#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/10/2012 16:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε επικίνδυνα νερά μπαίνει το EstelleΕκατόν πενήντα ναυτικά μίλια μακριά από το λιμάνι της Γάζας βρίσκεται αυτή την ώρα το ιστιοφόρο «Εστέλ», που μεταφέρει διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια, με τη συμμετοχή πέντε Ελλήνων πολιτών. Αύριο νωρίς το πρωί το σκάφος αναμένεται να «συναντηθεί» με τα ισραηλινά πολεμικά πλοία που περιπολούν ανοικτά της Γάζας.

Στο ιστιοφόρο «Εστέλ» επιβιβάστηκαν την περασμένη Τρίτη (εν πλω στα διεθνή ύδατα, 12 μίλια νότια της Κρήτης) πέντε Έλληνες, μεταξύ των οποίων δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και ο Δημήτρης Κοδέλας. Στο πλοίο επιβαίνουν άλλοι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι από τη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ισπανία, καθώς και πολίτες από τη Φιλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, την Ιταλία και τον Καναδά, αλλά και τρεις πολίτες του Ισραήλ.  Το ιστιοφόρο απέπλευσε πριν από δύο μήνες από τη Σουηδία και κατά τη διαδρομή του σταμάτησε σε 12 ευρωπαϊκά λιμάνια. Στόχος του είναι να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, σπάζοντας τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας.

«Το ταξίδι αυτό αποδεικνύει την αλληλεγγύη των λαών απέναντι σε μια κατάσταση απαράδεκτη», παρατήρησε σήμερα σε σχετική συνέντευξη Τύπου της Πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα» ο εκπρόσωπός της, Δημήτρης Πλειώνης.

Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων πολιτών στην αποστολή το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία τους προτρέπει να μην συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία αυτή. Όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε χτες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον ενημέρωσε ότι ζήτησε από την ισραηλινή πρεσβεία να εξασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητα όλων των μελών του πληρώματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο κ. Κουράκης, «ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να απεμπλακεί και να διακόψει τη στρατιωτική συμφωνία με το κράτος του Ισραήλ για τον αποκλεισμό του λιμανιού της Γάζας»

«Υπάρχουν σχόλια για τους κινδύνους που μπορεί να έχει η καμπάνια αυτή στις διακρατικές σχέσεις. Η αποστολή δεν υπακούει σε κρατικές σκοπιμότητες και δεν υποκρύπτει τίποτα», σχολίασε με τη σειρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας.

Η εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννα Κοντούλη, χαρακτήρισε «ντροπή τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που φέρεται να αποδέχεται τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης του Ισραήλ αφήνοντας εκτεθειμένους τους ακτιβιστές».

«Για εμάς η ανθρωπιά και η αξιοπρέπεια είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες. Αυτές τις ίδιες αξίες επικαλούμαστε ως ασπίδα στην ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται», προσέθεσε η ίδια. Σημειώνεται ότι στις ελληνικές υπογραφές που στηρίζουν την αποστολή του «Εστέλ» συγκαταλέγονται αυτές των Μίκη Θεοδωράκη, Μανώλη Γλέζου, Αλέξη Τσίπρα, όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, καλλιτεχνών, δημοσιογράφων και συνδικαλιστικών εκπροσώπων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. vassilis avatar
  vassilis 19/10/2012 16:46:15

  Αυτοι οι καλοι ανθρωποι ,φανταζομαι οτι θα πραγματοποιησουν και ενα ταξιδι προς την σκλαβωμενη κυπρο μας!

 2. Νιόβη avatar
  Νιόβη 20/10/2012 04:57:56

  -«Όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε χτες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον ενημέρωσε ότι ζήτησε από την ισραηλινή πρεσβεία να εξασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητα όλων των μελών του πληρώματος».

  -«Η εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννα Κοντούλη, χαρακτήρισε «ντροπή τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που φέρεται να αποδέχεται τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης του Ισραήλ αφήνοντας εκτεθειμένους τους ακτιβιστές»».

