φταίει το Τσερνόμπυλ. και ένας επιδημιολογος μπορεί να πει ότι "έχουμε πολλούς τέτοις, αρα φταίει". Συγγνωμη, είναι εικασία. Γιατί το Τσερνόμπυλ και όχι οι πυρηνικές δοκιμές, ή κάτι άσχετο. Οι εικασίες φοβίζουν, αλλά εγώ φοβάμαι πιο πολύ όταν μυρίζω βενζίνη στο βενζινάδικο, παρά από το Τσερνόμπυλ (ή το Φουκουσίμα) (για να μην σου θυμίσω πώς καθαρίζαν το παρκε, τον παλιό καιρό...)

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ Κάποιος 29/03/2011 01:54:55

      Αν ο άτυχος συγγενής σου ζούσε μόνιμα στην Λευκορωσία ή στην Ουκρανία, θα μιλούσες για κατι παραπάνω από εικασίες.
      Ειδικά αν τα κρούσματα καρκίνου στις περιοχές αυτές είχαν αυξηθεί "συμπτωματικά" κατά δεκάδες φορές μετά το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνομπίλ.
      Και σίγουρα το τελευταίο πράγμα που θα πέρναγε από το μυαλό σου θα ήταν τα βενζινάδικα που υπήρχαν πολύ πριν το 1986.

     • TED avatar
      TED @ Κάποιος 29/03/2011 13:27:33

      "ποσοστά μέχρι και 100 φορές υψηλότερα"

      Δηλαδή ξεπερνάνε το 100 % ;;;;;;;;

  • Misha avatar
   Misha @ archaeopteryx 28/03/2011 20:59:39

   Αρχαίε, ούτε στο Τσερνομπιλ έγινε έκρηξη. Τήξη ΕΝΟΣ πυρήνα έγινε, κι εδώ έχουμε ΕΞΙ που λιώνουν με τον ένα ή τον άλλο ρυθμό, διαρρέοντας τα καύσιμα και τα απόβλητα τους στο περιβάλλον.
   Τα νέα είναι σαφώς χειρότερα από όσο ήταν στο Τσερνομπίλ , κι όταν ακούς Ιαπωνα πρωθυπουργό να λέει πως δεν ξέρουμε τι θα μάς προκύψει καταλαβαίνεις πως τα χειρότερα είναι μπροστα.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Misha 28/03/2011 21:15:22

    On 26 April 1986, at 01:23 (UTC+3), reactor four suffered a catastrophic power increase, leading to explosions in its core. This dispersed large quantities of radioactive fuel and core materials into the atmosphere[6]:73 and ignited the combustible graphite moderator. The burning graphite moderator increased the emission of radioactive particles, carried by the smoke, as the reactor had not been contained by any kind of hard containment vessel

    Στις 26 Απριλίου 1986, στις 1:23 (UTC +3), αντιδραστήρας 4 υπέστη μια καταστροφική αύξηση της ισχύος, που οδήγησε σε εκρήξεις στον πυρήνα του. Αυτό έστειλε μεγάλες ποσότητες ραδιενεργών καυσίμων και υλικών πυρήνα στην ατμόσφαιρα [6]: 73 και ανάφλεξη του γραφίτη-μεσολαβητή. Η καύση γραφίτη μεσολαβητή αύξησε τις εκπομπές των ραδιενεργών σωματιδίων, που μεταφέρονται από τον καπνό, όπως ο αντιδραστήρας δεν είχε κέλυφος συγκράτησης.

    The resulting fire sent a plume of highly radioactive smoke fallout into the atmosphere and over an extensive geographical area, including Pripyat. The plume drifted over large parts of the western Soviet Union, Eastern Europe, Western Europe, and Northern Europe

    Η προκύπτουσα πυρκαγιά έστειλε στήλη άκρως ραδιενεργού νέφους καπνού στην ατμόσφαιρα και πάνω από μια εκτεταμένη γεωγραφική περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Pripyat. Η στήλη (ραδιενεργού καπνού) παρασύρθηκε σε μεγάλα τμήματα της δυτικής Σοβιετικής Ένωσης, την Ανατολική Ευρώπη, Δυτική Ευρώπη και Βόρεια Ευρώπη.

    Αυτά από το h++p://en.wikipedia.org/wiki/Chernobyl_disaster.

