#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/03/2012 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προπαγάνδα της Άγκυρας από τη Θράκη μέχρι την Κίνα

Υπό την ανοχή της ελληνικής πολιτικής ηγεσίαςΗ πίεση που ασκείται στα κόμματα λόγω του Μνημονίου και η συνακόλουθη ρευστοποίηση του πολιτικού σκηνικού έχει ανοίξει την όρεξη της Αγκυρας, η οποία επιχειρεί, για μια ακόμη φορά, να χρησιμοποιήσει τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη για να διευρύνει την ούτως ή άλλως προκλητική παρέμβασή της.

Εκτιμώντας προφανώς ότι η οικονομική περιπέτεια της Ελλάδας αποτελεί ευκαιρία για να κλιμακώσει τη δραστηριότητά της, έδωσε δείγματα γραφής με την επίσκεψη προ ημερών στην περιοχή του νέου Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς. Ο κ. Ουράς, πέραν της συνάντησης που είχε με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Αρη Γιαννακίδη, και βεβαίως με τους βουλευτές Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη και Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν (ο πρώτος διάγραμμένος από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ο δεύτερος παραμένει), επισκέφθηκε την κριθείσα παράνομη από την ελληνική Δικαιοσύνη «Τουρκική Ενωση Ξάνθης».

Τώρα, το πώς γίνεται πρέσβης ξένης χώρας να επισκέπτεται σωματείο που έχει κριθεί παράνομο από το ελληνικό κράτος και να μην υπάρχει αντίδραση από τις Αρχές κανονικά θα έπρεπε να προκαλεί απορία, όμως είναι αυτή ακριβώς η ανοχή της εκάστοτε ελληνικής πολιτικής ηγεσίας που έχει αποθρασύνει την Αγκυρα και λειτουργεί ασύδοτα στην ελληνική επικράτεια αγνοώντας τους νόμους.

Η… καταργηθείσα «Τουρκική Ενωση Ξάνθης» είχε εκδόσει μάλιστα ανακοίνωση εν όψει της επίσκεψης του Κερίμ Ουράς, στην οποία ανέφερε τα εξής: «Ο πρέσβης της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Αθήνα Kerim Uras θα έρθει στις 8-10 Μαρτίου για επίσημη επίσκεψη στη Δυτική Θράκη. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, στις 9-3-2012 και ώρα 15.00, θα συναντηθεί με τον κόσμο μας στην “Τουρκική Eνωση Ξάνθης”. Καλεσμένος είναι όλος ο λαός μας. Το Δ.Σ. της “Τουρκικής Eνωσης Ξάνθης”».

Ο Τούρκος πρέσβης συναντήθηκε (αυτό έλειπε) με τους ψευδομουφτήδες Ροδόπης Ιμπραήμ Σερήφ και Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, τους οποίους επίσης δεν αναγνωρίζει η ελληνική Πολιτεία, αλλά αυτά, όπως είπαμε, είναι «λεπτομέρειες». Ο Κερίμ Ουράς σε όλες του τις επαφές συνοδευόταν από το συντονιστή της τουρκικής προπαγάνδας στη Θράκη, Τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή Μουσταφά Σαρνίτς.

 

Μετάθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες του θρακικού Τύπου, ο κ. Σαρνίτς μετατίθεται σύντομα στη… Μογγολία, στο Ουλάν Μπατόρ. Με αφορμή αυτό αξίζει να σχολιαστεί το εξής: Η Μογγολία συνορεύει με την Κίνα, όπου η Τουρκία εκφράζει ανοιχτά το ενδιαφέρον της για τους τουρκογενείς μουσουλμάνους Ουιγούρους, οι οποίοι αποτελούν σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού της επαρχίας Ξινγιάνγκ (δυτική Κίνα, στα σύνορα με τη Μογγολία) και βρίσκονται σε κατάσταση διαρκούς εξέγερσης κατά του κινεζικού κράτους, το οποίο καταστέλλει βιαίως τις αποσχιστικές απόπειρες. Ο Ερντογάν είχε κάνει προ ετών λόγο για «γενοκτονία», αναφερόμενος σε επιχείρηση των κινεζικών αρχών κατά αποσχιστών Ουιγούρων, στη διάρκεια της οποίας είχαν σκοτωθεί 184 άτομα, ενώ ο τουρκικός Τύπος αναφερόταν στους «Τούρκους αδελφούς της Κίνας».

