#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/10/2011 11:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στα συντρίμμια του Νότου «χτίζεται» η ηγεμονία του ΒερολίνουΤο 4ο Ράιχ, που προσπαθεί να «χτίσει» η Γερμανία πάνω στα κοινωνικά και τα οικονομικά ερείπια του ευρωπαϊκού Νότου, ίσως να μπορεί να εξηγηθεί μόνο από τις συλλογικές φοβίες του πολυπληθέστερου ευρωπαϊκού λαού.

Όχοι τόσο από τα «πρόσφατα» τραύματα του 20ού αιώνα όσο από το αρχέγονο αίσθημα περικύκλωσης και ανασφάλειας λόγω έλλειψης φυσικής οχύρωσης που βίωναν ανέκαθεν οι Τεύτονες. Η ιστορική Γερμανία, μια τεράστια πεδιάδα στο βόρειο τμήμα της Κεντρικής Ευρώπης, ήταν ευάλωτη σε επιδρομές από Ανατολή και Δύση (Ναπολέοντας, Τσαρική Αυτοκρατορία) καθώς δεν διαθέτει προστασία ορεινών όγκων, όπως οι Άλπειες, τα Πυρηναία ή τα Καρπάθια.

Έτσι γεννήθηκε η θεωρία του «ζωτικού χώρου» (Lebensraum) στο τέλος μιας εποχής, όπου η Γερμανία είχε υποστεί… στρατιωτική κατοχή στο Σάαρ από τους Γάλλους νικητές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίοι καταλήστευαν ταυτόχρονα τον εθνικό ορυκτό της πλούτο.

Την «τιμωρία», που προσπαθεί να επιβάλει σήμερα η Μέρκελ στους «σπάταλους» και «τεμπέληδες» της ευρωζώνης, την είχαν επιβάλει στη Γερμανία οι Σύμμαχοι με τη Συνθήκη των Βερσαλλιών το 1919. Γι’ αυτή την κοντόφθαλμη πολιτική των Αγγλογάλλων, που εξαθλίωσε μεγάλο τμήμα του γερμανικού λαού και γέννησε έναν κτηνώδη ρεβανσισμό με τα γνωστά αποτελέσματα, ο Γάλλος στρατηγός Φος είχε πει προφητικά: «Αυτό δεν είναι ειρήνη. Απλώς, εξασφαλίσαμε μια 20ετή εκεχειρία από τους Γερμανούς».

Όσο κι αν είναι ρητορικοί οι φόβοι του Σαρκοζί για επιστροφή στις μέρες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δύσκολα κρύβουν την απόγνωση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και θεσμών για τα επιθετικά σχέδια της γερμανικής τραπεζικής και βιομηχανικής ελίτ (με κύριους εκφραστές την Deutsche Bank, την ThyssenKrupp και τη Siemens).

Δεν ήταν ο… Μανώλης Γλέζος, αλλά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που ύψωσε τη Δευτέρα ανάστημα στη Μέρκελ λέγοντας ότι «κανείς στην Ε.Ε. δεν μπορεί να μας δίνει μαθήματα». Δεν ήταν ο… Μίκης Θεοδωράκης, αλλά ο άχρωμος εκπρόσωπος του Ολι Ρεν, Αμαντέο Αλταφάζ (αποκληθείς και «βλάκας» από το BBC), που απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής εποπτείας σε ευρωπαϊκές χώρες -για να τον γράψει αμέσως η Μέρκελ στα παλαιότερα των υποδημάτων της- και στο πρόσωπό του όλη την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και δεν ήταν η… Αλέκα Παπαρήγα, αλλά ο Νικολά Σαρκοζί, που ψέλλισε ότι «δεν είναι δημοκρατικό να παίρνουν η Γαλλία και η Γερμανία αποφάσεις για λογαριασμό άλλων χωρών».

Μια «Γερμανική Ευρώπη», λοιπόν, με τέσσερις-πέντε προνομιούχους «συμμάχους-ζώνες ασφαλείας», που θα εξαιρούνται από τη σκληρή λιτότητα (Ολλανδία, Αυστρία, Φινλανδία, Λουξεμβούργο, ίσως και το Βέλγιο), δίπλα σε μια τεράστια ζώνη φθηνού εργατικού κόστους και υποδοχής των γερμανικών εξαγωγών, από τη Βαλτική, την Ανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο έως τον Ατλαντικό (στο «τσουβάλι» ακόμη και η Γαλλία με την Ιταλία), είναι ένα όραμα τερατώδες. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από κανέναν ευρωπαϊκό λαό - ούτε καν από σημαντικά τμήματα της γερμανικής κοινωνίας, των κομμάτων και της διανόησης.

