#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/03/2011 09:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε κάθε πόλεμο, το πρώτο θύμα είναι η αλήθεια
Ο ρωσικός στρατός ισχυρίζεται ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν και που μεταδόθηκαν στον παγκόσμιο τύπο, για αεροπορικές επιθέσεις από πλευράς του Καντάφι, δεν ευσταθούν.

Αφήνουν μάλιστα να εννοηθεί, ότι πρόκειται περί συνειδητής παραπληροφόρησης από πλευράς κάποιων μέσων, ώστε στη συνέχεια να δικαιολογηθεί στη κοινή γνώμη μια επέμβαση στη χώρα, με το πρόσχημα της «ανθρωπιστικής» βοήθειας.

Σύμφωνα με το δίκτυο Russia Today, οι ανώτατοι στρατιωτικοί της Ρωσίας που παρακολουθούν τις εικόνες από τους δορυφόρους, έχουν καταλήξει στο ότι «κάποιες αναφορές των δυτικών ΜΜΕ δεν ανταποκρίνονται στη πραγματική εικόνα που οι ίδιοι έχουν από τους δορυφόρους».

Πιο συγκεκριμένα, οι υποτιθέμενες επιθέσεις της 22 Φεβρουαρίου στη Βεγγάζη και στη Τρίπολη, που μεταδόθηκαν (μεταξύ άλλων) από το BBC και το Al Jazeera, δεν καταγράφηκαν από τους ρωσικούς δορυφόρους.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Russia Today, δεν υπάρχει κανένα βίντεο τηλεοπτικού συνεργείου, που να καταγράφει τέτοιες επιθέσεις.

Αν και υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι το καθεστώς του Καντάφι όντως χρησιμοποιεί την αεροπορία του εναντίον των αντικαθεστωτικών στην ανατολική πλευρά της χώρας, εν τούτοις οι φήμες για αεροπορική επίθεση εναντίον των διαδηλωτών, που μεταδόθηκαν κατά κόρον από τα ΜΜΕ όλου του κόσμου, δεν βασίζονται σε απτές αποδείξεις.

Ο τρόμος που έρχεται από τον ουρανό και σφαγιάζει αμάχους και γυναικόπαιδα επαναλαμβάνεται συνεχώς από τα ΜΜΕ, και τους πολιτικούς της Δύσης, και χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να επέμβουν στρατιωτικά το ΝΑΤΟ και η Αμερική, για δήθεν ανθρωπιστικούς λόγους. Καθόλου βέβαια δεν αναφέρεται το γεγονός ότι στη Λιβύη υπάρχουν τα μεγαλύτερα πετρελαϊκά αποθέματα ολόκληρης της Αφρικής.

Η ιστορία μας διδάσκει πως κάθε φορά που οι ΗΠΑ εμπλέκονται σε σύγκρουση, αυτή ξεκινάει από κάποιο στημένο πρόσχημα, που να δικαιολογεί αυτή την εμπλοκή. Οι «ανθρωπιστικοί» πόλεμοι  είναι πολύ εύκολο να περάσουν στη κοινή γνώμη, αφού τα ανθρώπινα συναισθήματα, και η συμπάθεια προς αθώα θύματα, είναι εύκολο να χειραγωγηθεί.

Ποιος δεν θυμάται τις μαϊμού ιστορίες για τις θερμοκοιτίδες του Κουβέιτ, όπου υποτίθεται ότι με εντολή του Saddam Hussein, οι Ιρακινοί στρατιώτες έβγαζαν τα βρέφη από τις θερμοκοιτίδες τους, και τα άφηναν να πεθάνουν αβοήθητα στο παγωμένο δάπεδο. Αυτή τη πληροφορία την είχαν υπερεκμεταλλευτεί  τότε τόσο τα ΜΜΕ, όσο και ο ίδιος ο Bush για να ξεκινήσει την καταιγίδα της ερήμου.

Στην συνέχεια βέβαια, αποκαλύφτηκε ότι η όλη ιστορία ήταν ένα κατασκεύασμα της εξόριστης κυβέρνησης του Κουβέιτ, σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρία δημοσίων σχέσεων Hill & Knowlton της οποίας διευθύνων σύμβουλος ήταν ο  συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου Craig Fuller.

Κάτι παρόμοιο έγινε και λίγο αργότερα στη δεκαετία του 1990, όταν ο Bill Clinton διέταξε φουλ επίθεση εναντίον της Σερβίας, εκμεταλλευόμενος τεχνητές εικόνες από ένα υποτιθέμενο ναζιστικού τύπου στρατόπεδο συγκέντρωσης , στο οποίο οι Σέρβοι δήθεν φυλάκιζαν Βόσνιους Μουσουλμάνους.

Το όλο σκηνικό που αναμεταδόθηκε από τα παγκόσμια ΜΜΕ ήταν έτσι στημένο, ώστε να φαίνεται πως οι κρατούμενοι ήταν κλεισμένοι μέσα σε συρματοπλέγματα, ενώ στη πραγματικότητα το βρετανικό τηλεοπτικό συνεργείο ήταν μέσα σε περιφραγμένο από συρματοπλέγματα χώρο, κινηματογραφώντας προς τα έξω, όπου είχαν μαζευτεί διάφοροι περίεργοι Βόσνιοι. Ένα μάλιστα  άγρια «βασανισμένο» θύμα, αποδείχτηκε αργότερα ότι ήταν απλά ένας Βόσνιος με μια γενετική παραμόρφωση.

