#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/12/2012 21:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην ΙταλίαΡαγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις στην Ιταλία μετά την παραίτηση του του Μάριο Μόντι από τη θέση του πρωθυπουργού. Ο Μόντι πήγε στον πρόεδρο της χώρας, Τζ. Ναπολιτάνο και υπέβαλε την παραίτησή του, όπως είχε πει άλλωστε ότι θα κάνει μόλις ψηφιστεί ο πρϋπολογισμός. Η ιταλική βουλή ενέκρινε τον προϋπολογισμό για το 2013 με 309 ψήφους υπέρ, 55 κατά και 5 αποχές και άνοιξε ο δρόμος για τη φυγή του Μόντι. Τις επόμενες ημέρς θα κληθούν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων προκειμένου να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για τις εκλογές που θα γίνουν στα τέλη Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η πολιτική κρίση ξέσπασε μετά την απόφαση του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση. Ωστόσο, η Ιταλία βρίσκεται σε δύσκολη θέση και από οικονομικής άποψης. Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι μπορεί μέσα στο 2013 να υπάρξουν άσχημα νέα για την ιταλική οικονομία η οποία αν «σκάσει» μπορεί να συμπαρασύρει όλη την Ευρώπη.

Για το λόγο αυτό είναι σημαντική η εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα και η δρομολόγηση της συμφωνίας για μείωση του χρέους μέχρι το 2020 μέσω κουρέματος. Φανταστείτε να αποφάσιζαν οι Ευρωπαίοι με μια Ιταλία να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Το πιθανότερο θα ήταν να άφηναν την Ελλάδα στη γωνία για να σώσουν τους Ιταλούς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. asterix5 avatar
  asterix5 21/12/2012 21:59:25

  Κι έτσι τώρα, το πείραμα "Ελλάς και άλλα γουρουνάκια" του 2-4% της Ευρωπαικής οικονομίας, έδειξε στους Υπερτραπεζίτες οτι αντέχουν κι άλλη φτώχεια οι "Νότιοι" αφού δεν τολμούν να ξεσηκωθούν.
  Πάνω όμως που πήγαν να χαρούν, τώρα αρχίζει το πραγματικό πρόβλημα της κρίσης, που ήταν εξ αρχής η Ιταλία. Να δούμε θα την υποτάξουν κι αυτήν επιβάλοντάς της τον Μόντι?
  Οπότε πάμε για δεκαετίες λιτότητας για να σιγουρέψουν τα κέρδη τους που τα αποθηκεύουν και τα ακινητοποιούν σε ράβδους χρυσού στα υπόγεια των offshore τραπεζών τους...

  • blue nile avatar
   blue nile @ asterix5 22/12/2012 02:47:21

   ...πες'τα...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ asterix5 22/12/2012 10:19:31

   Μόλις οριστικοποιήθηκε το ποια χώρα θα κάνει μπουμ πρώτη και θα προκαλέσει τη διάσπαση της ευρωζώνης...

 2. blue nile avatar
  blue nile 22/12/2012 03:02:02

  Μας ζαλίσανε τόσο καιρό με την πολυπόθητη διατήρηση μας στην ευρωζώνη η οποία εδώ και καιρό αποσυντίθεται.
  Σύντομα όλη η Ευρώπη θα καταλάβει τις τραγικές συνέπειες της ολέθριας απόφασης να επιβληθούν περιοριστικές πολιτικές λιτότητας μεσούσης της μεγαλύτερης μετά το 1929 Κρίσης.
  Όταν ΗΠΑ , Κίνα , Βρετανία , Ινδία, ασιατικές τίγρεις επέλεξαν επεκτατικές νομισματικές και δημοσιονομικές πολιτικές την ίδια ώρα που η Ευρώπη λειτουργούσε με το σκεπτικό της ήσσονος προσπάθειας σαν κανονικός ταζμπατζής.
  Άφησε τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και φρόντισε με τα μνημόνια να ανακεφαλαιοποιούνται οι χρεωκοπημένες γερμανικές τράπεζες από τις τσέπες του Γερμανού φορολογούμενου που του πιπιλίζαν τα αυτιά ότι τα λεφτά του πάνε στον τεμπέλη νότο.
  Το ντόμινο που ξεκίνησε με την Ελλάδα συνεχίζεται και για να ένα πράγμα να είστε σίγουροι:
  Εδώ κατάφεραν να πείσουν το λαό ότι με το μνημόνιο πληρώνει δικές του αμαρτίες και να περιορίσουν έτσι τις αντιδράσεις.
  Όταν η κρίση χρέους στην Ελλάδα είναι απλά ένα μέρος του συστημικού προβλήματος της ευρωζώνης που συνεχίζει να υπάρχει χωρίς να υπάρχει ένας συνολικός τρόπος αντιμετώπισης του.
  Γιατί πολύ απλά αν είχαμε μείνει στην δραχμή θα μπορούσαμε με μια σημαντική υποτίμηση να αντιμετωπίσουμε την Κρίση χωρίς τέτοια βίαιη φτωχοποίηση. Και τώρα δεν μπορούμε να γυρίσουμε στη δραχμή.
  Να είστε σίγουροι ότι ούτε οι Ιταλοί ούτε και οι Γάλλοι (των οποίων τη πόρτα θα χτυπήσουν γρήγορα οι κερδοσκόποι) θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια και τότε θα σημάνει το τέλος της ευρωζώνης με την Γερμανία να είναι η πρώτη που θα την κάνει Λούης...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ blue nile 22/12/2012 10:21:50

   Το θέμα είναι πως αν διαλυθεί το ευρώ, τώρα που τα χρέη σου είναι σε ευρώ και σε μεγάλο ποσοστό διακρατικά, διαγράφονται λόγω ανύπαρκτου νομίσματος προς αποπληρωμή. Αυτό δε θα γινόταν αν πήγαινες σε δραχμή πριν. Απλά θα αυξανόταν γεωμετρικά το χρέος λόγω ραγδαίας υποτίμησης νομίσματος. Τώρα και να διαλυθεί η ευρωζώνη θα κερδίσεις κάτι. πριν μόνο χαμένος -οικονομικά- θα ήσουν για την πρώτη δεκαετία.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Γεώργιος Τ. 22/12/2012 12:55:58

    Επίσης το ουσιαστικό συμμάζεμα των δημοσιονομικών που μπορεί να προκύψει από την εφαρμογή των πολιτικών που μας επιβλήθηκαν μπορεί να σηματοδοτήσει ένα καλύτερο ξεκίνημα για την οικονομία μας, ό,τι και να συμβεί διεθνώς...

 3. sunra avatar
  sunra 22/12/2012 08:47:44

  Δεν θα μπορέσει όμως αγαπητέ Blue Nile να την κάνει για πουθενά γιατί βλέπεις βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης με τις Αμερικάνικες βάσεις μόνιμες στο έδαφός της και απόλυτα εξαρτημένη απ' τους άλλους για τα ακριβά και εν πολλοίς άχρηστα πολυτελή βιομηχανικά προιόντα της...Εξ άλλου δεν έχει πάψει να είναι διαρκώς υπόδικη για τις πολεμικές αποζημιώσεις που δεν έχει ξοφλήσει ακόμα, όχι μόνο για την Ελλάδα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.