Ακόμη και ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Οικονομικών, Πέερ Στάινμπρουκ, ζήτησε πρόσφατα μέσω της Die Zeit γενναία διαγραφή του ελληνικού χρέους - φυσικά, όχι με τους όρους του «ξυρίσματος χωρίς αφρό» που επιβλήθηκε. Ο ιστορικός ηγέτης του κόμματος Die Linke (Αριστερά) και πρώην υπουργός Οικονομικών, Οσκαρ Λαφοντέν, έκανε ένα βήμα παραπέρα ζητώντας συντεταγμένη διαγραφή χρέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο (χωρίς «επιτροπείες», εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας και καταστροφή του κοινωνικού ιστού στις «δημοσιονομικά απείθαρχες» χώρες).

Το αμερικανικό σχέδιο Μοργκεντάου του 1945 προέβλεπε όχι μόνο τον αφοπλισμό της Γερμανίας, αλλά και τη μετατροπή της σε αμιγώς αγροτική χώρα. Στην πορεία όμως οι Αμερικανοί το αναθεώρησαν, επιτρέποντάς της να γίνει ο βιομηχανικός γίγαντας της «γηραιάς ηπείρου», στην οποία διοχετεύει σήμερα το 70% των εξαγωγών της (στην ευρωζώνη το 40%).

Το απογοητευτικό είναι ότι προσώρας δεν διαφαίνεται καμιά αντισυσπείρωση των Ευρωπαίων του Νότου απέναντι στο νέο γερμανικό blitzkrieg. Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας παραδόθηκαν άνευ όρων (οι δύο τελευταίες με «συναίνεση» των μεταλλαγμένων Σοσιαλιστών με τους Συντηρητικούς), ενώ η Ιταλία ζει το δικό της δράμα, με τον Μπερλουσκόνι να ντύνεται «αντιγερμανός παρτιζάνος» και τον ακροδεξιό Μπόσι να απειλεί ότι «θα βγάλει τον κόσμο στους δρόμους» αν αυξηθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ στον "Τύπο της Κυριακής"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Δεβλέτογλου avatar
  Νίκος Δεβλέτογλου 29/10/2011 12:21:25

  Μας έχετε κουράσει ελαφρώς. Ολο σβάστιγκες βλέπουμε τελευταιά. Δε συζητάμε λιγάκι περισσότερο τις ρεαλιστικές λύσεις? Μιλάει κανένας για τη πραγματική αντίσταση, την αύξηση της παραγωγής, τη προσέλκηση επενδύσεων, το κόστος της οικονομίας και πως θα πέσει? Μπορεί η Γερμανία να είναι ο εχθρός αλλά σε 10 χρόνια απο το πόλεμο είχε ξεκινήσει να παράγει και να γιγαντώνεται. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Μας έμπλεξαν προδότες πολιτικοί και μεγάλες δυνάμεις σε αυτή τη κατάσταση. Δε πρέπει κάποια στιγμή να κοιτάξουμε την αλήθεια κατάφατσα? Χρειάζεται καθάρισμα των σκουπιδιών, παιδεία,δουλειά, παραγωγή.
  Και μια μικρή υποσημείωση, που καταλαβαίνω οτι ίσως κοστίσει την ανάρτηση του σχολίου μου. Δε νομίζω ότι ο τίμιος αγώνας του Αντώνη Σαμαρά βοηθειέται με τόσο ακραίες τοποθετήσεις κατά των Γερμανών. Παρα πολύς κόσμος που διαβάζει αντινιουζ το αναφέρει και καμμιά φορά κουνάει και το κεφάλι του...

 2. Gaetano avatar
  Gaetano 29/10/2011 12:41:58

  Δυστυχώς το τζινι βγήκε απ το μπουκάλι .
  Το σχέδιο Μοργκενταου του 1945 ήταν η μόνη λύση για το Γερμανικό πρόβλημα . Ο φόβος του κομμουνισμού ομως ήταν αυτός που εξέθρεψε για Τρίτη φορά το αυγό του φιδιού και τώρα βλέπουμε τις συνέπειες .
  Να χτυπηθεί το Δ!Ράιχ από όλους τους λαούς της Ευρώπης πριν είναι αργά .