Η σκληρή κινέζικη αντίδραση είχε έρθει μέσω της αγγλόφωνης εφημερίδας «China Daily», η οποία σε άρθρο με τίτλο «Μη διαστρεβλώνετε τα γεγονότα» έγραφε ότι 137 από τα 184 θύματα ήταν Κινέζοι Χαν και οι 47 Ουιγούροι, καλώντας τον Ερντογάν να «ανακαλέσει τα σχόλιά του που συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας». Εχοντας αυτά υπ’ όψιν, η μετάθεση Σαρνίτς στη Μογγολία, θεωρούμενη κοιτίδα των Τούρκων, θα μπορούσε να έχει θεωρητικό ενδιαφέρον, λόγω της γειτνίασης με την Ξινγιάνγκ -στην οποία είναι μάλλον δύσκολο να ανοίξουν προξενείο οι Τούρκοι- και της… τεχνογνωσίας του Τούρκου προξένου σε θέματα αλυτρωτικής προπαγάνδας.

Αυτό, βέβαια, είναι σενάριο και υπόθεση. Αυτά που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης είναι το ενδιαφέρον της Τουρκίας για τους Ουιγούρους και η καχυποψία των Κινέζων για το ρόλο της Αγκυρας στις αναταραχές. Υπ' αυτή την έννοια, μπορεί να πει κάποιος ότι από τη στιγμή που οι Τούρκοι έχουν το θράσος να ανακατεύονται σε αποσχιστικές ενέργειες στην Κίνα, δεν είναι περίεργο που κάνουν ό,τι κάνουν στη Θράκη. Η διάφορα είναι ότι οι Κινέζοι, εν αντιθέσει με τους δικούς μας, σε τέτοια θέματα δεν αστειεύονται.

Λάμπρος Καλλαρύτης, "Τύπος της Κυριακής"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 18/03/2012 12:14:31

  Και παραδέχθηκε ο Ερντογάν πως οι Τούρκοι είναι μογγόλοι; Και τι θέλουν να μπουν στην ευρωζώνη; Θα μου πεις και το Ισραήλ πως συμμετέχει στα αθλητικά γεγονότα ως ευρωπαϊκό κράτος ενώ απέχει τόσο γεωγραφικά;

 2. Nικήτας avatar
  Nικήτας 18/03/2012 12:48:51

  Αυτό που προσπαθούν να κάνουν στην Θράκη μας μπορεί να λυθεί ΕΥΚΟΛΑ και γρήγορα και ο πρόξενος και το κάθε εκκολαπτόμενο γκρίζο λυκόπουλο να σιγήσουν μια για πάντα.

  Αρκεί να έχουμε πολιτικούς που ΘΕΛΟΥΝ να προασπίσουν τα συμφέροντα και την επικράτειά μας.

  Αλλά έχουμε γεμίσει μ*******.

 3. Γιώργoς Αχαιός avatar
  Γιώργoς Αχαιός 18/03/2012 13:00:15

  ΈΕΕΕΤΣΙ! Ας ανοίξει άλλο ένα μέτωπο η τουρκία. Μετά το Ισραήλ, η Κίνα είναι μία καλή περίπτωση.

 4. Γιώργος 33 avatar
  Γιώργος 33 18/03/2012 13:01:27

  Υπουργείο Εξωτερικών υπάρχει;
  Η ασχολείται ο Δήμας πως θα βγάλει το παιδάκι του βουλευτή;

 5. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 18/03/2012 15:42:39

  Και επεται η..."Μεγαλη Τουρκια", με 1.5 δις Τουρκους!!!

