11/04/2010 16:57
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνεχίζεται η πολιτική αστάθεια στο Kyrgyzstan

Ο εκδιωχθείς πρόεδρος του Kyrgyzstan, Kurmanbek Bakiyev, κάλεσε τον ΟΗΕ να αποστείλει ειρηνευτικές δυνάμεις στη χώρα του προκειμένου να δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη επιτροπή με σκοπό να ερευνηθούν τα γεγονότα των βίαιων επεισοδίων της περασμένης Τετάρτης. Ο πρόεδρος εγκατέλειψε τη πρωτεύουσα μετά την εξέγερση της 7 Απριλίου, στη διάρκεια της οποίας 81 άτομα έχασαν τη ζωή τους.  Τώρα ο Bakiyev αναζητεί τη διεθνή συμπαράσταση και τη διερεύνηση των γεγονότων που τον ανάγκασαν να διαφύγει. «Αν μια διεθνής ανεξάρτητη επιτροπή, που θα διεξάγει μια πλήρη έρευνα, αποφασίσει ότι ο πρόεδρος φταίει, τότε είμαι έτοιμος να αναλάβω τη πλήρη ευθύνη ενώπιον του λαού μου» δήλωσε.

Η προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση πάντως, κατηγορεί τον Bakiyev και τους συγγενείς του για τη βία, και απαιτεί τη παραίτησή του. Και όπως φαίνεται, υπάρχει ακόμη ανοιχτό το ζήτημα της σύλληψής του.

Russia Today

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.