Συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ: Η πόρτα είναι ανοιχτή - Ο χρόνος σχεδόν ανύπαρκτος...
06/07/2015 20:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ: Η πόρτα είναι ανοιχτή - Ο χρόνος σχεδόν ανύπαρκτος...

Συνάντηση για το ελληνικό ζήτημα, όπως διαμορφώνεται και μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής, έχουν στο Παρίσι η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

"Η πόρτα είναι ανοιχτή στις συνομιλίες" και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας πρέπει να κάνει "σοβαρές προτάσεις", τόνισε πριν από λίγο στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την Άγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντησή τους ο Γάλλος πρόεδρος.

Υπάρχει μια "κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την Ευρώπη και για την Ελλάδα", σημείωσε ακόμη ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Από την πλευρά της η Άγκελα Μέρκελ σημείωσε επίσης ότι "η πόρτα είναι ανοικτή στις συζητήσεις", προσθέτοντας πως "όλοι πρέπει να επιδείξουν υπευθυνότητα", ανέφερε ωστόσο ότι "οι αναγκαίες προϋποθέσεις" για να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις "δεν πληρούνται" σήμερα και ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να πει στην ευρωζώνη πώς θέλει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις.

Νωρίτερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρίας, στη συνάντησή τους οι δύο ηγέτες θα αξιολογούσαν τις συνέπειες του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών που στόχο έχει να συμβάλει σε μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και η κ. Μέρκελ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, συμφώνησαν ο πρωθυπουργός να παρουσιάσει αύριο στη Σύνοδο Κορυφής τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα πληροροφίες, τόνισε στην κ. Μέρκελ πως ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε υπέρ της παραμονής ή όχι στο ευρώ αλλά για το εάν θα ζήσει με αξιοπρέπεια. Όπως επισήμανε ,τα μέτρα που θα περιγράφονται στη συμφωνία θα επιβληθούν στον ελληνικό λαό, ο οποίος θα πληρώσει και το τίμημα.

Από την πλευρά της η Άγκελα Μέρκελ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να φέρει τις νέες ελληνικές προτάσεις στη σύνοδο των ηγετών της ευρωζώνης ώστε να αυτές να συζητηθούν διεξοδικά.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 06/07/2015 21:17:06

  "Χρόνος δεν υπάρχει" σημαίνει ότι την Τετάρτη, μετά τη συνόδο κορυφής και αφού αποδειχθεί ότι οι προτάσεις του Τσίπρα είναι ανεπαρκείς (θα είναι, θα κανονίσουν αυτοί να είναι), ο Ντράκγι θα τραβήξει την πρίζα. Για κάποιο λόγο που δεν κατάλαβα, ο Μπ. Παπαδημητρίου έλεγε χθες στον Σκάι ότι σήμερα θα έδινε τάχα 200-250 εκατομμύρια ELA ο Ντράγκι. Για να τα έλεγε αυτά, προφανώς είχε κάποιες τραπεζικές πηγές, διότι τα έλεγε και με αυτοπεποίθηση κιόλας. Δηλαδή, εννοώ ότι αυτός δεν τα κατέβαζε από το μυαλό του, κάποιοι άλλοι του τα έλεγαν. Κι εγώ τώρα λέω: Καλά, πού ζουν οι άνθρωποι;;; Δεν έχουν καταλάβει ότι ο Ντράγκι απαγορεύεται να τους δώσει άλλα λεφτά χωρίς συμφωνία; Για να το πούμε οπως θα το λέγαμε στα ελληνικά, ο Ντράγκι "θα πάει φυλακή" αν τους δώσει τώρα έτσι άλλα λεφτά, απαγορεύεται, δεν έχει το δικαίωμα, πώς το λένε, δεν είναι δικά του λεφτά, έχει ευθύνη. Την Τετάρτη λοιπόν αυξάνονται τα haircuts εκεί που θα έπρεπε να είναι, χωρίς καν να χρειαστεί να κόψει τον ELA. Ίσως, αν δεν έχουν άλλα collaterals, να πει κατευθείαν ότι ζητάει και την επιστροφή του ELA. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι είτε πάει σε κούρεμα καταθέσεων (βαθύτατο, για να βρει τα λεφτά η ΤτΕ να επιστρέψει τον ELA), είτε σε πλήρη χρεωκοπία των τραπεζών, εάν η ελληνική κυβέρνηση αρνηθεί το κούρεμα. Και ποιος πιστεύει εδώ ότι θα δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση το κούρεμα καταθέσεων; Να πα να πνιγούνε οι τράπεζες, είναι κακές, είναι του καπιταλισμού όργανα. Συμπέρασμα: Αύριο, 7 Ιουλίου 2015, τραβήξτε μια φωτογραφία στις ελληνικές τράπεζες, αν είστε με κάποια συναισθηματικά δεμένοι, να έχετε να τη θυμάστε...

