#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/06/2013 15:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πώς η NSA κατασκόπευε τα γραφεία της ΕΕΗ Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) κατασκόπευε την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΗΠΑ τοποθέτησε κοριούς στα γραφεία της ΕΕ στην Ουάσιγκτον και διείσδυσε στο δίκτυο υπολογιστών της. Κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των Βρυξελλών έγιναν επίσης στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.

Οι πληροφορίες του SPIEGEL αποδεικνύουν ότι η NSA, όχι μόνο διεξήγαγε online παρακολουθήσεις ευρωπαίων πολιτών, αλλά επίσης έβαλε στο στόχαστρο συγκεκριμένα κτίρια θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι πληροφορίες προέρχονται από απόρρητα έγγραφα που έκανε γνωστά ο πληροφοριοδότης Έντουαρντ Σνόουντεν. Ένα «άκρως απόρρητο» έγγραφο του 2010 περιγράφει πώς η μυστική υπηρεσία επιτέθηκε στην ευρωπαϊκή διπλωματική αντιπροσωπεία στην Ουάσιγκτον.

Το έγγραφο δείχνει ότι εκτός από την εγκατάσταση κοριών στο κτίριο στο κέντρο της Ουάσιγκτον, είχαν διεισδύσει και στο δίκτυο υπολογιστών. Με τον τρόπο αυτό, οι Αμερικανοί ήταν σε θέση να έχουν πρόσβαση σε συζητήσεις που γίνονταν κατ’ ιδίαν, καθώς και σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εσωτερικά έγγραφα.

Οι επιθέσεις σε θεσμικά όργανα της ΕΕ αποκαλύπτουν μία άλλη διάσταση στο ευρύ πεδίο των κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων της NSA. Εδώ και αρκετές εβδομάδες, νέα στοιχεία για το Prism και άλλα προγράμματα παρακολούθησης έχουν αρχίσει να έρχονται στο φως από τον Σνόουντεν. Έχουν προκύψει επίσης λεπτομέρειες σχετικά με ένα παρόμοιο πρόγραμμα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, της GCHQ, με την ονομασία Tempora, με το οποίο παρακολουθούνται παγκόσμιες τηλεφωνικές και διαδικτυακές συνδέσεις.

Τα έγγραφα του SPIEGEL δείχνουν ότι η εκπροσώπηση της ΕΕ στα Ηνωμένα Έθνη δέχθηκε επίθεση με έναν τρόπο παρόμοιο με τον τρόπο παρακολούθησης που διεξήχθη στα γραφεία της στην Ουάσιγκτον. Ένα έγγραφο της NSU με ημερομηνία από τον Σεπτέμβριο του 2010 κατονομάζει ρητά τους Ευρωπαίους ως «στόχο».

Τα έγγραφα δείχνουν επίσης ότι η αμερικανική μυστική υπηρεσία ήταν υπεύθυνη για μια ηλεκτρονική επιχείρηση υποκλοπών στις Βρυξέλλες. Πριν από πέντε χρόνια σχεδόν, οι εμπειρογνώμονες ασφαλείας της ΕΕ παρατήρησαν πολλές τηλεφωνικές κλήσεις που είχαν ως στόχο προφανώς το απομακρυσμένο σύστημα συντήρησης στο κτίριο Justus Lipsius, όπου βρίσκεται το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Οι κλήσεις έγιναν σε αριθμούς που ήταν πολύ κοντά με εκείνους που χρησιμοποιήθηκαν για την απομακρυσμένη διαχείριση του τηλεφωνικού συστήματος του κτιρίου.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας κατάφεραν να εντοπίσουν  τις κλήσεις προς το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στο προάστιο των Βρυξελλών Evere. Μια ακριβής ανάλυση έδειξε ότι οι επιθέσεις στο σύστημα τηλεπικοινωνιών είχαν προέλθει από ένα κτιριακό συγκρότημα που βρισκόταν ξεχωριστά από το υπόλοιπο αρχηγείο του ΝΑΤΟ που χρησιμοποιήθηκε από τους εμπειρογνώμονες της NSA.

Η έρευνα του εξ αποστάσεως συστήματος συντήρησης έδειξε ότι είχε κληθεί αρκετές φορές από αυτό ακριβώς το συγκρότημα του ΝΑΤΟ. Κάθε κράτος μέλος της ΕΕ διαθέτει δωμάτια στο κτίριο Justus Lipsius, που μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τους υπουργούς της ΕΕ. Έχουν, επίσης, συνδέσεις τηλεφώνου και Internet στη διάθεσή τους.

spiegel.de

ΣΧΟΛΙΑ

 1. popaia avatar
  popaia 30/06/2013 18:36:07

  Και ποιά η αντίδραση της ΕΕ; Αυτό είναι το θέμα.

 2. τέστε avatar
  τέστε 30/06/2013 20:21:12

  ... και να ΄ταν μόνο αυτοί που κατασκόπευαν?

 3. thΘymios avatar
  thΘymios 30/06/2013 20:56:47

  καιρός να “την βοηθήσουμε”, “κι εμείς”, “αυτήν την N.S.A.” Θα αφήσουμε να προηγηθεί ο Berlusconi, ή θα “σκηνοθετήσουμε” εμείς πρώτοι εκλογές.

