#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/07/2011 08:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο φως οι λεπτομέρειες της υπόθεσης Strauss-Kahn

Οι καταγγελίες της καμαριέρας ήταν τόσο πειστικές, που μέχρι και οι έμπειροι αστυνομικοί δάκρυσαν. Οι πρώτες ιατροδικαστικές και ηλεκτρονικές έρευνες, καθώς και οι συνεντεύξεις των μαρτύρων, επιβεβαίωναν τα λεγόμενά της. Τέλος, ο κατηγορούμενος ήταν ο διάσημος  Strauss-Kahn, που με το εισιτήριο στο χέρι, ήταν έτοιμος να πετάξει για τη Γαλλία. Αυτά ήταν τα πρώτα στοιχεία που σημάδεψαν τις έρευνες των ντέντεκτιβ της Νέας Υόρκης την 14η Μαΐου.Αυτές τις τελευταίες ημέρες, οι κατήγοροι αποκάλυψαν κάποια προβληματικά κενά στα λεγόμενα της καμαριέρας, για το τι ακριβώς έγινε μετά την «επίθεση» που δέχθηκε στο ξενοδοχείο Sofitel. Έμαθαν δηλαδή, πως διατηρούσε φιλικές σχέσεις με άτομα του υποκόσμου, και πως είχε χαλκεύσει στοιχεία σχετικά με το παρελθόν της. Αυτό οδήγησε στο να πληγεί η αξιοπιστία της, και οι εισαγγελικές αρχές να αλλάξουν τη γνώμη που είχαν για αυτήν.

Αυτά όμως δεν τα γνώριζε η αστυνομία την ημέρα της αρχικής καταγγελίας. Το μόνο που προείχε ήταν να δράσουν άμεσα. Όπως λέει κάποιος που γνωρίζει, «Αφού ήταν να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος, και να φύγει από τη χώρα, τον άρπαξαν αμέσως αφού αλλιώς, αν είχε φύγει και δεν γύριζε, αυτό θα φαίνονταν άσχημα… κανονικά δεν θα έπρεπε να τον συλλάβουν αμέσως. Θα μπορούσαν να ελέγξουν τα στοιχεία… το γεγονός όμως ότι ήδη είχε επιβιβαστεί άλλαξε τα πάντα».

Ακόμη και πριν αρχίσει να καταρρέει η δίωξη εναντίον του Γάλλου πολιτικού, υπήρχαν κάποια ερωτηματικά για τον χειρισμό της υπόθεσης. Με την απόσυρση των αυστηρών όρων κράτησής του, τα ερωτηματικά αυτά ενισχύθηκαν.

Ο συνήγορος της καμαριέρας Kenneth P. Thompson, ρωτάει γιατί ο Strauss-Kahn παρέμεινε κρατούμενος επί αρκετές ώρες πριν κάποιος τον ανακρίνει ευθέως; Άλλοι πάλι αναρωτιούνται γιατί οι αρχές να θέλουν τόσο πολύ να τον έχουν υπό κράτηση; Σημειώνουν ότι αν ο κατηγορούμενος αφήνονταν ελεύθερος με εγγύηση, τότε θα είχαν άφθονο χρόνο για να διεξάγουν ενδελεχείς έρευνες,  και να δέσουν την υπόθεση.

Όπως λέει ο καθηγητής Πολ. Επιστημών Eugene J. O’Donnell, «η υπόθεση αυτή ανέδειξε το χαρακτηριστικό της αμερικανικής δικαιοσύνης που θέλει πρώτα τη τιμωρία, και μετά την έρευνα για την αλήθεια».

Η συγκεκριμένη υπόθεση, ακριβώς εξαιτίας της διασημότητας του κατηγορούμενου και της πανάκριβης ομάδας υπεράσπισής του, ανέδειξε τις εγγενείς δυσχέρειες μιας  αστυνομικής έρευνας.

