14/10/2009 13:15
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ρεκόρ κατατάξεων στον αμερικανικό στρατό λόγω ανεργίαςΗ οικονομική ύφεση συνετέλεσε, ώστε οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, να πετύχουν τους μεγαλύτερους αριθμούς στρατολόγησης νέων, από την εποχή (λίγο μετά το Βιετνάμ) που μετατράπηκαν σε πλήρως εθελοντικές, όσον αφορά στη στελέχωσή τους. Οι στρατολόγοι πέτυχαν ή και ξεπέρασαν όλους τους στόχους που είχαν βάλει, σημειώνοντας ρεκόρ κατατάξεων για ολόκληρη τη χρονική περίοδο από το 1973 έως και σήμερα, εκπλήσσοντας ακόμη και το ίδιο το Πεντάγωνο. Εκτός από την βασική αιτία, που είναι η αυξημένη ανεργία, οι κατατάξεις σημείωσαν άνοδο λόγω διάφορων άλλων παραγόντων, όπως η προσφορά μπόνους, η μείωση των απωλειών στο Ιράκ, και κυρίως ο τεράστιος προϋπολογισμός που διατίθεται από το πεντάγωνο για τη στρατολόγηση νέων, και που ανέρχεται σε $10.000 για τον κάθε υποψήφιο στρατεύσιμο.

Εκτός από τους αριθμούς, όπως φαίνεται, ανέβηκε κατακόρυφα και το επίπεδο των εθελοντών, με αποτέλεσμα το 95% από αυτούς να διαθέτει πλέον και απολυτήριο λυκείου. Οι αξιωματούχοι του πενταγώνου πλέουν σε πελάγη ευτυχίας και είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας τους, είχαν υποστεί μείωση σε όλα τα επίπεδα, λόγω των πολλών ανοιχτών πολεμικών μετώπων στη διάρκεια των τελευταίων ετών. Οι ειδικοί αναλυτές προειδοποιούν πάντως, πως ο πλήρως εθελοντικός στρατός, μπορεί να συναντήσει δυσκολίες καθώς αναγκάζεται να εξαντλήσει τις πεπερασμένες δυνατότητές του. Όπως λέει ένας από αυτούς: «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το εάν και το πότε ο στρατός θα χτυπηθεί από μαζικές λιποταξίες ή από άτομα που απλά δεν θέλουν  να παραμείνουν σε αυτόν…».

Washington Post

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.