Πτήση ΜΗ17: Την εκδοχή του «κατά λάθος» υποστηρίζουν αξιωματούχοι των ΗΠΑ
23/07/2014 12:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πτήση ΜΗ17: Την εκδοχή του «κατά λάθος» υποστηρίζουν αξιωματούχοι των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστεύει ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές πιθανότατα κατέρριψαν το τζετ της Malaysia Airlines «κατά λάθος», χωρίς να συνειδητοποιούν ότι ήταν μία επιβατική πτήση

Αξιωματούχοι που μίλησαν ανώνυμα δήλωσαν ότι η «πιο πιθανή εξήγηση» για την καταστροφή του αεροπλάνου ήταν ότι οι αυτονομιστές εκτόξευσαν έναν ρωσικής κατασκευής πύραυλο SA-11 στο αεροπλάνο, θεωρώντας ότι είναι άλλου είδους αεροσκάφος. «Πέντε μέρες μετά τη συντριβή, φαίνεται πως ήταν ένα λάθος» δήλωσε αξιωματούχος, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Οι αξιωματούχοι είπαν επίσης ότι οι εκτιμήσεις τους υποστηρίζονταν από αποδεικτικά στοιχεία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από συνομιλίες που είχαν υποκλαπεί από γνωστούς φιλορώσους αυτονομιστές, οι φωνές των οποίων έχουν επιβεβαιωθεί από τους οργανισμούς των ΗΠΑ. Όπως έγινε γνωστό από τις πρώτες ημέρες της κατάρριψης, οι συνομιλητές αρχικά υπερηφανεύονταν για κατάρριψη ενός μεταγωγικού αεροπλάνου, αλλά αργότερα αναγνώρισαν ότι μπορεί να είχαν κάνει ένα λάθος.

Η κυβέρνηση Ομπάμα δήλωσε ότι είναι πεπεισμένη πως το αεροσκάφος καταρρίφθηκε την περασμένη Πέμπτη από πύραυλο εδάφους-αέρος SA-11 που εκτοξεύθηκε από το έδαφος στην ανατολική Ουκρανία το οποίο ελέγχεται από φιλορώσους αυτονομιστές. Αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν νωρίτερα ότι τα δορυφορικά δεδομένα έδειξαν ένα νέφος καπνού στην πορεία του πυραύλου, που επέτρεψε στους αναλυτές να υπολογίσουν την περιοχή εκτόξευσης κοντά στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας. Είπαν επίσης ότι αισθητήρες υπερύθρων εντόπισαν την έκρηξη του βλήματος.

Ποιος τράβηξε τη σκανδάλη;

Οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας πληροφοριών δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν σε αυτό το στάδιο ποιος πραγματικά πυροδότησε τον πύραυλο. «Δεν ξέρουμε ποιος πραγματικά χειριζόταν το σύστημα εκείνη την ημέρα, αλλά γενικότερα έχουμε την εικόνα των στοιχείων που λένε ότι οι Ρώσοι παρέχουν τέτοια συστήματα και κατάρτιση» δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας πληροφοριών δήλωσαν ότι είχαν αναφορές πως γύρω στα δέκα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν στις αποσχιστικές περιοχές που ελέγχονται κατά τους δύο μήνες των μαχών μεταξύ της ουκρανικής κυβέρνησης και των ανταρτών. Τα δύο ήταν μεγάλα μεταγωγικά αεροπλάνα, δήλωσαν. Τα περισσότερα, αν όχι όλα τα αεροσκάφη που έγιναν στόχοι, πετούσαν σε χαμηλό υψόμετρο. Όταν χτυπήθηκε το τζετ των Μαλαισιανών Αερογραμμών ήταν στα 33.000 πόδια.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν γνώριζαν ότι οι αυτονομιστές είχαν στην κατοχή ή τον έλεγχο τους πυραύλους SA-11, μέχρι που κατερρίφθη το αεροπλάνο. Οι αυτονομιστές ηγέτες έχουν δηλώσει ότι δεν έριξαν αυτοί το αεροπλάνο. Η Ρωσία έχει αρνηθεί τη συμμετοχή της. Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ απέρριψαν τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι το αεροπλάνο μπορεί να καταρρίφθηκε από έναν πύραυλο που εκτόξευσαν οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις, ή από ένα πολεμικό αεροπλάνο της ουκρανικής κυβέρνησης. Είπαν ότι η θεωρία του πυραύλου αέρος-αέρος δεν βασίζεται πουθενά και ότι, ενώ η ουκρανική κυβέρνηση είχε πρόσβαση σε πυραύλους SA-11, δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν ότι τους είχαν αναπτύξει οπουδήποτε κοντά στην περιοχή όπου έπεσε το αεροπλάνο. Δήλωσαν, τέλος, ότι για αρκετές εβδομάδες οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούσαν την διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων όπλων από τη Ρωσία, ανάμεσά τους τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και πυραυλικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης, πέρα από τα σύνορα.

