#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/09/2011 07:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συμβαίνουν και στα καλύτερα σπίτια
Τελικά, δεν είναι μόνο η Ελλάδα που πληρώνει μαϊμού συντάξεις και μαϊμού αναπηρικά επιδόματα.

Πριν μερικά χρόνια έγινε γνωστό ότι και η απόλυτα οργανωμένη και πλούσια Ιαπωνία πληρώνει συντάξεις σε νεκρούς!

Τώρα η ίδια αποκάλυψη αναστατώνει και την Αμερική.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Washington Post, η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να πληρώνει «βαρβάτες» συντάξεις σε δημόσιους (ομοσπονδιακούς) υπαλλήλους, που όμως έχουν προ πολλού αποδημήσει εις Κύριον.

Τα στοιχεία προέρχονται από το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή της ομοσπονδιακής υπηρεσίας διαχείρισης προσωπικού, και όπως φαίνεται, τα τελευταία πέντε χρόνια τα ποσά που πληρώνονται σε νεκρούς έχουν αυξηθεί κατά 70% αγγίζοντας συνολικά τα $601 εκατομμύρια. Τα ετήσια ποσά κυμαίνονται από $100-$150 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τον Γενικό Επιθεωρητή, υπάρχει μεγάλη αμέλεια από πλευράς κράτους στην αντιμετώπιση των απατών.

Ένα ακραίο παράδειγμα είναι αυτό ενός άνδρα, ο οποίος συνέχισε να εισπράττει τη σύνταξη του νεκρού πατέρα του, επί 37 ολόκληρα χρόνια. Κανένας δεν το πρόσεξε, μέχρι που πέθανε και ο γιος, έχοντας εισπράξει παράνομα πάνω από $500.000.

Προς το παρόν. η αρμόδια υπηρεσία έχει πάρει κάποια προληπτικά μέτρα, όπως τη διασταύρωση των στοιχείων της με τα μητρώα θανάτου της υπηρεσίας κοινωνικής ασφάλισης  (Social Security), και τον περιστασιακό δειγματοληπτικό έλεγχο όσων ασφαλισμένων  ξεπερνούν τα 90 χρόνια ηλικίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν συνεχίζουν να βρίσκονται εν ζωή.

Όπως όμως λέει ο Γεν. Επιθεωρητής, αυτά τα μέτρα είναι ανεπαρκή, και πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί ένας άλλος τρόπος αποτελεσματικών ελέγχων.

Washington Post

http://www.washingtonpost.com/politics/dead-federal-retirees-are-paid-120-million-annually-report-says/2011/09/22/gIQAMjT0oK_story.html

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Λαρισαίος avatar
  Λαρισαίος 25/09/2011 12:23:33

  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Λαρισαίος 25/09/2011 12:36:39

   Καί οἱ πεθαμένοι ἒχουν ψυχή.!!!

   • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
    ΝΙΚΟΛΑΣ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 25/09/2011 14:13:47

    Και κυρίως αυτοί! Τί να σημαίνει αυτό για εμάς..

  • madprof avatar
   madprof @ Λαρισαίος 25/09/2011 17:07:32

   Δεν φτάνουν τα γομάρια που μας πίνουν το αίμα με μπουριά, έχουμε και τα γομαράκια που βόλεψαν σε θέσεις κλειδιά της μίζας και της αρπαχτής!
   Μιλώ για εκείνα των τελωνείων.
   Παρασκευή απόγευμα έγινα αυτόπτης μάρτυρας ενός απίστευτου περιστατικού στους Ευζώνους.
   Πόλίτης προερχόμενος από το Γευγελή, που είχε αγοράσει δύο είδη τυριών από μισό κιλό, μισό κιλό αλλαντικά σε φέτες και 2 γάλατα μακράς διάρκειας υποχρεώθηκε από τα όργανα της μίζας και της αρπαχτής, να τα καταστρέψει μπροστά μας διότι απαγορεύεται η εισαγωγή γαλακτοκομικών και κρεάτων από τα Σκόπια.
   Έτσι εφαρμόζεται ο νόμος στο Λαμογιστάν από τα όργανα που εκπαίδευσαν και βόλεψαν τα γομάρια. Το λαθρεμπόριο τόνων εμπορευμάτων, κάθε είδους, καλά κρατεί αλλά ο πολίτης που αγόρασε νόμιμα μισό κιλό και τους το λέει, υποχρεώνεται να το καταστρέψει δημόσια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.