#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/01/2011 18:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ρεκόρ κατασχέσεων ακινήτων στις ΗΠΑΜπορεί κατά το STRATFOR  η αμερικανική οικονομία να προβλέπεται ευοίωνη για το 2011, όμως η κρίση και η ανεργία έχουν οδηγήσει πάρα πολλούς Αμερικανούς στην αδυναμία αποπληρωμής των στεγαστικών τους δανείων.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι αμερικανικές τράπεζες κατέσχεσαν περισσότερες από ένα εκατομμύριο κατοικίες μέσα στο 2010, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών, και μάλιστα παρά τη μεγάλη πτώση κατασχέσεων που σημειώθηκε στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.
Το 2011 θα είναι μάλλον χειρότερο σύμφωνα με τους ειδικούς, και οι κατασχέσεις κατοικιών αυτών που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια, μπορεί να αγγίξουν το 1.2 εκατομμύριο. Και το χειρότερο; Οι τράπεζες προχωράνε σε κατασχέσεις πολύ περισσότερων ακινήτων από όσα μπορούν να πουλήσουν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα τεράστιο μπλοκάρισμα που δεν θα ξεκαθαρίσει έως και το 2013.
Συνολικά έχουν επηρεαστεί κάπου 2.900.000 κατοικίες, και ο αριθμός αυτός θα ήταν σημαντικά μεγαλύτερος αν δεν σημειώνονταν πτώση των τραπεζικών κατασχέσεων στο τελευταίο τρίμηνο.

S.A.-NPR

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 13/01/2011 19:05:36

  "Οι τράπεζες προχωράνε σε κατασχέσεις πολύ περισσότερων ακινήτων από όσα μπορούν να πουλήσουν".
  Όλο του ζουμί είναι εδώ. Άν ισχύει, η αγορά ακινήτων θα παραμείνει πτωτική, απαξιωτική. Το ρευστό που τρομπάρει η FED δεν μπορεί να επενδυθεί σε ακίνητα. "Δεν πιάνεις το μαχαίρι ενώ πέφτει". Η λοιπή εσωτερική καταναλωτική αγορά είναι επίσης απαγορευτική για επενδύσεις λόγω της ανεργίας που συμπιέζει τη ζήτηση. Φαύλος κύκλος, έτσι η ανεργία επιταχύνεται. Αυτή είναι η περιβόητη κευνσιανή Liquidity Trap, που αναγνωρίζει πρόσφατα ο Στίγκλιτς.
  Που θα πάνε τα δολλάρια που κόβει η FED; Σε επενδύσεις εκτός ΗΠΑ: Ενέργεια, πρώτες ύλες (απευθείας σε futures ή σχετικές μετοχές), αλλά και κερδοσκοπικές κινήσεις του χρηματοπιστωτικού με το Δημόσιο χρέος στην Ευρώπη.
  Παίζουν με τη φωτιά. Κάποιοι θα χάσουν πολλά λεφτά. Οι Κινέζοι θέλουν χρηματοπιστωτική ισορροπία αλλά με το γιουάν αφύσικα χαμηλά. Να πουλάνε εμπορεύματα τους ενδιαφέρει. Αλλά έχουν απίστευτα αποθέματα και είναι τρομερά ευέλικτοι και πανούργοι.
  Ο Τρισέ άν και έχει μπλέξει με άχρηστους πολιτικούς στην Ευρωζώνη, την έχει καλά στημένη στους καζινάδες. Κάποια στιγμή η τρέλα με την πρέσα θα σταματήσει, το είδαν πρόσφατα ακόμη και ο Μπερνάνκι με τον Γκρίνσπαν. Τότε θα έλθει η στιγμή της αλήθειας για τον Ομπάμα, και θα δείξει άν είναι ηγέτης ή όχι.
  Ακόμα δεν ξέρουμε που θα καθήσει η μπίλια.

