#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/04/2011 19:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ρωγμή σε αντιδραστήρα στη ΦουκουσίμαΡωγμή εντοπίστηκε στον αντιδραστήρα Νο2 του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα και νερό μολυσμένο με ραδιενέργεια χύνεται στη θάλασσα, ανακοίνωσε η εταιρία Tepco που διαχειρίζεται το εργοστάσιο. Η ραδιενέργεια, σύμφωνα με την εταιρία, μετρήθηκε στα 1.000 μιλισίβερτ την ώρα.

Η Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να αρχίσει την έγχυση τσιμέντου στη ρωγμή για να σταματήσει την διαρροή.

«Με τα επίπεδα ραδιενέργειας να αυξάνονται στο θαλασσινό νερό κοντά στο εργοστάσιο, προσπαθούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό και αυτή μπορεί να είναι μία πηγή. Εξετάζουμε δείγματα νερού από το σταθμό και από τη θάλασσα και δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά μέχρι να δούμε τα αποτελέσματα», δήλωσε ο Χιντεχίκο Νισιγιάμα, υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας της Ιαπωνίας.

Εν τω μεταξύ, ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν επισκέφτηκε για πρώτη φορά την περιοχή της βορειο-ανατολικής Ιαπωνίας που επλήγη από το καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι πριν από τρεις εβδομάδες.

Ο Ναότο Καν έφτασε με ελικόπτερο από το Τόκιο στο μικρό λιμάνι Ρικουζετακάτα (περιφέρεια της Ιουάτε) που καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς. Περίπου 1.000 κάτοικοι της πόλης έχασαν τη ζωή τους και 1.300 αγνοούνται.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με εθελοντές πυροσβέστες και με άστεγους και τους υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να τους βοηθήσει. Επίσης ο Καν δήλωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την θαλάσσια βιομηχανία της περιοχής που δέχτηκε ισχυρό πλήγμα από το τσουνάμι.

Στις 12 Μαρτίου, μια ημέρα μετά τον σεισμό, ο πρωθυπουργός είχε πετάξει με ελικόπτερο πάνω από το πυρηνικό εργοστάσιο και είχε ενημερωθεί για τις ζημιές που έχει υποστεί.

Για την ενέργειά του αυτή επικρίθηκε από βουλευτές, οι οποίοι επισήμαναν πως εξαιτίας του καθυστέρησε η κρίσιμη επιχείρηση με στόχο τον έλεγχο και τη μείωση της πίεσης στον αντιδραστήρα Νο 1 του εργοστασίου.

Χθες Παρασκευή, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε πως η κατάσταση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα «παραμένει πολύ σοβαρή».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. The Saint avatar
  The Saint 03/04/2011 04:33:29

  Μετά απο αυτη τη ρωγμή, είναι επείγουσα ανάγκη να βρεθεί τι πρέπει να ρίξουν στις ανθρώπινες εγκεφαλικές ρωγμές, που εξ'αιτίας τους δημιουργούνται τέτοια ατυχήματα που στοιχίζουν (άμεσα η έμμεσα) σε ανθρώπινες ζωές, αλλά και -κυρίως σε καταστροφή της φύσης και εμμέσως του ζωικου βασιλείου.

  Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται τόσο απερίσκεπτα μιά τοσο επικίνδυνη μορφή ενέργειας, χωρίς τις -τουλάχιστον- απαραίτητες προφυλάξεις.
  Σε μιά χώρα δε, με τόσο έντονη σεισμική δραστηριότητα, όπως η Ιαπωνία, θα επιβάλλετο να ισχύουν ακόμη αυστηρότεροι κανονισμοί ασφαλείας απο τους διεθνείς. (και σχέδια "διαφυγής" σε περίπτωση ατυχήματος, όχι ένα, αλλα πολλά...)
  Αλλά είπαμε, πρέπει πρώτα να κλείσουν οι ρωγμές...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.