 6. airman avatar
  airman 18/03/2012 20:47:33

  Είναι γεγονός ότι τα Βαλκάνια αποτελούν χώρο ζωτικού ενδιαφέροντος για τα συμφέροντα της Τουρκίας, διότι αποτελούν τη γέφυρα με την Ευρώπη. Η “εισβολή” επιχειρείται με τη χρήση της ισλαμικής και οθωμανικής ταυτότητας, επιδιώκοντας μεθοδευμένα να αφυπνίσει μουσουλμανικές μειονότητες της βαλκανικής χερσονήσου και να τις επανασυνδέσει με το οθωμανικό παρελθόν. Η διείσδυση και η παρουσία της Τουρκίας στα Βαλκάνια έχει διπλή στόχευση. Αφενός την ενδυνάμωση του μουσουλμανικού παράγοντα και την ενίσχυση του μουσουλμανικού τόξου και αφετέρου την υποβάθμιση και - ει δυνατό - τον εκμηδενισμό της παρουσίας της Ελλάδας. Στο πνεύμα αυτό ο κ. Νταβούτογλου κατά την επίσκεψή του στο Σεράγεβο τον Οκτώβριο του 2009 ανέφερε τα εξής: «Θέλουμε μια νέα Βαλκανική, που θα βασίζεται στον πολιτικό διάλογο, στην οικονομική αλληλεξάρτηση και συνεργασία, στην ενσωμάτωση, στην πολιτιστική αρμονία και ανοχή. Αυτά ήταν τα οθωμανικά Βαλκάνια. Θα επανεγκαθιδρύσουμε αυτά τα Βαλκάνια. Οι οθωμανικοί αιώνες των Βαλκανίων είναι μια επιτυχημένη ιστορία. Σήμερα πρέπει να την επανεφεύρουμε». Στο ίδιο πνεύμα ο Πρωθυπουργός κ. Ερντογάν, σε αποστροφή της επινίκιας ομιλίας του μετά τις εκλογές της 12ης Ιουνίου 2011, είπε ότι «Η μέση Ανατολή, ο Καύκασος και τα Βαλκάνια έχουν κερδίσει, όπως ακριβώς και η Τουρκία».
  Η Βουλγαρία αποτελεί χώρα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος τόσο λόγω των κοινών συνόρων όσο και εξαιτίας της τουρκικής μειονότητας που αριθμεί περί το ένα εκατομμύριο. Η μειονότητα έχει αυτόνομη εκπροσώπηση στη Βουλγαρικό Κοινοβούλιο, έχει συμμετάσχει σε κυβερνήσεις και αποτελεί γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών. Η Βοσνία - Ερζεγοβίνη, στην οποία υφίσταται μουσουλμανικός πληθυ-σμός, έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με την Τουρκία με σκοπό να εξασφαλίσει βοήθεια για την επιβίωσή της. Με την ενεργητική διπλωματία του κ. Νταβούτογλου, οι μουσουλμανικοί θύλακες έχουν φτάσει στο σημείο να αναγνωρίζουν την Τουρκία περίπου ως μητέρα - πατρίδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Βοσνία έχει προσδεθεί στο άρμα της Τουρκίας σε τέτοιο βαθμό ώστε οι Σερβοβόσνιοι να αναγκασθούν να καταγγείλουν ότι η Άγκυρα αναμειγνύεται στα εσωτερικά της χώρας. Σε ότι αφορά την Αλβανία, η συνεργασία είναι πολυδιάστατη. Μεταξύ των δύο χωρών έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα στενή στρατιωτική συνεργασία, στο βαθμό που η Αλβανία να μπορεί να θεωρηθεί προτεκτοράτο της Τουρκίας, εξαιτίας της μόνιμης στρατιωτικής παρουσίας στη χώρα. Σημειωτέον ότι η Αλβανία το 1994 έγινε μέλος της “Ισλαμικής Διάσκεψης” μετά από πρόταση της Τουρκίας. Το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί χώρο άμεσου ενδιαφέροντος για την Τουρκία, λόγω της τουρκικής μειονότητας που βρίσκεται στην περιοχή του Πρίζρεν αλλά και της θρησκευτικής συγγένειας. Το ενδιαφέρον αυτό μεταφράζεται σε οικονομική και κάθε είδους βοήθεια. Στην αγκαλιά της Τουρκίας έχει πέσει και η FYROM, κυρίως λόγω της αντίθεσης που έχει με την Ελλάδα για το όνομα. Σκόπιμο είναι να σημειωθεί ότι στην Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο έχει αναζωπυρωθεί και το φαινόμενο του “τουρκαλβανισμού”. Η δε ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου έχει δώσει τροφή για την υλοποίηση του οράματος της “Μεγάλης Αλβανίας”, γεγονός που δεν αφήνει ασυγκίνητους τους Αλβανούς της FYROM ενώ ανακινείται και από τους φερόμενους ως “Αλβανοτσάμηδες” η ρητορική για βλέψεις προς την Ήπειρο.