Για αυτό, ότι και να βλέπουμε σε σχέση με τη Λιβύη, δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε αυτό που αναφέρεται στο Η Τέχνη του Πολέμου του Sun Tzu, «Κάθε πόλεμος βασίζεται στη παραπλάνηση…, και το πρώτο  πάντα θύμα είναι  η αλήθεια».

 

S.A.-Prison Planet

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. parsifal avatar
  parsifal 04/03/2011 10:21:37

  Πολύ σωστά, μόνο κάτι δικοί μας "ειδικοί"...αναγνώρισαν ακόμη και τους τύπους των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων που "σφαγιάζουν" τους "εξεγερθέντες" (αυθορμήτως βέβαια)

 2. sawas avatar
  sawas 04/03/2011 10:26:26

  Strange

  για μια ακόμα φορά με την επιλογή σου ακούμπησες νεύρο!!!!

  Εύγε!!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ sawas 04/03/2011 11:29:49

   Thanks!

 3. Blut und Tränen avatar
  Blut und Tränen 04/03/2011 10:26:53

  «κάποιες αναφορές των δυτικών ΜΜΕ δεν ανταποκρίνονται στη πραγματική εικόνα που οι ίδιοι έχουν από τους δορυφόρους»,δηλαδή οι Ρώσοι δεν αρνούνται εντελώς ότι έγιναν βομβαρδισμοί. Απλώς λένε ότι κάποιοι δεν έγιναν διότι δεν καταγράφηκαν από τους δορυφόρους τους. Το ότι ότι τα αμερικάνικά μέσα έχουν πει και χοντρά ψέματα δεν σημαίνει ότι οι Ρώσοι λένε πάντα την αλήθεια. Το ότι κατέρρευσε η σοβιετική ένωση δεν σημαίνει ότι η μηχανή της προπαγάνδας της διαλύθηκε τελείως στην Ρωσία. Τα μέσα στην Ρωσία είναι πιο χειραγωγούμενα. Ο Πούτιν παλιός γκακεμπίτης είναι και η παλιά τέχνη δεν ξεχνιέται εύκολα. Δεν ξέρω τι ρόλο παίζει με την Λιβύη η Ρωσία αλλά δεν μου φαίνεται πολύ καθαρός.

 4. John avatar
  John 04/03/2011 11:09:15

  Ενώ οι αμερικανικοί δορυφόροι μας έχουν τρελάνει στις φωτογραφίες!!!
  Τα είδαμε τα ξανάδαμε, αλλά αφού τα τρώμε μας τα ξανασερβίρουν...
  Αυτή η περίεργη ευαισθησία στα πετρελαιοπαραγωγά κράτη που υποφέρουν δεν πρέπει να μας υποψιάζει; Λίγες (φτωχές) χώρες "βιάζονται" από τους ηγέτες τους; Που είναι οι "καλοί" να βοηθήσουν;
  Anyway, κάπως έτσι είναι τα πράγματα εκεί κάτω. Ευτυχώς ή δυστυχώς έχω γνωστούς στην Τριπολη και έχουν ησυχία (γι'αυτό και δε φεύγουν ακόμα...)

 5. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 04/03/2011 11:42:26

  Οι Ρώσοι γκρινιάζουν γιατί θα χάσουν από το το εμπάργκο του ΟΗΕ 4 δις από παραγγελίες όπλων του Καντάφι που περιλάμβαναν su-35, S-300, επιθετικά ελικόπτερα, κα. Ελπίζουν όμως να κερδίσουν από τις υψηλές τιμές του πετρελαίου αν παραταθεί ο εμφύλιος στην Λιβύη. Και λένε το δικό τους παραμύθι.

 6. adanaklasi avatar
  adanaklasi 04/03/2011 16:36:37

  Συγχαρητήρια για το άρθρο έτσι είναι από ότι φαίνεται -και από ότι το παρελθόν μας έχει διδάξει-... Και ένα άρθρο από το περασμένο Σάββατο που συμφωνεί μαζί σας: http://adanaklasi.blogspot.com/2011/02/blog-post_9307.html

 7. Apollonios avatar
  Apollonios 04/03/2011 20:31:28

  Ρε παιδιά, στημένο παιχνίδι μυστικών υπηρεσιών είναι όλες αυτές οι "πορτοκαλί" εξεγέρσεις... Που αλλού είδατε "διαδηλωτές" με μπαζούκας και αντιαεροπορικά να καταλαμβάνουν πόλεις και να συγκρούοντε με τακτικό στρατό...!
  Για κάποιο λόγο αποσταθεροποιούν τον ισλαμικό κόσμο, θέλαν να προλάβουν ανεξέλγκτες λαϊκές εξεγέρσεις? Θέλαν πιό πιστούς στη Δύση Αρχηγούς? Θέλουν αποσταθεροποιημένο τον ισλαμικό κόσμο για να εισβάλουν στο Ιράν? Θέλουν να ελέγξουν και τα υπόλοιπα πετρέλαια? Δεν ξέρω, αλλά το ότι κάποιοι "ξένοι" το μεθόδευσαν όλο αυτό το σκηνικό (εκμεταλευόμενοι την υπαρκτή λαϊκή δυσαρέσκεια) και τοπικές πολιτικές φατρίες, μου είναι ξεκάθαρο...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.