http://www.reuters.com/article/2014/07/23/ukraine-crisis-usa-intelligence-idUSL2N0PX1TW20140723

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 23/07/2014 13:04:52

  Τρίχες. Με το "μάλλον κατά λάθος" δεν μπορείς να καταδικάσεις σε θάνατο τη Ρωσία. Φαίνεται ότι πίσω από τις κουρτίνες του προσκηνίου οι Ρώσοι αναδεικνύονται σε μέγιστους σκακιστές. Οι διεθνές συμμαχίες του Πούτιν είναι μάλλον περισσότερες από όσο νόμιζαν. Μπορεί στα μέσα ενημέρωσης και στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης οι ΗΠΑ να κυριαρχούν, αλλά δεν φθάνει αυτό. Πρέπει να διαμορφωθεί και ο απαραίτητος συσχετισμός ισχύος. Που δεν φαίνεται να είναι υπέρ των ΗΠΑ. Η Ρωσία έχει μαζί της, εκτός από τα κράτη BRICS, τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ισραήλ, την Αυστρία, την Τουρκία και άλλους σημαντικούς παίκτες. Στην ουσία το σημαντικότερο (οικονομικο-πολιτικό) όπλο που μένει στους Αμερικανούς είναι η διενέργεια των παγκόσμιων συναλλαγών σε δολάρια, που μπορεί εμμέσεως να καταφέρει μπλοκάρει σχεδόν κάθε μεγάλη συναλλαγή ανά τον πλανήτη. Δεν αποκλείεται ο Πούτιν να κέρδισε υποστήριξη ως προς το να κλονίσει την κυριαρχία του δολαρίου και γι' αυτό τώρα έχουμε "πηγή που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας" και που ψελλίζει "εεε, μάλλον κατά λάθος αλλά δεν είμαστε και εντελώς σίγουροι για το ποιος πυροδότησε". Αν οι ΗΠΑ είχαν κυβέρνηση που θα κοιτούσε τα πραγματικά αμερικανικά συμφέροντα, δεν θα είχε καμια δουλειά να ανοίγει ιστορίες που κανείς δεν ξέρει πώς θα τελειώσουν στην άλλη άκρη του πλανήτη. Δυστυχώς, αυτό που αποκαλούμε σήμερα "αμερικανική κυβέρνηση" φαίνεται να είναι υπηρέτες μιας δράκας τραπεζιτών και εμπόρων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Όλα γίνονται για το φυσικό αέριο, για να μπορούν οι Ρόκφέλερ να πουλάνε το αέριο του Κατάρ σε προνομιακή τιμή όπου θέλουν στον πλανήτη...

