#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/01/2011 13:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προβοκάτορες σε πλήρη δράση στην ΑίγυπτοΌπως ανέφερε χθες το Al Jazeera: Αυτόπτες μάρτυρες στην Αίγυπτο έχουν δει «κομματικούς τραμπούκους» που σχετίζονται με τις μυστικές υπηρεσίες, φορώντας πολιτικά, και οπλισμένους με υπηρεσιακά όπλα, να προχωρούν σε λεηλασίες περιουσιών στο Κάϊρο.

Η εφημερίδα Telegraph αναφέρει πως «τραμπούκοι με μοτοσικλέτες λεηλατούν καταστήματα και σπίτια σε ολόκληρο το Κάϊρο». Μια ομάδα από αυτούς που συνελήφθησαν από πολίτες σε μια πλούσια γειτονιά της πρωτεύουσας, αποδείχτηκε ότι είχαν επάνω τους επίσημες ταυτότητες της αστυνομίας.

Η αιγυπτιακή εφημερίδα Al MasryAlyoum αναφέρει αρκετές μαρτυρίες αυτοπτών σχετικά με τη δράση προβοκατόρικων στοιχείων. Όπως λένε οι μάρτυρες, οι περισσότεροι από αυτούς που προχωρούν σε πλιάτσικο, είναι μυστικοί αστυνομικοί. Κάποιοι άλλοι είναι κακοποιοί, που η κυβέρνηση έβγαλε από τις φυλακές, διατάζοντάς τους να ληστεύουν τον κόσμο. Όπως λέει ένας πολίτης, «όταν τους συλλάβαμε, μας είπαν πως εκτελούν διαταγές του υπουργείου Εσωτερικών».

Ένας άλλος πολίτης, ο Khaled Barouma επιβεβαιώνει τα παραπάνω λέγοντας: «Η κυβέρνηση  εξαπέλυσε  τους κατάδικους εναντίον μας. Τους έβγαλε από τη φυλακή. Όλοι όμως τους γνωρίζουμε», προσθέτοντας πως στη γειτονιά του ομάδες εθελοντών περιπολούν στους δρόμους με σκοπό τη διατήρηση της τάξης. «Το καθεστώς θέλει τον κόσμο να πιστέψει πως πρόκειται για μια εξέγερση από κατάδικους, κάτι που δεν ισχύει. Η κυβέρνηση είναι ο πραγματικός εγκληματίας».

Στην εύπορη και αυστηρά προστατευόμενη συνοικία Rehab, μασκοφόροι κακοποιοί που παραβίασαν τα φυλάκια που υπάρχουν, συνελήφθησαν από πολίτες. Παράλληλα, οι διαδηλωτές συνέλαβαν στην Αλεξάνδρεια δυο ληστές τραπέζης, που όπως αποδείχθηκε,  ήταν συνεργάτες της αστυνομίας.

Ο αρχηγός του κόμματος Ghad της αντιπολίτευσης Ayman Nour, δήλωσε στην Al-Masry Al-Youm ότι μέλη του κόμματός του συνέλαβαν αρκετούς πλιατσικολόγους που δυστυχώς εργάζονται για το υπουργείο Εσωτερικών. Οι κακοποιοί αυτοί συνελήφθησαν σε κεντρικά σημεία του Καϊρου και της Ηλιούπολης, και επάνω τους βρέθηκαν επίσημες κρατικές ταυτότητες. «Το καθεστώς προσπαθεί να προβάλλει μια άσχημη εικόνα της εξέγερσης, για να αναγκαστεί ο λαός να επιλέξει μεταξύ της τάξης και του χάους», λέει.

Τα περιστατικά λεηλασιών είναι πάμπολλα. Παρά τη στρατιωτική παρουσία στους δρόμους, πολλές είναι οι εύπορες γειτονιές που έχουν δεχτεί οργανωμένες επιθέσεις από πλευράς περιπλανώμενων κακοποιών στοιχείων. Μάλιστα ένας από αυτούς πυροβολήθηκε, και επάνω του βρέθηκε ταυτότητα της αστυνομίας. Κοινή είναι πλέον η πεποίθηση μεταξύ των πολιτών, ότι οι περισσότεροι από όσους επιδίδονται σε τραμπουκισμούς, είναι μυστικοί αστυνομικοί.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Stratfor: «Οι δυνάμεις ασφαλείας, με πολιτική ενδυμασία, καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία με σκοπό να δοθεί η εντύπωση πως οι διαδηλωτές αποτελούν απειλή για το νόμο και τη τάξη».

Οι επιχειρήσεις αυτές, όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές, αποκαλούνται false flag terrorism. Πρόκειται για μυστικές επιχειρήσεις που διεξάγονται από κυβερνήσεις, εταιρίες, ή άλλους, σχεδιασμένες να δίνουν την εντύπωση ότι τις κάνουν κάποιοι τρίτοι. Η ονομασία προέρχεται από την παλιά  στρατιωτική τακτική του να επιδεικνύεται ξένη σημαία, κράτους δηλαδή άλλου από αυτό που την αναρτά. Τέτοιου είδους επιχειρήσεις δεν περιορίζονται μόνο εν καιρώ πολέμου, αλλά συμβαίνουν και σε εποχές ειρήνης. Όταν λοιπόν, οι μυστικές υπηρεσίες ή κάποιος άλλος επίσημος φορέας εκτελεί πράξεις βίας, ρίχνοντας το φταίξιμο σε ειρηνικούς διαδηλωτές, αυτό είναι μια  επιχείρηση false flag terror.

