29/06/2013 10:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας η Κύπρος

Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας («SD» - selective default), από «CCC/C» υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου, ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor`s. Η υποβάθμιση από τον S&P ακολουθεί την απόφαση του οίκου Fitch να υποβαθμίσει το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο (IDR) της Κύπρου σε τοπικό νόμισμα σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας (Restricted Default) από «CCC».

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης, η απόφαση για υποβάθμιση της Κύπρου σε «SD» είναι αποτέλεσμα της ανακοίνωσης της κυπριακής κυβέρνησης για ανταλλαγή σειράς κυπριακών ομολόγων, που διέπονται από το εγχώριο δίκαιο. Κατά την εκτίμηση του S&P, η ανταλλαγή των ομολόγων σημαίνει και σημαντική αλλαγή των όρων του επηρεαζόμενου χρέους και αποτελεί, σύμφωνα με τα κριτήρια του οίκου, δυσμενή ανταλλαγή ομολόγων.

Ωστόσο, ο οίκος αναφέρει ότι θα αναβαθμίσει το συντομότερο την αξιολόγηση της Κύπρου, από «SD», σε «CCC +». Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο επιλεκτικής χρεοκοπίας, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να υπάρξει ανησυχία, αφού, όπως εξήγησε, πρόκειται για τεχνικής φύσεως υποβάθμιση και όχι ουσιαστική.

 

http://www.reuters.com/article/2013/06/28/fitch-downgrades-cypruss-lc-idr-to-restr-idUSFit66218420130628

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.