    Αυτά δεν είναι παρηγοριά, αλλά αυτά είναι.

    • Misha avatar
     Misha @ archaeopteryx 28/03/2011 21:52:30

     Αρχαίε, άκουσα πριν μέρες τον καθηγητή Γεράνιο (αν δεν με απατά η μνημη μου) να λέει αυτά ακριβώς που είπα παραπάνω. Πως στο Τσερνόμπιλ δεν είχαμε μια πυρηνική έκρηξη αλλά τήξη του ΕΝΟΣ πυρηνα , με συνοδο απελευθέρωση καπνού καιυδρατμών στην ατμόσφαιρα, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ συνέβη και στην Φουκουσίμα με την διαφορά ότι στην τελευταία υπάρχουν 6 και όχι ένας αντιδραστήρας.
     Η αίσθηση που δίνουν με τα λεγόμενα τους οι κατεξοχήν προγραμματισμένοι και με υψηλο αίσθημα ευθυνης, γιαπωνέζοι ειδικοί, είναι πως το Τσέρνομπιλ θα φαντάζει ευκταία ανάμνηση σε λίγες μέρες.

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ Misha 28/03/2011 22:09:22

      δεν είχαμε πυρηνική έκρηξη (δηλαδή δεν είχαμε πυρηνική βόμβα, ή Χιρόσιμα). Αλλά ένώ στην Ιαπωνία ήταν ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ εκρήξεις υδρογόνου (που προήλθε από αντίδραση νερού και του εσωτερικού κράματος ζιρκονίου), στο Τσερνόμπυλ ήταν εσωτερική έκρηξη (δεν ήμουν μέσα...). Η πολλή μόλυνση έγινε από τον καπνό από καιγόμενο γραφίτη (εσωτερικό)

      Σε άλλο σχολιαστή που ανησυχεί, έχω πει (κατ' ιδίαν) να μην ανησυχεί. Τι να πω... Ανησυχώ για 100 άλλα πράγματα πριν έρθω σε αυτό...

      Το τι θα γίνει αύριο ή μεθαύριο μόνο Ενας το ξέρει. Για την ώρα, ενώ δεν είναι ευχάριστο και καθόλου καλό για τους τεχνικούς, δεν νομίζω, από αυτά που ακούω ή διαβάζω ότι είμαστε σε αυτό που δικαιολογημένα φοβάσαι....

      Ωστόσο καθυστερεί, γιατί καθυστερεί να κρυώσει... Από την αρχή το έλγαν (το έχων αναφέρει μάλιστα)

     • co avatar
      co @ Misha 29/03/2011 10:42:40

      Στο τσερνομπιλ εγινε εκρηξη και το υλικο του λιωμενου πυρηνα διερευσε ολο στην ατμοσφαιρα. Στην φουκοσιμα ξεκαθαρα αυτο εχει γινει σε πολυ μικρες αναλογικα ποσοτητες.

      Οχι τοσο λογο των containment vessesl θα ελεγα οσο οτι δεν υπηρξε η αντιστοιχη θερμικη ισχυς σε καμια περιπτωση.

      Παρολαυτα τεχνολογικα 6/6 ειναι μια τεραστια συστημικη αποτυχια.

     • epi avatar
      epi @ Misha 29/03/2011 11:35:46

      Αν ακούς τον Γεράνιο τότε αστα να πάνε. Άσχετος είναι σε θέματα Πυρηνικής Τεχνολογίας. Η διαφορά με το Τσερνόμπιλ είναι ότι εδώ όχι μόνο δεν υπάρχει πληροφόρηση αλλά και άρνηση να πάνε ειδικοί να δούν την κατάσταση. Μιά άχρηστη ιδιωτική εταιρία διαχειρίζεται τον σταθμό. Μάλλον δεν ξέρουν τί τους γίνεται. Και στην Ιαπωνία οι ιδιωτικές εταιρίες είναι όπως παντού. Το κέρδος μόνο και εργάτες χαμηλού κόστους. Τί χρειάζονται οι επιστήμονες; Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν οι εκρήξεις είναι από τον αντιδραστήρα ή από τις γεννήτριες που ψύχονται με υδοργόνο (General Electric). Πάντως αυτοί οι αντιδραστήρες ( του 1970) έχουν δύο επιπλέον φράγματα ασφαλείας σε σχέση με αυτόν του Τσερνόμπιλ. Δοχείο πίεσης και δοχείο εγκλωβισμού.