Ο 62χρονος Strauss-Kahn παραδόθηκε στους αστυνομικούς, εκ μέρους των οργάνων της Port Authority, που τον είχαν κατεβάσει από το αεροπλάνο λίγο πριν αυτό αναχωρήσει για το Παρίσι. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Μανχάταν, όπου και παρέμεινε κρατούμενος επί αρκετές ώρες, πριν τον ανακρίνουν.

Ο δικηγόρος της κοπέλας αναρωτιέται γιατί δεν τον ανέκριναν αμέσως. «Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να  κάνουν είναι να προσπαθήσουν να του αρπάξουν μια ομολογία… αυτοί δεν το έκαναν. Περίμεναν πέντε ώρες, πριν πάρουν το θάρρος να του μιλήσουν για το επεισόδιο…».

Από πλευράς της αστυνομίας, ο εκπρόσωπος τύπου αρνήθηκα να σχολιάσει, παραπέμποντας τα ερωτήματα στην εισαγγελία. Πάντως, ο επίτροπος της αστυνομίας Raymond W. Kelly, παραδέχθηκε ότι οι ντέντεκτιβ που χειρίστηκαν την υπόθεση είχαν πειστεί για την ειλικρίνεια του θύματος, και όπως λέει, είναι εκπαιδευμένοι για αυτό.

Ένας πρώην εισαγγελέας υπερασπίζεται την αστυνομία, λέγοντας πως κανένας σωστός ντέντεκτιβ δεν αρχίζει τις ερωτήσεις, αν και ο ίδιος δεν γνωρίζει τις απαντήσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μπορεί οι ώρες να περνούσαν, αλλά σίγουρα οι αστυνομικοί συνέλλεγαν στοιχεία, καταθέσεις κλπ από πλευράς της καμαριέρας και των μαρτύρων. «Η αστυνομία  έδρασε πολύ σωστά», λέει.

Αν όμως ρωτούσαν τον Γάλλο πολιτικό για την ερωτική συνεύρεση, κι αυτός την αρνούνταν, τότε θα ήταν πολύ δύσκολο αργότερα για τους δικηγόρους του να ισχυριστούν συναινετικό σεξ.

Πάντως, μόλις απαγγελθούν κατηγορίες, επαφίεται πλέον στην εισαγγελία το να ερευνήσει το παρελθόν της καταγγέλλουσας  κλπ.  χρησιμοποιώντας όμως αστυνομικούς ερευνητές. Όπως λέει  η πρώην εισαγγελέας Linda A. Fairstein, μια τέτοια υπόθεση βασίζεται αποκλειστικά στην αξιοπιστία της καταγγέλλουσας. Και όπως λέει, «μου έχουν πει ότι η συγκεκριμένη ήταν ιδιαίτερα πειστική. Ακόμη και έμπειροι, βετεράνοι αξιωματικοί, δάκρυσαν όταν τους περιέγραφε τη δύσκολη ζωή της…».

S.A.-N.Y. Times

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ηφαιστίωνας avatar
  Ηφαιστίωνας 05/07/2011 12:24:07