 2. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 23/07/2014 14:47:09

  Η προσωρινή εκδοχή της βρετανικής ΜΙ5 είναι ελαφρώς διαφορετική, άν και πάλι μιλά για λάθος. Η Ουκρανική πολεμική αεροπορία είχε κλείσει όλο τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας μέχρι ύψος 10.000 μέτρα, για να επιχειρεί ελεύθερα. Τα επιβατικά που επέλεγαν να διέλθουν από Ουκρανία πετούσαν λίγο πιό πάνω στα 11 - 12.000 μ. Η εκδοχή της MI5 λέει ότι το ραντάρ του BUK "εγκλώβισε" ουκρανικό μαχητικό Σουχόι που επιχειρούσε στην εμπόλεμη ζώνη. Εξαπολύθηκε πύραυλος. Το Σουχόι έχει φυσικά σύστημα προειδοποίησης, ο Ουκρανός πιλότος ήξερε ότι έχει εγκλωβισθεί και "του 'ρχεται πύραυλος". Εξαπέλυσε παραπλανητικά αντίμετρα (κοινώς νέφος αλουμινόσκονης). Ο πύραυλος παραπλανήθηκε, προσπέρασε, πήγε αδέσποτος ψηλότερα, έκανε λούπες, ώσπου το ενσωματωμένο ραντάρ του (το σύστημα αυτό έχει ραντάρ στο βλήμα) εντοπισε το Μαλαισιανό αεροπλάνο εκεί ψηλά. Το αποτέλεσμα είναι το τραγικό που ξέρουμε. Οι Ρώσοι χειριστές του Buk έβλεπαν στο ραντάρ το πολεμικό Σουχόι αλλά δεν ήξεραν τι έρχεται από πάνω. Φυσικά δεν είχαν επαφή με τους πύργους ελέγχου της περιοχής. Αυτό δεν κάνει την ανευθυνότητά τους - και κυρίως των προισταμένων τους - λιγότερο εγκληματική. Η ιστορία αυτή έχει γίνει και σε άλλους πολέμους. Τίποτε δεν διδάχθηκαν, προφανές. Ούτε ενδιαφέρει άλλωστε ο θάνατος αθώων τους καραβανάδες όλου του κόσμου. Είπαμε μια υπόθεση είναι. Θα μάθουμε ποτέ με ακρίβεια και τεκμηρίωση τι ακριβώς έγινε; Χλωμό...

 3. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 23/07/2014 14:59:31

  Είναι τελείως παράλογο (και ανήθικο) να τσακωνόμαστε εδώ μέσα άν φταίνε "οι Ρώσοι", "οι Ουκρανοί" ή "οι Μπουζουμπουριανοί", ενώ ξέρουμε ότι αυτά τα εγκλήματα (και τα "λάθη", τα εξίσου εγκληματικά) δεν τα διαπράττουν πολίτες και λαοί γενικώς, αλλά ανελέητοι αλλοτριωμένοι καραβανάδες, οι στρατοκράτες διοικητές τους και πάνω απο αυτούς, ανεύθυνες, διψασμένες για κυριαρχία εξουσίες που θεωρούν τους αθώους ανθρώπους κρέας για το κρεωπολείο τους. "Παράπλευρες απώλειες" τα λένε αυτά στους πολέμους. Για το ότι είναι Ολλανδοί και όχι Ουκρανοί ή Ρώσοι, δεκάρα δεν δίνουν οι εξουσιαστές. Άλλωστε και οι ίδιοι δεν σκέφτονται σαν Ρώσοι ή Ουκρανοί. Αλλά κυρίως σαν "μικροί Θεοί", με δικαίωμα ζωής και θανάτου. Αυτό το δικαίωμα", πανάρχαιο όσο η εξουσία, ο Ευριπίδης το αποκαλούσε "Ύβρι" - "για ένα πουκάμισο αδειανό που το νόμιζαν Ελένη". Και δεν υπάρχει πιο κατάλληλη λέξη να το περιγράψει. Δυστυχώς ως Έλληνες έχουμε ξεχάσει ή ενσυνείδητα απορρίψει την μεγάλη πνευματική μας κληρονομιά. Που έθετε βάσεις πολιτισμού αξιολογώντας, έχοντας ως κριτήριο ανθρώπινες ηθικές αξίες. Ξεχάσαμε τον Ευριπίδη και είμαστε με το μέρος του "Αλκιβιάδη". Και των "τυράννων".

