#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/10/2012 15:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ρωσική “απόβαση” στην ΕλλάδαΣημαντική κίνηση στην Ελλάδα κάνει η Μόσχα. Από σήμερα, Σάββατο, και σε τακτική βάση τις Κυριακές, ανά δεκαπενθήμερο, θα εκδίδεται στη χώρα μας, ως ένθετο στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, η ρωσική εφημερίδα “Ρωσία Τώρα”. Πρόκειται για έκδοση της εφημερίδας του Κρεμλίνου, “Ροσσίσκαγια Γκαζέτα”. Στο σημερινό φύλλο, το σημείωμα του εκδότη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού γράφει ότι η Μόσχα προβαίνει σε αυτή την πρωτοβουλία διότι σκοπεύει να είναι “δίπλα στην Ελλάδα, στις δύσκολες στιγμές” που περνάει η χώρα μας.

Από μόνο του το γεγονός ότι την πρωτοβουλία για έκδοση εφημερίδα-ενθέτου στη χώρα μας αναλαμβάνει η επίσημη εφημερίδα του Κρεμλίνου και της ρωσικής κυβέρνησης, δείχνει το ενδιαφέρον της Μόσχας για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και την επιθυμία της να κάνει ανοίγματα προς τη χώρα μας. Κάτι στο οποίο, έως τώρα, η Αθήνα δεν δείχνει να ανταποκρίνεται, παρά την επιθυμία της ελληνικής κοινωνίας και των περισσοτέρων πολιτικών χώρων γι' αυτό.

Να σημειωθεί ότι, εκτός του ενθέτου, το ίδιο ρωσικό εκδοτικό συγκρότημα ήδη έχει δημιουργήσει site στα ελληνικά με την ονομασία “Ρωσία Τώρα” (rbth.gr). Πολλές φορές μάλιστα, μέσω του Antinews έχουμε δημοσιεύσει θέματά του. Η πρωτοβουλία στην Ελλάδα εντάσσεται στο γενικότερο διεθνές σχέδιο του εκδοτικού συγκροτήματος του Κρεμλίνου, να κάνει παρόμοιες εκδόσεις σε όλες τις μεγάλες χώρες του κόσμου (π.χ. ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον Πόστ και άλλες εφημερίδες, στη Βρετανία, στην Ιταλία -Ρεπούμπλικα- στην Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Βραζιλία, Αργεντινή, Κίνα, Ιαπωνία, κ.ο.κ.). Σε όλες αυτές τις χώρες, υπάρχουν και τα αντίστοιχα site. Το γεγονός λοιπόν, ότι μετά από αυτές τις μεγάλες χώρες και διεθνείς δυνάμεις, η Μόσχα επιλέγει να βάλει στη λίστα της και την Ελλάδα, δείχνει τη σημασία που αποδίδει στη χώρα μας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ 27/10/2012 16:14:10

  Ελπίζω ο Σαμαράς να μιμηθεί τους Καραμανλήδες (θείο και ανηψιό) που απέδιδαν τεράστια σημασία στο να έχουμε πάντα καλές σχέσεις με τη Ρωσία πράγμα που δυσαρεστούσε την Αμερική και το πλήρωσε η Σερραίκη οικογένεια..

 2. Εμμανουήλ Πρόιος avatar
  Εμμανουήλ Πρόιος 27/10/2012 17:06:45

  Θείε γράψε μας μια περισπούδαστη ανάλυση για την τομπλερόνε και το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς, ξέρεις εσύ.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Εμμανουήλ Πρόιος 29/10/2012 21:12:01

   Πάει, το χάσαμε το ζαχαροπλαστείο πατριώτη...
   Ξανάγινε λιμνοθάλασσα, με κέφαλους και λυκουρίνους.
   Να ξεχάσουμε "εργολάβους" (τα ...γλυκά εννοώ) και μοναστηριακά σιροπιαστά...

 3. Aris. A avatar
  Aris. A 27/10/2012 17:12:44

  Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι η παρουσία Ρώσικων πλοίων και ναυτών σε πανηγυρισμούς απελευθερώσεων ελληνικών πόλεων.

  Αλεξανδρούπολη, Λήμνος Θεσσαλονίκη και αλλού.

