#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/10/2012 18:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρεμιέρα για τα Windows 8Την παγκόσμια πρώτη τους έκαναν σήμερα τα Windows 8, τη νέα έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος έχει πολλές ριζικές αλλαγές σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις. Η εταιρεία προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και στις διαφορετικές ανάγκες των χρηστών, οι οποίοι θέλουν πλέον να μεταφέρουν μαζί τους τα δεδομένα τους και να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες από οπουδήποτε και αν βρίσκονται και με οποιαδήποτε συσκευή. Για το λόγο αυτό, το περιβάλλον των W8 είναι το ίδιο σε ένα tablet και σε ένα «παραδοσιακό» φορητό υπολογιστή. Η σημαντικότερη αλλαγή είναι η χρήση της αφής σε όλες τις συσκευές.

Στα Windows 8, μόλις ανοίγει η συσκευή, κάτι που δεν παίρνει πάνω από 10 δευτερόλεπτα, εμφανίζονται τα εικονίδια (tiles), καθένα από τα οποία αντιστοιχεί σε μία εφαρμογή. Υπάρχει όμως και μία δεύτερη κατάσταση λειτουργίας, η οποία ενεργοποιείται από την κάτω αριστερή γωνία και μοιάζει πολύ με το κλασικό περιβάλλον των Windows, με τη διαφορά ότι δεν υπάρχει το πλήκτρο «Έναρξη» (Start). Η λογική είναι αυτή της χρήσης εφαρμογών (apps) που ο χρήστης θα μπορεί να «κατεβάσει» από το Windows Store, όπου, επίσης, θα μπορεί να βρει μουσική, ταινίες, video κ.λπ. Μάλιστα, πολλοί δημιουργοί εφαρμογών έχουν ήδη ετοιμάσει apps που θα αξιοποιούν τις δυνατότητες των Windows 8.

Τα Windows 8 θεωρούνται ιδιαιτέρως εύχρηστα και λειτουργικά, αν και σαφώς θα χρειαστεί ένας χρόνος προσαρμογής στους χρήστες. Οι ειδικοί πάντως θεωρούν δεδομένη την επιτυχία τους.

http://www.guardian.co.uk/technology/2012/oct/25/windows-8-review

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πατωματζής avatar
  Πατωματζής 26/10/2012 22:20:58

  Πάμε πίσω στον Bill Gates, πριν αρπάξουμε αμέσως AIDS!!!

 2. Chris Theocharis avatar
  Chris Theocharis 27/10/2012 00:33:41

  Ξανα-ανακάλυψαν τον τροχό...Δυνατότητες που οι χρήστες Mac απολαμβάνουν εδώ και χρόνια...Οφείλω να σεβαστώ όμως το management τους. Πασάρουν κάτι "πασέ" ποντάροντας στην άγνοια των πελατών τους...κάτι μου θυμίζει αυτό.

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 27/10/2012 23:13:12

  «Το μόνο πρόβλημα με τη Microsoft είναι ότι δεν έχουν καθόλου γούστο. Δεν έχουν αυθεντικές ιδέες και δεν φέρνουν κάτι καινούργιο στην αισθητική μας.»

  «Πολλές εταιρείες επέλεξαν να συρρικνωθούν και ίσως, αυτή να είναι η ενδεδειγμένη λύση γι’ αυτούς. Εμείς, επιλέξαμε ένα διαφορετικό δρόμο. Πιστεύαμε ότι αν συνεχίσουμε να προσφέρουμε υπέροχα προϊόντα στους καταναλωτές, και εκείνοι θα συνέχιζαν ν’ ανοίγουν τα πορτοφόλια τους.» (*)

  «Η καινοτομία δεν σχετίζεται με τα χρήματα που ξοδεύεις σε Eρευνα και Ανάπτυξη. Όταν η Apple συνέλαβε την ιδέα για τον Mac, η IBM ξόδευε τουλάχιστον εκατό φορές περισσότερα γιά Ερευνα και Ανάπτυξη. Σημασία δεν έχουν τα χρήματα. Σημασία έχουν οι άνθρωποι που έχεις, το πώς καθοδηγείσαι και το κατά πόσο “το’ χεις”.»

  «Διακόψτε με, εάν έχετε ξαναδεί αυτό που θα σας δείξω.»

  «Η καινοτομία διαχωρίζει τον ηγέτη από τους ουραγούς.»
  ("Τα Μυστικά της Καινοτομίας του Steve Jobs," 2001)

  «Θα μπορούσα ν’ ανταλλάξω όλες τις τεχνολογίες μου, για ένα απόγευμα με τον Σωκράτη.» (Newsweek, 2001)

  Μοντέλο για την επιχείρησή μου είναι οι Beatles. Ήταν τέσσερα παιδιά που κρατούσαν υπό έλεγχο, ο ένας του άλλου τις αρνητικές τάσεις. Εξισορροπούσαν μεταξύ τους γι αυτό και το γενικό σύνολό τους ήταν μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών. Έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ τις επιχειρήσεις. Μία μεγάλη επιχείρηση δεν γίνεται μόνον από ένα άτομο. Ολοκληρώνεται από μία ομάδα ανθρώπων.
  ("60 Minutes," 2003)

  «Δουλειά μου δεν είναι να είμαι ευχάριστος στους ανθρώπους. Δουλειά μου είναι να κάνω καλύτερους του ανθρώπους.» (CNNMoney / Fortune, 2008)

  «Το να είμαι ο πλουσιότερος άνθρωπος στο νεκροταφείο, δεν έχει καμιά σημασία για μένα. Το να ξαπλώνω το βράδυ λέγοντας «κάναμε κάτι υπέροχο», αυτό είναι που έχει σημασία για μένα.» (CNNMoney / Fortune, 1993)

  (*) «Πρώτα αγοράζει το μάτι και μετά το πορτοφόλι»:
  Βασικό Θεώρημα της Εμπορίας και των Πωλήσεων

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.