  • ΟΔΥΣΣΕΑΣ Κ. avatar
   ΟΔΥΣΣΕΑΣ Κ. @ Διογένης 06/07/2015 22:55:29

   .Πολύ απογοητευμένο σε βλέπω Διογένη και λυπάμαι. Αλλά μην απελπίζεσαι. Η Ελλάδα επιβίωσε 3000 χρόνια περνώντας δια πυρός και σιδήρου. Δεν θα χαθεί τώρα επειδή δεν θά 'χουμε Ifones...

   • πΔπ avatar
    πΔπ @ ΟΔΥΣΣΕΑΣ Κ. 06/07/2015 23:25:20

    επειδή δεν θά 'χουμε Ifones... Έχουμε όμως τον ΣΥΡΙΖΑ! Ανεκτίμητο!!!

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ ΟΔΥΣΣΕΑΣ Κ. 07/07/2015 01:19:40

    ῾Οπαδός τοῦ, ὑποθέτω. ᾿Αφοῦ δέν θά γίνωντε εἰσαγωγές, τί λές γιά iphones. Καί ἄν πουλᾶνε κάποιοι αὐτο τό εἶδος πλέον πολυτελείας θά χρειάζοντε δραχμές πολλών μισθῶν! ᾿Αλήθεια ᾿Οδυσσέα πόσο χρονῶν εἶσαι ἄν δέν εἶμαι ἀδιάκριτη;

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Φωτεινή 07/07/2015 01:21:06

     ". . .τοῦ ΟΧΙ. . ."

    • ΟΔΥΣΣΕΑΣ Κ. avatar
     ΟΔΥΣΣΕΑΣ Κ. @ Φωτεινή 07/07/2015 08:19:59

     62 ετών αγαπητή Φωτεινή. Και δεν ξέρω να χρησιμοποιώ Iphone.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ ΟΔΥΣΣΕΑΣ Κ. 07/07/2015 10:25:46

      Τά iphones λοιπόν χρησιμοποιοῦντε ἀπό τήν ἐπαναστατική ἀναρχονεολαία τοῦ συριζα. ῎Ετσι περνοῦν μηνύματα. ᾿Εσένα δέν θά σοῦ λείψουν, ρώτησε ὅμως καί τήν νεολαία πού θέλει τό ναρκωτικό τους.

     • Το τζίνι avatar
      Το τζίνι @ Φωτεινή 07/07/2015 15:05:09

      Δεν είδαμε να ανησυχούν προσφάτως πάντως οι νεολαίοι για τα ...iphones. Μάλλον για την ανεργία των γονιών τους και για τη δική τους, που θα τους ξαποστείλει με το ζόρι μετανάστες αγωνιούν. Για άλλους νέους μιλάς εσύ, (πατεροτρεφούμενους) και άλλων τη γνώμη μετράμε όλοι εμείς.

   • Vassilis avatar
    Vassilis @ ΟΔΥΣΣΕΑΣ Κ. 07/07/2015 15:19:22

    Ελα να τα ξαναπεις αυτα σε καμια δεκαρια μερες....