 3. Ελλην avatar
  Ελλην 29/10/2011 16:57:20

  τωρα ειναι πολυ αργα. οσο ηταν ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΗ το πραγμα τσουλαγε. υπηρχε το αυγο. τωρα το αυγο εκκολαφθηκε βγηκε παλλι η σβαστικα (για τον παραπονουμενο σχολιαστη). Ναι μονο σβαστικες θα βλεπουμε πια. Εκτος αν βγουν απο τον ληθαργο η ΗΠΑ μαζι με την Ρωσια και την διαλυσουν για παντα.

 4. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 29/10/2011 17:19:22

  Δε γνωρίζω αν οι ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει με το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας...αν όχι, τους συμφέρει να είναι η Ελλάδα ''υποτελής'', χάνοντας μέρος της Εθνικής της κυριαρχίας.

 5. manos avatar
  manos 29/10/2011 18:06:04

  Οι λαοί της Ευρώπης κοιμούνται. Οπως κοιμόταν και το 1914 και το 1939.
  Μόνο κάθε χώρα που θα νιώθει την μπότα του τεύτονα, θα καταλαβαίνει το σχέδιο.
  Ποτέ δεν είναι αργά όμως. Και αποδείχθηκε ιστορικά ότι αυτό που έφαγε τους τεύτονες, ήταν η αλαζονεία τους.

 6. ΕΕ Ελλην φορολογουμενος εκτος Ευρωζωνης avatar
  ΕΕ Ελλην φορολογουμενος εκτος Ευρωζωνης 29/10/2011 19:25:48

  Αντι ολοι να συζητανε πως θα μπορουσε η Ελλαδα να εχει πλεονακτικους προυπολογισμους,να μειωσει τον αριθμο των ΔΥ,να καταργησει την μονιμοτητα,να γινει πιο ανταγωνιστικη συζηταμε για το 4 Ραιχ.
  Εκπληκτοι μενουν σιγουρα ολοι οι φορολογουμενοι της ΕΕ οταν μετα μια μερα κουρεματος 100 δισ ευρω διαβαζουν οτι στην Ελλαδα διαμαρτυρονται κατα της Γερμανιας.!!Αραγε γιατι κανενας αλλος εκτος συνορων δεν ανακαλυψε οτι πολεμανε το Ραιχ αλλα μονο στην Ελλαδα; Ιδιες πολιτικες με της Γερμανιας εχουν και στο Βορρα οπως στην Φιλλανδια που αναφερετεΠου δεν ανηκει σε καμμια Γερμανικη ζωνη ασφαλειας.Αν τακουγε αυτο Φιλλανδος θα γινοταν τουλαχιστον "Ανθελληνας".Ακριβως ιδια πολιτικη ειχαν και αυτοι οταν ειχαν κριση.Χωρις μαλιστα βοηθεια απο πουθενα..Χωρις κλαψες..
  Οσο για αυτους που και αυτοι θα πληρωσουν τα σπασμενα δηλ εμμεσως φορολογουμενοι στην ΕΕ ,ουτε λεξι συμπαθειας η εστω αναγνωρισης της προσφορας τους.Αντ αυτου εθνικιστικες κορωνες για Ραιχ.. Με αυτο τον τροπο αργα η γρηγορα η Ελλαδα κινδυνευει να βγει ακομα και απο την ΕΕ.Αρχισε ο κοσμος να βαριεται το θεαμα ψευδοεπαναστασεων ..Ισως δεν ανηκει οντως η Ελλαδα στην Δυση λογω ιστοριας..Ετσι σκεπτονται πλεον πολλοι στις υπολοιπες χωρες.Και αυτο ειναι επικυνδυνο μακροπροσθεμα..Ευχομαι να κανω λαθος.

  • Νώντας avatar
   Νώντας @ ΕΕ Ελλην φορολογουμενος εκτος Ευρωζωνης 29/10/2011 20:48:14

   +10000 Μπράβο που τα είπες!

 7. lamogio avatar
  lamogio 29/10/2011 21:22:03

  πλακα εχουν τα λαμογια της λεηλασιας της χωρας..
  τωρα που τελειωνει το πλιατσικο, φορεσαν φουστανελλες..
  να πολεμησουν το ραιχ..
  τα δανεικα τους θελουν πισω ωρε..οχι να σας κατακτησουν..
  παντως εγω προτιμω να παραμεινω υπερηφανος ελλην αφρικανος παρα να καταντησω..γερμανος,ολανδος,φιλανδος...παπαπαπαπα

 8. lamogio avatar
  lamogio 29/10/2011 21:34:01

  κοψτε την τρομοκρατια περι ραιχ ,δεν τσιμπαει κανεις..
  ισως κατι βλαμμενοι καθυστερημενοι παλιοδεξιοι που πιστευουν σε συνωμοσιες.
  οι πρωην αριστεροι που τα διακινουν ειναι ξυπνιοι βολεμενοι με το πλιατσικο και δεν θελουν να γινουμε ποτε σοβαρο κρατος.
  τωρα τα πραγματα ειναι πολυ απλα..
  το μεγαλο προβλημα της μεταπολεμικης ευρωπης και των κατακτησεων των εργαζομενων ειναι η πτωση του υπαρκτου,και η εισοδο της κινας και ινδιας στην παραγωγη βιομηχανικων προιοντων.

