11/11/2009 17:03
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προειδοποίηση της Ρωσίας στην Ουκρανία για το φυσικό αέριο

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα μειώσει την ποσότητα φυσικού αερίου που μεταφέρεται στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας, αν η Ουκρανία αρχίσει να παρακρατεί αέριο από τους αγωγούς μεταφοράς.

«Αν οι συνέταιροί μας πληρώνουν για το αέριο που καταναλώνουν, θα παίρνουν αέριο, αν δεν πληρώνουν, δεν θα παίρνουν κι αν δεν παίρνουν αέριο θα χρησιμοποιούν αυτό που προορίζεται για την Ευρώπη. Αν κάνουν κάτι τέτοιο θα μειώσουμε την ποσότητα αερίου που τους δίνουμε», δήλωσε ο Πούτιν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την ευκαιρία της συνάντησής του με τον αυστριακό ομόλογό του, Βέρνερ Φάιμαν.

Η Ρωσία έχει αρχίσει να πιέζει το Κίεβο τις τελευταίες εβδομάδες για το θέμα του αερίου, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε σε μειώσεις στην ποσότητα αερίου που μεταφέρεται στην Ευρώπη, μετά την αντιπαράθεση της Ρωσίας με την Ουκρανία πέρυσι τον Ιανουάριο για τις τιμές που άφησε την Ευρώπη χωρίς αέριο.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.