#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/03/2011 13:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σκηνές Αποκάλυψης στην ΙαπωνίαΤεχνικοί διοχετεύουν με νερό  τους αντιδραστήρες Νο. 5 και Νο. 6 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια ηλεκτρική εταιρεία του Τόκιο Tepco κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο.

Τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας εμπόδισαν το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου CH-47 Shinook να ρίξει νερό στον αντιδραστήρα Νο. 4 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα για να ψυχθεί το αναλωθέν πυρηνικό καύσιμο, στη δεξαμενή του οποίου ξέσπασε φωτιά χθες και σήμερα. Οι εξαιρετικά ραδιενεργές ράβδοι του αναλωθέντος καυσίμου βρίσκονται πλέον έξω από το νερό και θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνες για πρόκληση μεγάλης καταστροφής.

Οι τεχνικοί ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν επίγεια μέσα για να διοχετεύσουν νερό στη δεξαμενή του αναλωθέντος πυρηνικού καυσίμου που έχει υπερθερμανθεί επικίνδυνα.

Η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco ανακοίνωσε ότι το προσωπικό του πυρηνικού σταθμού που είχε απομακρυνθεί προσωρινά εξαιτίας της αιφνίδιας αύξησης των τιμών της ραδιενέργειας, επέστρεψε στον χώρο του σταθμού για να συνεχίσει τις επιχειρήσεις αντιμετώπισης της σειράς των βλαβών στους έξι αντιδραστήρες του Φουκουσίμα.  Οι μετρήσεις που οδήγησαν αρχικά στην απομάκρυνση του προσωπικού αποδείχθηκαν εσφαλμένες.

“Οι τιμές της ραδιενέργειας πέραν ακτίνας 20 χιλιομέτρων γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα δεν βρίσκονται σε επίπεδα που αποτελούν άμεση απειλή για την υγεία”, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιουκίο Εντάνο.
Ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Κίνα δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για σημαντική διασπορά ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία.

Για "σκηνές από την Αποκάλυψη" έκανε λόγο ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την Ενέργεια, Γκίντερ Ετινγκερ, αναφερόμενος σε όσα συμβαίνουν στην Ιαπωνία μετά το πυρηνικό δυστύχημα, εκτιμώντας ότι οι τοπικές αρχές έχουν χάσει τον έλεγχο της κατάστασης.

"Δεν αποκλείω το χειρότερο τις επόμενες ώρες και ημέρες" τόνισε.

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών από τον σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία ανέρχεται σε 3.373, των αγνοουμένων σε 6.746 και των τραυματιών σε 1.897, σύμφωνα με νέο επίσημο προσωρινό απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της χώρας.

Ξένες εταιρείες σχεδιάζουν να απομακρύνουν το προσωπικό τους από το Τόκιο και περιοχές της βόρειας Ιαπωνίας.

Χιλιάδες άνθρωποι, που απεγνωσμένα αναζητούν τρόπους να εγκαταλείψουν την Ιαπωνία λόγω της πυρηνικής κρίσης, απευθύνονται σε εταιρίες ναύλωσης ιδιωτικών αεροσκαφών με αίτημα την απομάκρυνσή τους, γεγονός που έχει προκαλέσει την ραγδαία αύξηση των τιμών των ναύλων.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/03/2011 13:52:22

  O Oettinger να σκεφτεί τι θα κάνει με τα δύο δικά του που υποτίθεται θα κλείσει μέχρι τις 27/3, και να κάνει μία ανακοίνωση με τι θα υποκαταστήσει τα 2000 μεγαβάτ τους. Ούτε τα 20.000 αιολικά μεβαβατ που έχει ουτε 20.000.000 αιολικά μεγαβάτ δεν μπορούν να υποκαταστήσουν 2.000 κανονικά μεγαβάτ, χαχαχαάαα.

  Η Γερμανική αλητεία δείχνει το πρόσωπό της.

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ archaeopteryx 16/03/2011 13:58:41

   Αντι να μετράς μεγαβάτ ξεκίνα να μετράς μπεκερέλ από εδώ και μπρος.
   Για να υπάρχει ανάπτυξη πρέπει πρώτα να υπάρχει ανθρωπότητα.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Κάποιος 16/03/2011 14:20:59

    Οι σκηνές αποκάλυψης είναι από τα μπεκερελ ή απο τα ρίχτερ; Ή από το τσουνάμι; Σε ποιά αποκάλυψη αναφέρεται ο Εττινγκερ;

    Βρήκες στοιχεία για τα εκατομμύρια του Τσερνόμπυλ; Ακόμα περιμένω...