 4. The Despared avatar
  The Despared 30/06/2013 21:10:47

  Οι γνωστές μπαρούφες του spiegel χεσ... οι αμερικανοι να παρακολουθουν τον μπαροζο και την μερκελ οτι ώρα θέλουν τους το διαλύουν το μαγαζάκι που λέγεται ε.ε με το "πιστό σκυλάκι" τους την βρετανία

 5. The Despared avatar
  The Despared 30/06/2013 21:19:38

  Οι γνωστές μπαρούφες του spiegel χεσ... οι αμερικανοι να παρακολουθουν τον μπαροζο και την μερκελ εδώ οπότε γουστάρουν στέλνουν τον υπουργό οικονομικών τους στο eurοgroup.Αν αμερικάνοι "νιώσουν" οτι απειλούνται τα συμφέροντα τους από την Ε.Ε θα την τινάξουν στον αέρα με το "πιστό σκυλάκι" τους την βρετανία.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ The Despared 02/07/2013 14:26:11

   Άρα και ο Σνόουντεν λέει μπαρούφες, ε;

 6. Αντίθεσις avatar
  Αντίθεσις 30/06/2013 23:12:05

  Παλαιότερα είχε αποκαλυφθεί ότι οι Η.Π.Α. είχαν εγκαταστήσει κοριούς και παρακολουθούσαν τις συνομιλίες των εθνικών αντιπροσωπειών στα γραφεία των χωρών-μελών στην έδρα του Ο.Η.Ε. (επί του Ανατολικού ποταμού στο Μανχάταν τής Ν. Υόρκης) πριν την ψηφοφορία για την εξουσιοδότηση ή μη για επίθεση εναντίον ενός κράτους της κεντρικής Ασίας.

  Επίσης είχε αποκαλυφθεί επίσημη εντολή του υπ. εξωτερικών των Η.Π.Α. προς τους κατά τόπους πρεσβευτές των όπως προσπαθήσουν να καταγράψουν τον αριθμό πιστωτικής κάρτας των ιθαγενών αξιωματούχων με τους οποίους συναντώνται στα πλαίσια της αποστολής των (για να μπορεί να ελέγχεται το παρελθόν των, οι συνήθειές των και η εκάστοτε τοποθεσία στην οποία ευρίσκονται).

  Εξεπλάγη λοιπόν κανείς με τα τελευταία νέα;

  ΥΓ. Το άρθρο πρέπει να διαβάζεται καθημερινώς από όσες/ους ονειρεύονται φοροκάρτες, αποκλειστικώς ηλεκτρονικές -αλλά όχι ανώνυμες- συναλλαγές και κατάργηση του φυσικού χρήματος ως μέσο συναλλαγών (τα παραπάνω δείχνουν και απίστευτη αλαζονεία). Το γεγονός ότι η έδρα του Ο.Η.Ε. καθώς και των πιστωτικών ιδρυμάτων που εκδίδουν τις πιστωτικές κάρτες είναι εντός των Η.Π.Α. είναι απλώς σύμπτωση, ή μήπως όχι;

 7. HAL avatar
  HAL 01/07/2013 00:45:25

  Δε βάζει ο νους σας...

  Πάροχοι:
  Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, Paltalk, YouTube, Skype, AOL, Apple
  Περιεχόμενο:
  Αναζητήσεις, chat, e-mail, voip, forums, videos, συνδρομές, οικονομικές συναλλαγές, φωτογραφίες, αναρτήσεις
  Στόχος: άπαντες

  http://www.washingtonpost.com/wp-srv/special/politics/prism-collection-documents/

  http://www.guardian.co.uk/uk/2013/jun/16/gchq-intercepted-communications-g20-summits

  Πριν 10 χρόνια είχαν παγιδεύσει το αεροπλάνο του προέδρου της Κίνας με 27 κοριούς...

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/1382116/China-finds-spy-bugs-in-Jiangs-Boeing-jet.html

  Να προσθέσω:
  οι routers bug-αρισμένοι, οι laser έγχρωμοι printers σημαδεμένοι, πολλές δικτυακές συσκευές με ενσωματωμένη talk-back λειτουργία, οι νέοι επεξεργαστές με unique ID, οι internet πάροχοι με 18-μηνα log files για κάθε πελάτη και πολλά ακόμη...

 8. Σωτ Μητραλ avatar
  Σωτ Μητραλ 01/07/2013 15:36:32

  Η είδηση της δεκαετίας

 9. MCMLII avatar
  MCMLII 01/07/2013 22:31:51

  Αν η ΕΕ είχε σπονδυλική στήλη θα έπρεπε να παρέχει η ίδια απ' ευθείας πολιτικό άσυλο στον Σνόουντεν (αντί να το προσπαθεί το μικρό κρατίδιο του Ισημερινού), και μάλιστα να τον θέσει σε καθεστώς προστασίας μάρτυρα για μια μελλοντική δίκη για αποζημίωση από τις ΗΠΑ.

  Αλλά προφανώς δεν έχει.

  Και ύστερα θέλει να αποτελεί και παράδειγμα για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων στον κόσμο. Όταν δεν μπορεί να τα διαφυλάξει για τους ίδιους τους πολίτες της!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.