#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/03/2011 14:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε κατάσταση υψίστου συναγερμού η ΙαπωνίαΣε κατάσταση υψίστου συναγερμού βρίσκεται η ιαπωνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κατάστασης στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, σύμφωνα με δηλώσεις του ιάπωνα πρωθυπουργού, Ναότο Καν.

Η κατάσταση παραμένει «απρόβλεπτη» στον πυρηνικό σταθμό, όπου τα συστήματα ψύξης των τεσσάρων από τους έξι αντιδραστήρες δεν λειτουργούν και όπου οι περιπτώσεις διαρροής ραδιενέργειας πολλαπλασιάζονται, επεσήμανε ο ιάπωνας πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση «θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό ευρισκόμενη σε κατάσταση υψίστου συναγερμού» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Όσον αφορά την τοποθεσία εγκατάστασης του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, ο Ναότο Καν παραδέχτηκε πως «δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι η εκτίμηση των κινδύνων του τσουνάμι εκείνη την εποχή ήταν εσφαλμένη».

Την ίδια στιγμή, η ιαπωνική κυβέρνηση δηλώνει απογοητευμένη  από την αποτυχία της διαχειρίστριας εταιρείας Tepco να εμποδίσει την καταστροφή.

Εν τω μεταξύ,  η Tepco ανακοίνωσε χθες ότι ίχνη πλουτωνίου ανιχνεύθηκαν σε πέντε διαφορετικά σημεία στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού, δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι τα επίπεδά του δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία.

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε από πού προέρχεται το πλουτώνιο, αλλά έκανε την εκτίμηση ότι τουλάχιστον δύο από τα πέντε δείγματα συνδέονται με τις ζημίες που υπέστη ο σταθμός από τον σεισμό και το τσουνάμι.

"Το πλουτώνιο προέρχεται πιθανότατα από τις ράβδους του καυσίμου", επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την ίδια στιγμή , νερό με υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας έχει πλημμυρίσει τον υπόγειο χώρο της αίθουσας των τουρμπίνων των αντιδραστήρων 1, 2 και 3 και έχει περάσει στις σωληνώσεις που περνούν από το έδαφος .
Η Tepco, παραδέχθηκε ότι το μολυσμένο νερό μπορεί να έχει κυλήσει μέχρι την ακτή του ωκεανού στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού.

Η εταιρεία , θα επιθεωρήσει τις σωληνώσεις αυτές για να βεβαιωθεί ότι δεν έχουν υποστεί ζημίες από το σεισμό και το τσουνάμι, ώστε να αποφευχθεί η διαρροή μολυσμένου νερού.

Η παρουσία του μολυσμένου νερού εμποδίζει τις επιχειρήσεις για την επαναλειτουργία του συστήματος ψύξης, καθώς οι εργασίες άντλησης του νερού αυτού είναι δύσκολες, αφού οι τεχνικοί πρέπει να βρουν έναν τρόπο ώστε να το διοχετεύσουν στις δεξαμενές χωρίς να εκτεθούν σε επικίνδυνες δόσεις ακτινοβολίας.

«Πρέπει να αφαιρέσουμε αυτό το νερό το συντομότερο δυνατόν», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιουκίο Εντάνο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Για να εμποδίσουν την τήξη του πυρηνικού καυσίμου, οι τεχνικοί της Tepco και οι πυροσβέστες πρέπει να καταβρέχουν συνεχώς τους τέσσερις αντιδραστήρες και την δεξαμενή του αναλωθέντος πυρηνικού καυσίμου, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει την παρουσία της σημαντικής ποσότητας μολυσμένου νερού στις εγκαταστάσεις του σταθμού.

Πρέπει να αποφύγουμε την έκθεση στον αέρα των ράβδων του καυσίμου, ώστε να μην υπερθερμανθούν. Η ψύξη των εγκαταστάσεων είναι απαραίτητη, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες ώστε να χρησιμοποιηθεί το λιγότερο κατά το δυνατόν νερό.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/03/2011 14:26:53

  Υπάρχουν σκέψεις να κρατικοποιήσουν την εταιρεία Tepco που έχει το εργοστάσιο Φουκουσίμα.
  Το ερώτημα είναι για ποιό λόγο: Επειδή αποδείχθηκε εντελώς ανεπαρκής στη διαχείριση της κρίσης, ή επειδή ούτως ή άλλως θα χρεωκοπήσει εξαιτίας της καταστροφής του εργοστασίου; Μάλλον και για τα 2.

  • αντιγραφόσαυρος avatar
   αντιγραφόσαυρος @ Ο Θείος 30/03/2011 22:47:00

   ανεπαρκής ιδιωτική επιχείρηση; άντε ρε! δε το πιστεύω!

   αγορά ιδιωτικής επιχείρησης από το κράτος και μετακύλιση του κόστους στις πλάτες του κοσμκη; μα... νέα συνταγή είναι αυτή;


   αυτός ο και-καλα-νεοφιλελευθερισμός είναι μια χαρά: όπου βολεύει, όταν βολεύει, όπως βολεύει, κάνουμε ό,τι γουστάρουμε για να γίνονται οι δουλειές μας, και χρησιμοποιούμε θεωρίες κατα βούληση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.