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Διογένης 07/07/2015 01:52:18

   Ρεαλισμος 100% αγαπητε Διογενη. Και εγω δεν ειμαι αισιοδοξος. Τα κορακια περιμενουν. Τα κορακια του εσωτερικου εννοω. Απορουσα πως τα προπαγανδιστικα μπλογκς ακομα κανουν επιθεση στον Γεωργιαδη , Βοριδη, Θεοδωρακη κλπ . Για να κρυψουν το μπαχαλο στον τουρισμο , στις τραπεζες σταη αυξανομενη ανεργια ? Για να μη σκεπτομαστε οτι το 1 δισ του Χαρδουβελη εγιναν 10 δισ? Ή το πιο πιθανο βεβαια οτι οι Κουροφυλλαδες και οι Κουροσταθμοι υποστηριζουν την δραχμη? Και η δραχμη ειναι προ των θυρων. Και η αντιπολιτευση το εφαγε το δολωμα συμετεχοντας στο δημοψηφισμα και τωρα στην κοινη συσκεψη. Οταν ο Τσιπρακος κοροιδεψε ανοιχτα τους εταιρους θα σεβαστει τους πολιτικους αρχηγους? Ειμαι σιγουρος πλεον οτι ουτε οι τραπεζες θα λειτουργησουν οπως τις ξεραμε ουτε εστω και κακη συμφωνια θελει ο ΣΥΡΙΖΑ και το λομπυ που τον υποστηριζει. Αυτο που δεν εχει καταλαβει ο Ελληνας Μαδουρο ειναι οτι ειναι αναλωσιμος. Ισως υποπτευεται κατι (φαινεται απο τον επιχεικιο ερπυτα) αλλα ειναι πλεον αργα. Μακαρι να βγω λαθος οπως και εσυ

 2. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 07/07/2015 09:53:59

  Η πόρτα είναι ανοιχτή αλλά για να βγούμε ή για να μπούμε? Πάντως αν υπάρχει σχέδιο πίσω από τις αλλοπρόσαλλές κινήσεις της κυβέρνησης , τότε η 20η Ιουλιου πλησιάζει απειλητικά. Και το 1974 κάποιοι παλαβοδεξιοί πίστευαν σε φωνές και θεωρούσαν κούφιες απειλές την πραγματικότητα που όλοι φώναζαν. Και στην μία περίπτωση και σήμερα, οι κυβερνήτες μας διαπίστωσαν την εξαπάτηση πολύ αργά. Ο κόσμος πανηγύριζε και τότε βροντερά όχι... Σύμπτωση ότι και η παλαβοδεξιά κινείται πάλι στον ίδιο ρυθμό. Η βλακεία είναι ανίκητη, οι χρήσιμοι ηλίθιοι ατέλειωτοι...και πάντα αναλώσιμοι. Ο χρόνος της κυβέρνησης έχει τελειώσει, η δυναμική διαχείρισης της κατάστασης έχει σβύσει, το θέμα είναι να μην σβύσει η χώρα. Άλλη επιλογή πιά από την παραίτηση της παλαβοαριστεράς και μια κυβέρνηση όλων των κομμάτων , πλην κκε και χρυσαυγής , που θα διαχειριστεί τη νέα συμφωνία δεν υπάρχει στον ορίζοντα. Η συμφωνία που θα δώσουν στον τσίπρα σήμερα δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς ευρείες αποφάσεις και συμμετοχή όλων. Η μη συμφωνία και χρεοκοπία δεν είναι διαχειρίσιμη και κανείς δεν θα θέλει να μπεί στο κάδρο από πριν.

  • Αριστος avatar
   Αριστος @ ορεσείβιος 07/07/2015 11:44:11

   Αυτή η οικουμενική τι θα υπογράψει ωρέ? Και ποιά πλειοψηφία θα εκφράζει? Καλό είναι να υπάρχει σιγή για το 1974.

   • Οργισμένος Καταθέτης avatar
    Οργισμένος Καταθέτης @ Αριστος 07/07/2015 12:17:20

    κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη περίπτωση που θα έχουμε κούρεμα στις καταθέσεις. Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του δεν είναι συνδικαιούχοι στο τραπεζικό μου λογαριασμό. Ντροπή σας για τη τριτοκοσμική εικόνα που παρουσιάζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.