27/09/2010 15:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πύρρειος νίκη Τσάβες στις εκλογές

Το κόμμα του προέδρου της Βενεζουέλας εξασφάλισε την πλειοψηφία των εδρών στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, ωστόσο ο αριθμός των εδρών που εξασφαλίζει η αντιπολίτευση στερεί από το κυβερνών κόμμα την κατοχή των δύο τρίτων των εδρών στο κοινοβούλιο,σύμφωνα με ανακοίνωση της εκλογικής επιτροπής.

Με καταμετρημένο το μεγαλύτερο μέρος των ψήφων, το κόμμα του Τσάβες κερδίζει τουλάχιστον τις 90 από τις 165 έδρες στο κοινοβούλιο, ενώ ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης, η "Δημοκρατική Ενότητα", καταλαμβάνει τουλάχιστον 59 έδρες.

Οι υπόλοιπες έδρες, σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή, τις κερδίζουν άλλα μικρότερα κόμματα, ενώ για ορισμένες από αυτές δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί που θα καταλήξουν.

Σύμφωνα με αναλυτές καθίσταται πλέον ιδιαίτερα δύσκολο για το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSUV) του Τσάβες να περάσει βασικά νομοσχέδια όπως σχεδίαζε. Ωστόσο το νέο κοινοβούλιο δεν πρόκειται να συγκροτηθεί έως και τις αρχές Ιανουαρίου, γεγονός που δίνει το περιθώριο στον Τσάβες επισπεύσει την ψήφιση των συγκεκριμένων νομοσχεδίων.

(από την Ελευθεροτυπία)

ΣΧΟΛΙΑ

  1. deldio avatar
    deldio 28/09/2010 15:57:24

    Πύρρειος νίκη με ποσοστό 60% και απόλυτη πλειοψηφία στο λαό; Όταν εδώ ο άλλος κυβερνά αυτοδύναμος με ποσοστά 41%-44%; Έλεος!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.