  Δεν γνωρίζω στέλνουν και άλλες χώρες αγήματα ή μόνο οι Ρώσοι;;

  Και ποιο είναι το νόημα τέτοιων κινήσεων;;

  • klik avatar
   klik @ Aris. A 27/10/2012 23:51:06

   Tι το ψάχνεις? μπουρδέλο κράτος είμαστε, πλακώσαν οι νταβτζήδες.

 4. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 27/10/2012 17:16:50

  Οι αμερικάνοι μας χαρίζουν 1100 τεθωρακισμένα, οι εβραίοι μας γουστάρουν, οι ρώσοι θέλουν να είναι δίπλα μας... Θα υποκύψει και η Μέρκελ στην γοητεία του Σαμαρά και θα είμαστε ΟΚ.

 5. Enzo avatar
  Enzo 27/10/2012 17:33:37

  Η ημερομηνία των Μαγιας πλησιάζει .

 6. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 27/10/2012 18:42:22

  Σίγουρα οι Ρώσοι μύρισαν ψητό και όρμησαν, αυτό βέβαια δεν πρέπει να μας χαλάει γιατί οι ..φίλοι μας της Τρόικα έχουν ορμήσει προ πολλού.
  Επίσης είναι ένα εναλλακτικό χαρτί στην περίπτωση της απόλυτα αδιάλλακτης στάσης της Τρόικας. Με άλλα λόγια είναι ένα κάποιο PLAN B, το οποίο μπορεί και να χρησιμοποιηθεί και ως μέσω πίεσης ή ως διαπραγματευτικό χαρτί , από πλευράς μας. Αρκεί μόνο , οι πολιτικοί μας να μην έχουν ξεπουληθεί μέχρι το κόκαλο!!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΝΤΙΝΟΣ 27/10/2012 20:06:58

   Ακριβώς! κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν!

 7. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 27/10/2012 19:06:22

  Αναμένεται, αν και θα έπρεπε ήδη να έχει τελειώσει το θέμα προ μηνών, και η ίδρυση ρωσικού υποπροξενείου (επιτίμου προξενείου) στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και υποκατάστημα της σιβηρικής Kedr Bank.

 8. Φανη avatar
  Φανη 27/10/2012 19:09:06

  Αραγε το "ξανθο γενος" εχει ξεσκονισει καθολου τις ελληνικες προφητειες οπως οι Αμερικανοι που εχουν και ιδιαιτερο τμημα στη ΣΙΑ;

 9. Ελλη avatar
  Ελλη 27/10/2012 19:39:23

  Μακάρι η λύση στο πρόβλημά μας να ειναι η Ρωσία.Θα είναι?

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ελλη 27/10/2012 20:10:11

   Λύση είναι ο Θεός. Απλά κάποιοι άνθρωποι ανά καιρούς εκτελούν τα σχέδιά του. Π.χ. Μ. Αλέξανδρος και εξάπλωση ελληνικού πολιτισμού, κουλτούρας και γλώσσας για να είναι δυνατή η διάδοση του Ευαγγελίου Του μετέπειτα σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο της Ευρασίας. Τυχαίο είναι τώρα ότι η Ρωσία που την κορόιδευαν όλοι είναι πάλι υπερδύναμη που δεν έχει ανάγκη ενέργειας από κανέναν ενώ οι ΗΠΑ κάνουν πολέμους και για αυτό;

  • klik avatar
   klik @ Ελλη 27/10/2012 23:52:21

   Λύση είναι να ξαναγίνουμε κυρίαρχο κράτος.
   Όχι να αλλάξουμε νταβατζή.

 10. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 27/10/2012 20:47:32

  Προβλέπω κατάθλιψη στόν Περισσό.
  Μά ἡ Ροσσίσκαγια νά μήν προτιμήσει τόν Ριζοσπαστικόσκαγια...

  • franc avatar
   franc @ Κυθήριος 27/10/2012 22:53:28

   Αυτό κι αν είναι σημείο των καιρών...Εχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου.
   Ειναι προφανές οτι η τελευταία χώρα του σημερινού κόσμου που θα πήγαινε στον κομμουνισμό είναι η Ρωσία σήμερα...Αυτοί ξέρουν καλά τι σημαίνει...

