#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/01/2013 15:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως οι Βρετανοί σχεδιάζουν να αποθαρρύνουν τους μετανάστες

 «Μην έρθετε στη Βρετανία. Είναι φρικτά»«Μην έρθετε στη Βρετανία. Είναι φρικτά και βρέχει συνέχεια». Με σλόγκαν τέτοιου τύπου οι Βρετανοί σκοπεύουν να λανσάρουν μια νέα διαφημιστική εκστρατεία που στοχεύει να αποθαρρύνει μετανάστες από την Ρουμανία και την Βουλγαρία, οι οποίοι σκέφτονται να μετοικήσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εκστρατεία είναι ανάμεσα στις ιδέες που συζητιούνται από αξιωματούχους της κυβέρνησης, οι οποίοι αναζητούν τρόπους να αναχαιτίσουν τις αναμενόμενες αφίξεις μεταναστών από την ανατολική Ευρώπη και δη τη Ρουμανία και την Βουλγαρία, τις δύο νέες χώρες μέλη της ΕΕ, όταν θα λήξουν οι προσωρινοί περιορισμοί, τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπουργός φέρεται να είπε ότι οι αρνητικές διαφημίσεις θα μπορούσαν «να διορθώσουν την εντύπωση ότι οι δρόμοι εδώ είναι στρωμένοι με χρυσάφι». Οι διαφημίσεις θα εστιάζονται σε αρνητικές πλευρές της ζωής στη Βρετανία, με έμφαση στον κακό καιρό. Το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα επίσημη εκτίμηση για τον αριθμό των πολιτών από την Ρουμανία και την Βουλγαρία, δύο χώρες με συνολικό πληθυσμό 29 εκατ. ανθρώπων, που ενδέχεται να επιλέξουν να μεταναστεύσουν στη Βρετανία το 2014. Λέγεται ότι υπουργοί ανησυχούν επειδή όταν η Πολωνία εντάχθηκε στην ΕΕ πολύ μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων από όσους υπολογιζόταν μετανάστευσαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κυβέρνηση έχει παραδεχθεί ότι το ρεύμα μετανάστευσης θα «προκαλούσε προβλήματα» σε διάφορες υπηρεσίες, ιδίως στις περιοχές γύρω από το Λονδίνο.

Ο Guardian πάντως επιστρατεύει το γνωστό βρετανικό φλέγμα για να δείξει ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο να λανσάρεις μια τέτοια καμπάνια. Μερικά από τα σλόγκαν που προτείνει;

«Μην έρχεστε στη Βρετανία επειδή σας περιμένει η πιο καλοντυμένη αστυνομία».

«Η Βρετανία θα σας προκαλέσει καρκίνο».

«Ελάτε στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της παχυσαρκίας για το 2013. Είναι μεταδοτικό!».

http://www.guardian.co.uk/uk/shortcuts/2013/jan/28/negative-ads-about-britain

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 29/01/2013 15:48:41

  Χμμμ! Εμείς εδώ πρέπει να προβάλλουμε τα πλεονεκτήματά μας.

  Μην έρχεσται εδώ, στον σολιαληστ(ρ)ικό παράδεισο της ευρώπης.

  1) Μισθοί ΙΔΙΟΙ για όλους, από 450 ευρώ, είτε δουλεύουν έιτε όχι.
  2) Σύνταξη ΙΔΙΑ για όλους, είτε δουλεύοθν είτε όχι.
  3) Υγειονομικό που θα έκανε την Ζιμπάμπουε να φαίνεται Σουηδία.
  Παρεπιπτόντως, συμφωνα με τον νόμο Λοβέρδου του 2011 θα σας παίρνουμε τα όργανα, ΔΙΧΩΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΑΣ, αν τολμήσετε και πάθετε κάτι. Επί τέλους, η Μαρξική ρήση (και παραφραζω) "απ΄όλους κατά το δυνατόν για όλους ανάλογα με τις ανάγκες τους" ανεβαίνει ένα βήμα πιο πάνω, "απ΄όλους, θέλουν δεν θέλουν ακόμα και τα όργανά σας για όλους όσους μπορούν να πληρώνουν".

 2. Kράντωρ avatar
  Kράντωρ 29/01/2013 16:09:06

  Μπορούν απλώς να τους δείξουν τις συνοικίες των Ινδοπακιστανών και νέγρων σε Λονδίνο, Μάντσεστερ, Μπίρμιχαμ κλπ με την ένδειξη ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ.
  Για άδεια παραμονής να του ζητηθή συστατική επιστολή απο Άγγλους gay.

