#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/10/2012 09:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ρόμνεϊ: Θα μας κάνεις Ελλάδα - Ομπάμα: Είσαι ψεύτης

 

 

Στα ίσια έφερε τη μάχη των debate o Μπάρακ Ομπάμα ο οποίος, μη έχοντας άλλα περιθώρια για ήττα επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Μ. Ρόμνεϊ  κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Η τηλεμαχία της Τρίτης είχε και έντονο… ελληνικό χρώμα καθώς η αποστροφή του Ρόμνεϊ στην Ελλάδα και την οικονομική της κατάσταση, έγινε αντικείμενο έντονου σχολιασμού. Ο διεκδικητής της θέση του Προέδρου των ΗΠΑ κατηγόρησε τον απερχόμενο ότι με την πολιτική του θα καταντήσει τη χώρα σαν την Ελλάδα.

«Έχουμε τέσσερα συναπτά έτη κατά τη διάρκεια των οποίων είπε ότι το έλλειμμα θα μειωθεί κατά το ήμισυ. Αντί γι αυτό διπλασιάστηκε. Περάσαμε από ένα εθνικό χρέος ύψους 7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε ένα εθνικό χρέος ύψους 16 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό μας βάζει στο δρόμο που ακολουθεί η Ελλάδα» είπε ο Ρόμνεϊ  για να εξοργίσει τον Ομπάμα που τον κατηγόρησε ως ψεύτη.

Ο Ομπάμα χτύπησε τον αντίπαλό του στα αδύνατα σημεία του, όπως τη γκάφα που έκανε όταν είχε πει ότι το 47% των Αμερικανών που ψήφισαν Ομπάμα είναι «θύματα, που δεν αναλαμβάνουν προσωπική ευθύνη».

«Πιστεύω ότι ο κυβερνήτης Ρόμνεϊ είναι καλός άνθρωπος και αγαπάει την οικογένειά του. Αλλά όταν είπε πίσω από κλειστές πόρτες πως το 47% είναι θύματα, σκεφτείτε για ποιους μιλούσε: για ανθρώπους που δουλεύουν μια ζωή αλλά δε βγάζουν αρκετά, που πληρώνουν φόρους, για βετεράνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα, για στρατιώτες που βρίσκονται στο εξωτερικό. Εγώ θέλω να παλέψω γι' αυτούς», είπε ο Ομπάμα.

Επίσης, αναφέρθηκε στον οικονομικό πρόγραμμα λιτότητας και αύξησης των φόρων που προωθεί ο Ρόμνεϊ  λέγοντας: «Αυτή ήταν η φιλοσοφία του στον ιδιωτικό τομέα, ήταν η φιλοσοφία του ως κυβερνήτης, ήταν και η φιλοσοφία του ως προεδρικός υποψήφιος» πρόσθεσε.
«Μπορείτε να μεταφέρετε θέσεις εργασίας στο εξωτερικό, να πάρετε φορολογικές απαλλαγές για να μπορείτε να επενδύσετε σε μια επιχείρηση, να αφαιρέσετε τις συντάξεις από τους εργαζομένους. Αυτή ήταν η φιλοσοφία της τελευταίας δεκαετίας, και γι αυτό στραγγαλίστηκαν οι οικογένειες της μεσαίας τάξης», είπε ο αμερικανός πρόεδρος.
Την τηλεμαχία παρακολούθησαν πάνω από 60 εκατομμύρια Αμερικανοί και σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση το 37% έκρινε ότι νικητής ήταν ο Ομπάμα και το 30% ο Ρόμνεϊ.

Το τρίτο debate θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο στη μάχη των εντυπώσεων αν και οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να δείχνουν τον Ομπάμα να προηγείται ελαφρά του αντιπάλου του.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σταράτα avatar
  Σταράτα 17/10/2012 10:36:49

  ωχ νάτα μας καί αλήθεια λέει .τί μού θυμίζουν τί μού θυμίζουν?

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 17/10/2012 11:26:49

  ABC-News: Δεύτερη προεκλογική δημόσια συζήτηση 16-10-2012: o Mitt Romney επικρίνει τον Πρόεδρο Obama για τη διάσωση του Detroit, της δυναμικής Πόλης-Καρδιά (Motor City), της χρεωκοπημένης και άλλοτε παγκόσμια κραταιής αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας http://bit.ly/REnbNm
  Obama: ο Romney δεν λέει την αλήθεια. 1,000,000 θέσεις εργασίας διασώθηκαν, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακάμπτει και όλα τα κυβερνητικά δάνεια αποπληρώθηκαν εμπρόθεσμα. Ανώτατα Στελέχη της General Motors, Crysler, μερικά εξ αυτών ρεπουμπλικανοί, συμφωνούν ότι "η συνταγή Romney"(*) δεν είναι λειτουργική.

  (*) Η μέσω χρεωκοπίας εκ θεμελίων αποδόμηση και οι μέσα από τα ερείπια "Οικονομικές Ευκαιρίες" δημιουργίας της νέας αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτές είναι οι "ελιτίστικες" διαστροφικές αντιλήψεις περί ανάκαμψης, καθώς και οι επικείμενες "αλλαγές συνόρων" (υπέρ των "αδικημένων κρατών"), λέει, όπως τις φαντασιώνεται o "πειραγμένος" ρεπουμπλικανός, Mitt Romney.