  Λοιπόν: Προκειμένου να μπει στο παιγνίδι της εκλογής του ο Στρος Καν είναι αποφασισμένος να πάει πίσω και τις ημερομηνίες των προκριματικών εκλογών. Σοσιαλιστικά παιγνίδια ενός πάμπλουτου εβραίου ελευθεροτέκτονα που αγαπάει υπέρμετρα τη χλιδή (με την περίφημη βίλα στο Μαρόκο) την απόλαυση, τις γυναίκες και τις μίζες (είναι άλλωστε γνωστο το σκάνδαλο με τις φρεγάτες που ως υπουργός Οικονομικών πούλησε στην Ταϊβάν (βλέπε υπόθεση elf) και συγλόνισε την ίδια του την κυβέρνηση του Ζοσπέν) και που δάνεισε την Ελλάδα με υψηλά επιτόκια, ένας Θεός ξέρει με τι μίζες. Αυτός ο σοσιαλιστής της γαλλικής Αριστεράς έχει δύο κολλητά φιλαράκια, έναν άσπονδο φίλο και μία ορκισμένη εχθρό: Ο Γιουνκέρ (ιδίως) και ο Σόϊμπλε μεσολάβησαν να πάρει τη θέση στο ΔΝΤ και ο Σαρκοζί έδωσε μεν τη συγκατάθεσή του, με τον όρο όμως να εξαντλήσει τη θητεία του στην Ουάσιγκτων εως το 2012 για να μην βρεθεί στα πόδια του άλλος υποψήφιος. Ε, οι σοσιαλιστές βρήκαν τρόπο, τον γνωστό, να γυρίσει στη Γαλλία νωρίτερα. Γι αυτό και τώρα αγωνίζονται να προλάβουν τις προκριματικές ή ακόμη και να τις ακυρώσουν. Ισως όμως να τους χαλάσει τα σχέδια η ορκισμένη εχθρός του, η ίδια η γραμματέας του κόμματος Μαρτίν Ομπρί, που θα θέσει επίσης υποψηφιότητα.
  Η προσεχής ακροαματική διαδικασία που προβλέπεται από την αμερικανική δικαιοσύνη στην υπόθεση του Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος δεν μπορεί να εγκαταλείψει το αμερικανικό έδαφος καθώς οι δικαστικές αρχές κρατούν το διαβατήριό του, έχει οριστεί στις 18 Ιουλίου. Ίσως αυτή η παράμετρος να χαλάσει τα σχέδια των σοσιαλιστών. Γι αυτό και κάνουν ό,τι μπορούν, να ξαναγυρίσει (τρόπος του λέγειν) καθαρός στην Γαλλία. Δημοσιεύουν δηλαδή σφυγμομετρήσεις στα ΜΜΕ που ελέγχουν ότι δήθεν οι Γάλλοι θέλουν τον Στρός Καν ώς πρόεδρο.
  Και να σκεφτεί κανεις ότι μήνες πριν αναλάβει την πρωθυπουργία στην Ελλάδα οΓΑΠ συνομιλούσε με αυτό το "επιστημονικό λαμόγιο της Μίζας" για να δανείσει τη χώρα μας. Με τέτοιους συναναστρεφόταν (και συνεχίζει) ο ΓΑΠ.

 2. Ηφαιστίωνας avatar
  Ηφαιστίωνας 05/07/2011 12:46:21

  Και πρέπει να συμπληρώσω ακόμη ότι η πανίσχυρη και πολυπληθής ομάδα επικοινωνίας του Στρός Καν στη Γαλλία ελέγχει μαζί με την πάμπλουτη κληρονόμο (από τον παππού της μεγαλέμπορο έργων Τέχνης) γυναίκα του Αν Σενγκλέρ πολλά ΜΜΕ, όπως η "Λε Παριζιέν" (που δημοσιεύει δημοσκοπήσεις υπέρ του), το 'Παρί Μάτς", η "Ντιμάνς" και άλλα. Ό,τι στέλνεται από εκεί υπέρ αυτού του "μεγάλου σοσιαλιστή", τα δικά μας παπαγαλάκια αναδημοσιεύουν αμάσητα....

 3. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 05/07/2011 14:36:27

  Έτσι είναι..πίσω από έναν (ό,τι να ΄ναι ) άντρα βρίσκεται μια σκληρή κι επιτυχημένη γυναίκα...πίσω από το Στρος η Αν, πίσω από το Γαπ, η μανούλα...

 4. Νίκος Μαυρίδης avatar
  Νίκος Μαυρίδης 05/07/2011 21:12:15

  Ήταν σκληρή και την λέγαν φέτα! Να δούμε πόσο σκληρές θα είναι οι θηλυκες προσωπικότητες αυτού του τύπου όταν και οι άνδρες τους ζητήσουν ισότητα. Αλλά είναι ακριβώς οι αστοί τύπου Στρως Καν που μας πουλάνε φεμινισμό και ισότητα των φύλων εδώ και δεκαετίες για να μην υπάρξει ισότητα μεταξύ ατόμων και μοιραστούν μαζί μας τα κλεμμένα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.