 3. roadrunner avatar
  roadrunner 29/01/2013 16:21:52

  Αυτό το τελευταίο σλόγκαν, για τη μεταδοτική Βρεττανική παχυσαρκία, μόνο αποθαρρυντικό δεν ακούγεται για φτωχούς μετανάστες ... εκτός αν είναι ανέκδοτο:
  "λαθρομετανάστης αποφεύγει να μεταναστεύσει στη Βρεττανία-πρωτεύουσα της παχυσαρκίας, για να διατηρήσει τη σιλουέτα του !"

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ roadrunner 29/01/2013 20:19:40

   Ναι ο Σομαλός θα προβληματισθεί με το θέμα της παχυσαρκίας!

 4. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 29/01/2013 16:31:34

  Οι συνήθεις φλωροεκστρατείες των Αγγλων. Νομίζουν ότι ο εξαθλιωμένος Ρουμάνος, που ζει το μισό χειμώνα με θερμοκρασίες -10 και βάλε, θα... αποθαρρυνθεί από λίγα βροχοφόρα συννεφάκια. Δεν πειράζει όμως, ας την κάνουν την καμπάνια και θα καταλάβουν την "αξία" αυτού του "χιούμορ". The hard way.

 5. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 29/01/2013 18:22:45

  Να αποθαρρύνουν μετανάστες απο την Βουλγαρία και την Ρουμανία...

  Μα πόσοι άνθρωποι έχουν μέινει πλέον στην δυστυχή βουλγαρία;;;

  Ήταν 9+ εκατομμύρια πριν 30 χρόνια. Τώρα είναι 6.800 εκ και πέφτει συνέχεια. Έχουν χάσει το 30% του πληθυσμού τους προτού κάν γίνουν μέλη της ΕΕ. Ο μέση ηλικία των κατοίκων προσεγγίζει τα 50! Και απο τα μόλις 6,8 εκ μόνο τα 5,5 είναι πραγματικά βούλγαροι. Οι άλλοι είναι ρομά και τούρκοι.

  Πόσοι άλλοι έχουν μείνει να μεταναστεύσουν απο αυτήν την χώρα;;; Εκτός αν αρχίσουν να μεταναστεύουν και βούλγαροι 60+ ετών. Τι να πω πια...

  Στην Πάτρα μέσα πρέπει να έχουμε περισσότερους βουλγάρους απο αλβανούς. Τους βουλγάρους δεν τους ξεχωρίζεις εύκολα. Μοιάζουν πολύ με έλληνες.

 6. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 29/01/2013 18:27:22

  Πάντως πολύ άκυρο να προσπαθούν να αποθαρρύνουν βουλγάρους και ρουμάνους με επιχείρημα τον άσχημο βρετανικό καιρό μετά τα τελευταία -40 C στην βουλγαρία...

 7. Afroditi P. avatar
  Afroditi P. 29/01/2013 19:51:46

  Μπά... χλωμό το βλέπω να αποτρέψουν οι Βρετανοί τους μετανάστες από Ρουμανία και Βουλγαρία....

  Λέτε να ''κολλήσουν'' οι Βούλγαροι, που έχουν 44% πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας, και να μην πάνε στην Αγγλία που έχει το αντίστοιχο πληθυσμό στο 17% ??
  Εδώ, έρχονται στην Ελλάδα που το 30% είναι κάτω από το όριο της φτώχειας !

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ Afroditi P. 29/01/2013 20:13:59

   Επειδή αυτά με το όριο της φτώχειας είναι λίγο ασαφή και ο καθένας τα καθορίζει όπως γουστάρει ένα κριτήριο είναι ο βασικός μισθός που είναι 4 φορές μικρότερος στην βουλγαρία και την ρουμανία απότι στην ελλάδα.

   Ίσως 5 φορές μικρότερος απότι στην αγγλία...

 8. η Dimi avatar
  η Dimi 29/01/2013 21:42:32

  Οι αθεράπευτα νοσταλγοί του ενδόξου παρελθόντος τους Βρετανοί, σήμερα πληρώνουν τ' απόνερα της υπεροψίας και της εύφλεκτης-εκρηκτικής θρυαλλίδας της άκρατης (νόμιμης;) μετανάστευσης τις οποίες, η Βρετανική Αποικιοκρατική Αυτοκρατορία δημιούργησε. Η παντοδύναμη και μεγαλύτερη στην ιστορία Αυτοκρατορία με πληθυσμό ± 460 εκατομμύρια, το 1922. «Ο ήλιος δεν δύει ποτέ στη Βρετανική Αυτοκρατορία», κόμπαζαν.