  Στα Βαλκάνια λοιπόν η τουρκική εξωτερική πολιτική μπορεί και εφαρμόζει την αρχή της ”ήπιας ισχύος”, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο άσκησής της τόσο τις μειονότητες που εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές, συνδέοντάς τες με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, όσο και τους φιλικούς δεσμούς με χώρες της περιοχής χωρίς ιδιαίτερα ισχυρή εθνική ταυτότητα. Σε ότι αφορά τις μειονότητες, δεν μπορεί να αποκλεισθεί ότι - εάν οι περιστάσεις το απαιτήσουν - θα επιχειρηθεί να κλονίσουν εκ των έσω όσα συμπεριελήφθησαν σε όρους διεθνών συνθηκών, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής για τη μετατροπή των μουσουλμανικών θυλάκων στα Βαλκάνια σε ερείσματα και μοχλούς της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει και για την Ελλάδα.
  Πρέπει να επισημανθεί ότι μετά την επικράτηση των «νεο-οθωμανών» το 2002, έχουν πολλαπλασιασθεί οι επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη, όπου η τουρκική ανάμειξη έχει αποκτήσει μεγαλύτερο πολιτικό βάθος. Το προσωπικό ενδιαφέρον που επιδεικνύουν τόσο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ όσο και ο Πρωθυπουργός κ. Ερντογάν μόνο τυχαίο δεν είναι. Η Άγκυρα προσπαθεί να καλλιεργήσει την εντύπωση ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης υφίστανται διακρίσεις, ώστε να προσδώσει υπόσταση σε μια εκστρατεία κατά της Ελλάδας, μετατρέποντας έτσι τη μειονότητα σε μοχλό πολιτικής πίεσης. Σημειωτέον ότι το 2007, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην τουρκική Εθνοσυνέλευση για το θέμα, ο κ. Γκιούλ (ως Υπουργός Εξωτερικών τότε) είχε προτείνει να αρχίσει διμερής δια-πραγμάτευση, κάνοντας με τον τρόπο αυτό σαφείς τις προθέσεις της Άγκυρας να αποκτήσει λόγο για μια εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας.
  Από ελληνικής πλευράς οι όποιες προσπάθειες για την ενσωμάτωση των μουσουλμάνων της Θράκης στην ελληνική κοινωνία δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η μειονοτική ηγεσία, καθοδηγούμενη από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, ελέγχεται πλήρως από την Άγκυρα. Έχοντας συγκροτήσει ένα πυκνό εξουσιαστικό δίκτυο, το οποίο διαθέτει πολλά χρήματα και την αμέριστη πολιτική στήριξη του τουρκικού κράτους, διατηρεί ασφυκτικό έλεγχο, καταπνίγοντας κάθε φωνή χειραφέτησης εντός της μειονότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Πομάκοι, που αριθμητικά αποτελούν το ήμισυ περίπου της μειονότητας, στους κόλπους των οποίων τα τελευταία χρόνια έχει εκδηλωθεί μια κίνηση χειραφέτησης και αντίστασης στο μηχανισμό εκτουρκισμού, η οποία έχει προκαλέσει τη λυσσαλέα αντίδραση του τουρκικού προξενείου και των ανθρώπων του. Το θέμα παίρνει άλλες διαστάσεις, εάν ληφθεί υπόψη ότι τοπικοί άρχοντες της περιοχής αλλά και κρατικοί αξιωματούχοι, υπό την επιρροή της μειονοτικής ηγεσίας αγνοούν τους Πομάκους ή, ακόμα χειρότερα, τους αντιμετωπίζουν σαν Τούρκους. Έχουν φθάσει δε σε σημείο να φωτογραφίζονται σε μουσουλμανικές εκδηλώσεις με φόντο τη σημαία που είχε υιοθετήσει το βραχύβιο κρατίδιο της Δυτικής Θράκης στις αρχές του 20ου αιώνα.
  Κατόπιν αυτών, δεν είναι περίεργο που οι κήρυκες του τουρκικού εθνικισμού έχουν αποχαλινωθεί, αντανακλώντας τον πάγιο στόχο των Τούρκων να αποσταθεροποιήσουν την ελληνική κυριαρχία στη Θράκη ώστε, εάν κάποτε οι συνθήκες το επιτρέψουν, να επιχειρηθεί η μετατροπή της περιοχής σε νέο Κοσσυφοπέδιο. Ο κ. Νταβούτογλου στο βιβλίο του “Στρατηγικό βάθος, η διεθνής θέση της Τουρκίας” και ειδικότερα στο κεφάλαιο με τον εύγλωττο τίτλο “Πολιτικές περικύκλωσης της περιοχής” γράφει τα εξής: «Μπορεί να προταθεί επίσης μια συνεργασία για την εξασφάλιση των πολιτισμικών και εκπαιδευτικών δικαιωμάτων των εθνικών κοινοτήτων, που διαθέτουν διαφορετικές κουλτούρες στους κόλπους των βαλκανικών κρατών. Μία τέτοια συμφωνία μπορεί να διαμορφώσει ένα κατάλληλο έδαφος κυρίως για το Κόσσοβο και τη Δυτική Θράκη». Ο παραλληλισμός του Κοσσόβου, που σήμερα πλέον έχει αποσχισθεί από τη Σερβία κηρύσσοντας την ανεξαρτησία του, με τη Θράκη είναι αυταπόδεικτος. Μπορεί να θεωρηθεί παρακινδυνευμένο, αλλά οι υπηρεσίες μεγάλων δυνάμεων θεωρούν τη Θράκη περιοχή “εύθραυστης κυριαρχίας” και για το λόγο αυτό έχουν στρέψει την προσοχή τους και προς την κατεύθυνση αυτή.

