Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο πλανήτης για τον Έμπολα
08/08/2014 17:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο πλανήτης για τον Έμπολα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα, εξαιτίας της επιδημίας του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική. Στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου τα στελέχη του ΠΟΥ υπογράμμισαν την ανάγκη συντονισμού σε διεθνές επίπεδο για τον περιορισμό του ιού. Ιδιαίτερα για τις χώρες της Δυτικής Αφρικής τονίστηκε ότι πρέπει να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο ΠΟΥ προειδοποίησε ότι οι πιθανές συνέπειες από την περαιτέρω εξάπλωση της επιδημίας είναι «ιδιαίτερα σοβαρές» δεδομένης της μεταδοτικότητας του ιού. «Θεωρείται απαραίτητη μία συντονισμένη διεθνής αντίδραση για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του Έμπολα παγκοσμίως» αναφέρει.

Τα θύματα του ιού, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, πλησιάζουν τα 1.000. Ήδη, η πρόεδρος της Λιβερίας, Έλεν Τζόνσον Σέρλιφ, κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λέγοντας ότι η επιδημία που έχει ξεσπάσει αποτελεί απειλή για την ασφάλεια του κράτους. «Η κυβέρνηση και ο λαός της Λιβερίας απαιτούν τη λήψη έκτακτων μέτρων για την ίδια την επιβίωση του κράτους μας και για την προστασία του λαού μας» δήλωσε η πρόεδρος.Ο ΠΟΥ συστήνει, μεταξύ άλλων, όσοι άνθρωποι έχουν έρθει κοντά σε πολίτες που έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα, να αποφύγουν τις μετακινήσεις για 21 ημέρες από την πρώτη επαφή. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει για 90 μέρες. Ο «κόκκινος» συναγερμός του ΠΟΥ έρχεται καθώς η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) τροποποίησε το νόμιμο στάδιο για την πειραματική θεραπεία του Έμπολα, ώστε να επιτραπεί στην εταιρεία να κάνει πιθανή χορήγηση του φαρμάκου σε ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον ιό.

http://s2.reutersmedia.net

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σερεμέτης Νικόλαος avatar
    Σερεμέτης Νικόλαος 09/08/2014 17:49:03

    Θα πρέπει να εξηγηθεί στον κόσμο οτι ο ιός αυτός λόγω των χαρακτηριστικών του δεν είναι καθόλου εύκολο να προκαλέσει πανδημία. Η μητέρα μου πριν λίγες μέρες έβγαλε εξανθήματα και ανησυχούσε μήπως κόλλησε έμπολα από «κουνούπι Τίγρη». Γενικά ένας αχταρμάς αν παρακολουθήσει κανείς και τον τρόπο που παρουσιάζεται η είδηση από τα δελτία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.