#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/03/2011 23:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε ετοιμότητα σύριοι πιλότοι να συνδράμουν τον ΚαντάφιΣύριοι πιλότοι είναι  έτοιμοι να λάβουν μέρος στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που γίνονται στη Λιβύη από δυνάμεις του Καντάφι, όταν ο λίβυος ηγέτης αποφασίσει να κηρύξει έναν ευρείας κλίμακας πόλεμο  στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, που καθημερινά κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Καντάφι είχε τηλεφωνική συνομιλία την προηγούμενη εβδομάδα, με τον σύριο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ. Κατά την διάρκεια της συνομιλίας ο λίβυος ηγέτης ρώτησε εάν μπορούν να τεθούν στη διάθεση της Τρίπολης, οι σύριοι αξιωματικοί και τεχνικοί που λαμβάνουν μέρος στην εκπαίδευση πιλότων της λιβυκής αεροπορίας. Κατά τη διάρκεια της εξέγερσης, ένας αριθμός λίβυων πιλότων είχαν αποστατήσει από το καθεστώς, κάτι που έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στον Καντάφι σε μία στιγμή κρίσιμης σημασίας. Σημειώνεται ότι η αεροπορική υπεροχή της Τρίπολης είναι  το κύριο όπλο της εναντίον των εξεγερθέντων.

Ως γνωστόν, οι ΗΠΑ και η ΕΕ οργανώνουν σχέδιο δράσης για να επιβάλουν απαγορευτική ζώνη πτήσεων πάνω από την Λιβύη προκειμένου να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί από τη λιβυκή Πολεμική Αεροπορία.

Όμως, η Ρωσία και η Τουρκία αντιτίθενται στη συγκεκριμένη κίνηση , με συνέπεια να μην μπορούν να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Στις 23 Φεβρουαρίου, ο Άσαντ διέταξε τον Isam Hallaq , αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας, να δώσει εντολές στους πιλότους και τεχνικούς που βρίσκονται στην Τρίπολη ώστε να βοηθήσουν  το λιβυκό καθεστώς, όταν ο Καντάφι αποφασίσει να βομβαρδίσει τις περιοχές, στις οποίες βρίσκονται οι αντικαθεστωτικοί.

Μετά από  νέο αίτημα του Καντάφι, η Δαμασκός έστειλε και δεύτερη ομάδα με πιλότους και τεχνικούς στην Τρίπολη. Πρόκειται για αξιωματικούς χαμηλότερων βαθμών που είναι πιστοί στο καθεστώς και ειδικεύονται στα ελικόπτερα, η οποία και  αναχώρησε για την Τρίπολη, στις 23 Φεβρουαρίου.

Το 1984, ο Καντάφι και ο Χαφέζ αλ Άσαντ, πατέρας του σημερινού πρόεδρου της Συρίας, είχαν υπογράψει συμφωνία για κοινή στρατιωτική συνεργασία. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, είχε συμφωνηθεί και η εγκατάσταση σύριων πιλότων και τεχνικών στην Λιβύη.

Σημειώνεται ότι η Πολεμική Αεροπορία και των δύο χωρών είναι εξοπλισμένη με ρώσικα αεροσκάφη ενώ και οι δύο διατηρούν μακροχρόνιες στενές σχέσεις με τη Μόσχα.

Ως αντάλλαγμα για τη βοήθεια της Συρίας, η Λιβύη δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει συγκεκριμένες επιχειρήσεις των συριακών μυστικών υπηρεσιών. Το 1983,  η Λιβύη έδωσε χρήματα στον Χαφέζ αλ Άσαντ , προκειμένου να τα δώσει στον αδελφό τουRifaat, που είχε οργανώσει πραξικόπημα εναντίον του, ώστε να εγκαταλείψει τη χώρα και να μεταβεί στην Ισπανία και τη Γαλλία, όπου έκτοτε διαμένει.

ΙΟ

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. loretta avatar
  loretta 03/03/2011 00:35:44

  νατα μας..τιποτα καλο δεν θα ακουσουμε βρε ανθρωποι?

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/03/2011 09:58:40

  Και η Γερμανία σιγή ιχθύος. Βρε είναι σε φουλ έξέλιξη το Μεγάλο Παιχνίδι!

 3. gram avatar
  gram 03/03/2011 15:13:30

  Η ...φαντασίωση παει σύννεφο, βλέπω

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.