Στη Μόσχα ο Κιμ Γιονκ Ουν
28/01/2015 16:18
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στη Μόσχα ο Κιμ Γιονκ Ουν

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επιβεβαίωσε ότι θα παρευρεθεί στους εορτασμούς στη Ρωσία το Μάιο για την σοβιετική νίκη επί της Γερμανίας στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ταξίδι θα είναι η πρώτη επίσκεψη στο εξωτερικό του Κιμ από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία στο απομονωμένο κράτος το 2011, διαδεχόμενος τον πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο οποίος πέθανε ξαφνικά, και είναι πιθανό να προηγηθεί της επίσκεψης στην Κίνα, τον βασικό σύμμαχο της Βόρειας Κορέας.

«Περίπου 20 ηγέτες κρατών έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι ένας από αυτούς» αναφέρει στο πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία επιδιώκουν την ενίσχυση των σχέσεών τους. Οι σχέσεις της Βόρειας Κορέας με την Κίνα, από την άλλη πλευρά, έχουν ψυχρανθεί από όταν ανέλαβε ο Κιμ και, στη συνέχεια, το 2013, όταν αψήφησε τις διεθνείς προειδοποιήσεις και κυρώσεις του ΟΗΕ να διεξάγει μια τρίτη πυρηνική δοκιμή. «Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να λέει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα πρέπει να πάει στην Κίνα πρώτα», δήλωσε ο Τσεόνγκ Σεόνγκ-τσανγκ του Ινστιτούτου της Νότιας Κορέας Σετζόνγκ. «Όσον αφορά την Κίνα, πρέπει να υπάρχει ένα δείγμα δέσμευσης από τη Βόρεια Κορέα για αποπυρηνικοποίηση, προτού πραγματοποιηθεί μια συνάντηση κορυφής, και είναι δύσκολο ο Κιμ Γιονγκ Ουν να κάνει κάτι τέτοιο προς το παρόν».

Κίνα και Ρωσία έχουν ψηφίσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιβολή κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα για τις πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές της. Αλλά η Κίνα έχει λάβει μια πιο αυστηρή θέση για τις ατομικές φιλοδοξίες της γειτονικής χώρας. Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έχει συναντηθεί με την πρόεδρο της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν-χε έξι φορές από τη στιγμή που ανέλαβαν την εξουσία το 2012, υπογραμμίζοντας την ενίσχυση των πολιτικών και οικονομικών δεσμών. Ο Σι δεν έχει συναντηθεί με τον Κιμ. Η Ρωσία έχει προωθήσει σχέδια για έργα φυσικού αερίου και μεταφορών με τη Βόρεια Κορέα, με την ελπίδα να αυξήσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ασία και να εξάγει άνθρακα στη Νότια Κορέα μέσω μιας πειραματικής κοινοπραξίας που εδρεύει στη Βόρεια Κορέα. Τον Ιανουάριο, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα είχε στείλει ένα θετικό μήνυμα, όταν ο Πούτιν κάλεσε τον ηγέτη της στα επινίκια.

Η Ρωσία γιορτάζει την επέτειο νίκης κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου. Να σημειωθεί ότι και ο πατέρας του Κιμ προσκλήθηκε στην 60η επέτειο το 2005, αλλά δεν παρέστη.

http://www.reuters.com/article/2015/01/28/us-russia-northkorea-kim-idUSKBN0L107320150128

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.