    Πόσα αιολικά μεγαβάτ πρέπει να βάλει η Μιμπίρλη για να αποτρέψει τον επόμενο σεισμό στην Ελλάδα; Αν βάλει ηλιοθερμικά ή φ/β θα είναι καλύτερα; Το αποφάσισαν σήμερα;

    Τι θα γίνει στην Ευρυτανία ή την λίμνη Πλαστήρα αν γίνει -- δεν λέω 9, ας πούμε 7άρι; (φτου φτου και κουνήθηκα από τη θέση μου).

    Αν θες να αυτοεντυπωσιάζεσαι, ελεύθερα. Αν θες επιστροφή στη φύση, μαζί σου. Οι Τούρκοι θα έχουν άλλη άποψη.

    • Κάποιος avatar
     Κάποιος @ archaeopteryx 16/03/2011 18:54:36

     Οι συνέπειες του Τσερνομπίλ

     Για να γίνουν κατανοητά τα παραπάνω, έχει ιδιαίτερη αξία να υπενθυμιστούν οι – καθαρά ιατρικές – συνέπειες του Τσερνομπίλ.
     Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, περισσότερο από 90% των «εκκαθαριστών» έγιναν ανάπηροι (άρρωστοι ή ανίκανοι προς εργασία). Δηλαδή από 540.000 έως 775.000 άτομα είναι ανάπηροι. Αν αυτό αναχθεί στον συνολικό αριθμό των μολυσμένων (600.000 – 1.000.000), ο αριθμός αλλάζει σε 540.000 – 900.000 ανάπηρους μόνο γι’ αυτή την κατηγορία προσβληθέντων. Αυτοί οι άνθρωποι γερνούν πρόωρα και αναπτύσσουν διάφορες μορφές καρκίνου, λευχαιμία, σωματικές και ψυχολογικές αρρώστιες. Μεγάλος αριθμός έχει καταρράκτη. Συγγενείς ανωμαλίες αναπτύχθηκαν στα παιδιά τους, ενώ δεν μπορεί να υπολογιστούν οι επιπτώσεις στις μελλοντικές γενιές.
     Η νεογνική θνησιμότητα αυξήθηκε πολύ σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Οι θάνατοι νεογνών που οφείλονται στο Τσερνομπίλ είναι περί τις 5.000. Οι γενετικές και τερατογενετικές περιπτώσεις αυξήθηκαν πολύ σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Στη Βαυαρία μόνο αναφέρθηκαν 1.000 – 3.000 επιπρόσθετες τερατογενέσεις από την εποχή του Τσερνομπίλ. Φοβόμαστε ότι για την Ευρώπη περισσότερο από 10.000 σοβαρές ανωμαλίες έχουν σχέση με τη ραδιενέργεια. Ο εκτιμούμενος αριθμός των περιστατικών που δεν καταγράφηκαν είναι μεγάλος, διότι ακόμη και η IAEA συμπεραίνει ότι 100.000 – 200.000 εκτρώσεις έγιναν λόγω Τσερνομπίλ.
     Οι συνολικές γενετικές βλάβες που οφείλονται στο Τσερνομπίλ δύσκολα εκτιμώνται. Σύμφωνα με το UNSCEAR ανέρχονται σε 12.000 – 83.000 στην περιοχή του Τσερνομπίλ και 30.000 – 207.000 στον κόσμο. Μόνο το 10% των αναμενόμενων αποκαλύπτεται στην πρώτη γενιά.
     Στη Λευκορωσία μόνο, πάνω από 10.000 ανέπτυξαν καρκίνο θυρεοειδούς μετά την καταστροφή. Σύμφωνα με τις εκθέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μόνο στην περιοχή Gomel της Λευκορωσίας αναμένεται ότι 50.000 παιδιά θ’ αναπτύξουν καρκίνο θυρεοειδούς.
     Μια μελέτη της τσεχικής κυβέρνησης αναφέρει ότι καταγράφηκαν πάνω από 400 πρόσθετοι καρκίνοι θυρεοειδούς. Στο σύνολο της Ευρώπης (εκτός των συνόρων της τ. Σοβιετικής Ένωσης) οι καρκίνοι θυρεοειδούς που οφείλονται στο Τσερνομπίλ ανέρχονται σε 10.000 – 20.000.
     Άλλες μορφές καρκίνου που οφείλονται στο ατύχημα είναι ο καρκίνος του μαστού σε γυναίκες νεαρής ηλικίας στη Λευκορωσία και όγκοι του νευρικού συστήματος σε παιδιά στην Ουκρανία. Καθώς και νέες περιπτώσεις λευχαιμίας και στις δυο χώρες.
     Στις περισσότερο μολυσμένες περιοχές της Γερμανίας αυξήθηκε πολύ, κυρίως σε παιδιά, το νευροβλάστωμα. Στις Γερμανία, Ελλάδα, Σκωτία και Ρουμανία υπήρξε εντυπωσιακή αύξηση των λευχαιμιών. Στη Βόρεια Σουηδία αναφέρθηκαν 849 επιπρόσθετες περιπτώσεις καρκίνου από το 1996, ενώ εκτιμάται ότι τα άλλα είδη καρκίνου και η λευχαιμία στα παιδιά θα ανέλθουν σε δεκάδες χιλιάδων. Αναφέρθηκε επίσης αύξηση των κρουσμάτων διαβήτη τύπου 1 σε νέους και παιδιά. Οι επίσημες αρχές της Δύσης ανησυχούν για τις πολλές σωματικές και ψυχικές ασθένειες που παρουσιάστηκαν στις πλέον μολυσμένες περιοχές.
     Σε έγγραφο του υπουργείου Τσερνομπίλ στην Ουκρανία αναφέρεται ότι οι νόσοι των ενδοκρινών αδένων αυξήθηκαν 25 φορές από το 1987 έως το 1992, του νευρικού συστήματος 6 φορές, του κυκλοφορικού 44, του γαστρεντερικού 60 φορές, του μυοσκελετικού 50 φορές και οι ψυχολογικές νόσοι 53 φορές. Εκτιμάται ότι οι υγιείς άνθρωποι που αρρώστησαν λόγω Τσερνομπίλ από το 1987 έως το 1996 ανέρχονται από 59% έως 18%, ανάλογα με την περιοχή, και στα παιδιά μολυσμένων γονέων από 81% έως 30%.
     Σε απόρρητο έγγραφο το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας αναφέρεται στις πιθανές επιπτώσεις από πυρηνικό ατύχημα στη Γερμανία. Σύμφωνα με αυτό, εκτιμάται ότι το μέγιστο θα επέφερε μέχρι και 1,7 εκατομμύρια νεκρούς από καρκίνο…