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Uncle Stgm 23/07/2014 16:29:28

   Ε ναι, οι κακοί ανελέητοι (sic) καραβανάδες/στρατοκράτες, βούτυρο αντί για κανόνια και λοιπά τετριμμένα λαϊκιστικά. Εν τω μεταξύ όμως, βάραγες παλαμάκια για τους «ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς» στην Γουγκοσλαβία (που ορθώς και «ορθολογικώς» σκότωναν παιδιά, γιατί μπορεί να μεγαλώναν και να γίνονταν ανελέητοι καραβανάδες κι αυτά). Όλα στο βωμό του Γερμανικού Λεμπενσράουμ της προστασίας των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Και με απεμπλουτισμένο ουράνιο παρακαλώ, για να τιμωρηθούν και οι επόμενες γενιές - και μώκο εσείς, που κατά τα άλλα σας πείραζαν τα πυρηνικά εργοστάσια και κολλάγατε παντού το αυτοκολλητάκι με τον ήλιο. Καλά πας από «κάρμα» βολεμένε φαρισαίε. Η ανανεωτική αριστερά, μια ζωή φαναροκράτης της κτηνωδίας. Τώρα θα αλλάξεις; ΥΓ: Πιο πομπώδης από σένα, πεθαίνεις.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ ΚΜ 24/07/2014 01:57:48

    Πονάνε αυτά που γράφω. Πριν απο 20 χρόνια, οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟΙ πολιτικοί φίλοι σας στέλνανε μισθοφόρους πλιατσικολόγους στη Γιουγκοσλαβία. Γι αυτό πονάει η αλήθεια για τους σταλινοφασίστες καραβανάδες. Οι ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ φίλοι μου κρύβανε λιποτάκτες. Όλων των εμπόλεμων πλευρών μαζί. Πονάει η αλήθεια. Και θεραπεύει, όσους θελήσουν. Αλλά πού νερό στην έρημο...

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Uncle Stgm 26/07/2014 17:30:07

     Μπα, μάλλον εσύ ζορίζεσαι και απαντάς με τριπλό ποστ σε υστερικούς τόνους. Περιφρονώ κι εσένα και τους φίλους σου και τους λιποτάκτες. Όσοι δε εθελοντές πολέμησαν στο πλευρό των Σέρβων, ουδέν μεμπτόν και μπορούν να κοιμάνται τα βράδυα. Αντιθέτως, εσείς όλοι οι μεταλλαγμένοι «προοδευτικοί» υπήρξατε απολογητές των εγκλημάτων κατά τις ανθρωπότητας, όπως νωρίτερα ήσασταν απολογητές της κακοποίησης παιδιών (Ντανιέλ Κον Μπεντί, ο αγαπημένος σου, που μας τον διαφημίζεις κι εδώ μέσα). Κι εσύ είσαι από τους πιο ασυνείδητους και αμετανόητους που έχω πετύχει.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ ΚΜ 24/07/2014 02:01:45

    Και ο Κλίντον με τα Στέλθ ήταν στην υπηρεσία του "Λέμπενσράουμ"; Οι καραβανάδες των αιθέρων.... Κάτι πρέπει να έχει μπερδευτεί πολύ άσχημα στο πολιτικο σόφτγουερ. Πολλά bugs βλέπω... Έλεος !

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ ΚΜ 24/07/2014 02:17:29

    Να το κάνω λιανά: Απεμπλουτισμένο ουράνιο έριχναν οι "φίλοι" Αμερικάνοι. Οι Αμερικάνοι, οι αντίπαλοι των μισητών Γερμανών. Απ' ότι έχω καταλάβει το επίσημο δόγμα είναι: "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου".

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Uncle Stgm 26/07/2014 17:17:28

     Διαμαρτυρήθηκες; Όχι, γιατί σε συνέφερε. Παλαμάκια βάραγες και επικροτούσες. Θα έκαναν κι εκείνοι τη δουλειά τους (Αμερικάνοι), θα έπαιρνε και η Γερμανία σου το Λεμπενσράουμ της (εκεί κολλάει η αναφορά). Μετά από μερικά χρόνια άρχισες κι εσύ προσωπικά τις βόλτες στο Μαυροβούνιο (Γερμανικό προτεκτοράτο), για τα φράγκα.

