16/04/2010 19:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνεχίζεται και αυξάνεται το χάος στις πτήσεις της Ευρώπης.

Η χτεσινή έκρηξη του ισλανδικού ηφαιστείου  με το περίεργο όνομα Eyjafjallajokull, συνεχίζει να προκαλεί αναστάτωση στο σύνολο σχεδόν πλέον των ευρωπαϊκών αερομεταφορών. Περισσότερες από 30.000 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ το χάος αναμένεται να διατηρηθεί έως και αύριο. Εκατομμύρια ταξιδιώτες είδαν τις πτήσεις τους να ματαιώνονται ή να καθυστερούν σημαντικά, ενώ ακόμη και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας συστήνει στο κόσμο να μη βγει από τα σπίτια του εάν η ηφαιστειακή στάχτη κατακαθίσει στη περιοχή του. Για να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στα αεροπορικά ταξίδια, θα πρέπει το ηφαίστειο να σταματήσει την εκροή στάχτης στο ύψος των 30-35.000 ποδιών, που είναι και το ύψος των περισσοτέρων αεροδιαδρόμων των εμπορικών πτήσεων, και επίσης να επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι στην άνω ατμόσφαιρα, ώστε να διαλυθεί το σύννεφο που ήδη υπάρχει.

 S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. δρόμος avatar
    δρόμος 17/04/2010 10:41:07

    Οι εσχατιές της Ευρωπαϊκής ηπείρου μολύνουν με τα απόνερα των προβλημάτων τους τον κύριο κορμό... πώς να το κάνουμε, έχει ένα κόστος το να είσαι συνοριοφύλακας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.