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 17/10/2012 11:29:07

  ¨Ολοι οι Αμερικανοί ψάχνουν σήμερα στους χάρτες για να μάθουν που ακριβώς είναι η Ελλάδα.
  Κατά τα άλλα, οι 2 υποψήφιοι κονταροχτυπιούνται για το ίδιο περίπου οικονομικό αντικείμενο που διχάζει τους πολιτικούς στην Γαλλία ή στην Γερμανία ή στην Αγγλία.
  Και με τις ίδιες περίπου αντίθετες θέσεις.

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Ο Θείος 17/10/2012 11:40:19

   Ετσι ειναι και τους πρωτους που ρωτανε ειναι οι ερημοι οι Ελληνοαμερικανοι οι οποιοι ειναι εντελως ανενημερωτοι για το τι συμβαινει στην Ελλαδα !Οι απο δω Ελληνες εχουν φροντισει να τους κρατουν στο σκοταδι χωρις την παροχη καποιων στοιχειων που να δειχνουν οτι δεν ειναι ετσι τα πραγματα οπως τα παρουσιαζουν οι διαφοροι καφρορομνει!

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ Ραβινος 17/10/2012 12:21:52

    Ας φρόντιζαν οι Ελληνοαμερικάνοι να μάθουν ελληνικά ώστε να παρακολουθούν τα ΜΜΕ και τα μπλογκ Ελλάδας και Κύπρου από μόνοι τους.

 4. Γιάννης avatar
  Γιάννης 17/10/2012 12:18:45

  Η πλάκα είναι ότι η Αμερική είναι σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα... το κατά κεφαλήν δημόσιο χρέος στις ΗΠΑ είναι κατά τι μεγαλύτερο από το ελληνικό, το δε ιδιωτικό χρέος των Αμερικανών είναι ασύγκριτα μεγαλύτερο. Αλλά, Αμερική είναι αυτή... Όχι μόνο είναι too big to fail, αλλά κρατάει το πεπόνι και το μαχαίρι...

 5. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 17/10/2012 13:42:50

  Ας φρόντιζε το ελληνικό κράτος να τους στελέχωνε τα σχολεία με εκπαιδευτικούς από την Ελλάδα και να μην άφηναν την Αρχιεπισκοπή Βορείου και Νοτίου Αμερικής να έπαιζε μπάλλα σε κενό τέρμα.
  Αλλά από μικρόνοους τί περιμένεις. Οι Γάλλοι π.χ. είναι ανόητοι που σε ΚΑΘΕ χώρα έχει παρουσία το Γαλλικό Ινστιτούτο και τους το συντηρούν οι μαθητές του με μικρά μηνιαία δίδακτρα... λέγω τώρα εγώ ο "ανόητος".....

 6. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 17/10/2012 13:43:53

  ...και ακόμη να υπογραφούν τα διατάγματα για τη λειτουργία των σχολείων μητρικής γλώσσας και είμεθα στις 17 Οκτωβρίου 2012, 5 εβδομάδες από την έναρξη του σχολικού έτους...

  • Φ.Κ. avatar
   Φ.Κ. @ ΑΡΚΑΣ 17/10/2012 15:30:36

   Είναι παράλογο να κατηγορούμε το κράτος και για τα Ελληνικά που μαθαίνουν (ή όχι) οι Ελληνικής καταγωγής Αμερικάνοι πολίτες σε μια χώρα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.
   Δηλ. είναι πολύπλοκο μία ελληνική κοινότητα στο εξωτερικό να προσλάβει μερικούς άνεργους δασκάλους από την Ελλάδα?
   Πρέπει να τα περιμένουμε όλα από το κράτος?

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Φ.Κ. 17/10/2012 17:17:36

    ΝΑΙ! Τα θέματα ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑΙ!

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ roadrunner 18/10/2012 10:20:05

     Όχι όμως και να χρηματοδοτεί έμμεσα το φτωχό Ελληνικό κράτος τους "Μπρούκληδες"!
     Το γράφω με κάθε εκτίμηση για τους Ελληνοαμερικανούς, έχω και συγγενείς.
     Αλλά καλό είναι να έχουμε αίσθηση των αναλογιών και του λογικού.

 7. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 17/10/2012 13:44:54

  ...και με το μαχαίρι "κόβει" όσα καράβια χρήμα γουστάρει κα μετά εμείς τα αγοράζουμε για να πάρουμε πετρέλαιο, κλπ. κλπ.

 8. Φ.Κ. avatar
  Φ.Κ. 17/10/2012 15:35:51

  Είναι παράλογο να κατηγουρούμε το κράτος ΚΑΙ για τα Ελληνικά που (δε) μαθαίνουν οι ελληνικής καταγωγής Αμερικάνοι πολίτες, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.
  Πόσο πολύπλοκο είναι δηλαδή για μία ελληνική κοινότητα στο εξωτερικό να προσλάβει μερικούς άνεργους δασκάλους από την Ελλάδα για να διδάσκουν Ελληνικά?

 9. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 17/10/2012 23:53:24

  Δηλαδη, αν γινει η Αμερικη "Ελλαδα", ο Ομπαμα θα ειναι ο "ΓΑΠ";

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.