 4. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 23/07/2014 15:10:37

  Γι αυτό ακριβώς, η οικονομική παρακμή της σημερινής Ελλάδας είναι κατά βάση πολιτισμική παρακμή: Ηθική, αξιολογική αλλά και αισθητική παρακμή. Ο πολιτικός κυνισμός και η πολιτισμική χυδαιότητα της Ελλάδας 1980 - 2014 είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Μη ξεχνάμε ποτέ τι έλεγαν ο Φρειδερίκος Σίλλερ και ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι: Ηθική και αισθητική ειναι αδελφές. Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο.

 5. pythagorean avatar
  pythagorean 23/07/2014 19:27:11

  ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΚΕΡΙ & ΚΙΕΒΟ. Αυτό καταδεικνύουν οι χαμηλών τόνων δηλώσεις των αξιωματούχων που υποτίθεται ότι θα παρουσίαζαν αποδείξεις ενοχής της Μόσχας. Το συμπέρασμά τους συγκλονίζει : «Δεν ξέρουμε ποιος πραγματικά χειριζόταν το σύστημα εκείνη την ημέρα, αλλά γενικότερα έχουμε την εικόνα των στοιχείων που λένε ότι οι Ρώσοι παρέχουν τέτοια συστήματα και κατάρτιση». Δηλαδή χ... ψηλά κι αγνάντευε. 180 μοιρών στροφή από τις προκλητικές κραυγές Κέρι και Κιέβου περί άμεσης εμπλοκής της Ρωσίας ( news.in.gr/world/article/?aid=1231335945 ). - Πού είναι οι δορυφορικές φωτογραφίες των Buk που υποτίθεται ότι πηγαινοέρχονταν από τη Ρωσία? - Σύμφωνα με το διαρρεύσαν ηχητικό απόσπασμα, κάποιο αεροπλάνο, που υποτίθεται ότι ήταν το μαλαισιανό, κατερρίφθη από τους ρωσόφωνους «φρουρούς του σημείου ελέγχου Τσερνουκίνε». Δεν κοιτάξανε τόσες μέρες τα σαϊνια της CIA και οι δορυφόροι της NSA για Buk στο Τσερνουκίνε? - Τι έχουν να πουν για το περίφημο video του φορτηγού των Buk (με τον ένα πύραυλο να λείπει) που οι Ρώσοι τοποθετούν (με βάση την απεικονιζόμενη διαφήμιση) στο ελεγχόμενο από το Κίεβο Krasnoarmeysk? ( rt.com/news/174496-malaysia-crash-russia-questions/ ) Με τη λύσσα που έχει πιάσει την Ουάσιγκτον, αν οι αμερικανικές υπηρεσίες είχαν σημαντικά στοιχεία κατά της Ρωσίας, θα τα παρουσίαζαν και ο Πούτιν θα την είχε άσχημα. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι αμερικανικοί δορυφόροι και τα συστήματα υποκλοπών δεν ανίχνευσαν τίποτα περισσότερο από μια συνομιλία για τους «φρουρούς του σημείου ελέγχου Τσερνουκίνε». Πιο πιθανό είναι το σενάριο ότι το Πεντάγωνο, όπως και η Μόσχα, γνωρίζει πολύ καλά ότι η κατάριψη έγινε ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ, σε μια απεγνωσμένη προβοκατόρικη δολοφονική ενέργεια.

  • βαγγέλας avatar
   βαγγέλας @ pythagorean 23/07/2014 20:15:00

   Σοβαρά τώρα, τα πιστεύεις όσα λες;

