#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/06/2012 13:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρωτοβουλία Γιούνκερ, Ρομπέι, Μπαρόζο και Ντράγκι για επίλυση της κρίσηςΗ είδηση που κάνει το γύρο του κόσμου είναι η "πρωτοβουλία των τεσσάρων" ήτοι των Γιούνκερ, Ρομπέι, Μπαρόζο και Ντράγκι για ολοκληρωμένο σχέδιο επίλυσης της κρίσης. Το σχέδιο που θα κατατεθεί στη μίνι σύνοδο κορυφής στις 22 Ιουνίου στη Ρώμη αλλά θα κυρωθεί στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ στο τέλος του μήνα, στοχεύει στα εξής:

- Η ενίσχυση των εξουσιών των θεσμών της ΕΕ, έναντι της κατάρτισης των εθνικών προϋπολογισμών.

- Η δημιουργία Πανευρωπαϊκής Εποπτικής Αρχής για τις τράπεζες, με πρωτόγνωρες εξουσίες. Θα είναι μια υπερτραπεζική υπηρεσία ώστε να λύνονται άμεσα προβλήματα στον τραπεζικό τομέα.

- Η εναρμόνιση των εθνικών φορολογικών πολιτικών, σε επίπεδο ευρωπαϊκό. Το ίδιο θα ισχύει για θέματα περί της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής για την ασφάλεια της ευρωζώνης. Δηλαδή, όλες οι χώρες θα έχουν κοινούς συντελεστές φορολόγησης, οι Έλληνες θα πληρώνουν τους ίδιους φόρους με τις άλλες χώρες.

- Τέλος, υπάρχει επεξεργασία σειράς προτάσεων, που άπτονται του τομέα της κοινωνικής ασφάλισης.

Το απόγευμα της Δευτέρας, Μέρκελ και Μπαρόζο θα συναντηθούν για να συζητήσουν αυτές τις προτάσεις, ωστόσο, φαίνεται να έχουν συμφωνήσει  πως το δημοσιονομικό σύμφωνο της Ευρώπης για τη δημοσιονομική πειθαρχία είναι μόνο το πρώτο από τα πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν προς τη μεγαλύτερη ενοποίηση της Ευρωζώνης και την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στην ΕΕ.

Αν διαβάσει κανείς πίσω από το σχέδιο θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να ενοποιηθεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια.

Όμως, για ακόμη μια φορά οι Ευρωπαίοι φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται το μέγεθος της κρίσης ή σκόπιμα να οδηγούν την ευρωζώνη στη διάλυση. Διότι οι προτάσεις αυτές δεν είναι αυτό που λέμε «πυρηνικά όπλα» κατά της κρίσης. Είναι μέτρα που θα γίνουν σε βάθος χρόνου και δε δίνουν λύσεις σε καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα, η Ισπανία, η Κύπρος και άλλες χώρες.

Αν δηλαδή κάνουν συνόδους κορυφής για να αποφασίσουν τι θα κάνουν στο μέλλον, τότε δε θα υπάρχει απλά μέλλον.

Οι ηγέτες της Ευρώπης με πρώτη τη Μέρκελ φαίνεται να φυγομαχούν απέναντι στην κρίση και να φέρνουν ένα σχέδιο που ναι μεν κινείται στη σωστή κατεύθυνση ωστόσο δεν αποτελεί το φάρμακο άμεσης δράσης που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η ευρωζώνη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φυγόκεντρος avatar
  Φυγόκεντρος 04/06/2012 15:57:30

  Επιτέλους! Μάλλον πρόκειται για ΤΟ φάρμακο άμεσης δράσης γιατί θα δώσει ένα πολύ θετικό μήνυμα στις αγορές και παράλληλα θα προσδώσει άλλη οντότητα στο ευρώ. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι οι πολιτικές ενοποίησης είναι η μόνη ελπίδα για την επιβίωσή μας σε βάθος χρόνου.

  • Ανδρέας avatar
   Ανδρέας @ Φυγόκεντρος 04/06/2012 16:42:19

   Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι η Ελλάδα πορεύεται στον χρόνο εδώ και 4000 χρόνια,αλλά εσείς απο την άλλη λέτε ότι μια τυχόν έξοδος απο την ΕΕ θα σημαίνει και τον θάνατο της και μακροπρόθεσμα.Ειλικρινά είμαι μπερδεμένος.

   • Ανδρέας avatar
    Ανδρέας @ Ανδρέας 04/06/2012 16:43:12

    ''έστω και μακροπρόθεσμα''

    • Q-Nihilism avatar
     Q-Nihilism @ Ανδρέας 04/06/2012 16:44:48

     Μακροπρόθεσμα είμαστε όλοι νεκροί, για να κλέψω τον Κέηνς.

   • Φυγόκεντρος avatar
    Φυγόκεντρος @ Ανδρέας 04/06/2012 17:16:17

    Η Ελλάδα έχει «σβήσει» πολλές φορές στο παρελθόν και μαζί της πολλές γενιές Ελλήνων. Δεν είναι ανάγκη να αφήσουμε αυτό να ξανασυμβεί. Στο κάτω κάτω η Ελλάδα μπορεί να ξαναδημιουργηθεί, οι κάτοικοί της όμως?

 2. Ewiak Ryszard avatar
  Ewiak Ryszard 04/06/2012 17:25:39

  Η διάλυση της Ευρωζώνης είναι θέμα χρόνου. Η Αγία Γραφή λέει: «Και [ο βασιλιάς του βορρά] θα γυρίσει στη γη του με μεγάλη ποσότητα αγαθών [1945], και η καρδιά του θα είναι εναντίον της άγιας διαθήκης [αθεϊστικό κράτος ]. Και θα ενεργήσει [υψηλή δραστηριότητα στη διεθνή σκηνή] και θα γυρίσει στη γη του [1991-1993. Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και της Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Τα ρωσικά στρατεύματα επέστρεψαν στη γη τους]. Τον προσδιορισμένο καιρό θα επιστρέψει [η μεγάλη ύφεση στην Ευρώπη, η αποσύνθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Τα ρωσικά στρατεύματα θα επιστρέψουν στην πολλές χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ]. Και θα μπει στα νότια [Γεωργία]· αλλά δεν θα είναι όπως την πρώτη φορά [1921] και όπως την τελευταία φορά [2008]». (Δανιήλ 11:28, 29) Στη συνέχεια οι ΗΠΑ θα επιτεθεί η Ρωσία. (Δανιήλ 11:30α) Θα είναι ένα πυρηνικό πόλεμο. (Αποκάλυψη 6:4) «Μαχαιρα μεγαλη» = πυρηνικό όπλο. Αυτό είναι «η αρχή της γέννησης τύψεις». (Ματθαίος 24:7, 8).

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ Ewiak Ryszard 04/06/2012 22:09:17

   Τι πίνεις;

 3. Πτωχοπρόδρομος avatar
  Πτωχοπρόδρομος 04/06/2012 18:42:52

  Αν η απόφαση ληφθεί 5 μέρες μετά τις εκλογές , τότε τυχερή θα είναι για μια ακόμη φορά η κεντροαριστερά, και άτυχη για 3η φορά η κεντροδεξια, και η Ελλάδα (1981 : τα πακέτα της ΕΟΚ πήγαν άπατα στις τσέπες των Πασόκων, 1994: Ο Μητσοτάκης περίμενε..τα πακέτα Ντελόρ...). Μόνο να μη μαθευτεί γιατί μετά θα βγεί με 50% ο Τσίπρας .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.