  Οσοι καταλαβαιναν απο καπιταλισμο και αγορα ηξεραν οτι εφτασε το τελος της ευρωπαικης ευημεριας.
  τωρα αυτο ζουμε..το τελος των κατακτησεων πανευρωπαικα.
  τωρα στην ευρωπη υπαρχουν δυο πολιτικες γιαυτο το προβλημα.
  η "φασιστικη"..που λεει να συμμαζευτουμε και να παραγουμε φτηνα και ποιοτικα προιοντα μηπως και καταφερουμε να διατηρησουμε εστω και κουτσουρεμενη την μεταπολεμικη ευημερια πριν μας παρουν τα σωβρακα οι ανατολιτες.
  και
  η γαλλο-αγγλοσαξωνικη που λεει δεν βαριεσαι..τυπωστε χαρτονομισμα και οσο παει..το παρτυ.
  οι γερμανοι που βλεπουν μακρυα και ξερουν τι ερχεται ...θελουν να παρουν μετρα προληπτικα..μηπως και την γλιτωσουμε..
  ΑΛΛΑ ματαια...τελικος νικητης θα ειναι η ανατολη με τα φτηνα προιοντα τους.
  κανεις δεν μπορει να τους ανταγωνιστει.

 9. Nikos T avatar
  Nikos T 29/10/2011 21:45:53

  Σίγουρα πρέπει η Ελλάδα να αλλάξει, να γίνει εξαγωγική κ παραγωγική.

  Όμως η Γερμανία όχι μόνο έχει φεσώσει την Ελλάδα με κοντά 500δις (σύμφωνα με Γάλλους κ Γερμανούς δημοσιογράφους) λόγω κλοπής χρυσού, κατοχικού δανείου κτλ. Όχι μόνο ήταν πρωταγωνιστής στο όργιο διαφθοράς που μας οδήγησε στην χρεοκοπία (Siemens, Hochtief, Ferostaal, Thiessen). Αλλά κ συμμετείχε στις αποφάσεις που μας οδήγησαν στον ΓΑΠ κ στο ΔΝΤ.

  Άρα δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Παράλληλα η ευρωζώνη έτσι πως λειτούργησε ήταν μια βόμβα στα θεμέλια όλων των χωρών του Νότου. Κάποια στιγμή πρέπει ο Νότος να ξυπνήσει.

 10. Krax avatar
  Krax 30/10/2011 09:54:07

  Οι αποφάσεις από τη συνθήκη της Γιάλτας που στηρίχτηκαν στην άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο δημιουργίας 4ου Ράιχ.
  Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι σφοδρότερες μάχες σώμα με σώμα κατά τον β'π δόθηκαν από τους συμμαχους στη Γερμανία και ιδιαιτερα στο Βερολίνο.
  Το αποτέλεσμα ήταν η Δ.Γερμανία,το τείχος και η A.Γερμανία.
  Με την κατάρρευση του Σοβιέτ και του τοίχους του αίσχους, η A.Γερμανία εισήλθε στη Δυτική, διά
  της ένωσης!.
  Σήμερα η Αμερική, ο επονομαζόμενος και Δυτικός Κόσμος, ασκεί απόλυτο αποικιοκρατικό έλεγχο της ενιαίας Γερμανίας, βάσει των ιδίων αποφάσεων της παραπάνω συνθήκης, που δυστυχώς η σύμμαχος Ελλάς(για λόγους που εμείς γνωρίζουμε),απουσίαζε!.
  Η μονη ελπίδα της Γερμανίας για να ξεφύγει από τον αμερικάνικο ζυγό, είναι η ευκαιρία που της δίνει η πραγματική Ευρωπαϊκή Ένωση.
  Ίσως γι'αυτό να κόπτεται περισσότερο!.
  Πως είναι δυνατόν ένα απόλυτα αποικιοκρατούμενο Έθνος,να ασκεί ηγεμονία;
  Κάπου αλλου να βρείτε να τα πείτε αυτά!.
  Ο ελληνικός λαός γνωρίζει!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.