  Το τέλος της λογικής. Και φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «αφήνει εκτεθειμένους τους ακτιβιστές» (την ώρα που κάνει διαβήματα για την ασφάλεια τους(!)) και τη μέμφονται επειδή αποδέχεται ορισμένες αποφάσεις μιας άλλης κυβέρνησης που αφορούν το δικό της κράτος και μόνο... Ας σέβονταν και οι άλλοι την Ελλάδα έτσι, και τι στον κόσμο!

  Γιατί πήγατε, αγαπητή, στη Γάζα αφού νιώθατε εκτεθειμένη; Έπρεπε να φτάσετε ως τη Γάζα για να βρείτε πεδίο κοινωνικού αγώνα; Έχουμε τέτοια πεδία στην Ελλάδα...! Δυο ζωές ακτιβισμού να είχατε για να τους αφιερώσετε, πάλι δεν θα έφταναν. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, πήγατε. Τώρα, θάρρος και ευχέλαιο. Αλλά όχι κράτος. Όχι κι εδώ κράτος, ήμαρτον! Τι σόι ακτιβισμός είναι αυτός που θέλει και το κράτος από πίσω του για σωματοφύλακα;

 3. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 20/10/2012 11:24:41

  "Ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο κ. Κουράκης, «ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να απεμπλακεί και να διακόψει τη στρατιωτική συμφωνία με το κράτος του Ισραήλ"

  Καταλάβατε τι μας περιμένει. Ο ΣΥΡΙΖA θα διακόψει τις σχέσεις με τον μόνο σύμμαχο που έχουμε - και με το πανίσχυρο Ισραηλινό λόμπυ στις ΗΠΑ...

  Οταν η Ελλάδα πέσει στα χέρια του ...Τατσόπουλου (με τις ψήφους, μονοκούκι, των Δ.Υ που...αγωνίζεται να προστατέψει η Ν.Δ) ,τα σύνορά μας θα ξανακατέβουν στη Λαμία!

 4. A.M. avatar
  A.M. 20/10/2012 13:04:56

  Ο ακριβισμός έχει τα ρίσκα του.
  Δεν είναι για όλους.
  Όσοι λοιπόν γίνονται ακτιβιστές αναλαμβάνουν και την ευθύνη των επιλογών τους και δεν ζητάνε από κανένα κράτος προστασία.
  Όσοι λοιπόν αποφασίσατε κρουαζιέρα με ιστιοφόρο μέσα στα ισραηλινά χωρικά ύδατα γνωρίζατε εκ των προτέρων και με πολύ πρόσφατα αποδεικτικά στοιχεία πως το Ισραήλ δεν είναι μια χώρα που επιτρέπει τα καραγκιοζιλήκια και τις μαγκιές με αυτό που το ίδιο εννοεί ως χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορά του και πως οι υποψήφιοι παραβάτες αυτών των συνόρων δεν διακινδυνεύουν απλώς την ζωή τους αλλά βρίσκονται ήδη μέσα στο φέρετρο.
  Μην ζητάτε λοιπόν την υποστήριξη κανενός.
  Τα καραγκιοζιλήκια που μπορείτε να κάνετε στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλές σε χώρες σαν το Ισραήλ δεν έχουν καμμία τύχη.
  Αν δεν συμμορφωθείτε απόλυτα - και όταν λέμε απόλυτα στην συγκεκριμένη περίπτωση των Ισραηλινών εννοούμε στην κυριολεξία απόλυτα - με τις διαταγές των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ σας περιμένει η τύχη των τούρκων του Mavi Marmara.

  Και για να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου τους ελληνόφωνους ακριβιστές του ταξιδιού στην Γάζα αλλά και εν γένει τους ελληνόφωνους ή Έλληνες ακριβιστές:

  Κάποιο ταξιδάκι στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, ή στην κατεχόμενη Κερύνεια προβλέπεται να κάνετε κάποια στιγμή;
  Ή για σας αδέρφια είναι μόνο οι Παλαιστίνιοι;

 5. charulisN avatar
  charulisN 20/10/2012 13:45:48

  A, όλα και όλα, θα είναι μια καλή κρουαζιέρα στην Α. Μεσόγειο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.