 4. HAL avatar
  HAL 28/03/2011 19:16:08

  Η oλική -γ ακτινοβολία που ανιχνεύεται στον αέρα, στην Ελλάδα, έχει μια ελάχιστη άνοδο την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τις μετρήσεις της ΕΕΑΕ.
  Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας για θέματα ακτινοπροστασίας και πυρηνικής ασφάλειας στη χώρα.

  Για να ησυχάσουμε λίγο, από τη αγωνία:
  http://www.eeae.gr/gr/index.php?pvar=php/enviro/telemetry

  • epi avatar
   epi @ HAL 28/03/2011 23:23:26

   Αυτό που δείχνεις είναι η ισοδύναμη δόση στον αέρα που προέρχεται από το έδαφος. Δεν έχει αλλάξει καθόλου μετά το ατύχημα. ΚΑΜΙΑ άνοδος. Τα ίχνη ραδιενέργειας από Ι-131 ανιχνεύτηκαν στον αέρα. Τα τηλεμετρικά της ΕΕΑΕ που μετράνε αεροζώλ δεν μπορούν να τα ανιχνεύσουν. Ανιχνεύονται με φίλτρα, ισχυρές αντλίες και ανιχνευτικά συστήματα χαμηλού υποβάθρου.

 5. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 28/03/2011 20:00:26

  Η Ιαπωνία δεν είναι μακριά...
  Αν συνεχίσει η κατάσταση αυτή χωρίς να μπορέσουν να θάψουν τον αντιδραστήρα όλη η γη θα βρεθεί μέσα σε ραδιενεργό μανδύα.
  Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ανιχνεύθηκαν για πρώτη φορά χαμηλά επίπεδα ιωδίου-131 στην ατμόσφαιρα πάνω από τη νοτιοανατολική επαρχία της Heilongjiang.
  Υπάρχει και μια ανακοίνωση από την Asahi Shinbun ότι τα δοχεία πίεσης στους αντιδραστήρες 1, 2 και 3 ίσως έχουν τρυπήσει, με ολική απελευθέρωση των ραδιενεργών σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

 6. factorx avatar
  factorx 28/03/2011 21:37:30

  H Tepco, ζήτησε την "υποστήριξη" γαλλικών δημόσιων βιομηχανικών ομίλων για την αντιμετώπιση της κρίσης στη μονάδα αυτή, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Βιομηχανίας Ερίκ Μπεσόν, για τον οποίο η κατάσταση είναι "κρίσιμη".

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ factorx 28/03/2011 21:44:15

   Η Τepco εθνικοποιείται μάλλον εν μέσω κρίσης γιατί έχουν φλομώσει την ανθρωπότητα στα ψέματα.

   Στις ακτές της Ιαπωνίας έχει καταπλεύσει το Εσσεξ, αμερικανικό αεροπλανοφόρο με πεζοναύτες για παροχή βοήθειας.

   Το θέμα είναι ότι έχουν δεσμεύσει 700 ιάπωνες μηχανικούς εκεί να πολεμούν το τέρας, αλλά κανείς άλλος δεν είναι διατεθειμένος να πλησιάσει.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ factorx 28/03/2011 22:26:43

   h++p://www.bbc.co.uk/news/world-asia-pacific-12881015
   δεν λέει για τους Γάλλους αλλά λέει για το πρόβλημα (Γενικά το BBC έχει συμπαθητική (φαινομενικά αντικειμενική) κάλυψη... Οι ΝΥΤimes το έχουν ρίξει σε πράσινη (πυρηνική) προπαγάνδα.

 7. Enzo avatar
  Enzo 28/03/2011 22:03:02

  η εικονα μιλαει μονη της.

 8. haralambos avatar
  haralambos 29/03/2011 00:28:21

  δυστυχως εντοπιστηκε πλουτονιο
  http://www.reuters.com/article/2011/03/28/us-japan-quake-idUSTRE72A0SS20110328

  • factorx avatar
   factorx @ haralambos 29/03/2011 00:37:19

   αναφέρεται ήδη

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ haralambos 29/03/2011 00:38:12

   Από το πρωί. Πριν τρομοκρατηθείς, διάβασε για πλουτώνιο

 9. haralambos avatar
  haralambos 29/03/2011 00:58:06

  sorry για το repost

 10. Κάποιος avatar
  Κάποιος 29/03/2011 01:47:44

  Η ενεργός δόση που αντιστοιχεί σε μια τυπική ακτινογραφία θώρακος, είναι περίπου 0,02 mSv.
  Το όριο ασφαλούς έκθεσης ενός ατόμου σε ακτινοβολία είναι 1 mSv ετησίως, ενώ για τους επαγγελματικά εκτιθέμενους αυξάνει στα 20 mSv.