 9. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 29/01/2013 21:51:00

  Ιστορικά δεν ήταν η μεγαλύτερη σε πληθυσμό αυτοκρατορία.

  Η αρχαία περσική αυτοκρατορία είχε 50 -60 εκ σε έναν πλανήτη με μόλις 100!

  Η Ρώμη 80 περίπου εκ σε έναν πλανήτη με 200 εκ

  Γιατί τό το ποιος είναι μεγάλη αυτοκρατορία παέι και αναλογικά...

  Αν δεν κάνω λάθος το "ο ήλιος δεν δύει στην αυτοκρατορία μας¨ το είχαν πει οι πέρσες πρώτοι.

  Και επίσης η βρετανική αποικιακή αυτοκρατορία δεν ήταν η μόνη. 'Ηταν είτε η πρώτη, ε'ιτε η δεύτερη (πχ η Γαλλία κατείχε την ινδία και το μεγαλύτερο μέρος της βορείου αμερικής πριν τον 7ετή πόλεμο).

  Χλωμά μεγαλεία σε σύγκριση με αυτά των περσών, των ρωμαίων, των αλεξανδρινών και βυζαντινών ελλήνων .....

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Γιώργος Αχαιός 29/01/2013 22:29:34

   http://bit.ly/VlXlMw
   (όταν η βελόνα φθάσει στο 2:11)

   • Γιώργος Αχαιός avatar
    Γιώργος Αχαιός @ η Dimi 30/01/2013 09:48:22

    Εντυπωσιακά τα δεδομένα για τις γεννησεις σε ΗΠΑ, Κίνα και Ινδία που περιέχονται στο βίντεο

    Τα συμπεράσματα:
    1)Επιβεβαιώνεται το δημογραφικό πρόβλημα της Κίνας καθώς αναλογικά έχει το ίδιο ποσοστό γεννήσεων με ΗΠΑ και λίγο λιγότερο, δίχως όμως μεταναστευτικές ρόές.
    2)Ο πληθυσμός της ινδίας αυξάνεται αλματωδώς και ανεξέλεγκτα. Είναι θέμα λίγων ετών να περάσει την κίνα.

   • Γιώργος Αχαιός avatar
    Γιώργος Αχαιός @ η Dimi 30/01/2013 09:50:16

    Ωραίος και τίτλος shift happens. Θα το παραφράσω με μία αμερικάνικη έκφραση: Shit Happens too...

 10. Ένας απλός Έλληνας avatar
  Ένας απλός Έλληνας 30/01/2013 05:41:23

  Αγαπητοί φίλοι, δυστυχώς τα πράγματα έχουν ξεφύγει εντελώς, παρά τις όποιες αποσπασματικές και δίχως ουσιαστικό αποτέλεσμα προσπάθειες. Η Λαθροεισβολή-εποίκηση στην πατρίδα μας έχει λάβει τις διαστάσεις μάστιγας πλέον με ορατό κίνδυνο τη πλήρη εθνολογική μας αλλοίωση. Αξίζει να διαβάσετε το άρθρο-σοκ του Καθηγητή Θ.Κατσανέβα " Η επικείμενη καταστροφή και μουσουλμανοποίηση της χώρας" http://www.triklopodia.gr/2013/01/blog-post_2976.html Σημειώνεται ότι μέχρι το έτος 2005 η Ελλάδα είχε έναν Απλούστατο και Ξεκάθαρο Νόμο:.."..Όποιος αλλοδαπός εισέρχεται Παράνομα στην Ελλάδα παραμένει Παράνομος έως και την στιγμή της Απέλασης του απο την Ελλάδα και καθόλη τη διάρκεια της παράνομης διαμονής του στην Ελλάδα ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Απολύτως ΚΑΜΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΩΦΕΛΕΙΑ ή ΠΡΟΝΟΙΑ.."..Τον Νόμο αυτό, την Μόνη Πραγματική και Απόλυτη Διασφάλιση των συμφερόντων του Ελληνικού Έθνους και της Πατρίδας μας, ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ σε μία νύχτα ο γνωστός Προκόπης (Πάκι) Παυλόπουλος ...ο οποίος είχε "Ευχαριστήσει ΔΗΜΟΣΙΑ.." τα εκατομμύρια ισλαμοφασιστών λαθροεισβολέων-εποίκων που μπούκαραν (και συνεχίζουν ανενόχλητοι να μπουκάρουν) " ΠΟΥ ...ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.