     (Ποντίκι, 15.5.2008)

 2. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 16/03/2011 14:19:34

  Τιμή και δόξα στο είδος Ανθρωπος που ερμηνεύοντας την έννοια του Καθήκοντος "τρώει" τη ραδιενέργεια για να σώσει άλλους συνανθρώπους του, γνωρίζοντας ότι ο ίδιος αυτοχειριάζεται.

  • thpr avatar
   thpr @ ΣΟΝ ΠΕΝ 16/03/2011 15:29:59

   +10000000000000000

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 16/03/2011 15:01:48

  Αντί να πηγαίνουν μόνον στρατιώτες και εργάτες στα συντρίμμια του πυρηνικού εργοστασίου, υποχρεωμένοι να σώσουν τους συμπολίτες τους, θα πρότεινα να συγκροτηθεί μια ανιδιοτελής "διεθνής ταξιαρχία φίλων της πυρηνικής ενέργειας": Να δείξει την πίστη στις ιδέες της, βοηθώντας επί τόπου: Επιτέλους, πιστοί αλληλέγγυοι ιδεολόγοι δεν μπορεί να είναι μόνον οι κομμουνιστές στην Ισπανία του 36 ή οι Κνίτες που πήγαιναν για τη σοδειά του ζαχαροκάλαμου στην Κούβα.
  Έχω συναίσθηση τι τραβάνε οι άνθρωποι στην Ιαπωνία αυτή τη στιγμή, και αισθάνομαι πολύ άσχημα που κάνω μπλάκ χιούμορ με αυτό το θέμα.
  Αλλά ακριβώς επειδή τώρα υποφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες, εκατομμύρια άνθρωποι, το να υπερασπιζόμαστε εδώ τώρα τα όποια ιδεολογήματα, το βρίσκω ακόμα πιό προβληματικό.