  • Mara avatar
   Mara @ Κυθήριος 27/10/2012 23:02:24

   Χα χα! Κυθήριε δεν παίζεσαι....

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Κυθήριος 28/10/2012 09:21:11

   Aφου στο συνεδριο του κομματος του Πουτιν προσκεκλημενη ηταν η ΝΔ που πηγε με το Σιμο Κεδικογλου που μιλαει ρωσικα που θα παει και η εφημεριδα;
   Δεν ειναι ετσι ομως τα πραγματα στην Κυπρο.Απο την Ελλαδα υπηρχε αντιπροσωπεια της ΝΔ αλλά απο την Κυπρο του ΑΚΕΛ καθως η εκει δεξια ειναι αυστηρως δυτικων προδιαγραφων.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ ψυχραιμια 29/10/2012 20:28:58

    Ναι. Ανανικιά.

 11. Alexandroupoli online avatar
  Alexandroupoli online 28/10/2012 03:33:36

  Σχετικά με την παρουσία Ρώσικου πλοίου και ναυτών σε πανηγυρισμούς απελευθερώσεων στην Αλεξανδρούπολη και ποιο είναι το νόημα τέτοιων κινήσεων, που ρωτάει ο aris. A:

  Η Αλεξανδρούπολη ιδρύθηκε το 1878 από Ρώσους όταν είχα καταλάβει την περιοχή κατα τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο. Τότε στο σημείο που βρίσκεται η Αλεξανδρούπολη υήρχε ένα μικρό ψαροχώρι το Δεδεαγάτς. Η στρατηγική θέση του σημείοιυ και η ύπαρξη λιμανιού παρακίνησε τους Ρώσους να ιδρύσουν μια σύγχρονη πόλη.

  Το 9ο Σύνταγμα της 3ης Μεραρχίας στρατοπέδευσε στην περιοχή και Μηχανικοί του Συντάγματος με εντολή του Διοικητή τους σχεδίασαν το ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης το οποίο στηρίχθηκε στο σχέδιο πόλης της Οδησσού. Η πόλη αναδείχθηκε και επεκτάθηκε με ένα σχέδιο με ευθείες και μεγάλες οδούς και λεωφόρους. Επίσης, οι Ρώσοι πραγματοποίησαν την ύδρευση της πόλης, και προετοίμασαν την υλοποίηση του συμβόλου της Αλεξανδρούπολης, του Φάρου ο οποίος κατασκευάστηκε το 1880.

  Πριν μερικά χρόνια στο κέντρο της πόλης κατά τη διάρκεια ανοίγματος θεμελίων για οικοδομή βρέθηκε νεκροταφείο Ρώσων αξιωματικών και στρατιωτών που είχαν σκοτωθεί κατά την διάρκεια του πολέμου και που είχαν πεθάνει αργότερα από επιδημία τύφου. Οι περισσότεροι ήταν από την πόλη Σοσνόβυι Μπορ, κοντα στην Αγία Πετρούπολη.

  Στη μνήμη αυτών των στρατιωτών και στην προσφορά τους στον τόπο μας, σε συνεργασία με το Ρώσικο προξενείο της Θεσσαλονίκης δημιούργηθηκε μνημείο στην πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου, όπου τοποθετήθηκαν τα οστά των ρώσων στρατιωτών.

  Σε απόδοση τιμής από την Αλεξανδρούπολη στη μνήμη των Ρώσων αξιωματικών και στρατιωτών του 9ου Συντάγματος που έχασαν τη ζωή τους και ενταφιάστηκαν εδώ, καθώς και στους Ρώσους του Συντάγματος Μηχανικού που σχεδίασαν το ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης η Αλεξανδρούπολη αδελφοποιήθηκε με την πόλη Σόσνοβυι Μπορ από όπου καταγόταν η πλειοψηφία των αξιωματικών και στρατιωτών. Από το Σοσνόβυι Μπορ κατάγεται επίσης η σύζυγος του Πούτιν.

  Το ρώσικο πλοίο και οι ναύτες ήρθαν πέρυσι την 28η Οκτωβρίου για να συμμετέχουν στα εγκαίνια του Μνημείου και στο Τρισάγιο που έγινε στη μνήμη των πεσόντων στρατιωτών. Βλέπετε κάποια κράτη τιμούν με το καλύτερο τρόπο τους προγόνους τους και αυτούς που θυσιάστηκαν για την πατρίδα τους.