  • tiramola avatar
   tiramola @ Ο Θείος 13/01/2011 19:45:49

   Πολύ καλό το σχόλιό σου Θείε.
   Όσον αφορά τον Ομπάμα και όσο ακόμα διατηρεί τον τίτλο του πλανητάρχη, ο Ρίτσαρντ Γουόλφ του δείχνει το δρόμο που θα μπορούσε με τη σειρά του να αποτελέσει μπούσουλα για τους ηγέτες της ΕΕ.
   Το 1% των πλουσιότερων Αμερικανών κατέχουν χαρτοφυλάκια μετοχών και ομολόγων 12.7 τρις.
   Αν ο εγγονός του μπαρμπα Θωμά έβαζε φόρο 10% θα μηδένιζε το έλλειμμα χωρίς να πειράξει τα σπίτια τους, τα οικόπεδά τους και τα χρυσαφικά τους.
   Η απαγόρευση των off shore και ο επαναπατρισμός κεφαλαίων θα ήταν επίσης μιά δυναμική κίνηση με συναπόφαση των ηγετών του Δυτικού κόσμου.
   Για κάποιους λόγους όμως στην σύγχρονη "Δημοκρατία" μας αυτές οι κινήσεις είναι απαγορευτικές....

   • neotera avatar
    neotera @ tiramola 13/01/2011 19:59:28

    Τις απαγορευμένες κινήσεις που διαχωρίζουν το δημόσιο από το ιδιωτικό χρήμα εναπόκειται σε εμάς να τις τολμήσουμε. Το θέμα είναι πολιτικό στην ουσία της πολιτικής από την οποία οι αμερικάνοι απέχουν. Εμείς οι ευρωπαίοι και ιδίως οι έλληνες που προπορεύονται ως "πείραμα" στην καταστροφή, έχουμε την ανάλογη πολιτική κουλτούρα να γεννήσουμε ξανά Δημοκρατία. Χρειάζεται να ζοριστουμε κι άλλο αρκετά βέβαια...

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ tiramola 14/01/2011 13:20:28

    τιραμόλα, αυτά τα περί φορολόγησης (των πλουσιότερων, αν κατάλαβα καλά) και μηδενισμού του ελλείμματος τα έχεις πει εδώ στους δικούς σου ? ή δεν σε ακούνε?

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ tiramola 14/01/2011 13:32:56

    Τιραμόλα, άν ο εγγονός του μπαρμπα Θωμά κάνει τέτοιο πράγμα με δική του πρωτοβουλία, οι ΗΠΑ μάλλον θα γίνουν η πρώτη χώρα στην ιστορία με 2 εμφυλίους. Και ίσως αυτή τη φορά οι Νότιοι φθάσουν μέχρι το Βέρμοντ.
    Άν το κάνει, θα το κάνει αργότερα, ως απόρροια έξωθεν καταναγκασμού, "πιεζόμενος".
    Πιθανότατα το θέλει κατά βάθος, αλλά ξέρει ότι τώρα δεν μπορεί. Ακόμα. Ίσως αύριο. Θα το σερβίρει ως αναγκαιότητα, όχι δική του πρωτοβουλία: "Βλέπετε μάγκες, μας στρίμωξαν οι διάολοι οι Κινέζοι, θα σορτάρουν το δολλάριο και πάμε στην άβυσσο. Βάλανε το φόρο οι Ευρωζωνικοί, μαζεύουν και οι Ελβετοί χρυσάφι κάτω από το Λευκό όρος σαν τους Νιμπελούγκεν, άν εμείς συνεχίσουμε έτσι, τελειώσαμε. Δεί δε χρημάτων...".
    Το έργο έχει αρκετές πράξεις ακόμα, μέχρι να φθάσουμε στην κάθαρση.

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 13/01/2011 19:26:32

  "Αποφασιστικής σημασίας είναι η αξιοπιστία των πολιτικών της εκτελεστικής εξουσίας σε όλους τους τομείς", είπε ο κ. Τρισέ σήμερα.
  Μοιραίο είναι, σε κάθε δάσκαλο τυχαίνουν πότε-πότε κŵλόπαιδα στην τάξη.

 3. rage avatar
  rage 14/01/2011 14:33:20

  μα εγω ήμουν σίγουρος ότι η κρίση έχει αρχίσει να τελειώνει στην αμερική!
  Εκεί δεν είναι που οι νεοφιλελεύθερες επιλογές πρωτοπορούν και μας δείχνουν ότι δεν υπάρχει αλλος τρόπος κλπ κλπ κλπ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.