 7. Chara avatar
  Chara 19/03/2012 08:09:30

  When Greece leaves the Euro zone, these 3 countries ( Albania, Macedonia, Turkey ) will move in. Note that in the next year a huge number of Greeks in Greece will leave and the number of foreigners is constantly increasing.

  • Γιώργoς Αχαιός avatar
   Γιώργoς Αχαιός @ Chara 19/03/2012 14:14:03

   "Albania, Macedonia, Turkey will move in (eurozone)"

   Good luck!!!!!!!!!!
   I count on it !!!!!

 8. Ν. Πετράκης avatar
  Ν. Πετράκης 19/03/2012 13:30:24

  Βρε Χαρούλα... πώς και τα καταφέρνεις και απαντάς σε κείμενο γραμμένο στην Ελληνική; Έχεις καταλάβει την ερώτηση, το ζητούμενο;

 9. anonymous avatar
  anonymous 20/03/2012 00:44:38

  Νομίζω ότι οι Τούρκοι με τις διάφορες θεωρίες περί παντουρανισμού σκάβουν το λάκκο τους. Κανείς δε θα τους ανεχτεί. Υποδηλώνουν δε ολιγόνοια. Έχετε δει τους κινέζους που είναι ένα δις, με πολιτισμό όχι παραμύθια, να είναι τόσο επιθετικοί όσο οι Τούρκοι;
  Βέβαια οι Τούρκοι δε θα ασχολούνταν με τους Ουιγούρους αν δεν τους έβαζαν οι Αμερικάνοι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.