11/10/2013 12:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων το Νομπέλ Ειρήνης

Σε μία καθόλα συμβολική και επίκαιρη βράβευση προέβη η νορβηγική Επιτροπή που απονέμει τα Νομπέλ, καθώς φέτος επέλεξε για το νομπέλ Ειρήνης τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων. Ο ΟΑΧΟ επιβλέπει την καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου. Εμπειρογνώμονες του Οργανισμού, ο οποίος εδρεύει στη Χάγη και υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, θα επικεντρωθούν τις επόμενες μέρες στην εξακρίβωση των πληροφοριών που έχουν καταθέσει οι συριακές αρχές και στη φάση διαμόρφωσης του σχεδίου που θα βοηθήσει τη χώρα να καταστρέψει τις μονάδες κατασκευής χημικών όπλων. Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων ελπίζει ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως την 1η Νοεμβρίου.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/norway/10371735/Nobel-Peace-Prize-2013-live.html

ΣΧΟΛΙΑ

  1. avalona avatar
    avalona 11/10/2013 13:25:45

    Η επιτροπή που απονέμει το βραβείο 'Nobel' ειρήνης καλά θα έκανε να το απονείμει σε εκείνον που θα κτάστρεφε τα εργοστάσια που παράγουν τα χημικά όπλα όπου κι αν βρίσκονται. Η καταστροφή των χημικών όπλων στα χέρια εκείνου που τα αγόρασε δεν σημαίνει τίποτε άλλο από το να τον υποχρεώσουν να τα ξαναγοράσει (μήπως αυτός είναι και ο στόχος?). Θα μου πείτε η ίδια επιτροπή δεν είναι που έδωσε το βραβείο και στον Τζώρτζ Μπούς υιό?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.