Πρώτο ξανά το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο σε δημοσκόπηση
07/05/2014 21:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρώτο ξανά το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο σε δημοσκόπηση

Tρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές, το κόμμα της Μαρίν Λεπέν προηγείται με μία μονάδα από το Συντηρητικό Κόμμα (UMP)

Έχοντας λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές, το κόμμα της Μαρίν Λεπέν προηγείται με μία μονάδα από το Συντηρητικό Κόμμα (UMP), σύμφωνα με δημοσκόπηση της Harris Interactive για την Le Parisien.

Το ακροδεξιό κόμμα Εθνικό Μέτωπο έχει ποσοστό 22% στην πρόθεση ψήφου, με το UMP να ακολουθεί με 21%, ενώ στην τρίτη θέση με ποσοστό 17% έρχεται το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι γάλλοι πολίτες εμφανίζονται έντονα δυσαρεστημένοι από το κυβερνητικό έργο του Φρανσουά Ολάντ, ενώ η τοποθέτηση του Μανουέλ Βαλς δεν κατάφερε να αλλάξει την αρνητική εικόνα του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Αντιθέτως, η γαλλική Ακροδεξιά και το Συντηρητικό Κόμμα διεκδικούν την πρώτη θέση.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της σημερινής δημοσκόπησης, πολλά γαλλικά ΜΜΕ υπενθυμίζουν στους γάλλους ψηφοφόρους μία ιδιαίτερη θέση του κόμματος της Λεπέν, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να υπάρξει δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν διεξαχθεί πάντως, το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Φρανσουά Ολάντ κατέχει σταθερά την τρίτη θέση.
Στις 25 Απριλίου, δημοσιεύτηκε η πρώτη δημοσκόπηση που έφερνε το ακροδεξιό κόμμα πρώτο στην κάλπη της 25ης Μαΐου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου CSA για λογαριασμό του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου «BFM TV», το ακροδεξιό Εθνικό Κόμμα καταλάμβανε ποσοστό 24% , το Συντηρητικό Κόμμα (UMP) 22% και οι Σοσιαλιστές 20%. Στην ίδια δημοσκόπηση, μόνο το 35% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι ήταν «απολύτως βέβαιοι» για το τι θα ψηφίσουν. Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δήλωσαν επίσης ότι ήταν ακόμα αναποφάσιστοι για την ψήφο τους. Το 2009, το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 41,31%.

http://www.lefigaro.fr/politique/2014/05/07/01002-20140507ARTFIG00072-europeennes-le-front-national-fait-la-course-en-tete.php

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Λούμπεν avatar
    Ο Λούμπεν 08/05/2014 20:45:54

    Χαίρομαι πολύ για τους Γάλλους!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.