#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/01/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ρωσικά ναυτικά γυμνάσια στη ΜεσόγειοΜε την αυγή του 2013, η Μόσχα θέλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα, ότι η περιοχή όπου θα γίνουν οι ναυτικές ασκήσεις έχουν για την ίδια ιδιαίτερη σημασία και ενδιαφέρον σε όσα εξελίσσονται. Αυτό έχει να κάνει και με τις εξελίξεις στη Συρία, και με τον υπο διαμόρφωση ενεργειακό χάρτη στο χώρο των δύο θαλασσών όπου και τα γυμνάσια και πολλά άλλα. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι στην επίσημη αναφορά του υπουργείου γίνεται λόγος για γυμνάσια το μέγεθος των οποίων είναι πρωτοφανές τις τελευταίες δεκαετίες.

Δεκάδες καράβια απο τους στόλους της Βαλτικής, της Βόρειας, της Μαύρης θάλασσας και του Ειρηνικού θα συντονίσουν τις ενέργειες και την ισχύ τους έτσι ώστε να δοκιμάσουν να αντιπαρατεθούν σε κινδύνους τρομοκρατικούς, πειρατικούς. . .

Στους δύο αυτούς τομείς πολύ μικρότερες αρμάδες τα κατάφεραν περίφημα τα προηγούμενα χρόνια. Ετσι τώρα η ρωσική ναυτική ηγεσία επιχειρεί να διαπιστώσει και που αλλού μπορεί και θα χρειαστεί  να χρησιμοποιήσει την ισχύ του ναυτικού της. Αν και στο άμεσο μέλλον έχει ληφθεί απόφαση για ενίσχυση του στόλου της Απω Ανατολής( Ειρηνικού) με νέας γενιάς καράβια, άρα εκεί προβλέπεται σύντομα το θέατρο των εξελίξεων για τα συμφέροντα της Ρωσίας, ωστόσο, τα γυμνάσια, προς το παρόν θα γίνουν στον άξονα Μαύρη θάλασσα-Μεσόγειος, με επίκεντρο την Ανατολική πλευρά αυτής.

Την παραμονή των Χριστουγέννων είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε, στον Πειραιά, το εντυπωσιακό θωρηκτό, αντιτορπιλικό "Μοσκβά" το οποίο με το συνοδευτικό " Σμετλίβιι" ήταν αγκυροβολιμένα για λίγες μέρες. Η εντύπωση που αποκομίζει κανείς απο μια επίσκεψη σε τέτοιου επιπέδου πολεμικά πλοία είναι δυνατή. Οχι μόνο γιατί ακούς ότι τα ραντάρ καλύπτουν όλη τη. . . Μεσόγειο, όχι μόνο γιατί φέρει πάνω του 64 συστοιχίες των γνωστών στην Ελλάδα και την Κύπρο, αντιπυραυλικών συστημάτων Σ-300, ούτε, ίσως, γιατί είναι το ίδιο θωρηκτό, με άλλη-τότε- ονομασία, το οποίο κλήθηκε να φιλοξενήσει πάνω του τη συνάντηση κορυφής Γκορμπατσόφ-Μπούς, το 1989, στα ανοικτά της Μάλτας.

Αλλά κυρίως διότι σε συνδυασμό με τους άλλους ναυτικούς σχηματισμούς της Ρωσίας, ήδη αρκετές βδομάδες τώρα και άλλες τόσες στη συνέχεια δίνουν το τόνο στην ευρύτερη περιοχή μας. Ο παράγων της ασφάλειας στη σύγχρονη εποχή εξακολουθεί να στηρίζεται πάνω. . . στα όπλα. Με αυτά άλλοι επιβάλλουν "δημοκρατία", αφού πριν οι ίδιοι έχουν προκαλέσει χάος, για να έρθουν στη συνέχεια να τεθούν επικεφαλής της διαδικασίας. . . ασφάλειας!

Η Μόσχα το έζησε αυτό πολλές φορές, το πιο πρόσφατο επισόδιο ήταν ο τυχοδιωκτισμός του Σαακασβίλι στη Νότια Οσετία τον Αύγουστο 2008, ο ρόλος της Ουάσιγκτον και η φαρισαική "υστερία" της Ε. Ε. Απο τότε στη Ρωσία έπαψαν να έχουν αυταπάτες για τις επιδιώξεις της Ουάσιγκτον και τις καθε φορά λεκτικές υποσχέσεις περί εκτίμησης των ρωσικών συμφερόντων, στον Καύκασο, την Αν. Ευρώπη, τα Βαλκάνια κ. α.

Τα γυμνάσια μέσα στο μήνα στη Μεσόγειο, δεν έχουν στόχο την όποια αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, απλά πιστοποιούν ότι το Κρεμλίνο στην ευρύτερη αυτή περιοχή και συμφέροντα έχει και δυνάμεις να στηρίξουν τα συμφέροντα αυτά. Ο καθένας ας το πάρει υπ΄όψιν του.

http://rbth.gr/articles/2013/01/03/rosika_naytika_gymnasia_sti_mesogeio_19091.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ewiak Ryszard avatar
  Ewiak Ryszard 05/01/2013 20:32:21

  Δυστυχώς, ένας άλλος παγκόσμιος πόλεμος είναι αναπόφευκτος, όπως ο θάνατος, αλλά όχι ακόμα. Η Αγία Γραφή λέει: «Και [ο βασιλιάς του βορρά] θα γυρίσει στη γη του με μεγάλη ποσότητα αγαθών [1945], και η καρδιά του θα είναι εναντίον της άγιας διαθήκης [αθεϊστικό κράτος ]. Και θα ενεργήσει [υψηλή δραστηριότητα στη διεθνή σκηνή] και θα γυρίσει στη γη του [1991-1993. Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και της Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Τα ρωσικά στρατεύματα επέστρεψαν στη γη τους]. Τον προσδιορισμένο καιρό θα επιστρέψει [κρίση, η οποία θα επισκιάσει την Μεγάλη Ύφεση, η διάλυση όχι μόνο της ευρωζώνης, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Πολλές χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ θα επιστρέψει στη ρωσική σφαίρα επιρροής]. Και θα μπει στα νότια [Γεωργία]· αλλά δεν θα είναι όπως την πρώτη φορά [1921] και όπως την τελευταία φορά [2008]». (Δανιήλ 11:28, 29) Στη συνέχεια οι ΗΠΑ θα επιτεθεί η Ρωσία. (Δανιήλ 11:30α)

  Ο Μωυσής έγραψε: «Και πλοια από πλευρά της Κιττίμ [το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ], και θα ταλαιπωρήσουν τον Ασσουρ [Ρωσία], και θα ταλαιπωρήσουν τον Εβερ [άλλους εχθρούς, όπως το Ιραν και η Κίνα]». (Αριθμοί 24:24α)

  Θα είναι ένα πυρηνικό πόλεμο. (Αποκάλυψη 6:4) «Μαχαιρα μεγαλη» = πυρηνικό όπλο. Αυτό είναι «η αρχή της γέννησης τύψεις». (Ματθαίος 24:7, 8).

 2. Spiros avatar
  Spiros 06/01/2013 12:26:10

  Κάθε τέλος και μια καινούργια Αρχή!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.