  Η είδηση:
  At noon today in Japan, the three workers mentioned in previous briefings were released from the National Institute of Radiological Sciences where they had been kept under observation. The result of analyses performed indicates that the level of localised exposure received by two of them is between 2,000 and 3,000 millisievert (i.e. somewhat lower than the previous estimate of 2,000 to 6,000 millisievert).
  Two IAEA teams are currently monitoring radiation levels and radioactivity in the environment in Japan. One team made gamma dose-rate measurements in the Tokyo and Chiba region at 3 locations. Gamma-dose rates measured ranged from 0.08 to 0.13 microsievert per hour, which is within or slightly above the background. The second team made additional measurements at distances of 30 to 46 km from the Fukushima nuclear power plant. At these locations, the dose rates ranged from 0.5 to 3 microsievert per hour. At the same locations, results of beta-gamma contamination measurements ranged from 0.02 to 0.3 Megabecquerel per square metre.

  Προσέξτε την ακτινοβολία των μετρήσεων σε microsievert ανά ΩΡΑ και τα αντίστοιχα επιτρεπόμενα όρια ανά ΕΤΟΣ.
  Η έκθεση σε 1 Sv ακτινοβολίας εκτιμάται ότι αυξάνει τον κίνδυνο θανατηφόρου καρκίνου κατά περίπου 5%.

  Συνεχίζουμε...

  The prescribed safe limit for I-131 in vegetables is set at 2,000 Bq/kg and
  500 Bq/kg for radioactive cesium.

  Η είδηση:
  The highest reading reported on the health ministry’s website so far has come from a sample of spinach collected on March 18 from Hitachi city, 97 kilometers (60 miles) south of the plant. The spinach contained 54,100 Bq/kg of I-131 and 1,931 Bq/kg of cesium.

  Monitoring of iodine-131 and cesium-137 in drinking water is on-going. Iodine-131 has been monitored by the Japanese authorities in 2 of 10 samples taken in the Fukushima prefecture with values of 60 and 90 becquerel per litre. In the Ibaraki prefectures, iodine-131 was detected in 2 of 9 samples, the values were 40 and 90 becquerel per litre. The Japanese limits for the ingestion of drinking water by infants is 100 becquerel per litre.

  Samples collected on 26 March 330 metres east of the discharge point showed increasing concentrations. There were found to be 74,000 becquerel per litre for iodine-131, 12,000 becquerel per litre for caesium-137, and 12,000 becquerel per litre for caesium-134.

  Πηγή:IAEA

 11. η Dimi avatar
  η Dimi 30/03/2011 01:41:59

  Αυτό είναι το γενοκτόνο σύστημα HAARP, το νέο όπλο της παγκόσμιας νεο-αταξίας, που προκαλεί φονικούς σεισμούς και αποπληθυσμό του πλανήτη. Εχει ήδη σκοτώσει 500,000 ανθρώπους (φονικός κυκλώνας στη Mianmar, φονικός σεισμός στη Κίνα, φονικός σεισμός και τσουνάμι στην Ινδονησία, φονικός σεισμός και τσουνάμι στην Ιαπωνία). Πίσω από το HAARP, είναι μιά ομάδα παρανοϊκών παγκοσμοποιητών, με αρχηγό τον πατέρα Bush.

  Η κατεστραμμένη Ιαπωνία, η χώρα με την πρώην 3η οικονομική δύναμη του κόσμου, μπορεί να είναι τώρα, υπό τον Ελεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου..

  Δείτε τo «plasma weapon», το οποίο εμφανίσθηκε στον ουρανό της Ιαπωνίας, 30 λεπτά πριν από τον σεισμό των 8,9 - 9.1 Rrichter, 450 χλμ. από το επίκεντρο του σεισμού. http://bit.ly/hZU2Xz

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.