 4. vassilis avatar
  vassilis 16/03/2011 15:07:45

  Το ερωτημα ειναι γιατι να εχουμε πυρηνικα εργοστασια αφου δεν ειναι απολυτα ελεγχομενα και διαχειρισιμα ανα πασα στιγμη και κατω απο οιασδηποτε συνθηκες!Με ποιο δικαιωμα καποιοι αποφασισαν οτι μπορουν να παιζουν με ολες τις μορφες ζωης στον πλανητη αφου δεν ειναι ικανοι να σκεφθουν τις συνεπειες;Ελπιζω να αρχισει η αντιστροφη μετρηση για τη χρηση πυρηνικων αντιδραστηρων πριν ειναι πολυ αργα για τον πλανητη!

 5. netos avatar
  netos 16/03/2011 17:55:17

  Εμπρός για μια νέα Κάρυστο.

 6. Γλαύκωψ avatar
  Γλαύκωψ 18/03/2011 00:29:52

  Η χρήση πυρηνικής ενέργειας έχει κάποια ελπιδα - να τελειώνουμε γρηγορότερα για να έλθει το επόμενο είδος. Ειναι εμφανές ότι όλοι αυτοί που με βίαιο τρόπο κρατούν τα ηνία όλων αυτών είναι εμφανώς άρρωστοι και ψυχασθενείς αλλά δεν το ξέρουν -τους το λέμε αλλά δεν μπορούν να το εννοήσουν διότι έκαψαν τον εγκέφαλό τους. Υπάρχουν τρόποι να γλυτώσει κάποιος ακόμα και από τέτοιου είδους καταστροφές αλλά δεν θα τους τον φανερώσουμε... Θα τους αφήσουμε να καούν για να γλυτώσουν τα δελφίνια που σκοτώνουν και τα ζωντανά ψάρια που τρώνε και η παράνοια που έχουν πάθει με την τεχνολογία. Αρχίζω να πιστεύω ότι η φύση τους βάζει να κάνουν όλα αυτά για να ξεμπερδέψει πιο γρήγορα. Θυμηθείτε ότι περιέργως σώζονται με ασυνήθιστο τρόπο φαινομενικά άσχετα άτομα αλλά ποιος λέει ότι αυτά τα άτομα που φαινομενικά τυχαία σώζονται δεν υπάρχει κάποιος λόγος που σώθηκαν αλλά εμείς δεν μπορούμε να τον εννοήσουμε. Τους αφήνουμε λοιπόν να τρώνε τα μεταλλαγμένα τρόφιμα και να φτιάχνουν πυρηνικά εργοστάσια. Αν δείτε γύρω από το Τσερνομπιλ η Φύση μπόρεσε να επιβιώσει αλλά οι άνθρωποι δεν μπορούν. Έτσι λοιπόν για πολλά χρόνια εκεί τα φυτά θα μείνουν απείρακτα και θα εξελιχθούν έτσι ώστε να αντέξουν. Αυτοί που κάνουν τις μα...κ..ες δεν θα αντέξουν. Θα την πληρώσουν αυτοί και τα παιδιά τους που ξεχνάνε μέσα σε 10 δυτερόλεπτα από πού πήραν κάτι και ψάχνουν να βρούν την θέση του. Παρατηρήστε ότι οι συζητήσεις τους δεν έχουν λογική και θυμήσουν επιλήσμονες ανθρώπους. Ξέχασαν ότι όλα όσα χρησιμοποιούν είναι συμβάσεις απλώς για να εννοήσουμε την φύση και νομίζουν ότι με συμβάσεις μπορούν να εξημερώσουν ένα θηρίο τόσο δυνατό στωικό και απαθές που αν θέλει μπορεί να τα κάνει όλα λακούβα και να τα ξαναφτιάξει αργά διότι όλος ο χρόνος είναι δικός της διότι αυτή τον έφτιαξε έτσι ώστε να νομίζουμε ότι υπάρχει ενώ για αυτήν δεν υπάρχει. Παράξενες σχέσεις λέξεων που φροντίζω να λένε κάτι αλλά αν τις δούμε όπως ακριβώς είναι γραμμένες τότε χάνουμε το νόημα που κρύβεται πίσω από αυτές... Αλλιώς θα έλεγα ότι αυτό που εννοούμε δεν έχει την ποιότητα και μορφή που έχουν οι λέξεις. Έτσι και η Φύση. Την ονομάζουμε Φύση αλλά δεν είναι αυτό που βλέπουμε στην λέξη σαν εικόνα και σαν ήχος. Είναι κάτι άλλο που μερικών ο εγκέφαλος μπορεί να δεί και άλλων όχι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.