Μεταξύ πολλών παρόμοιων περιπτώσεων, υπάρχει και αυτή του 2007 όταν η αστυνομία του καναδικού Κεμπέκ παραδέχτηκε δημόσια πως διαδηλωτές που συνελήφθησαν σε πορείες μεταφέροντας πέτρες, αποδείχθηκε πως ήταν μυστικοί αστυνομικοί. Στη διάρκεια της Συνόδου των G20 του 2009 στο Λονδίνο, ένας Βρετανός βουλευτής ήταν μάρτυρας σε περιστατικό κατά το οποίο μυστικοί αστυνομικοί προσπαθούσαν να εξωθήσουν το πλήθος των διαδηλωτών σε πράξεις βίας. Τέλος, στην Ινδονησία, το πόρισμα μιας επίσημης επιτροπής σε σχέση με τις βίαιες ταραχές που σημειώθηκαν το 1998, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «στοιχεία του στρατού είχαν άμεση εμπλοκή με τις ταραχές, πολλές από τις οποίες προκάλεσαν οι ίδιοι οι στρατιωτικοί».

S.A.-Prison Planet

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Misha avatar
  Misha 31/01/2011 13:26:20

  Συμβαίνουν και τέτοια;;;
  Πω, πω!!!
  Ποιος άραγε να έκαψε τη Μαρφίν...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Misha 31/01/2011 13:59:50

   Μα, "η Αριστερά την έκαψε" τη Μαρφίν! Απορώ γιατί δεν πιστεύεις τους Καψήδες και τους Πρετεντέρηδες, αυτούς τους αδάμαντες της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας!

   • Misha avatar
    Misha @ Αυριανιστής 31/01/2011 14:12:02

    Aυτοί έβαλαν και τους μετανάστες στη Νομική, αυτοί έκαψαν και την Μαρφίν, δικοι τους είναι και οι Πυρήνες και η Σέχτα...
    Με χρήσιμους ηλίθιους πιθανόν, ως διαμεσολαβητες, και κερδισμένους τους Δημητροβαλλιανάτους και τη χούντα ΔΝΤ-ΕΕ-ΓΑΠ.

    • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
     Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ Misha 01/02/2011 11:58:10

     Ποιος άραγε να έκαιγε τα καταστήματα και τα περίπτερα στην Αθήνα το Δεκέμβρη του 2008 όταν χιλιάδες κόσμου διαδήλωνε ειρηνικά;;

     Αυτός που έχει συμφέρον να το κάνει. Απλά

  • Orestios avatar
   Orestios @ Misha 31/01/2011 16:12:43

   Πολύ σωστός Μίσα!
   Ποιός αντεξουσιαστής στην εξουσία έκαψε την Μαρφίν?

 2. WY avatar
  WY 31/01/2011 13:54:35

  Προχθές τό πρωί,στό MEGA-βλήτο καί στήν πρωινήν εκπομπή τών αδελφών ""πράσινα ραδίκια gap'' Xasan poulows & agnian-stokos,υπάλληλος τής πρεσβείας μας στό Κάιρο καί φυσικά pasokus-pasokus,θέλοντας νά υποβαθμίση τό αίσθημα τής λαικής εξέγερσης καί νά λασπολογήση,διά τούς εξεγερμένους Αύγυπτίους,πού χρόνια τώρα (30) είναι κάτω από τό δικτατορικό καθεστώς τού σοσιαΛΗστή Μουμπάρακ,άνέφερε ότι ""οί εξεγερθέντες είναι μικρές ομάδες φυλακισμένων,κλεπτών,μαστουρωμένων,πού στό μόνο πού επιδίδονται είναι στό πλιάτσικο ξένων περιουσιών!!!! """,άν καί μέχρι σήμερα υπάρχουν 100 περίπου νεκροί ΕΞΕΓΕΡΘΕΝΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ καί πάνω από 1000 τραυματισθέντες (πολλοί έξ αυτών σοβαρά,από τίς σοσιαΛΗστικές σφαίρες τού καθεστώτος ""Μουμπάρακ""""").

  Τό 2008,στά δικά μας Δεκεμβριανά,οί ίδιοι πασοκόβλητοι ινστρούχτορες,τούς εξεγερμένους δήθεν δολοφόνους/δολιοφθορείς,τούς χαρακτηρίζαν αγανακτησμένους νοικοκυραίους Έλληνες καί δήθεν αγανακτησμένους νέους,άν κι οί περισσότεροι έξ αυτών (μασκοφόροι) ήσαν είτε έμμισθοι προβοκάτορες τής ΥΠΟ-ΚΡΑΤΟΥΣ (θείο βρέφος,τό γνωστό) είτε ναρκομανείς,πού συμμετείχαν διά νά εξασφαλίσουν τήν μπάφα τους,από τά υπόγεια τής ΥΠΟ-ΚΡΑΤΟΥΣ καί τής Κουμουνδούρου!!!!!!

  Ό πασοκόβλητος μηχανισμός,σέ πλήρη δράση καί σήμερα,μέ τήν εξέγερση τών Αιγυπτίων αλλά καί τό 2008,μέ κύριο συντονιστή τό μπάσταρδο θείο βρέφος (πυρκαιές κ.λ.π)

  • Orestios avatar
   Orestios @ WY 31/01/2011 16:14:44

   ΥΠΟ-ΚΡΑΤΟΥΣ????????????????
   Εύστοχο
   +110 δισεκατομύρια ευρώ

 3. WY avatar
  WY 31/01/2011 19:38:47

  Σχετικήν πρότασιν,προηγουμένου μου σχολίου,πρός αποφυγήν παρερμηνειών,τήν διαμορφώνω ώς εξής :

  """ .....Τό 2008,στά δικά μας Δεκεμβριανά,οί ίδιοι πασοκόβλητοι ινστρούχτορες,τούς εξεγερμένους δολοφόνους/δολιοφθορείς,τούς χαρακτήριζαν δήθεν αγανακτησμένους νοικοκυραίους..........""

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.