#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/04/2012 09:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στις «αμαρτωλές» χώρες της ευρωζώνης και η Ολλανδία των ΑΑΑΚαζούρα εις βάρος των Ολλανδών, οι οποίοι κάποτε επέκριναν την Ελλάδα για τα δημοσιονομικά της και τώρα βρίσκονται στην ίδια θέση, έκανε το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Η ανάγκη λήψης περιοριστικών μέτρων 9 δισ., ώστε το ολλανδικό έλλειμμα να μειωθεί από 4,7% στο 3% ως το τέλος του χρόνου, έχει προκαλέσει πολιτική κρίση στην Ολλανδία. Οι Χριστιανοδημοκράτες του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε και οι Φιλελεύθεροι έχουν ανάγκη τις ψήφους του ακροδεξιού Κόμματος Ελευθερίας του Χέερτ Βίλντερς, για να περάσουν τα μέτρα λιτότητας στη Βουλή ως τις 30 Απριλίου και να τα παρουσιάσουν στις Βρυξέλλες. Ο Βίλντερς όμως ζητά σε αντάλλαγμα «κυνήγι» των μεταναστών και δημοψήφισμα για έξοδο από το ευρώ!

«Καθώς η χώρα με το ΑΑΑ βρίσκεται πλέον μεταξύ των αμαρτωλών της ευρωζώνης, πρέπει να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της, αν δεν θέλει να κατηγορηθεί για την έλλειψη πειθαρχίας που κατηγορούσε τους άλλους», τονίζει το CNBC.

Οπως επισημαίνουν οικονομικοί αναλυτές, η Ολλανδία θα κληθεί να αυξήσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 66, να περικόψει δημόσιες δαπάνες με έμφαση στα επιδόματα ανεργίας και παράλληλα να αυξήσει τον ΦΠΑ και τους άμεσους φόρους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες ο Ρούτε είχε δηλώσει πως η Ε.Ε. θα μπορούσε να αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και ο υπ. Οικονομικών Κέες Γιάχερ είχε ζητήσει επίτροπο για την Ελλάδα.

ET

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργoς Αχαιός avatar
  Γιώργoς Αχαιός 05/04/2012 10:03:24

  Ά πολύ ωραία! Η συνταγή λοιπόν που είχε σκεφτεί ο μικρός ολλανδός για την ελλάδα, θα εφαρμοστεί τελικά στην ολλανδία. Δίκαιο μου φαίνεται και σωστό να αξιοποιείς τα μυαλά της χώρας σου ενήλικα ή ανήλικα.

  • κάποιος avatar
   κάποιος @ Γιώργoς Αχαιός 05/04/2012 12:56:55

   Μα αυτό ήθελε από την αρχή. Να εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα παντού. Απλά ξεκίνησαν από εμάς

   • Γιώργoς Αχαιός avatar
    Γιώργoς Αχαιός @ κάποιος 05/04/2012 14:10:13

    Θα πω κάτι άσχετο τώρα αλλά δεν κρατιέμαι:

    Ένας φίλος μου έχει δεσμό με μία ολλανδέζα. Σε μία συζήτηση που είχαμε, η ολλανδέζα μου είπε, ότι όταν ήταν 12 ετών, είχε διαβάσει στην ολλανδική "κατερίνα" ή μανίνα" αν προτιμάτε, ότι οι καλύτεροι είναι οι έλληνες. Από το τότε μου είπε ότι της είχε καρφωθεί να κάνει δεσμό με έλληνα.

    "Και καλά έκανες" της απάντησα, "γιατί δεν μου φαίνεσαι για γυναίκα που μπορεί να συμβιβαστεί με κάτι κατώτερο από το καλύτερο"

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 05/04/2012 10:24:05

  Κι αυτοί οι ευλογημένοι, πήγαν και ψήφισαν "Χριστιανο"δημοκράτες, ανελεύθερους - "Φιλελεύθερους" και το από-Κομμα της ανάπηρης "Ελευθερίας"!
  Άς πρόσεχαν!

 3. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 05/04/2012 11:32:43

  Τί ἒγινε ὁ ἁμαρτωλός ὑπουργούλης γιά τά οἰκονομικά τῆς Ὀλλανδίας,δέν τό εὐχαριστήθηκε τό χθεσινοβραδυνό ''ἁμαρτωλό'' ἀπό τόν ἀράπακα,καί εἶπε νά ξεσπάσει στόν κόσμο καί νά τούς φορέσει περικοπούλες...καί χαρατσούλια...,δέν ζητᾶ κι ἀπ' τόν χθεσινό πιτσιρικά νά τοῦ φτιάξει κάνα σκίτσο μέ πίτσες γιά τή δική του περίπτωση...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 05/04/2012 18:11:26

   Θα με συγχωρέσετε για το πρόστυχο υπονοούμενο, αλλά δεν τον συγκινούν αυτόν σκίτσα με πίτσες... λάθος φωνήεν...

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ TopGunZ 05/04/2012 21:21:49

    Θά μέ συγχωρήσετε καί ἐσεῖς πού δέν ἒβαλα τό σωστό γιά νά μήν κόψουν τό σχόλιο...;

 4. franc avatar
  franc 05/04/2012 12:11:44

  Γιατί αν ψήφιζαν το άλλο θα γλύτωναν απο τα νύχια της Αυτοκρατορίας του χρήματος?

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ franc 05/04/2012 13:46:53

   Η Ολλανδια είχε κοινωνικό κράτος πρίν το 2000. Τώρα δεν έχει. Άλλαξαν εν τω μεταξύ κάποιες κυβερνήσεις.
   Οι χωρες με σταθερή σοσιαλδημοκρατική παράδοση διακυβέρνησης (π.χ. Σουηδία, Νορβηγία), ισχυρό κράτος πρόνοιας και υψηλή φορολογηση των πλούσιων, είναι οι μόνες που το κοινωνικό τους κράτος επηρεάζεται λίγο από τις κρίσεις. Άν και αυτές περνούν κρίσεις.
   Δεν είναι όλες οι πολιτικές ίδιες. Και δεν τα "τρώνε όλοι μαζί".
   Μη τρώτε την παραμύθα του Πάγκαλου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.