  Αυτά για να μην βλέπουμε πάντα και παντού ύποπτες κινήσεις και σενάρια.

  • Αντιρωσος avatar
   Αντιρωσος @ Alexandroupoli online 28/10/2012 07:53:58

   Η Αλεξανδρουπολη απελευθερωθηκε το 1878 απο τους Ρωσους για να δωθει στη Βουλγαρια με την συνθηκη του Αγιου Στεφανου σαν ενα μερος του ευρυτερου σχεδιου των Ρωσων να καταστησουν την Βουλγαρια την δυνατοτερη συμμαχο τους στα Βαλκανια με προσβαση στη μεσογειο.

   Ξυπνατε και μη ψαχνετε για συμμαχους εκει που ποτε δεν ειχαμε.

 12. alex23 avatar
  alex23 28/10/2012 06:57:28

  η ρωσια δεν θα ελεγε οχι στην συμμετοχη της στην αντληση του ορυκτου μας πλουτου..στην χειροτερη θα κανει αντιπερισπασμο και θα αποκτησει ακομα ενα χαρτι για το παζαρι των ενεργειακων των πολων..

 13. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 28/10/2012 08:18:47

  Διαβάζω την ιστοσελίδα :Η Ρωσία τώρα, εδώ και λίγο καιρό. Τώρα ,περιχαρής, θα αγοράζω και τον Ελεύθερο Τύπο κάθε Σάββατο. Πρέπει να ενισχύσουμε τις καλές σχέσεις φιλίας με τη Ρωσία.

 14. Στάθης avatar
  Στάθης 28/10/2012 14:11:19

  Επίσης σημειώνω και την παρουσία Ρωσικού ναυτικού αγήματος στους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου στις ΣΠέτσες, το οποίο καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο! Υπάρχει σχετικό βίντεο στο ΥΤ. Οι Ρώσοι γνωρίζουν να τιμούν τους πατριωτικούς αγώνες και εκτιμούν ιδιαίτερα την φιλοπατρία σε φίλους και εχθρούς...Οι παλιοί Σοβιετικοί ηγέτες έλεγαν μεταξύ τους ότι στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου ναι μεν έβλεπαν τον Ρέηγκαν σαν μέγιστη απειλή, αλλά εκτιμούσαν πολύ τα πατριωτικά κίνητρά του, εκφράζοντας έτσι τον σεβασμό προς τον θανάσιμο αντίπαλό τους.

 15. χρηχα avatar
  χρηχα 28/10/2012 23:18:41

  Η Ρωσία είναι για εμάς η επέκταση της Βαλκανικής μας ενδοχώρας....
  έχει μια τεράστια αγορά .....
  Ξέρει κανείς γιατί δεν έχουμε πρόσβαση σε αυτήν;

  Ξέρει κανείς γιατί δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ τακτικό δρομολόγιο από κάποιο λιμάνι της βόρειας Ελλάδας προς την Ρωσία....;

 16. TARAMAS avatar
  TARAMAS 29/10/2012 01:09:26

  Εγώ πάλι δεν αντιλαμβάνομαι πως η έκδοση ενός προπαγανδιστικού εντύπου ("...έκδοση εφημερίδα-ενθέτου στη χώρα μας αναλαμβάνει η επίσημη εφημερίδα του Κρεμλίνου και της ρωσικής κυβέρνησης") αποτελεί άνοιγμα ή στήριγμα ή κάτι που θα μας ωφελούσε εμάς. Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν, εμείς τι συμφέρον έχουμε από αυτό; Αν μας αγαπάνε ας μας δώσουν κάνα ρούβλι.

 17. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/10/2012 21:15:28

  Ο Βαρβάκης ο πειρατής με τα χαβιάρια του μπήκε στην μέση.
  ¨Οπως γοήτευσε την Μ. Αικατερίνη, κάτι θα τρέχει και με τον Βλαδίμηρο (με το ...."άλλο του εγώ", εννοείται).
  Τυχαία η σύμπτωση με την προβολή της ταινίας; Δεν νομίζω!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.