 6. A -10 avatar
  A -10 23/07/2014 20:52:38

  Μάλλον κατά λάθοε έγινε και όλα τα άλλα είναι για εντυπωσιασμό και προπαγάνδα της κάθε πλευράς. Το αεροπλάνο δεν είχε καμία απολύτως δουλειά να πετάει πάνω από εμπόλεμη ζώνη ακόμη και αν τηρούσε όλα τα άλλα μετρα ασφαλείας και ακόμη και αν ο ουκρανικός ουρανός ήταν ελεύθερος. Μιλάμε για εμφύλιο πόλεμο ( βέβαια έχει και άλλες προεκτάσεις αλλά για χάρη συντομίας) και δεν είναι τόσο σημαντική η κατάρριψη γι αυτούς που αλληλοσκοτώνονται καθημερινά και για χιλιάδες πολίτες που υποφέρουν. Απλά η δύση και η Αμερική ζεί λίγο εκτός τόπου και χρόνου. Στον πόλεμο γίνονται και χειρότερα , το 74 είχαν οι τούρκοι βυθίσει δικά τους αποβατηγά, στο Ιράκ οι Βρετανοί χάσαν προσωπικό και αεροπλάνα από φίλια πυρά. Κανείς δε θα το θυμάται σε 2 βδομάδες όπως ξεχάστηκε και το άλλο στη Μαλαισία. Έτσι είναι η ζωή, τραγική πολλές φορές.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ A -10 24/07/2014 02:05:44

   Γι αυτό που είχαν καταρρίψει οι Σοβιετικοί στην Κορέα, τσιμουδιά. Βλέπετε οι της λαικής δεξιάς γίνανε κουμμουνισταράδες... Μετά για εκτόνωση την πέφτουν στον Πάνο τον ψεκαστή που πήγε να κάνει κολλεγιά με τον Τσίπρα... Οππορτουνες...

   • Παύλος avatar
    Παύλος @ Uncle Stgm 24/07/2014 12:03:19

    Εννοείτε το Κορεάτικο που άλλαξε ΠΑΡΆΝΟΜΑ σχέδιο πτήσης κ πετούσε σε ΑΠΑΓΌΡΕΥMΕΝΗ ΣΟBΙΕΤΙΚΗ περιοχή ; Αυτό με τον Γερουσιαστή των ΗΠΑ και τους πράκτορες της CIA που έβαλαν σε ρίσκο τή ζωή αθώων για να εκτελέσουν αποστολή κατασκοπίας ; Επιλεκτική μνήμη έχετε.Το αεροσκάφος του Ιράν που κατέρριψαν Αμερικάνικα μαχητικά , γαργάρα κύριε νεοφιλελέ δεξιέ ;

    • βαγγέλας avatar
     βαγγέλας @ Παύλος 24/07/2014 19:09:34

     Σα δε ντρέπεσαι που υποστηρίζεις τις, αποδεδειγμένα με ντοκουμέντα πλέον μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, παραπλανητικές και ψευδείς δικαιολογίες των κόκκινων φασιστών δολοφόνων. Διάβασε λίγο να ξεστραβωθείς πως από σφάλμα ρυθμίσεων του αυτόματου πιλότου παρέκκλινε από την πορεία το αεροπλάνο, πως οι Σοβιετικοί ηθελημένα παραπλανούσαν και ψεύδονταν για τις συνθήκες της κατάρριψης. Δολοφονία εν ψυχρώ ήταν 269 αθώων και απερίγραπτοι τύποι σαν και σένα, δεκαετίες μετά, εξακολουθούν ξεδιάντροπα να ταυτίζονται με αυτή. Αλλά να περιμένουμε από σένα, που παρακάτω θίγεσαι από σχόλια εναντίον της Β. Κορέας! Άντε στη Βόρειο Κορέα με τους ομοϊδεάτες συντρόφ(ιμ)ους σου!

   • A -10 avatar
    A -10 @ Uncle Stgm 26/07/2014 16:24:14

    Άργησα να δω το σχόλιο... Δεν το ήξερα το περιστατικό αυτό. Απλά. ΟΙ χαρακτηρισμοί θα μπορούσαν και να λείπουν.

 7. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 24/07/2014 02:11:38

  Αρχίζει να θυμίζει Βόρεια Κορέα.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Uncle Stgm 24/07/2014 12:08:56

   Να πάτε να μεινετε στη Νότιο Κορέα τότε αυτή που πνίγει με τα σαπιοκάραβα το κοσμάκι κάνοντας το σαρδέλα για λίγα χρήματα κέρδος.Οι νεκροί του Σαμινα στο ζητούν ακόμα απονομή δικαιοσύνης από το τάφο τους από το καθεστώς που μας κυβερνά 40 χρόνια.Τους νεοφιλελέ γαλαζοπράσινους ντε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.